Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
113.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

ben mincsle ilk karşılaştığımda kemirgenle mi konusuyorsun faln dedim giriştik birbirimize hala leşi nashkelde yatıyo almamışlar. edwini aldım partye dynaheir de rahmetlik oldu. neera partyde çok komik büyüler çıkıyo falan ortalık perişan biraz load yapmak zorunda kalıyoruz ama olsun zevkli biri

Tercihler farklı olabiliyor RPGlerde, en güzel yanı da bu zaten. Bugün tavuğa dönüşmüş bir mage i ustasına götürdüm, adamı normale çevirmeye çalışırken öldürdü. Bazen olabiliyor böyle şeyler dedi...Ben de üzüldüm adama, du bakayım save ime geri dönüp bir kez daha deneyeyim ne olacak dedim...Usta mage bu sefer büyüyü tutturdu yardımcısını normale çevirdi. Dedim vay be, işte RPG bu

Bu arada kafama bazı şeyler takıldı...Şimdi, benim ana karakter Ranger, her iki elinde de pala, ninjato tarzı silahlar var. D&D 2. edition kuralına göre bonus için off-hand de kısa silah olması gerekmiyor, yanılmıyorum değil mi? Bir de ekstra bonus için hafif zırh mı giymeliyim? Fark etmiyorsa Rangerların ağır zırh giymesinde bir mantıksızlık yok mu? Neverwinter Nights, Icewind Dale 2, Temple of Elemental Evil'da (D&D 3 ve 3,5 editionlar) rangerlar hafif zırhlarda dexterity bonusu alıyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 11 Aralık 2012; 15:18:03 >

• İstediğin gibi giyin, BG1-2 de o çeşit sınırlama yok, sınırlama olunca direkt kullandırtmıyor zaten :) Ranger zaten sınıfı açınca 2 slot verilmiş olara gelir dual wileda. Silahları da istediğin gibi kullanabilirsin bir eksisi olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

İstediğin gibi giyin, BG1-2 de o çeşit sınırlama yok, sınırlama olunca direkt kullandırtmıyor zaten :) Ranger zaten sınıfı açınca 2 slot verilmiş olara gelir dual wileda. Silahları da istediğin gibi kullanabilirsin bir eksisi olmaz

Teşekkürler açıklama için...En iyisinden chain mail i üzerime çekerim ben İki tane de yüksek hasar veren tek elli silah buldum mu off...
  • Full Plate mail bile giyebilirsin rahat ol :) Silahlar için Drizzt'le karşılaşınca, %80 pickpocketi olan bir hırsızın varsa kılıçlarını çalabilirsin. Oyundaki en iyi kılıçlardır. Konuşmadan önce çalman lazım konuştuktan sora terkeder haritayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 11 Aralık 2012; 16:37:12 >
  • nashkel madenlerinde xzarı gördüm. magem vardı partyde gerek olmadıgı için partye almadım ve öldürdüm. üzerinden moonblade düştü. fakat sadece xzar kullanabiliyormuş. bir işe yaramayacak sanırım

bu arada multiclass için bir soru sorucam. mage thief yaptım diyelim. canavardan 100 exp geldi. 50 50 mi paylaşıyor. yoksa 100er 100er mi dağılıyor expler?
  • quote:

nashkel madenlerinde xzarı gördüm. magem vardı partyde gerek olmadıgı için partye almadım ve öldürdüm. üzerinden moonblade düştü. fakat sadece xzar kullanabiliyormuş. bir işe yaramayacak sanırım

bu arada multiclass için bir soru sorucam. mage thief yaptım diyelim. canavardan 100 exp geldi. 50 50 mi paylaşıyor. yoksa 100er 100er mi dağılıyor expler?

Ne zararı vardı elin garibanının sana da doğradın???

Expler yarıya yarıya dağılır iki class arasında.

quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel
    HEidit: Birazdan TomEmice gelecek, galk soğanları kes demedim mi kız sana diyecek, kızacak bana.

Yiğen seni de unutmadım, soğanları kesmişsin ama tencerenin de dibi tutmuş, atcem o bilgisayarı camdan aşşağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TomAmca -- 11 Aralık 2012; 18:52:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TomAmca

quote:

nashkel madenlerinde xzarı gördüm. magem vardı partyde gerek olmadıgı için partye almadım ve öldürdüm. üzerinden moonblade düştü. fakat sadece xzar kullanabiliyormuş. bir işe yaramayacak sanırım

Ne zararı vardı elin garibanının sana da doğradın???

Expler yarıya yarıya dağılır iki class arasında.

quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel
    HEidit: Birazdan TomEmice gelecek, galk soğanları kes demedim mi kız sana diyecek, kızacak bana.

Yiğen seni de unutmadım, soğanları kesmişsin ama tencerenin de dibi tutmuş, atcem o bilgisayarı camdan aşşağı

büyücüler arası çekişme kanlı bitti amca

• naskhel de gezerken noober adında bir npc ye takıldım adına layık şahıs peşimi bırakmadı neyse ki kaçtım karnavalda brawen i kurtardım clericmiş alayım kagaini bıraktım onu aldım bassiliustan güzel bir hammer düşmüştü kullanıyor gerçi ama ne kadar iyi melee yapabilir onunla işte öğrenecem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

naskhel de gezerken noober adında bir npc ye takıldım adına layık şahıs peşimi bırakmadı neyse ki kaçtım karnavalda brawen i kurtardım clericmiş alayım kagaini bıraktım onu aldım bassiliustan güzel bir hammer düşmüştü kullanıyor gerçi ama ne kadar iyi melee yapabilir onunla işte öğrenecem..

Clericler başlarda iyi yakın dövüşçü değildir. APR 1 olduğu için yüksek damage bile vursalar genel olarak verdikleri hasar düşük kalıyor. Level yükseldikçe gelen büyüler ile savaşçı özellikleri artsa bile APR sayısı artmıyor. Level 4 büyüsü holy power, level 5 büyüleri righteous magic ve champion's strength, level 2 büyüsü draw upon holy might THACO ve STRyi artırarak daha etkili hala geliyor, hala yavaş bile olsa. (Türkçesi ile kodu mu oturtacak hale geliyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

naskhel de gezerken noober adında bir npc ye takıldım adına layık şahıs peşimi bırakmadı neyse ki kaçtım karnavalda brawen i kurtardım clericmiş alayım kagaini bıraktım onu aldım bassiliustan güzel bir hammer düşmüştü kullanıyor gerçi ama ne kadar iyi melee yapabilir onunla işte öğrenecem..

Tom Amca'ya katılıyorum, clericler yakın dövüşte özellikle düşük seviyelerde süper etkisizlerdir. Hele Kagain'in yanında çok komik kalır :)Hammer yerine sling ver derim ben Brawen'e. Ana görevde biraz daha ilerleyince bir dwarf cleric/warrior çıkıyor karşına, o daha güzel iş yapar. Yeslick (ne biçim isim koymuşlar...)

Eklenti:

O ye. Yeni buldum bunu hoş etmiş eleman;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 12 Aralık 2012; 9:33:44 >

• quote:

Full Plate mail bile giyebilirsin rahat ol :) Silahlar için Drizzt'le karşılaşınca, %80 pickpocketi olan bir hırsızın varsa kılıçlarını çalabilirsin. Oyundaki en iyi kılıçlardır. Konuşmadan önce çalman lazım konuştuktan sora terkeder haritayı.

Drizzt'le karşılaştım, konuştuk ve ayrıldık aklıma gelse pickpocket yapardım, tekrar mı başlasam oyuna acaba? Daha mines questini de yapmadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drowen

quote:

Full Plate mail bile giyebilirsin rahat ol :) Silahlar için Drizzt'le karşılaşınca, %80 pickpocketi olan bir hırsızın varsa kılıçlarını çalabilirsin. Oyundaki en iyi kılıçlardır. Konuşmadan önce çalman lazım konuştuktan sora terkeder haritayı.

Drizzt'le karşılaştım, konuştuk ve ayrıldık aklıma gelse pickpocket yapardım, tekrar mı başlasam oyuna acaba? Daha mines questini de yapmadım...

O silahlar BG 1 için fazlasıyla güçlü, hatta ve hatta o silahlarla BG2'nin büyük bir kısmını çok rahat çıkarırsın. Eline ancak +1 silahları zorlukları geçirebildiğin yerde +3 / +5 iki tane silah ile oynamak olayın zevkini biraz kaçırır. Hoş elinde onlar bile olsa Sarevok amca seni kıyma yapıyor ama neyse :))

• quote:

quote:

Bunun için baştan başlamaya gerek yok aynen devam et oynamaya:) Oyun içerisinde çıkan +1/+2 silahlar yetiyor BG1 de zaten, 2. defa oynarsan powerplay yap, al mutlaka derim :)

• +3 neyse de +5 fazlaymış yahu, gerçekten oyunun zevkini kaçırır. En iyisi böyle devam :)
  • neyse branwene sling verdim iyi onunla zaten melee yapmasına da gerek kalmadı greywolf tan bir tane +2 long sword düştü frost dmgli khalid e verdim long sword kullanımı 3. seviye benim cüce warrior balta ile 3. seviye kimseyi yaklaştırmıyorlar
  • Brawen'e 1. seviye Command ve 2. seviye hold person büyülerinden 1-2 şer adet ezberlet muhakkak. Özellikle Commnad resmen oyun içi hile gibi :) Dediğim her cleric için geçerli aslında.

Wizardlar içinde sleep, spook, fear çok iş yapar başlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 13 Aralık 2012; 9:27:27 >
  • quote:

quote:

2. oyunda tekrar kesişecek yollarınız bir ormanda, umudunu yitirme hemen.

• Rol yapma açısından bakarsak o kılıcların neutral ya da eviller tarafından kullanilamamasi seçenekleri daraltiyor. 2. Oyunda o karşılaşmaya kadar zaten çok sağlam silahlar buluyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TomAmca

Rol yapma açısından bakarsak o kılıcların neutral ya da eviller tarafından kullanilamamasi seçenekleri daraltiyor. 2. Oyunda o karşılaşmaya kadar zaten çok sağlam silahlar buluyoruz

Bodhi's Lair'ı temizlerken bile yardım ediyordu adam ya.
    Harbi Drizzt kadar sağlam kişilikli karakter var mı şu Forgotten Realms'da? :)
  • naskhel mines bitirdim rahat geçtim ancak çıkışta bir parti ile karşılaştım 4 kişilik sen o sun değil mi he nolmuş :cast spell: derken patos ettiler bizi 5 6 kere denedim ama nafile arkalarında bir ranger daha yaklaşmadan mıhlıyor bizi thief e charm at birine silence diğerine command ama yok özellikle khalid hemen ölüyor arkadaş olmayınca topuk nashkele inn çıkışında bir tane assassin geldi öldürdüm onu +5 missile koruma bot düşürdü bakalım belki bu sefer gülen taraf biz oluruz..
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.