Oyun goalunited'ın basketbol versiyonudur.Oyuncular SAVUNMA,BLOK,PAS,DRİPLİNG,RİBAUND,SERBEST ATIŞ,2 SAYI VE 3 SAYI özellikleri ile değerlendirilir.
Uzun Forvetinizin 2 sayısı ve pası yüksek olmalıdır.(PF) Kısa Forvetiniz 3 sayısı ve 2 sayısı yüksek olmalıdır.(SF) Pivotunuzun 2 sayısı ve ribaundu yüksek olmalıdır.(C) Oyun kurucunuzun pas ve driblingi yüksek olmalıdır.(PG) Şutör guardınıznı pas ve driblingi yüksek olmalıdır.(SG)
Şuanda sezonun bitimine 3 maç kaldı.Size kırmızı,sarı,yeşil,mavi ve kahverengi konferans bloğundan,5.Lig X kümesinden rastgele bir takım verecektir.İşimiz hemen bir sponsor ayarlamak,haftalık 30-35,lig galibiyeti 30-35 veren bir sponsorla anlaşırsanız kar edersiniz.Başladığınızda oyuncu olarak en fazla 15 gücünde oyuncu verecektir,hepsi Türk oyunculardır.OYUNCULAR sekmesinden SERBEST TRANSFER PİYASASINA tıkladığınızda istediğiniz oyuncuyu istediğiniz zaman haftalık maaş vererek transfer edebilirsiniz.İlk başladığınızda en az 18 gücündeki oyuncuları transfer ederek,en fazla 1000€ vererek,diğer inaktif takımlara şans eseri yenilmeyip lig düşmezsiniz.Aldığınız oyuncuların yukardaki verdiğim özelliklere görer almanızı tercih ederim.Verilen özelliklerin sayısı en az 20 olmalı.Aldığınız oyuncuların pozisyonunu görüpte,benim istediğim bölgede diyip satmayın.bu önemli değildir.OYUNCULAR sekmesinden OYUNCULAR'A tıklayarak pozisyon verebilirsiniz.Salonunuzuda her hafta 1000 koltuk ve 1 konfor arttırın.Bu size daha fazla seyirci çekip daha fazla para kazandırabilir.Lig'e 8,Playoff'a 10€ bilet parası koyun.Çalışanlar bölümüne çok kafa takmayın.fizyoterapist,asistan koç,halkla ilişkiler müdürü ve ponpon kızlar tutun,yetenek çok önemli değil,onu ileriki yıllarda düzenlersiniz.Bazı oyuncuların yetenek slotları vardır.Yetenek kartları BU yıldızlarıyla alınır.Tabiki BU yıldızlarda gerçek money ile satılıyor ,birde lig 1.si veya 2.si olduğunda verilir.Bunada çok kafayı takmayın 2. yada 3. ligde düzenlerseniz.ha birde lig atlama,yani playofflar var.16 kümenin ilk 2 takımları playoff'a katılıyor.playofflarda toplam 5 maç yapıp finalde yendiğiniz takdirde lig atlıyorsunuz.ben öyle biliyorum tabi :D.sonuncu olanlar ne olur bilmiyorum yeni başladığım için.bu oyunda futbolun aksine basketbol severler için iyi bi oyun.goalunited şuanda 16.ligde galiba.bu oyunda geliştiğinde baya bi olucak ama daha 5.ligdeyiz,çok geçmeden kayıt olunda yerinizi ayırtın :)yazı bana aittir ona göre,ileride görsel materyallerle süsliyecem.ilgi olursa fan club eklerim tabiki :)