Şimdi Ara

Baldur's Gate Enhanced Edition Türkçe yama DRM Versiyon&Steam[ÇIKTI] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
5
Favori
38.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu basiliskleri nasıl öldürüyoruz? Kafayı yedirttiler vuramıyorum bile.
  • ya valla ilk gördüm küçük dilimi yutacaktım çok uğraştım bende bi yerlerden hatırlıyorum dedim taşlaşmaya karşı büyü vardı envantere bakıyom yok satmışışım :D ne bileyim basilisk diye bişi var

sonunda bi yerlerden ateş topu atan bir sopam vardı onunla vurkaç yaptım uzaktan 4 vuruşta öldüler.

ama taşlaşmaya karşı bi parşömen var.
  • Darth Nihilus D kullanıcısına yanıt
    Varsa taşlanmadan korunma parşömenini kullan yoksa da taş veya duvar tarzı biryerin arkasına geçip onalra görünmeden büyücünle steştopu filan at. Şahsen ben böyle öldürdüm birkaçtanesini. Büyücümde ateş değneği vardı onunla uzaktan uzaktan vurdum 4-5 atışta ölüyorlar zaten.

Bugun şok yaşadım baya bir. Sanırım oyunun sonuna oldukça yaklaştım.
    [spoiler=9193992485]
    Bu arada bugun Komutan Faça'nın öldüğünü ve dük Eltan'ın hastalandığını öğrendim. Bu olayın hemen ardından angelo mudur nedir imoen'i öldürdü. Şok üstüne şok yaşadım. Biran önce oyunu bitirip 2. oyuna başlamak istiyorum.
    [/spoiler]
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

quote:

Orijinalden alıntı: DrkAvenger

örümceklerden nefret ediyorum

Hele Swordspiderları görün ileride :)

ya berbatlar onlar nedir öyle ağ -zehir zaten ıska yok gibi bişey sanki

ya ejderhalarda falan ne yapacaz düşünemiyorum.

şu an soverokun öğrencisindeyim dur bakalım bu böyle ise soverok nasıldır.
  • Darth Nihilus D kullanıcısına yanıt
    O haritada bir tane zombi olacak ghoul cinsinden, konuşuyor seninle, bir süre yanında geziyor. Taş büyüsüne karşı direnci var önden gönderip, arkadan oklarla indirebilirsin basiliskleri. Ayrıca koruma parşomenleri olması lazım sirkte satılan, onlarda işe yarar.
  • bendede minsci öldürdüler adamım ya acısından yanlış seçimler yaptım ekip dağıldı valla biraz kötüleştim galiba .
  • 6.chapterın sonunda olduğum için geri dönemedim haliyle parşömen filan alamadım. Partiden üç kişi öldü zaten gelene kadar. Ghoul'u da bulamadım olmayınca mecbur hile kullanıp geçtim orayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronakai

quote:

Orijinalden alıntı: patronaHALİL28

Oyun şuan Steam'de 7 dolar ...

Ben playstore'dan aldım ne yapayım şimdi Türkçe oynamak için steam'dan mı alayım 2.kez oyunu?

Steam olmadan oynayamazsın zaten kardeşim oyunu satın almışsın, hesabında aktif etmek için keyler gelmiştir bir bak istersen.

Sonra Steam'den üyelik al kendine ve Steam'i kur, o verilen keyi "Steamde Ürün etkinleştir" var oraya yaz oyun sende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

quote:

Orijinalden alıntı: Ronakai

quote:

Orijinalden alıntı: patronaHALİL28

Oyun şuan Steam'de 7 dolar ...

Ben playstore'dan aldım ne yapayım şimdi Türkçe oynamak için steam'dan mı alayım 2.kez oyunu?

Steam olmadan oynayamazsın zaten kardeşim oyunu satın almışsın, hesabında aktif etmek için keyler gelmiştir bir bak istersen.

Sonra Steam'den üyelik al kendine ve Steam'i kur, o verilen keyi "Steamde Ürün etkinleştir" var oraya yaz oyun sende.

Hallettim teşekkürler.

• Sarevok çok kötü harcadı . Neyse hiç değilse bir fikrim oldu şimdi sindire sindire oynayabilirim yapmadığım çok fazla yan görev vardı zaten :D
  • Acımaz :)

Terim belgesi yayınlanmış

https://www.facebook.com/baldurgecidi
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrkAvenger

Sarevok çok kötü harcadı . Neyse hiç değilse bir fikrim oldu şimdi sindire sindire oynayabilirim yapmadığım çok fazla yan görev vardı zaten :D

Ne ara gittin hemen oralara :) Baldur'un köprüsüne bile adım atmadım Amn topraklarını tamamıyla gezmeliyim bu sefer, girmediğim delik kalmamalı.

Tazok'un gittiği madenlerin oralardayım Chapter olarak, ayrıca öylesine ben de Tazok'a katılayım dedim beni kampa götürdüler direk bu da değişik oldu benim için; çok güçlü ve sağlam gideceğim onun yanına.
  • Baldur's Gate Enhanced Edition çıktığında yeni başlayanlar için bir rehber hazırlamıştım. İşinize yarayacağını düşünüyorum. Daha önce Facebook'ta bir grupta paylaşmıştım, şimdide burada paylaşıyorum.

- Oyuna ilk başladığınızda Imoen'i yanınıza almanızda fayda var. Kendisini okçu olarak geliştirin. Thief sınıfı çok hızlı seviye atladığından Lock Pick ve Find Traps yeteneklerine yüklenin. Böylelikle kendisi oyunda vazgeçilmez bir karakter haline gelecektir. Imoen'i ayrıca keşif içinde kullanabilirsiniz. Lock Pick ve Find Traps için vereceğiniz yetenek puanlarından bir kısmını Hide in Shadows yeteneğine verebilirsiniz. Keşif yapabilmek için ayrıca iki nesneye ihtiyacınız olacak tabi. Bunlardan biri yürüme hızınızı iki katına çıkaran The Paws of the Cheetah botu, diğeri ise Hide in Shadows bonusu veren Shadow Armor +3. Botunuzu ve zırhınızı giydikten sonra Hide in Shadow yeteneğini aktif edip haritada deliler gibi koşturabilirsiniz. Keşif yapmanızda büyük fayda var çünkü nereden ne düşman çıkacak belli olmuyor. Özellikle sizi taşa çeviren bir Basilisk'e hazırlıksız yakalanmak istemezsiniz, bana güvenin.

- Peki Basilisk gördük ne yapacağız? Basilisk öldürmenin iki yolu var. İlki bir Priest büyüsü olan Protection from Pertrification. Tank olarak belirlediğiniz karaktere bunu cast ederseniz Basilisk o karakteri taşa çeviremez. İkinci yolu ise yine bir Priest büyüsü olan Animate Dead. Bu büyü ile sizin yanınızda savaşacak bir Skeleton veya Skeleton Warrior summon edebilirsiniz ki bunlar Basilisk'in taşa çevirmesine tam dirençlidir.

- Partimden biri taşa çevrildi ne yapmam gerekiyor? Priest of Oghma ve benzeri tapınak rahipleri Stone to Flesh parşömeni satarlar. Bir karakterinizde bu parşömenden bolcana bulundurun. Parşömeni kullanarak taşa çevrilen parti üyesini ya da bir rastladığınız bir NPC'yi tekrar normal hale getirebilirsiniz.

- Oyunun başında Xar ve Montaron adlı iki karakter partinize katılmak istiyor. Bu karakterleri partinize aldığınızda otomatik bir quest oluşuyor. Tercih sizin fakat o karakterleri yanınıza alırsanız en kısa zamanda istedikleri questi yapmaya çalışın. Aksi takdirde karakterler partiden ayrılır ve sizi ortada bırakabilirler. Tabi bunu üstlerinde sizin giydirdiğiniz ciciler varken yaparlarsa canınız sıkılabilir. Aynısı ilerde partinize alabileceğiniz Jaheira ve Kalid için de geçerli.

- Reputation sistemi... Reputation sistemi oldukça önemli. Karakterlerin size karşılık vermesi ve partinizdeki karakterlerin memnun olması buna bağlı. Diyelim hep kahramanlık yaptınız ve Heroic (20) reputation puanına ulaştınız. Partinizdeki tüm "Good" alignment karakterler buna sevinecektir fakat "Evil" alignment karakterler ya "Good" olanlar ile birbirine girip ölümüne savaşacak ya da direk partinizi terk edeceklerdir. Reputation'ı dengede tutmak sizin elinizde. Ben sırf Evil alignment priestimi kaybetmemek için şehre gidip evlerden birinde küçük bir çocuğu öldürdüğümü bilirim.

- SPACE... Space tuşu oyundaki en büyük dostunuz olacak. Space tuşu ile her an oyunu durdurabilir ve taktiklerinizi gözden geçirebilirsiniz. Hatta her karaktere ayrı ayrı görev verebilir ve ani savaşlar için hazırlanmalarını hızlandırabilirsiniz.

- Enhanced Edition'da partinize alabileğiniz toplam 28 adet karakter var. Peki nasıl bir parti kurmalıyım? Bu tamamen size kalmış. Eğer Caster karakter ile oynuyorsanız kesinlikle yakın dövüş yeteneği iyi olan bir karakter almak zorundasınız. Bu karakterin Fighter veya Ranger sınıfı olmasında fayda var. Örnek vermek gerekirse ben bir büyücüydüm ve partimde Imoen dışında bir adet Tank ve biri Druid olmak üzere 3 adet Priest vardı. Neden bu kadar Priest var diye sorarsanız Animate Dead, Heal, Cure ve koruma büyülerinin bir arada bulunduğu tek class Priest'tir. Eğer "Very Easy" veya "Easy"de oynuyorsanız farklı parti kombinasyonları da yapabilirsiniz. Ama "Normal" ve üstü zorluk seviyelerinde 2 veya 2'den fazla Priest şart. Bazen girdiğiniz mücadele o kadar zor oluyor defalarca ölebiliyorsunuz.

- Büyücünüzü ve Priest'lerinizi verimli kullanın. Çoğunuz büyücü akla gelince DPS karakteri gibi düşünüyor olabilirsiniz. Fakat BG 1'de bu durum farklı. Çok güçlü büyüleriniz yok. Aslında var ama leveliniz yetmeyeceği için bunları ancak BG 2'de alabileceksiniz. O zamana kadar kırılgan bir büyücüsünüz. Peki saldırı yapamayacaksam ne yapmalıyım? Kontrol... Büyücünüzü savaş alanını kontrol etmek için geliştirin. "Hold Person", "Hold Undead" (sadece undead yaratıklar için), "Hold Monster" (sadece monster tarzı yaratıklar için) "Paralyze", "Dire Charm", "Chaos", "Feeblemind", "Confusion", "Sleep", "Domination" büyüleri ile düşmanı kilitleyebilir ve onları kolayca yok edebilirsiniz. Zaten dikkat edecek olursanız sağlam savaşlarda büyücüler ilk olarak size bu büyüleri atarak partinizi etkisiz hale getirirler.

- Çoğu zaman bir savaşa başladığınızda ilk seferinde hep kaybedeceksiniz. Bunun yanı sıra bir bölgeden başka bir bölgeye giderken yolunuz yankesiciler, hırsızlar, yaratıklar veya kiralık katiller tarafından kesilebiliyor. Bu yüzden sık sık "Quick save" alın. Hatta ara sıra ayrı bir save dosyası da oluşturun. Bazen yanlış kararlar verebilirsiniz. Zararın neresinden dönerseniz kârdır.

- Savaş öncesi hazırlık nasıl yapılır? Caster karakter olarak Druid, Wizard ve Priest çeşitli koruma büyülerine sahiptir. Bu büyüler tek bir karaktere yapılacağı gibi bazıları tüm partiye etki edebilmektedir.

* Wizard için; "Shield", "Ghost Armor", "Reflected Image", "Mirror Image", "Blur", "Stone Skin", "Fire Shield Red/Blue", "Minor Globe of Invulnerability" ve benzeri büyüler ile kendini koruyabilir. Ayrıca kendine veya partideki herhangi bir karakterlere Protection From Fire, Cold, Normal Missiles, Evil, Petrification, Electricity, Normal Weapons, Acid gibi koruma büyülerini de atabilir. Bunun yanı sıra partinizi Crowd Control büyülerinden korumak için "Resist Fear" büyüsünü kullanabilirsiniz.
    * Priest ve Druid için; "Chant", "Bless" "Protection From Evil, Lightning, Cold, Fire", "Barkskin", "Defensive Harmony", "Negative Plane Protection" ve benzeri büyüler ile partinizi koruma altına alabilirsiniz. Priest negatif kontrol büyülerini ortadan kaldırabilmektedir. Örnek olarak "Fear" büyüsü atılan bir karakteriniz ortalıkta başıboş koyunlar gibi koştururken partinizdeki priestiniz ile "Remove Fear" kullanarak o karakteri büyünün etkisinden kurtarabilirsiniz. "Slow Poison", "Cure Disease", "Remove Paralysis", "Remove Curse", "Dispel Magic", "Free Action", "Neutralize Poison" ve benzeri büyüler de buna birer örnektir. Priest bunların yanı sıra tıpkı büyücü gibi kontrol büyüleri atabilmektedir. "Entangle" (Druid için), "Charm Person or Mammal" (Druid için), "Hold Person", "Silence 15' Radius", "Cloak of Fear", "Mental Domination" bunlara birer örnektir. Dikkat etmeniz gereken şey "Entangle", "Dispel Magic" ve "Silence 15' Radius" alan etkili büyülerdir ve sizin partinizi de etkileyebilir.

- Counter Spell nedir, nasıl kullanılır? Wizard'ın Vocalize büyüsü buna çok güzel bir örnektir. Düşman büyücüler çoğunlukla Silence büyüsü atarak partinizdeki tüm caster karakterlerin büyü yapmasını engeller. Vocalize büyüsü burada devreye girerek sessiz olarak büyü yapabilmenizi sağlar. Başka bir örnek ise Priest'lerin "Zone of Sweet Air" büyüsüdür. Düşmanlar bazen alan etkili büyüler atabilirler. Bu büyüler partinze sürekli hasar verebilir veya onları bayıltabilir. İşte "Zone of Sweet Air" büyüsü burada devreye giriyor. Bu büyü ile alan etkili büyünün etkisi tamamen kaldırılabilmektedir. Bir diğer örnek ise Priest'in "Invisibility Purge" büyüsüdür. Bu büyü sayesinde görünmez düşmanlar görünür hale gelir. Görünmez düşmanlara bu büyü olmadan saldırı yapılamaz.

- Encumbered... Partinizin eşya taşıma kapasitesini iyi ayarlayın. Özellikle Priest ve Wizard karakterler ağır eşyaları taşıyamaz. Bu yüzden sık sık yakınlardaki kasaba ve hanlara uğrayarak fazla eşyalarınızı satarak onlardan kurtulun.

- Safety First... Thief karakterinizin "Find Traps" yeteneğini her zaman açık tutmaya özen gösterin. Bu özelliğinizin Thief karakteriniz saldırır veya saldırıya uğrarsa otomatik olarak kapanacağını bilin. Mücadele sonrası tekrar aktif edin ve özellikle dar zindanlarda öncelikle Thief karakteriniz ile adım adım ilerleyerek tuzakları etkisiz hale getirin.

- Strategy or Cheat? Pekâlâ bunu nasıl göreceğiniz tamamen size bağlı. Oyundaki zor savaşlardan bahsetmiştim. Bazıları o kadar zor ki gerçekten zorluk seviyesini düşürmek zorunda kalabiliyorsunuz. Fakat zorluk seviyesi değiştirmeden de bunu yapmak mümkün. En rahatı partinizde 2 Priest ve 1 Wizard olması. Hatırlarsanız daha önce "Animate Dead" büyüsünden bahsetmiştim. Bu büyüyü her cast ettiğinizde 1 adet Skeleton veya Skeleton Warrior summon edilir. Bunlardan toplam 5 adet summon edebilirsiniz. Bildiğiniz üzere Baldur's Gate çoğu strateji oyununda olduğu gibi Fog of War sistemi kullanıyor. Yani görüş açınız sınırlı. Peki çok güçlü bir düşman birliği ile karşılaştık ne yapacağız? 5 adet Skeleton summon edeceksiniz ve ardından skeletonlar'ın üzerine büyücünüz ile "Haste" büyüsünü cast edeceksiniz. Skeletonlar'ın Magic Resistance'ı yüksek olduğundan hiçbir şekilde kontrol büyülerinden etkilenmezler. Bu yüzden saldırı için pahabiçilmez birimlerdir. Thief karakteriniz ile düşmanı gördüğünüz anda geri kaçarak summon ettiğiniz ve üzerine "Haste" uyguladığınız Skeletonları haritada siyah bölgede göremediğiniz düşmanların üstüne salın. Yapmanız gereken tek şey hasar sayıları ile dolan chat ekranındaki cümbüşü izlemek Elbette Skeletonlar da bir yere kadar dayanabiliyorlar. Biri öldüğünde takviye olarak başka bir tane summon edip düşmana göndermenizde fayda var. Eğer partinizde Druid varsa "Call Woodland Beings" büyüsü ile bir Nymph summon edebilirsiniz. Nymph'in en önemli özelliği düşmana "Hold Person" ve "Charm" büyülerini atabilmesi.

Aklınıza gelen başka taktikler veya bilgiler varsa paylaşın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DavionVargas -- 9 Aralık 2013; 11:42:56 >

• :) bende bilmiyorum bir anda kendimi orda buldum. Aslında çok fazla altınım vardı harcanak en iyi yer orası diye gittim ama bir anda olaylar gelişti sonra minsc öldü sonra zıvanadan çıktım tabi kötü kararlar neticesinde partim dağıldı öyle oldu ama iyi oldu şimdi yan görevleri yapıyorum.

Bu arada Tazoku çok kötü harcadım . Şimdi bi kuledeyim deli karının biri var lanet bişey ya :D

DavionVargas @

arkadaş çok güzel ipuçları vermişsin valla böyle şeylere ihtiyac var.

Biride bi mage rehberi yapsa diye umut ediyorum. Mage çok zor ya tabi ilerledikten sonra önünde kimse duramaz diye düşünüyorum.

Şu chaos büyüsüne deli oluyorum ama şimdi ben de yapıyorum çok güzel valla :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrkAvenger -- 5 Aralık 2013; 23:01:05 >
  • Mage karakterler BG1'de sadece support olarak kullanılıyor. En güzel büyüler level 6 ve sonrası açılıyor ki bunlarıda BG2'de kullanabiliyoruz. O yüzden BG1'de partide 1 mage yeterli.
  • 3 tane ölüm mage'ine sahibim :)
    Tazok'u pisijik güçlerimle kesiceğim kedi gibi oynayacağım onunla.
    Enstantane istiyorum duymadığım görmediğim bir olayla karşılaştın mı. Arada yağmur yağınca Shar-Teel'e hep yıldırım çarpıyor :))
    Çok güzelmiş bakalım

Bu arada hocam rehber güzelmiş eline sağlık Miayke onu sayfanın başına taşıyabilir eline sağlık.
  • Mashar-Fuat-Özkan' a rastladım az önce
  • DavionVargas kullanıcısına yanıt
    Hocam, yeni başlayan arkadaşlar için güzel bilgiler ama İmoen le ilgili olayı 2. oyuna kadar öğrenmiyoruz. Sil istersen spoiler olmasın diye.

Biraz geç kalmış olabiliriz tabi
  • Şimdide Hafız bin Watat ile karşılaştım. Astrolog-Bilim adamı :D

dur bakalım daha kimlerle karşılacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Hocam, yeni başlayan arkadaşlar için güzel bilgiler ama İmoen le ilgili olayı 2. oyuna kadar öğrenmiyoruz. Sil istersen spoiler olmasın diye.

Biraz geç kalmış olabiliriz tabi

[spoiler=3645979415]Siberarmi uyarın için teşekkür ederim ama spoilerdan kastın üvey kardeş olayı ise Candlekeep'in önünde Imoen ile konuşmalarımızdan belli oluyor zaten :) [/spoiler]
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.