Şimdi Ara

----------BAL ÜLKESİ---------KALDIĞI YERDEN HİZMETE DEVAM---------------- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
538
Cevap
44
Favori
77.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sayko35

Dilaver bey bu kestane balı hakkında biraz daha bilgi verirmisiniz? Nerelerde kullanılır vs. gibi.
    Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: dilaver_isik

kardeş

pm attım...

saygılarla..

@dilaver_isik kardeş kestane balı hakkındaki bilgileri neden pm ile cevaplıyorsunuz
    yani bizim öğrenmek istediğimiz yararları nedir nasıl faydası olur nasıl kullanılır vs.vs.
    bence bunları bilmek herkesin hakkı olmalı...
    ve inanıyorum çok daha fazla satışınız olur açık ve net olursanız
    saygılar
  • kardeş;

kestene balı hakkında bilgi istemişşin...

kestene balı ;
    içerdiği vitaminlerin fazla oluşu sebebiyle diğer bal çeşitlerinden daha yararlı bir besin kaynağıdır.

kestene balı genelde bir hastalığa yakalanmış olan kişiler için tedavi kaynağı oluyor.
    sizin sorunuz çok genel bir soru yani burada hangi hastalıklara yaradığını yazmaya kalksam herhande sonunu bulamam ve daha benim bile bilmediğim bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.ve her gün bir yeni şey daha öğreniyorum.

yani size şöyle söyleyeyim vucudumuzda meydana gelen en ufak rahatsızlıktan tutunda(grip,öksürük,soguk algınlığı vb) en büyük hastalıklara (kanser)'e kadar bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.

sadece balı yemek için hasta olmak gerekmiyor.aslında bizler yanlışı burada yapıyoruz.balı hasta olmamak için tüketsek karşılaştığımız hastalıkların onda birine bile yakalanmayız.

size aşağıda yazdığım yöntemler balın yararlarından sadece binde biri daha niceleri var.

FAYDALARI:

1-Mideye kuvvet verir.Mide deki fazlalıkları dışarı atar.Sindirimi kolaylaştırır.Sindirim organlarının düzenli çalışmasını sağlar.Hazmı gerektirmediği için kolayca kana geçer.Baldaki şeker emilimi en kolay olan şekerdir.

2-Kabızlık vakıalarında sıcak bal.ishalde ise soğuk bal şerbeti çok faydalıdır.Bal şerbeti karın ağrısını giderir.

3-Kansızlığı ve zaafı giderir.Hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.

4-Şerbeti içilirse damarları açar.Kalp adalesine faaliyet ve zindelik verir.Kalp hastalıklarına faydalıdır.

5-Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.Romatizmalı yeri arıya sokturmak faydalıdır.Hafif ateşte ısıtılmış bal mumu ağrıyan bölgeye sarılırsa 2-3 saat sonra ağrılı iltihabın geçtiği görülür.

6-Alerjik vakıalarda özellikle bahar alerjisine yakalanan kişiler hangi koku ve tozun kendilerinde alerji yaptığı bilir veya bulursa o çiçek balını yada şerbetini yerlerse alerjiyi giderir.

7-Bal ısıtılıp buharı burna çekildiğinde hastanın ağrı ve sızısı birkaç dakika içerisinde dinmeye başlar.

8-Özellikle yüksek tansiyonu düşürücü özelliğe sahiptir.Bir gün de bir yemek kaşığından fazla yenmesi gerekir.

9-İhtiva ettiği A,B,C ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir,zekanın açılmasında bal,ceviz,fıstık,yenmesi iyi gelir.

10-İştahı açar.Bir su bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı süzme bal ve çay kasığı ile çörek otu karıştırılıp günde bir kere içilir.

11-Diğer tatlı ve meyvelerin zıddı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur.Diş ve diş etlerini mikroplardan korur.

12-Balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.Karaciğer ve göğsü temizler.Bal şerbetini hem tatlı hem soğuk olması sağlığın koruması açısından çok faydalıdır.

13-Karaciğer ve kalp soğuk ve tatlı gıdayı sever.

14-Nar suyuna karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.

15-İdrar söktürür.Mesane yollarını temizler.İdrar yolu iltihaplarında;750 gr .bal 450gr.turp tohumu karıştırılıp yenir

16-Bal yatağını ıslatan çocuklar için faydalıdır.Çocukların ishalinde;gül çiçeği yaprağı ile karıştırılıp çay gibi kaynatılıp içilir.

17-Bal limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır.Boğaz iltihaplarında (Farenjit-Anjin) bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı bal konup karıştırılır,ılık ılık gargara yapılır.

18-Bal gül ile karıştırılıp sabah akşam yenilirse vereme faydalıdır.

19-Zatülcenp’te(Akciğer zarları arasına su toplanması)iyi gelir.

20-Bal zeytin yağı ile karıştırılıp yanan yere sürülürse acı sızı çekilmez yanık kısa sürede iyileşir yanık izi kalmaz.

21-Bal vücut da varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.

22-Balla salatalık rendelenerek yenirse kanı temizler,sarılığı giderir.

23-Bal mumundan bir miktar alınıp balla birlikte birkaç gün ağızda sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı terlemeyi giderir.
    Yukarıda saydığımız faydalar bir iki kere kullanmakla gecmez.Uzun süre kullanılmalıdır.

yeni bilgiler öğrendikce sizlerle baylaşacağım inşallah...

tekrar görüşmek üzere...

saygılar.

BAL ALAN ARKADAŞLAR<>E-COOL><UÇANTÜRK41><AİREA ><BARBAROS24<>WAWES>< H.ERDOG><ZİZİM><SALİHX>< NİSEZA>< SCHAVELLE>< SERKANUGUR>< AEO>< ALTUNOK74><

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilaver_isik -- 6 Nisan 2009; 23:55:57 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• yaw bu topik on numara olmuş valla kahvaltıda balı seven biriyim babam da çok yer balı ama işte marketten aldıgımız ballar yani

dilaver beyden bir adette ben almayı düşünüyorum kahvaltılarda dilaver beyi hatırlarız artık

bütün mesajları okudum ve dilaver beyin çok samimi olduguna inandım dilaver bey ödeme bilgilerini pm atarsanız çok sevinirim
  • PM attım hocam.
    Saygılarımla.
  • kardeş;

pm attım.

tekrar görüşmek üzere

saygılarla....

BAL ALAN ARKADAŞLAR<>E-COOL><UÇANTÜRK41><AİREA ><BARBAROS24<>WAWES>< H.ERDOG><ZİZİM><SALİHX>< NİSEZA>< SCHAVELLE>< SERKANUGUR>< AEO>< ALTUNOK74>< LORDMAYROS><

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilaver_isik -- 6 Nisan 2009; 23:56:31 >

• Hocam teşekkürler Eft'ni yaptım PM attım haber bekliyorum.
    İlgin ve alakan için teşekkürler.
    Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonsuz

Yok mu Tulum Peyniri satan. :)))

TULUM PEYNİR RULLEZ!!!!

bende yakinda manda[kömüş;camış] yoğurdu işine girecem .ben geç keşfettim bunu hayatimda yediğim en güzel yoğurt yaklaşik 6 yildir gider köy pazarindan alirim her hafta .

kimseye güvenemiyorum bal konusunda ve yediklerimin çoğuda tatsiz geliyor. emekli falan olunca kendim yapicam domatesi biberi patlicani keçi bile almayi düşünüyorum sabah kahvaltisinda yağda kızarmış keçi peyniri gibisi yoktur ah ulen ah. tulum değilde saf keçi peyniri istiyorum ben.inek sütü katilmamiş.kara keçilerden olcak yanliz 5 kilo süt veren o garip keçilerden değil.

deneme amaçli arkadaştan 1 kavanozda ben alayim .

• valla ben aldım çok ilgili bir satıcı ayrıca paket on numara çok teşekkür ediyorum kendisisine heralde tekrar sipariş geçecegim
  • Dilaver Bey den dün yine bal sipariş etmiştim, bugün öğlen elime ulaştı. Yine geçen sefer gönderdiği gibi süper bir şekilde paketlemiş, tertemiz şekilde elime ulaştı.

Bu sefer kestane balı aldım, Dilaver Bey tadının biraz acı olduğundan ve renginin daha koyu olduğundan bahsetmişti. Gerçekten tadı biraz acımsı ve yedikten sonra ağızda daha kalıcı bir acılık bırakıyor, biraz alışmak istiyor sanırım. Ama ilaç niyetine hergün 1-2 kaşık yemek için aldık zaten, kahvaltı için çiçek balı daha uygun gibi geldi bana. Daha önce de belirtmiştim, ben baldan anlamam. Gerçek bal mıdır yoksa şekerle yapay olarak yapılmış mıdır bilmem. Ama Dilaver Beyden aldığım balı evde beğenerek yedik daha önce, tadı ve kıvamı çok güzeldi. Son aldığım bal da aynı şekillde gayet kaliteli görünüyor.

İlgili yaklaşımı nedeniyle Dilaver Beye teşekkür ederim... Güvenerek alabilirsiniz.

• teşekkür ederim

saygılarla....

BAL ALAN ARKADAŞLAR<>E-COOL><UÇANTÜRK41><AİREA*2 ><BARBAROS24*2<>WAWES>< H.ERDOG><ZİZİM><SALİHX>< NİSEZA>< SCHAVELLE>< SERKANUGUR>< AEO>< ALTUNOK74*2>< LORDMAYROS>< WESCAM><HAYALSİNBANA*2><

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilaver_isik -- 6 Nisan 2009; 23:57:17 >

• pm geçtim
  • oradan almaya devam edin ozaman, 19tlyi arıya versen uğraşmaz
    quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

Pahali degil mi?
    Ben Gokceada dan almistim. Kilosu 19 YTL
  • BEN DİLAVER BEY DEN ŞİMDİYE KADAR 4 KG ÇİÇEK BALI ALDIM.ŞİMDİDE 2 KG KESTANE BALI SİPARİŞİ VERDİM.FAZLA SÖZE GEREK YOK.İŞİNİ DÖRTDÖRTLÜK YAPAN BİR ARKADAŞIMIZ.KISMETSE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAL ALIŞLARIM OLACAK.HAYIRLI SATIŞLAR DİLAVER KARDEŞ.
  • teşekkür ederim kardeş;

daha öncede dediğim gibi ben sadece üzerime düşenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

aldığın üçretin hakkını vermek için uğraşıyorum...

tekrar görüşmek üzere

saygılarla.....

BAL ALAN ARKADAŞLAR<>E-COOL><UÇANTÜRK41><AİREA*2 ><BARBAROS24*2<>WAWES>< H.ERDOG><ZİZİM><SALİHX>< NİSEZA>< SCHAVELLE>< SERKANUGUR>< AEO>< ALTUNOK74*2>< LORDMAYROS>< WESCAM><HAYALSİNBANA*2><

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilaver_isik -- 26 Mart 2009; 19:58:46 >

• PM ATTIM
  • Hayırlı Satışlar.Bal Şifa'dır,Sağlık Depo'sudur bol bol tüketilmesi lazımdır.ben Anamur'da oturuyorum.bu bölge'de de yaylalarda ve ovada arıcılık yapanlar mevcut.en kalite sayılan ballara doğal olanlarına büyük şehirlerdeki fiatlarının 4'te 1'ine sahip olabiliyorsunuz hemde kalitesinden&saflığından emin olarak.dilaver bey'de üretici olarak güzel bir hizmet sunmuş.dilaver bey eğer bir hile hurda yapmadan doğal ürettiği balı satıyorsa çok takdir ettim kendisini.tebrik ediyorum böyle bir hizmeti insanlara sunduğu için.fiat'ları ucuz bulup'ta(marketlerde falan doğal diye satılan 80-150 ytl arası fiat belirlenen ballara göre ucuz satıyor dilaver bey ve doğal ürün sattığını söylüyor) hile hurda aramayın.üretici kendisi ise bu fiattan satması normaldir.satışlarının artmasını diliyorum halkımızın sağlıklı beslenmeye yönelmesini umuyorum.keşke biraz'da ben yönelebilsem :)
    bende burada doğal ürünler cenettinde oturan birisi olarak bu nimetlerden pek faydalanmıyorum ama faydalanmak lazım.sağlığını düşünen,sevdiklerinin sağlığını düşünen,çocuklarını düşünen insanlar'ın doğal ürünlere olan ilgisinin artması gerektiğini düşünüyorum...

• 1 ER KILO ILE BENDE BAL ALANLAR KERVANINA KATILDIM.SONUCLARI ILERDE AKTARACAGIM
  • Herkese mrb. Dilaver bey 2gün önce size pm attım ama ulaşmadı mı acaba? Foruma yeni kayıt oldum. Teknik bi sorun yaşandıysa farkedememiş olabilirim. Ama nasıl olduysa adres defterime mail adresiniz kaydedilmiş. Bir de adresinize mail atayım bari.
  • 6 kg daha aldık
    herkese onerırız
  • Kardeş

teşekkür ederim.

saygılarla.....

BAL ALAN ARKADAŞLAR<>E-COOL><UÇANTÜRK41><AİREA*2 ><BARBAROS24*2<>WAWES>< H.ERDOG><ZİZİM><SALİHX>< NİSEZA>< SCHAVELLE>< SERKANUGUR>< AEO>< ALTUNOK74*2>< LORDMAYROS>< WESCAM><HAYALSİNBANA*3><KADİRCAN*2>< NANOCHEMİST><PLUM>< HUNGOKMEN><

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilaver_isik -- 6 Nisan 2009; 23:58:03 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.