Şimdi Ara

Bakır Heatsink mi yoksa Aliminyum Heatsink mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar elimde eski sogutucum Coolermaster AERO7+ nin bakir heatsinki var.. gayet agır ve de sağlam birşey ama artık fanı görmez durumda oldugu için baska bir sogutucu aldım. Titan Siberia... Ondaki heat sink ise tamamen aliminyum ama işlemcinin oturdugu yerde yuvarlak bir kısımda bakır kısım var.. Ve işin ilginç kısmı elimdeki eski Aero7+ nin bakir heatsinki ile siberia'nin heatsinki aynı boyutlarda, yani tam olarak uyum saglıyorlar birbirine... Şimdi ben yeni aldıgım siberia'nin aliminyum heatsinki yerine bakır olanı taksam acaba daha mı iyi olur, tabi bu soruyu şu şekilde de sorabiliriz.. Bakır heatsink mi yoksa aliminyum mu?? Bir iki gun içinde parçaları bir araya getireceğim, bir an once bir karar vermem lazım
    iyi akşamlar
    EMRAH

• bakır aliminyumdan daha iyi bir iletkendir dolayısıyla bakır
  • ben de zamanında buna benzer bir soru sormuştum, hemen herkes bakır demişti
  • Bakırın ısı iletim katsayısı 100°C'de 386 w/ m-k
    Alüminyumun ısı iletim katsayısı 100°C'de 206 W/m-k'dır.Buradan görüleceği gibi bakır, ısıyı aluminyumdan neredeyse iki kat daha iyi iletir.
  • Kesinlikle bakır daha iyi iletir ısıyı...Alüminyum ucuz olduğundan kullanılıyor aslında...
  • bir iki sorum daha var..
    şimdi elimdeki bakır olan heatsink çok kirli ve de yapraklarının içinde toz kütleleri var ve ben bunlari tam olarak temizleyemedim
    acaba heatsinki şöyle bi güzel deterjanlı suyla yıkayıp güzelce kurutsam bir zararı olurmu acaba?

Şimdi her iki heatsink'in resimlerini koyuyorum.. Büyüklükleri, yukseklikleri ve genişlikleri hemen hemen aynı..

BU SİBERİA'NIN ALİMİNYUM HEATSİNKİ..

BU DA ESKİ SOGUTUCUMUN (COOLERMASTER AERO7+) HEATSİNKİ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_Tr -- 13 Eylül 2006; 21:46:57 >

• Bakır oksitlenebilir.Sanayiye götürüp kompresörle hava tutturman daha iyi olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frozenmetal

Bakır oksitlenebilir.Sanayiye götürüp kompresörle hava tutturman daha iyi olacaktır.

kesinlikle +1

bakırı, heleki deterjanlı suyla yıkarsan, ne kadar kurularsan kurula ilerde yeşilleşmeye(oksitlenmeye) başlayacaktır. Kompresörle hava tutturman, yada boya fırçasıyla fırçalarken elektrikli süpürgeyle tozları alman çok daha faydalı olacaktır
  • bakır taban daha iidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.