Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (102. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
113.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Deathcallsdeath

quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

multiplayer atamıyoruz. winthrope da rest yapınca donuyor. sorunu yaşayan çözen varmıdır?

Atamıyoruz derken? Ip'den bağlanmıyor mu?

bağlanmada sorun yok. candlekeepte wintrop var meşhur tombalak dayı. ordan rest yapınca oyun paused oluyor unpaused olmuyor. kitlenip kalıyoruz orada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drowen

Partimi kafamda kurdum ben :

Olorin - Ranger (Two weapon takılıyorum)
    Minsc - Ranger
    Viconia - Cleric
    Imoen - Thief
    Neera - Wild Mage (Yeni NPC)
    Rasaad yn Bashir - Monk (Yeni NPC)

Henüz Viconia ve Neera partimde değil. Onları da aldım mı ortamlara akacağız :)

Ben hala tam oturtamadım Lawful evil dwarf açtım fighther/cleric güzel de zar geldi şansıma. Komple paragöz bir grup oynatacağım.

Rotaxe (benim ufaklık)
    Kagain (ön taraf cüce duvarı oldı, ikisininde 19 Con)
    Dor İl-Khan (nasıl biriymiş görelim, Frienly Arms ta hoş olmayan bir sohbet geçti aramızda :))
    Shar-Teel (daha çok okçuluk yaptıracağım, ilk seviyede thiefe dula class)
    Edwin evil (partilerin vazgeçilmezi)
    Eldoth (evil bard, Shar-Teel ile pek iyi anlaşamıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam, değişebilir bir thief alabilirim)

Beregostu ve etrafında 3-4 haritayı temizledim komple.

Ama Lawful good bir Sorceress da açmak istiyorum deli gibi, her an o yöne gidebilirim :/

Eklenti:
    Neera ilginç bir kişilik, bir süre dolandırdım partide Edwini alana kadar, benim çirkin dwarfa bile yazdı (charisma 10) daha 2 magic missle da gate açıp demon çağırması hoş olmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 3 Aralık 2012; 12:27:34 >

• 2 veya 3 kişilik party önerisi olan?
  • MÜTHİŞ OYUN ABİ
  • MÜTHİŞ OYUN ABİ
  • quote:

2 veya 3 kişilik party önerisi olan?

Ana karakteri fighter/thief yada fighter/cleric yada mage açabilirsin.
    Yan karakterleri ana karakterin de ne eksikse ona göre alabilirsin. Bazı karakterler dual class ile iki şi güzel yapıyorlar. Xzar a bir adet Wisdom tome verince clerice dual yapabiliyorsun. Shat teel her an thiefe dual olabiliyor. Imoen den iyi bir dual mage oluyor.

Evil 3 kişilk parti, ana karakter fighter/cleric (dual ya da multi) sonra Xzar ve Montaron'u aldın mı tamamdır. Good parti biraz daha zorlar başlarda ama direkt mage ile (familiar da alırsan) tek başına bile gidersin.

Veya ana karateri okçu yaparsın, imoen ve Kivan/minsc ile takılabilirsin.

Eklenti: Kafana göre bulabilirsin karakterileri, kesin lazım olanlar şunlar:

-İyi kötü bir thief dual/multi olunca daha rahat olur. İleride affetmeyen tuzaklar var özellikle Durlag's Tower' da adım atamazsın.
    -Mage/sorcerer, identify, sleep, hold, charm, summon ne istersen var, başlarda bir vuruşta giderler dikkatli olmak lazım.
    -Cleric dual/multi iyi olur gene. 1.seviye command ve remove fear BG1 de harikalar yaratır. 2. seviye hold personda çok iyi iş yapar. 3 te de animate dead var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 3 Aralık 2012; 15:02:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

quote:

Partimi kafamda kurdum ben :

Olorin - Ranger (Two weapon takılıyorum)
    Minsc - Ranger
    Viconia - Cleric
    Imoen - Thief
    Neera - Wild Mage (Yeni NPC)
    Rasaad yn Bashir - Monk (Yeni NPC)

Henüz Viconia ve Neera partimde değil. Onları da aldım mı ortamlara akacağız :)

Ben hala tam oturtamadım Lawful evil dwarf açtım fighther/cleric güzel de zar geldi şansıma. Komple paragöz bir grup oynatacağım.

Rotaxe (benim ufaklık)
    Kagain (ön taraf cüce duvarı oldı, ikisininde 19 Con)
    Dor İl-Khan (nasıl biriymiş görelim, Frienly Arms ta hoş olmayan bir sohbet geçti aramızda :))
    Shar-Teel (daha çok okçuluk yaptıracağım, ilk seviyede thiefe dula class)
    Edwin evil (partilerin vazgeçilmezi)
    Eldoth (evil bard, Shar-Teel ile pek iyi anlaşamıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam, değişebilir bir thief alabilirim)

Beregostu ve etrafında 3-4 haritayı temizledim komple.

Ama Lawful good bir Sorceress da açmak istiyorum deli gibi, her an o yöne gidebilirim :/

Eklenti:
    Neera ilginç bir kişilik, bir süre dolandırdım partide Edwini alana kadar, benim çirkin dwarfa bile yazdı (charisma 10) daha 2 magic missle da gate açıp demon çağırması hoş olmadı...

Edwin ve Minsc BG II'deki partimde vardı, ToB sonuna kadar ayrılmadılar benden. BG I'de ise Minsc bir mage var onu kurtaralım diyor Edwin o mage i öldürelim diyor. İkisi bir arada duramayacak yani...O sebeple sadece Minsc'i tercih ettim ben :) Partim good Alignmentlılarla doldu...

Öyleyse Minsc'ten gelsin : "Minsc: Butt kicking for goodness!!"

• Twitterdan şöyle bir şey paylaşmışlar;

Trent Oster ‏@TrentOster
    For PC users, we have a beta big screen mode: put this into your baldur.ini file: 'Graphics', 'Scale UI', '0',

Uİ yi küçültüp daha çok oyun ekranı açıyormuş bize, deneyen oldu mu? Aşağıda gibi oluyormuş ben gece denerim ancak.

• Arkadaşlar portreyi kendi yüklediğimiz portrelerle nasıl değiştirebiliyoruz?
  • Şu an çevirecek vaktim yok tam olarak olduğu kadar,

Here's how to use custom portraits

1) Go to your User(s) folder. You know, the one that has My Pictures, My Music and so on. Look for My Documents, then Baldur's Gate - Enhanced Edition.

2) There you create a folder called Portraits (with a capital P), and that's where you placed your custom portraits. Mind that the dimensions are different now:

Large: 210x330 (not really necessary, so don't worry if you don't have it)
    Medium: 169x266
    Small: 54x84

Now you will notice that when choosing your portrait, a CUSTOM button appears right beneath the portrait you're currently seeing.

Also remember that file names cannot have spaces, need to be 8-chars long at maximum, and also require the letter S, M or L, according to their size. Ex;: xxxL.bmp, xxxM.bmp, xxxS.bmp

And yeah, they have to be bitmaps.

Eklenti: Resim boyutlandırma için İrfanview programını tavsiye ederim. Zahmetsizce boyutlar üzerinde oynayıp, uzantı değiştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 4 Aralık 2012; 15:45:27 >

• quote:

Şu an çevirecek vaktim yok tam olarak olduğu kadar,

1) Go to your User(s) folder. You know, the one that has My Pictures, My Music and so on. Look for My Documents, then Baldur's Gate - Enhanced Edition.

2) There you create a folder called Portraits (with a capital P), and that's where you placed your custom portraits. Mind that the dimensions are different now:

Now you will notice that when choosing your portrait, a CUSTOM button appears right beneath the portrait you're currently seeing.

Also remember that file names cannot have spaces, need to be 8-chars long at maximum, and also require the letter S, M or L, according to their size. Ex;: xxxL.bmp, xxxM.bmp, xxxS.bmp

Eklenti: Resim boyutlandırma için İrfanview programını tavsiye ederim. Zahmetsizce boyutlar üzerinde oynayıp, uzantı değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederim aynen söylediğiniz gibi.

Kullanıcı klasörünün içerisindeki Belgelerimden Baldur's Gate EE klasörünü buluyoruz, klasörün içine "Portraits" diye diye bir dosya açıp istediğimiz resimleri onun içine atıyoruz. Oyuna çıkıp girince "Customize" kısmında portre için "Custom" seçeneği açılmış oluyor Başka soran olursa da böylece öğrenmiş olur.

Edit: İmla. ayrıca resim biraz küçük olmuş ama anlaşılabilir diye umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi err86 -- 4 Aralık 2012; 16:00:02 >

• quote:

Şu an çevirecek vaktim yok tam olarak olduğu kadar,

Ben çevirivereyim bari

Custom portrait yapımı

1. "Belgelerim>then Baldur's Gate - Enhanced Edition" klasorunu açın.
    2. "Portraits" adında bir klasor oluşturun. (burada P'nin büyük harfle yazılması gerektiği söylenmiş. Ben küçük harfle yazdım sıkıntı olmadı. Zira diğer klasorler de küçük harfle başlıyor.)
    3. Oluşturduğumuz portreleri "Portraits" klasörüne kopyalayacağız.

Large: 210x330

Not: Bu değerler piksel değerleri. Santimetre, inç falan yapmayın. Eskiden kullandığınız portreler enchanced editiona uymaz. boyutlar değişmiş. bilginize.

Portreleri kaydederken verdiginiz isimlerde boşluk olmaması lazım. Yine verdiğiniz isimlerin maksimum 8 karakteri aşmaması lazım. Ayrıca isimlerin sonlarında S,M,L olması lazım. Örneğin; khalidM.bmp, edwinS.bmp (M: medium, S: small temsil ediyor. Large kullanmıyoruz bence yapmaya gerek yok yine de siz bilirsiniz.)

Portrelerin 24 bit eşlem resmi olarak diğer bir deyişle bmp olarak kaydedilmesi gerekiyor.

• quote:

Twitterdan şöyle bir şey paylaşmışlar;

Trent Oster ‏@TrentOster
    For PC users, we have a beta big screen mode: put this into your baldur.ini file: 'Graphics', 'Scale UI', '0',

Uİ yi küçültüp daha çok oyun ekranı açıyormuş bize, deneyen oldu mu? Aşağıda gibi oluyormuş ben gece denerim ancak.

bu da güzelmiş başkan ben de deneyeyim akşama bir

• quote:

Ben denedim, oyun içi kısmı gayet güzel oluyor ama genel olarak bütün menuler de küçülüyor. Daha beta aşamasında bir dahaki yama ile oturtabilirler sanırım daha iyi.

Menulere rağmen böyle oynarım artık bütün oyunu baya ilerledim dün gece şaka maka. Yeni karakterleri denedim 3 ü de gayet üzerlerine düşülmüş tipler. En iyiler Dorn bu düşük seviyelerde (monklar gerçkenten işlevsiz düşük seviyelerde anca stunning blow iş yapıyor) güzel de bir kılıçla geliyor vurduğu yerden ses getiriyor ama partiye aldığınızda 2 rep puanı kaybediyoruz Viconia gibi ve Ajantis ile pek anlaşamıyorlar.

• Karakter seslerini de değiştirerek Coop oynamıştık BG2'yi. Bunda da kendi seslerini ekleyebilme imkanı vardır herhalde.
  • Ben de Imoen ve Viconia'nın portrelerini (BG1) beğenmediğimden BG2'deki portrelerini yükledim oyuna, süper oldu :))
  • quote:

quote:

Ben denedim, oyun içi kısmı gayet güzel oluyor ama genel olarak bütün menuler de küçülüyor. Daha beta aşamasında bir dahaki yama ile oturtabilirler sanırım daha iyi.

Menulere rağmen böyle oynarım artık bütün oyunu baya ilerledim dün gece şaka maka. Yeni karakterleri denedim 3 ü de gayet üzerlerine düşülmüş tipler. En iyiler Dorn bu düşük seviyelerde (monklar gerçkenten işlevsiz düşük seviyelerde anca stunning blow iş yapıyor) güzel de bir kılıçla geliyor vurduğu yerden ses getiriyor ama partiye aldığınızda 2 rep puanı kaybediyoruz Viconia gibi ve Ajantis ile pek anlaşamıyorlar.

Ben Dorn'u ekleyemedim, sürekli tersleyip duruyor. Ana karakterim Good olduğundan olabilir mi?

• Friendly Arms'tayken katılmıyor, daha ileride otomatik karşına çıkıyor. Anca karizman çok düşükse ve düşük bir reaction zarı atarsan katılmaz herhalde. Benim Lawful good partiye güle oynaya katıldı çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 5 Aralık 2012; 14:12:54 >
  • quote:

Friendly Arms'tayken katılmıyor, daha ileride otomatik karşına çıkıyor. Anca karizman çok düşükse ve düşük bir reaction zarı atarsan katılmaz herhalde. Benim Lawful good partiye güle oynaya katıldı çünkü.

Bunu öğrendiğim iyi oldu, yeni monk NPC baya bir güçsüz ilk levellerde onu koruyacağım diye atmadığım takla kalmadı. En iyisi Dorn'u partiye katıp monku şutlamak :)

Bir de bir sorunum var. Imoen shortbow kullanırken arrow olduğu halde uzaktan saldırmayı bırakıp rakibin dibine kadar yaklaşıyor, bug mudur acaba bilemedim. BG2'de böyle bir sorun yoktu...
  • quote:

Bir de bir sorunum var. Imoen shortbow kullanırken arrow olduğu halde uzaktan saldırmayı bırakıp rakibin dibine kadar yaklaşıyor, bug mudur acaba bilemedim. BG2'de böyle bir sorun yoktu...

Blindness büyüsü yemiş olabilir mi? Tek başına güvenli bir yere gönder Imoen'i, bak bakalım çevresinde ne kadar bölge aydınlanacak. Eğer normalde olması gereken miktar çapında bir alan açılıyorsa, o zaman başka bir sorun vardır. Ama eğer sadece çevresinde küçük bir alan açılıyorsa o zaman hatun kör olmuştur, dispel ile filan halledersin sanırımya da remove curse filan. Ama yaşanan nasıl bir olay olduğunu bilmeden çok da yorum yapamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.