Şimdi Ara

Baldur's Gate 3 gelebilir (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dave bu konuyu senin acman lazımdı beah;)
  • Atari bildiğim kadarıyla zor zamanlar geçiriyor. Eğer bu oyunu adam gibi yapmayı başarırlarsa büyük bir başarı elde ederler ve kendilerine gelirler.
  • Süper Haber Valla Diablo 3'le Beraber Süper Gider...

İcewind Dale 3'ü de Yapmalarını Çok İsterdim...
  • Dragon Age: Origins geliyorken BG3'e ne gerek.
    Alın size Dragon's Gate 3

Baldur's Gate 3 gelebilir

•  Baldur's Gate 3 gelebilir
  • efsane oyunun 3. su gelirse super olur
  • İyi güzelde "Black Isle" gibi mükemmel senaryo yazan bir şirket olmadan Dragon Age, Baldur's Gate kadar efsanevi olabilir mi ?
  • BG yi efsane yapan temel unsurlar,
    Mükemmel senaryo
    Muhteşem npc ler. (minscccccccc )
    Hikayenin işlenişi ve kurgu. Hele ki o akıllara zarar diyaloglar.
    Bir masaüstü setting ini çok başarılı bir şekilde bilgisayara uyarlayabilmesi
    Zamanına göre çok başarılı teknik altyapı. Nefis ve atmosferik grafikler, seslendirme, müzikler vs
    Gerek çizgisel, gerekse kafana göre oynanışa müsaade etmesi,
    Sade ve başarılı influence sistemi, karakter etkileşimi. (Viconia aşkımmmmmmm )
    Ve hepsinden ötesi bu saydıklarımı harika bir şekilde bütünleştirebilmesi. Zira herkes iyi malzeme ile iyi iş çıkartamaz. Ustalık ve yetenek iyi ve kötüyü ayırır birbirinden.
    Ha yeni oyun bunların yarısını başarsa hit olur.
    Öylesine hasret kalmışız ki sağlam rpg ye.

• Yine büyük konuşmayayım da, Dragon Age bizim bu açlığımızı bastıracak gibi geliyor Nomad. Ray Muzyka ve Grey Zeschuk her fırsatta Baldurs Gate'in 'ruhani ardıl'ını yapıyoruz diyip duruyor, orijinal takımın büyük bir çoğunluğu Dragon Age'in takımındaymış. Ayrıca, D&D lisansından gelen kısıtlamalar olmadığından saf kötü ve saf iyiden ziyade gri tonların ağırlıkta olduğu The Witcher gibi bir 'Dark Fantasy' olacakmış. Ama, tabi bu Atari ben Baldur's Gate 3 yapıyorum dese heyecanlanmam anlamına gelmez. Sonuçta ne kadar çok RPG, o kadar mutlu ben

Bu arada bir arkadaş demiş ki Black Isle olmadan senaryo güzel olmaz diye. Ben bu görüşe katılmıyorum. Çünkü Bioware, her ne kadar Baldurs Gate'in teknik açısını yakalayamasalar da, Kotor 1, Jade Empire ve Mass Effect'teki ince işlenmiş senaryolarla bizi her zaman meraklandırmış, kimi zaman şaşırtıp heyecanlandırmıştır. Ayrıca, Bioware başka bir şaheser olan The Witcher için yapımcılara hem maddi hem de manevi destek sağlamıştır. O yüzden ben umutluyum çok, gelsin direkt olarak orjinalini alıp RPG arşivimin en nadide köşesine koyucam. Yerini şimdiden hazırladım

Nomad, eğer denemediysen sana Drakensang'in demosunu öneririm, onu bir dene. Henüz İngilizce versiyonu piyasaya çıkmadı ama oyun Baldursvari bir RPG. Almanların ünlü RPG dünyası 'The Dark Eye'da geçiyor. Yine biraz klasik iyiler kötüler falan var ama Almanca sürümü iyi notlar aldı. Tavsiyemdir.

• Interplay-Black Isle-Bioware Kadrosu dağıldıktan sonra sanırım Lionheart diye bir oyunla açlığımızı gidermeye çalışmışlardı, güzel oyundu ama Baldur's Gate gibi efsanevi olamadı. Black Isle'nın devamı Obsidian NW2'ye dokunana kadar NW1'de baya eksik kalmıştı bana göre.
    DragonAge çok büyük emek ama kendi tasarladıkları bir dünya var. Umarım eskiyi hatırlatır bize
  • @Gokyabgu
    Dragon age i ben de umutla bekliyorum.
    Şu ana kadar her şey olumlu oyun hakkında.
    İnşaallah şöyle yıllarca, defalarca oynanacak bir oyun olur.
    Eş dost single olsun, co-op olsun akarız ortamlara.

Drakensang da ing versiyonu çıkmadan bana gelmez.
    Zamanında gothic 2 yi almanca denemiştim.
    Selam vereni kesmişim meğer, ing versiyonu oynadığımda anlamıştım.
  • dragon age'in resimlerini ve bg ismini duyunca bile heyecanlandım...
    o resimlerde karakterlerin altındaki halkaları yeşil yap interface'i değiştir... kamera açısını da biraz büyüttün mü, al sana baldur's gate...
    inşallah içeriği de aynı benzerlikte olur.
  • Keşke forgotten realms dünyasında geçen adam gibi bir oyun yapsalar özellikle tanrı ve tanrıçalarında işe dahil olduğu. Daha artistik ranklar olsa, Mystra's follower veya cyric's assasin,değişik artifaklar olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Realknight

Keşke forgotten realms dünyasında geçen adam gibi bir oyun yapsalar özellikle tanrı ve tanrıçalarında işe dahil olduğu. Daha artistik ranklar olsa, Mystra's follower veya cyric's assasin,değişik artifaklar olsa

omuzüstü bakış açısı,bütün Toril önünde,sınırsıza yakın karakter kombinasyonları(ırk,memleket,sınıf,yaş,vb) oynama da oyunun kutusuyla birlikte yat
  • bg3 gelmesin. bu gunun kosullarinda eski bgcilerin beklentilerini karsilayacak bir oyun ortaya koyulmayacagi o kadar belli ki.
    kim ne ugrasacak adam gibi hikayeyle, diyaloglarla, muziklerle (evet bence hem bg hem iwd serisinde muzik inanilmaz bi rol oynuyo)
    bas grafigi, bas actionu olsun bitsin.
    hayir olmasin lutfen.

bu arada, bilmiyorum katilir misiniz ama bg serisindeki diyaloglarin bir ozelligi de cogu yazili, ve cok azi seslendirmeydi. ama hicbir gorsel sey yoktu, dolayisiyla insani biraz kitap okuma moduna sokuyodu, bunun guzelligi ise hayal gucu devreye giriyo ve insan o diyaloglari okurken sahneyi hayalinde canlandirabiliyodu. daha sonra gelen oyunlarda konusmalarda hep gorsellik vardi ama teknoloji yetmedigi icin duyguyu yeterince veremiyodu. dandik 3d karakterlere bakip duyguyu yakalamak da baya zor, hayal gucune kiyasla. bunu ilk nwn1de fark ettim. diyaloglar ekranin kucuck bi bolumunu kapliyodu ve npcler konusurken abuk mimikler yapiyodu. oysa bg'de sahne dururdu ve hakkaten kitap okuyo gibi konusmalara konsantre olurdum.

•  Baldur's Gate 3 gelebilir

ps: kendimle çeliştim,neyse kalsın bu burda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poopsy -- 29 Kasım 2009; 6:58:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtdkmn

bg3 gelmesin. bu gunun kosullarinda eski bgcilerin beklentilerini karsilayacak bir oyun ortaya koyulmayacagi o kadar belli ki.
    kim ne ugrasacak adam gibi hikayeyle, diyaloglarla, muziklerle (evet bence hem bg hem iwd serisinde muzik inanilmaz bi rol oynuyo)
    bas grafigi, bas actionu olsun bitsin.
    hayir olmasin lutfen.

bu arada, bilmiyorum katilir misiniz ama bg serisindeki diyaloglarin bir ozelligi de cogu yazili, ve cok azi seslendirmeydi. ama hicbir gorsel sey yoktu, dolayisiyla insani biraz kitap okuma moduna sokuyodu, bunun guzelligi ise hayal gucu devreye giriyo ve insan o diyaloglari okurken sahneyi hayalinde canlandirabiliyodu. daha sonra gelen oyunlarda konusmalarda hep gorsellik vardi ama teknoloji yetmedigi icin duyguyu yeterince veremiyodu. dandik 3d karakterlere bakip duyguyu yakalamak da baya zor, hayal gucune kiyasla. bunu ilk nwn1de fark ettim. diyaloglar ekranin kucuck bi bolumunu kapliyodu ve npcler konusurken abuk mimikler yapiyodu. oysa bg'de sahne dururdu ve hakkaten kitap okuyo gibi konusmalara konsantre olurdum.

Bayağı bir süre oynadıktan sonra söyleyebilirim ki Dragon Age Baldur's Gate havasını fazlasıyla veriyor. Oynadıkça üzerine en az Baldur's Gate kadar (hatta bazı yerlerde daha fazla) durulduğunu görüyorsun, ince işlenmiş bir nakış gibi. Elbette insanın ilkleri her zaman kafasında daha iyidir. Bundan sonra gelen hiçbir oyun ağzıyla kuş tutsa bunu beceremez. Bir süre sonra bizim zamanımızda böylemiydi, peh peh muhabbeti yapmaya başlıyor insan.

Tabi, artık karakterlerin en ince mimiklerine kadar görebiliyoruz. Eskiden tepeden gördüğümüz görüntüde bu görüntüleri biz canlandırırdık. Ba da bize kitap okuyormuş havası verirdi. İnsanın kendi kafasında oluşturduğu grafikleri hiçbir oyun, film grafiği veremiyor. Öyle olsaydı herhalde kimse film izlemek varken kitap okumazdı.

• BioWare şu anda çok yoğun önümüzdeki 2 yıl içerisinde böyle bir oyun geleceğini sanmıyorum.
  • BioWare bir oh çekti aslında bu ay, Dragon Age çıktı, Mass Effect 2 tamamlanmak üzere, The Old Republic'in tüm sınıfları hazır ve beta sürecine girdi...

Yeni bir proje çok uzak olmasa gerek, ama bunun BG olamaz çünkü hakları BioWare'de değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JCB

BioWare şu anda çok yoğun önümüzdeki 2 yıl içerisinde böyle bir oyun geleceğini sanmıyorum.

Ben Bioware'dan hiç bir zaman Baldur's Gate 3 geleceğini sanmıyorum. Çünkü Baldur's Gate isim hakkı da, D&D bilgisayar oyun lisansı da şu an itibarıyla Atari'nin elinde. Bioware zaten EA'nın yan kuruluşu oldu. EA hayatta izin vermez firmasının Atari'ye oyun yapmasına. Bir ara geyikler çıkmıştı Atari gizliden gizliye bir firmaya BG3 yaptırıyor yıllardır diye de fos çıktı haber.

quote:

Orijinalden alıntı: AnimePiggy

BioWare bir oh çekti aslında bu ay, Dragon Age çıktı, Mass Effect 2 tamamlanmak üzere, The Old Republic'in tüm sınıfları hazır ve beta sürecine girdi...

Yeni bir proje çok uzak olmasa gerek, ama bunun BG olamaz çünkü hakları BioWare'de değil.

Bioware altın çağını yaşıyor şu aralar. EA kesenin ağzını da açtı. Paralar yağıyor firmaya. Haketmiyor da değil herifler, çıkarttıkları oyunların her yerinden kalite akıyor. Şimdi ajanlı bir oyun üzerine çalışıyorlarmış diye duydum. Ajanlı oyunları sevmesem de Bioware'dan babam çıksa yerim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.