Şimdi Ara

Balance Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, yıllar önce aldığım emektar Byron BYR-53 modelinde 4+1 ses sistemim var ve geçenlerde balance ayarında bi sorun olduğunu tespit ettim. Balance ı tam sola çektiğim zaman ses hiç değiştimiyor yani sanki hala ortadaymış gibi. tam sağa çektiğimde ise ses tamamen gidiyor sadece wooferdan o bilindik boğuk ses geliyor. yani hoparlörler devre dışı oluyor. bu sorunu nasıl çözebilirim? teşekkürler.

Balance Sorunu

• Bağlantıları doğru yaptığınıza emin olun. Dvd cihazlıysa ses menüsünden ayarları değiştirin. Eğer arıza yoksa hallolur.
  • ayarları dogru yapğtıgıma eminim. 2003den beri kullanıyorum böyle bi sorun yoktu. neden olduğunu bilmiyorum. masaüstü bilgisayarda, laptopta ve telefona bağlayarak denedim. hepsinde sonuç aynı balance ı sağa çektiğimde ses taamen kısılıyor. hatta input 2 den renkli kablolarla sağ ve sol şeklinde ayırıp bağladım. diğer uca da resimdeki dönüştürücüyü takıp denedim. yine sonuç aynı.
     Balance Sorunu
  • Dönüştürücü takmadan, kablo uclarına elinizle dokununca sesgeldiğini duyarsınız, bir de öyle deneyin.
    Bendede aynı dönüştürücüden vardı, içinden birtanesi kopmuş sesgelmiyordu. Kablolu modeli kullanmanız daha iyi olur;http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/281264406/3_5mm_stereo_to_2_RCA_Cable.jpg
  • evet dokunduğumda ses geliyor. wooferin arkasında 2 adet input var. biri direkt 3.5mm girişi sağlıyor. resimdeki kablo ve girişi kullanarak da denedim sonuç aynı. yani her iki inputtan da bağladığımda balance ayarında sorun yaşıyorum.

Balance Sorunu
  • up
  • balance ortada iken sorun yoksa eşeleme. yani bu set için osursan bence zahmettir.
  • sesi gayet tatmin edici. şuan böyle bişey almaya kalksan 300 liradan aşağı bulamazsın. zamanında baya para dökmüştüm buna. hem bende anısı var emektar.
  • hocam beni yanlış anlama ama 300TL ye çok daha iyisini alırsın. kaldı ki
    yolda görsem almam. inan haksızlık yapmam yani. o paraya 2003 de alacağın bir jazz 9940 senin byron u 10 kere cebinden çıkartır. ki
    jazz yah çin işi hiç birini beğenmem. ama iş görür. dinleriz eğleniriz sıkıntı yok.
    ama anısına hiç bir demem sever saygı duyarım.
    daha önce sağ-sol balans ayarı yaptığına emin misin? hallolur kolay iş. yanlış anlaşılmasın sadece şahsi düşüncemi yazdım. ki cidden öyle ama.
  • piyasaya bi baktım da logitech 2+1ler -ki arkadaşımda var bu külüstürün yanında geçemez- 180 lira falan. çok bi bilgim yok şimdi bu konu hakkında. bilgim olmadan fikir sahibi olmayı alışkanlık haline getirmiş biri değilim. fikrine saygı duyuyorum. ben sadece bu sorunun neden kaynaklandığını merak ettim . uzun süre uğraştım bi çok kablo alıp denedim farklı bilgisayarlarda telefonlarda denedim sonuç hep aynı. ister üzerinden balance değiştir ister bilgisayardaki playerdan, ilginç bir şekilde balance ı sağa çekince ses gidiyor. evet daha önce balance ayarını değiştirebiliyordum. benim takıldıgım nokta balance değil aslında. elimi sürmem balance a hep ortada kalır. ama sağ sol ses alamıyorum. bu balance olayını da onunla ugraşırken çözdüm. hoparlorler bağlıyken ve balance ortada yada solda iken hepsinden de (tek tek kontrol ettim) ses geliyor. yani hoparlorler yada sağ arka-ön girişleri bozuk değil. hadi laptop'a kulaklık girişinden bağladım ses kartı desteklemiyor dedim. yılladır bağlı kalan ve sorunsuz çalışan masaüstü bilgisayarımda da sağ-sol ses alamıyorum. yani normal speakerdan farksız geliyor ses. bu saatten sonra da buna para harcayacak değilim zaten. sadece elimdekini sonuna kadar değerlendireyim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyhellyeah -- 1 Kasım 2012; 3:47:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.