Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
113.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hehe, amazonlara denk geldin herhalde. Öyle toplu durumlarda önce sleep/fear ve hold person büyülerine önem göster. Nashkel in sonundaki priesttan ya summon ya da sleep için wand düşüyordu bir adet, güzel iş yapar orada. Eğer ilk attığın büyüleri başarılı save eden olursa ona Command/charm at. Okçu veya büyücüler için stealthi iyi olan bir thiefin varsa dibine kadar götür elemanların akabinde backstab! ama sadece düz thief ise vuramayabilir oyunun başlarında, düz thieflerin Thac0 ları çok düşük(yüksek :P) olur.
  • O grubun leveli sana göre yüksek. Adamlar lvl 3 Cleric büyüsü sallıyor hemen. Ben genelde onlara bulaşmadan uzuyorum ortamdan. Dayak yiyip sinirimi bozmaktansa kaçıyorum. Hepsini birden karsına almaktansa, web entangle silence gibi alan büyüleri ile başlayıp uzaktan bow ve sling ile vurabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değilde ben basiliskleri çok kolay geçtim bu sefer. Satıcıların birinden(High Hedge deki büyücüydü herhalde) protection from petrification scrollu aldım. Ajantisin üzerinde kullandım, o önde tanklarken geri kalan okçular yediler elemanları, XP yağmur oldu aktı. Sadece büyücüde biraz zorlanır gibi oldum gittim destek olarak haritanın girişindeki Ghoulu aldım yanıma büyücüde önce sleep, sonra da holdu yiyince çok kolay geçti dövüş.

Bir şey dikkatimi çekti, düşmanlar birinin peşine takılınca bırakmıyorlar çoğunlukla. Canı azalan elemanı uzaklaştırayım diyorum bırakmıyorlar peşini, kırk tur atarken etrafımda ok manyağı yapıyorum saftirikleri. Eskiden yakınlarında bir eleman varsa ona dönerlerdi biraz hasar alınca. Tam doğru hatırlamıyor da olabilirim çok oldu 1. oyunu bitireli.

• Büyük olasılıkla bir Aİ geliştirmesi yapmışlardır. Normalde en yakındaki hedefe dalıyorlar, ama Scs gibi modlar script değiştirerek farklı hedef seçmelerini sağlıyor. Belki EE'de de bu tarz bir script uygulamislardir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Multiplayer için çok fazla major bug var. 5. patch çıkmış. Bir süre daha bekleyip orjinal alacağım olmazsa.
  • geçen karşılaştığım amazonları harcadım bu sefer kolay oldu bir kaç yeni büyü ve iyi bir taktik ile ümüklerini sıktım sonunda neera nın görevini yaptım ama sonundaki red wizardlar biraz zorladı bölgenin birinde dolanırken bir tane adam ile karşılaştım help meaa diye bağırdı doğuda mğaradan mezardan bahsetti gittim içeri bir revenant hançeri ver hançeri tamam vereyim de karşılığında da bana birşey ver dedim saldırdı rahat kestik 3000 exp verdi lvl 3 yaptı bizi ..
  • O haritada bir kaç mezar daha var aynı şekilde. İyi kötü loot çıkar. Aynı haritada deli bir büyücü var ayrıca. Ooze yaratma büyüsü yapmaya çalışıyor. Kızdırıp sana saldırmasını sağlarsan çok kuvvetli ama çok da iyi xp veren oozelar çağırıyor. Büyücünün kendisi de iyi xp verir :)
  • onunla da karşılaştım ooze ları summonlayıp kaçtı hergele kaçarken sakın sana dokunmalarına izin verme diye bağırdı range saldırdım işlemedi galiba magical weapon veya magic ile devriliyorlar yoksa sadece melee mi ama korktum kaçtım ben de işin komik yani mezara onlaradan sonra gittim mezardan çıktım ki oraya kadar beni takip etmişler :)
  • O yaratıkların piercing resistance puanları çok yüksek, dolayısıyla bow/sling attackları ile zarar vermen ancak elemental damage veren oklarla (fire/acid/ice) mümkün. Bu yüzden o yaratıklara ancak slashing ve crushing tarzı silahlar kullanman gerekiyor.
    Bu arada o büyücünün kaçması ilginç, ben daha önce hiç kaçtığını görmemiştim, ikimizden biri ölürdü ama kaçmazdı.

Bir kaç tane güzel SS koysanız ya BG: EE oynayan arkadaşlar.
  • dun gog.com'dan Baldur's Gate: The Orginal Saga ve Baldur's Gate 2 aldım. Ama elimde o kadar çok oyun var ki hangisine ne zaman ayırıcam bilmiyorum.

ayrıca dun aldıgım oyunlar;

BALDUR'S GATE 2 COMPLETE2
    PLANESCAPE: TORMENT
    BALDUR'S GATE: THE ORIGINAL SAGA
    ARCANUM: OF STEAMWORKS AND MAGICK OBSCURA
    NEVERWINTER NIGHTS: DIAMOND EDITION
    ICEWIND DALE COMPLETE
    ICEWIND DALE 2 COMPLETE
    TEMPLE OF ELEMENTAL EVIL
    DIVINE DIVINITY
    NOX™
    SACRED GOLD
    BEYOND DIVINITY
    WARLORDS BATTLECRY 3
    INQUISITOR
    AGE OF WONDERS: SHADOW MAGIC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edwardweo -- 20 Aralık 2012; 8:15:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TomAmca

O yaratıkların piercing resistance puanları çok yüksek, dolayısıyla bow/sling attackları ile zarar vermen ancak elemental damage veren oklarla (fire/acid/ice) mümkün. Bu yüzden o yaratıklara ancak slashing ve crushing tarzı silahlar kullanman gerekiyor.
    Bu arada o büyücünün kaçması ilginç, ben daha önce hiç kaçtığını görmemiştim, ikimizden biri ölürdü ama kaçmazdı.

Bir kaç tane güzel SS koysanız ya BG: EE oynayan arkadaşlar.

İşin güzel tarafı magic resistanceları da çok yüksek elemantal hasarı çoğunlukla işlemiyor :) Varsa +1 silahlarla dalacaksın anca. Büyücüyle konuşma durumuna göre ya deneyi başaramayıp kaçıyor ya da sana kızıp en güçlüleri summonlıyor.

Akşam eve gidince bir kaç SS paylaşırım :)

@edwardweo

gog.com a girmemeye çaılşıyorum ben elimden geldiğince, para tuzağı yemin olsun. Bir de şimdi dünyanın sonu indirimi başlatmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi
    @edwardweo

gog.com a girmemeye çaılşıyorum ben elimden geldiğince, para tuzağı yemin olsun. Bir de şimdi dünyanın sonu indirimi başlatmışlar

dünyanın sonunu bilmem ama benim kredi kartımın sonu olabilir.

bu arada lionsheart'e başladım. herkes kötü falan diyor ama ben hikayesi için bitirmeye kararlıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edwardweo -- 20 Aralık 2012; 9:10:48 >

• Lionheart genel olarak güzel bir oyundur aslında sadece çoğu bilgisayar RPG sinin düştüğü hataya düşüyor. Oyunun başlangıcı gayet iyi savaş ve konuşma arası denge var araştırarak çözülne görevler v.b. ama 2. yarısı %90 dövüş, dövüş sistemi de çok basit olunca tempo düşüyor, ilginçlikler bitiyor ve sıkılıyor insanlar doğal olarak.
    Yoksa hikaye ve geçtiği dönem/mekan oalrak çok iyidir oyun. Üstüne sneak ile gizli ilerleyerek tecrübe kazanabildiğimiz nadir RPGlerden dir.

Naçizane tavsiyem yakın dövüş ağırlıklı oynayacaksan Unarmed üzerine yoğunlaşman, ileride en güçlü o oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 20 Aralık 2012; 10:35:50 >
  • neera sayesinde 1 günde gidilecek yeri 3 günde gidicez sanırım. multi oynuyoruz. neera sagolsun en son bombayı patlattı oyunu kapattık. stinking cloud göndermeyi denerken heyecanlandı ve pit fiend çıkardı. sonuç hepimiz haşat olduk... ss yarın atabilirim ancak
  • Gnoll Stronghold temizlenirkene, bir uzaktan (bu mesafede oynuyorum hep) bir de yakından poz. Nostalji ayağına oynadığım Archer kiti. Ajantis dışında herkes uzaktan yardırıyor :)

Eylemlerim devam edecek, şu sıra kafama yıldırım düşsün de öyle SS alayım diye uğraşıyorum :)

• merhaba arkadaşlar

gog.com dan normal baldurs gatei indirip yükledim. EE versiyonu değil . gog.com versiyonuna çözünürlük patchi yada diğer patchleri nasıl yapabilirim ?
  • Bir şeyi çok istersen olurmuş :)

Yalnız yıldırımın aynı yere 2 kere düşmemesi BG için geçerli değil. Ajantis durduğu yerde kömür oldu gariban.

Değişik bir oyun deneyimi için Wild mage neera yı gruba alın derim. Surge tuttu, reroll twice. İkisi de gold vanished olunca gitti benim 40.000 gold :/
    ya da blast ile çift fireball bayramı, ne olduğunu anlasaydım SS alacaktım ama jeton geç düşüyor bu saatte

• tutu yüklüyorum ama çözünürlükte bi değişiklik olmuyo arkadaşlar. yardımlarınızı bekliyorum.
  • arkadaşlar gog.com versiyonundan bg 1 ve 2 yi yükledikten sonra yapmam gereken ve yüklemem gereken patchleri bi arkadaş anlatabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wowlocker

arkadaşlar gog.com versiyonundan bg 1 ve 2 yi yükledikten sonra yapmam gereken ve yüklemem gereken patchleri bi arkadaş anlatabilirmi ?

tutu yüklediğinde çözünürlükte bir değişiklik olmaz, widescreen mode deneyeceksin. GOG'dan aldığın oyun zaten son patch kurulu gelir, eğer ilk oynayışın ise mod kullanma. Ama illaki mod diyorsan bu konuda bir kaç tavsiye olmuştu. Onları kontrol et.

quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Bir şeyi çok istersen olurmuş :)

Bana ilk olduğunda kırk saat attacker aramıştım, ne oluyoruz dedim. Sonra baktım ortamda kimse yok, tanrılar gazaba geldi dedim. Sonradan öğrendim BG1 de bahtı kara deve olayı yaşandığını :)

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.