Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
112.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gördüğüm en iyi FRPlerden biri. Fakat oynamak için hala ingilizcemin yeterli olduğunu zannetmiyorum. Çok teferruatlı birşey çünkü. FRP ingilizcesi. O nasılmış dicek olursanız en basitinden Diablo 2'den örnek vereyim. Identifyci amcanın (adını unuttum) klasik repliğini bilirsiniz. "Hail to you champion" yani Hi yada Hello gibi basit değil. Karmaşık, has ve eski ingilizce
  • Bir türlü bulamıyorum ki torrentlerden indireyim.
    Fallout 1-2/Arcanum/Lionheart:Legacy of Crusader oynamış biri olarak Baldur's Gate serisini de en yakında bitirmek istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Bana çok başarısız bir oyun olacak gibi geliyor fallout3. Diğer firmaların çok canını yakacak, Elder Scroll serisi ve Fallout serisi... Düşünmesi bile ürkütüyor insanı... Ama oblivion'da strength ne demek, dexterty ne demek, intelligence ne demek diye soran en iyi nitelikle powerplay oyuncular karga kahvaltısını yapmadan fallout başına oturacaklardır. Büyüsünü kaybetti bu tarz oyunlar, bunu kabullenmek lazım.

Keşke ben de bu oyunlara oblivion ile başlayıp değerlendirme kriterimi buna göre yapsam da, saydığımız oyunları denediğimde bundan 8-10 yıl önceki hazzı hissetsem. O günleri hatırladıkca suratımda geniş bir tebessüm olur, anılarımız çoktur. Ama gençlik bunların değerini bilemeyecek, bilmeye çalışanlar çok az.

bu tarz oyunlar büyüsünü kaybetti demek tam olarak doğru değil bence. bg serisi gibi konu ve oynanış derinliğine sahip oyunlar artık fazla (hatta hemen hemen hiç) yapılmıyor demek daha doğru gibi.
    mesela kotor 1 i hatırlayın, hem sw hemde rpg fanı olarak hoşuma giden, senaryosuda başarılı olan bir oyundu.

yeni nesilden bg yi oynayıp burun kıvıranlar olacaktır, çünkü ilk bakacakları şey grafikler olacak. ancak masaüstü oynamış olanlar, fallout serisi zamanına yetişenler bilir bg nin kıymetini.

bu arada jaheira ya uyuz oldum, artık şu harperlar çağırsada ring of wizardy alıp edwine versem, jaheria yıda gruptan atıp viconiayı alsam.

• Katılımcıları görmek güzel Geçelim cevaplarıma;

Ben 3 yıl sonra oblivion'u oynamayacağım. Bu fallout3 için de geçerli olacak. Ama baldurs gate'i ve fallout2'yi yine oynuyor olacağım. Ne demek istediğimi anladınız sanırım.

Valla diablo'yu benim 6 yaşındaki kuzenim oynuyor. Şuraya gitcen bunu yapcan diyorum necromancer(Zoomaster değil, spirit kasan) ile gidip yapıp görevi tamamlıyor. Sadece 3. şehirde biraz zorlanmıştı, orada yardım etmiştim. En son 4 ay önce görmüştüm oynarken, şimdi hangi rpg oynuyor bilemiyorum. Diablo ingilizcesi basittir, Baldur's Gate'in de İngilizcesi bir sözlük ile çözülmeyecek gibi değil. Zamanları biliyorsanız zaten artık iş kelime çalışmaya bakar. Ne kadar çok kelime, o kadar çok çeviri... Pencere modunda oynayın efendim, bir tarafta mtu olsun, bir tarafta BG. Pek şukela...

BG I elimde yok, Ama BG II SoA ve ToB var. İsteyene yollayabilirim, başka istediği oyun var ise. Ben hemşerim IRFUN4EVER'dan aradığım bütün oyunları aldım. Artık oyun ihtiyacım da kalmadı, rpg setim tamam @Millenium, senin altyapı sağlam sayılabilir. Sen BG oynamadan nasıl yaşıyorsun, aldığın oksijen haram sana

Bu tarz oyunlar büyüsünü kaybetti evet. Ama senin anladığın tarzda kaybetti demedim. Oyun yapan firmalar da haklı. Para için yapacaklar tabi, bi avuç core rpgciler için oyun yapacak ve sonu Black Isle'a benzeyecek değil ya. Bu tarzın en güçlü firması Blizzard'dır. Yaparsa o yapar. Diğerleri rpg'de başarısız geliyor artık bana. Hem bu oyunlar büyüsüyle beraber oynanabilirliğini de kaybetmiş olsaydı, fallout2'nin 10. yılını kutladığımız bu sene içerisinde tarafımca hâlâ baldurs gate ve arcanum ile beraber oynanmazdı.

Jaheira mı? O da kim? Hmm kurtardıktan sonra ölmemiş miydi o? Kendisi ne tam bir druid, ne tam bir fighter olduğundan takımda tutulmamalıdır. Dediğin gibi Viconia tercih edilmelidir. Eğer cleric yok ise, en iyi cleric kendisidir zaten. Hem evil'dan good alighnment'e çevirmek de mümkündür kendilerini.Cleric/mage'leri tercih etmeyin.Bi edwin olsun, bi Viconia olsun takımda yani. Tabi başrol karakterin ne olduğu da önemli.

Kotor2'yi ilk bitirişimde çok beğenmiştim, sonraki oynayışlarımda pek severek devam etmedim. Kotor1 şuan yüklü ama sıra gelmedi. Kotor1 daha güzel diyorlar, öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 11 Kasım 2007; 13:31:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Gördüğüm en iyi FRPlerden biri. Fakat oynamak için hala ingilizcemin yeterli olduğunu zannetmiyorum. Çok teferruatlı birşey çünkü. FRP ingilizcesi. O nasılmış dicek olursanız en basitinden Diablo 2'den örnek vereyim. Identifyci amcanın (adını unuttum) klasik repliğini bilirsiniz. "Hail to you champion" yani Hi yada Hello gibi basit değil. Karmaşık, has ve eski ingilizce

Usta hiç alınma, bir art niyetim yok. Ama zaten ismin gayet komik -Haplo- avatar desen bal dök yala -DragonBall- bir de şöyle mesajlar yazıyorsun ya; yığılıp kalıyorum klavyenin başına gülmekten.

Ama doğru söylüyorsun tabi; FRP'lerde İngilizce derin olmak ile beraber gayet eskidir de. Diablo II'nin İngilizcesi hiç bir şey değil aslında. Mesela genelde FRP oyunlarında kısaca "bye" veya "goodbye" demezler. "Farewell" -elveda- derler; hatta abartıp "fare thee well" dedikleri bile olur, 16.yy İngilizcesi kullanaraktan.

Not: D2 Act 4'deki amcanın ismi Halbu. Aynı repliği Jamelia da söylüyor.

@ Millennium

PM'den yolladığım linki kontrol et. Umumi trrnt mevzusu yasak...

• quote:

Orjinalden alıntı: Algol Perseus

quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Gördüğüm en iyi FRPlerden biri. Fakat oynamak için hala ingilizcemin yeterli olduğunu zannetmiyorum. Çok teferruatlı birşey çünkü. FRP ingilizcesi. O nasılmış dicek olursanız en basitinden Diablo 2'den örnek vereyim. Identifyci amcanın (adını unuttum) klasik repliğini bilirsiniz. "Hail to you champion" yani Hi yada Hello gibi basit değil. Karmaşık, has ve eski ingilizce

Usta hiç alınma, bir art niyetim yok. Ama zaten ismin gayet komik -Haplo- avatar desen bal dök yala -DragonBall- bir de şöyle mesajlar yazıyorsun ya; yığılıp kalıyorum klavyenin başına gülmekten.

konuyla alakasız ama haplo okuduğum en güzel karakterlerdendir. kendine güveni, kendi içindeki çelişkileri, gücü vs..
    maymun kuyruklu songoku için aynı görüşteyim, süperdir kendisi.

bu arda kensai-mage karakterimle firkraag ı tek başıma kesebiliyorum. nerde eski grubu dağıtabilen firgraag, eheheee..

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU]

• Tek başına derken? Tamam biz fare dedik ama ejderhaların da bir şerefi var ya...
  • Yahu ben bu ejderhaya gıcık olmuştum. Ama tek başına kesmeye cüret eden de kim böyle
  • tek başına işte, sadece ana karakterimle savaşıp kesiyorum firkraag ı.

öldürdüğümde bana vuramamıştı bile. hp hala aynı..
    ss ler aşağıda;

• oha.

Ya ben mage ile yüzlerce protection büyüsü yapmıştım takıma, sonra gittim daldım vorpal blade save vs death tutmadı tek vuruşta öldürdüm. Protection büyülerine üzüldüm valla.

Ama güç olarak Bir ejderhayı tek başıma alacak kadar oldum mu bilmiyorum. Wand of Cloudkill hariç
  • 1.Ejderhanın yanına gidin.

2.Belli bir mesafeden -kesinlikle tam dibinden değil- konuşmak için tıklayın.

3.Ejderha konuşma moduna girecek.

4.Anında oyunu durdurun -space tuşuna basarak.

5.Ardından saldırın. Ejderha konuşma modunda olduğu için size saldırmayacak.

6.Fakat bu durum geçicidir. Belli bir süre sonra -script gereği- saldırıya geçecek. Bunun için 2. ile 4. adımları ölene kadar tekrar edin.

Yukarıda açıkladığım taktiği bu tip AD&D oyunlarını oynayan herkes bilir ve oyunun -bug'ı- hatasıdır. Konuş/Öldür, İngilizcesi ile Speak/Kill diye geçer. Tamamen hiledir. Sadece ejderha değil, oyundaki bir kaç istisnai düşman dışında herkes üzerinde çalışır. Bu taktik dışında Firkraag'ı hiç hasarsız öldürmek -hem de tek başına(!)- imkansızdır. Kaldı ki kendisi BG2: SoA içindeki en güçlü ilk üç düşmandan bir tanesidir.

Yukarıdaki yazdıklarımın üzerine kişisel bir yorum yapmayacağım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Algol Perseus

1.Ejderhanın yanına gidin.

2.Belli bir mesafeden -kesinlikle tam dibinden değil- konuşmak için tıklayın.

3.Ejderha konuşma moduna girecek.

4.Anında oyunu durdurun -space tuşuna basarak.

5.Ardından saldırın. Ejderha konuşma modunda olduğu için size saldırmayacak.

6.Fakat bu durum geçicidir. Belli bir süre sonra -script gereği- saldırıya geçecek. Bunun için 2. ile 4. adımları ölene kadar tekrar edin.

Yukarıda açıkladığım taktiği bu tip AD&D oyunlarını oynayan herkes bilir ve oyunun -bug'ı- hatasıdır. Konuş/Öldür, İngilizcesi ile Speak/Kill diye geçer. Tamamen hiledir. Sadece ejderha değil, oyundaki bir kaç istisnai düşman dışında herkes üzerinde çalışır. Bu taktik dışında Firkraag'ı hiç hasarsız öldürmek -hem de tek başına(!)- imkansızdır. Kaldı ki kendisi BG2: SoA içindeki en güçlü ilk üç düşmandan bir tanesidir.

Yukarıdaki yazdıklarımın üzerine kişisel bir yorum yapmayacağım.

neden imkansız olsun ki?
    kesinlikle hile yok, aynen dediğim gibi tek başıma gidip konuştum ve o bana zarar veremeden öldürdüm.
    ayrıca karakter ekranını üzerimde hangi büyülerinde olduğunu göstermek için koydum.
    ee, elimdede süper kılıçlar var, number of attack 3.. daha ne olsun?
    hatta youtube da tek başına firkraag öldürenlerin videosu ile dolu, girip izleyebilirsiniz. bende oradan görüp merak ettim ve denedim zaten.
    hem dikkat edersen resimlerde onunda bana saldırdığı ve firkraaagın critical miss yaptığı bölümde diyalaog penceresinde görünüyor.

• evet feel so bad. Seninle o kadar oblivion konuştuktan sonra bu rpg'leri oynaman şart.

@Algol Perseus, hocam. Tek karakter ile hiç hasarsız öldürmek şans işi. Ama ben böyle vura vura öldürüleceğini(ve hasar alınmadan) sanmıyorum. Dediğim gibi ana karakterimde Vorpal Blade vardı. Save vs. Death %25 özelliği var biliyorsunuz. Firkraag'ın yanına gittim, konuştuk anlaşamadık Konuşmadan önce takımın büyücüsüne protection büyüleri yaptırmıştım. Ancak ana karakter tek vuruşta aldı. Save vs Death tutmadı. Sonra öğrendim ki bu zaten bir taktikmiş. Save/Load yapıp bu taktiği kullananlar da varmış.

Powerplaye gerek yok. Rol yapıp gerçekten eğlendikten sonra hasar almışsın ne olur ki.Herkesi sadece 2 tuş kombosuyla da öldürebiliyorsunuz zaten...

• @ nerevar

Boş ver. Ben dedim diyeceğimi. Hiç gereksiz tartışmaya girmeyelim. YouTube dersen, orası sahtekar kaynıyor zaten. Orası bir ölçü değil yani...

@ Dave Mustaine

Anlaşılabiliyor mu ki Firkraag ile? Ben hatırlamıyorum.

@ feel so bad

Valla benim de kafamda var hani şöyle bir Fallout serisi çekmek. Ama pek zamanım yok. Ayrıca ilk oyun çok hatalı. Özellikle şu "unable to save" hataları deli ediyordu beni.
  • hiç hasarsız öldürmek tabiki şans işi, aksini söylemedim.
    hatta bir kaç kere tek başıma dalmayı denerken öldüğümde oldu, ancak buraya ss koymak için oynadığımda ejderha bana hiç vuramadı, bu da ss lerin bonusu oldu..

zamanında firkraag benim grubuda dağıtıyordu -ki halen yapabiliyor- o yüzden tek başına öldürünce zevki ayrı oluyor.

neyse, dediğiniz gibi fazla uzatmaay gerek yok, ben eğlendim sonuçta. sizde deneyin, tavsiye ederim.
  • Tek başına öldürülebilir. Ama hasar almadan öldürmek imkansıza yakındır. Tabi glitchler var, cloudkill muhabbetini ben kendim bulmuştum, meğer herkes kullanıyormuş. Vorpal blade(ismine çok hastayım, ayrıca masaüstü frp'de planescape settingi ile oynayanlar bilir pit lordları) ile şans eseri koşup vurup ejderhayı çekecekken firkraagın save vs death tutmayıp öldüğü de oldu, bunu da herkes yapıyormuş.

Böyle taktikler var ama hasar almayıp kötekle kafasına kafasına vurarak öldürmek...benim gözüm kesmiyor ama olabilir sanırım. İmkânsıza yakın...
    Firkraagın üstün statslarını ekleyecektim buraya ama tartışma uzamasın. Yok yok ekleyeyim ya

firkraag
    xp value: 64000
    hitpoints: 184
    level: 23
    alignment: chaotic evil
    str: 25
    dex: 15
    con: 15
    lore: 5
    int: 17
    wis: 3
    cha: 9
    luck: 0

armor class:
    base: -11
    crushing: 0
    piercing: 0
    missile: -2
    slashing: 0

thac0: -5
    no. of attacks: 3

saving throws:
    death: 3
    wands: 5
    poly: 4
    breath: 4
    spells: 6

resistances:
    fire: 100
    cold: 0
    acid: 0
    electricity: 0
    magic: 65
    magical fire: 100
    slashing: 30
    crushing: 30
    magical cold: 0
    piercing: 30
    missile: 30

items:
    red dragon scales
    holy avanger +5 (carsomyr yani)

@Algol hocam, yok ya nerde.odun kafalının teki vur kafasına tokmağı al elinden carsomyr'i...

• Yok usta ekle tabi. Action geliyor konuya. İyi etmişsin; ben de merak ediyordum zaten. Du şimdi bir bakalım;

HP: 184
    Level: 23
    STR: 25
    AC: -11

Saving Throws: -ayrı ayrı yazmaya gerek yok.

Resistances: Cold, Acid, Electricity hariç;

Sonuç; kimse bu varlığı tek başına öldüremez. Hatta parti halinde bile zor. Kaldı ki bunlar -dikkat ettiyseniz- savunma istatistikleri. Saldırı kısmından bahsetmeye gerek yok.

Not: Amacım polemik değil; ama hayatta imkansız olan bazı şeyler vardır. Mesela güneş batıdan doğmaz v.s.

• thac0:-5
    wis: 3
    Save vs Death: 3 (demekki benimki bundan tutmuş)

Allahın belası pis pis konuşan sinir bozan monitöre kafa atmama sebep olan nalet yaratığın teki işte.

Hatırlatma: Baalın oraya geldiğimizde bile öldürdüğümüz en güçlü yaratık firkraag olarak geçer.
  • bg serisindeki en güçlü yaratık draconis, ejderha heal yapıyor dön başa oluyor, verdiğin tüm damage uçuyor.

gelelim şu tek başına kesmek imkansızdır olayına, neden bu kadar sabit fikirli olduğunuzu anlayamıyorum.
    o kdar laf edeceğinize en iyisi kensai/mage bir karakter yapın ve tek başınıza firkraag a dalmayı deneyin ve sonucu kendiniz görün, benim dediğim gibi öldürülebiliyor mu yoksa aksi mi?

bu konuyla ilgili başka yorum yapmayacağım.
  • imzanı seviyorum dave
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.