Şimdi Ara

Bana en uygun işletim sistemi sizce nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim belki size göre çöplük bir sistemim var, ama yavaş yavaş update edicem zamanla.
    Ben windows xp home edition sp 2 kurmak istiyorum fakat kaldırır mı bilemiyorum.Sizce aşağıdaki sistem windows xp home edition sp2 kaldırır mı?

Jetway Anakert
    Pentium 3 500 Mhz
    128 Mb Sd 100 Ram
    16 Mb Nvidia Ekran Kartı
    Diğer sabit özellikler sizce rahat çalışır mı windows xp home edition sp2 yoksa windows 98 second editon mu kurmalıyım.

Lütfen acil cevaplayın..

• Arkadaşım harddiskini belirtmen lazım
  • pardon onu unutmuşum bende 10 gb bad-sectorsuz hdd var
    bende bir şeyi unuttum diyodum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gonenc

pardon onu unutmuşum bende 10 gb bad-sectorsuz hdd var
    bende bir şeyi unuttum diyodum :)
    bence win me
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

bence win me

Alıntıları Göster
    RAM in Windows XP için az gelir, bence sen bir 128 MB ram daha al ve Windows XP Prof SP2 kur, 256 MB ram yeterli gelir. Home edition la professional edition ın sistem gereksinimi bakımından farkı yok ama windows xp kuracaksan professionalini kur (Tabi elindeki home edition orjinal ise sen bilirsin) Windows 98 filan artık çağ dışı gibi geliyor bana, ya Windows 2000 ya da XP Professional kurulur kurulacaksa.

Ama eğer yeni RAM almayacaksan Windows 98 ya da ME kurabilirsin. ME için sorunlu diyorlar, o yüzden 98 kursan daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenophe -- 10 Ekim 2004, 22:20:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xenophe

RAM in Windows XP için az gelir, bence sen bir 128 MB ram daha al ve Windows XP Prof SP2 kur, 256 MB ram yeterli gelir. Home edition la professional edition ın sistem gereksinimi bakımından farkı yok ama windows xp kuracaksan professionalini kur (Tabi elindeki home edition orjinal ise sen bilirsin) Windows 98 filan artık çağ dışı gibi geliyor bana, ya Windows 2000 ya da XP Professional kurulur kurulacaksa.

Ama eğer yeni RAM almayacaksan Windows 98 ya da ME kurabilirsin. ME için sorunlu diyorlar, o yüzden 98 kursan daha iyi olur.

Alıntıları Göster
    Bir ram takviyesi we win xp pro+sp2 derim...

Ama ram alamam diyorsan idarelik artık 98 kullanacaksın ne diim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

bence win me

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ankarametinerr

bence win me

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerelektronik

quote:

Orjinalden alıntı: ankarametinerr

bence win me

Alıntıları Göster
    Linux
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Linux

Alıntıları Göster
    xp sistemine bayağı yük bindirir,98/me için microsoft bile desteğini çekti biz niye kuralım dimi:)
    bence win200+sp4 kurarsan bilgisayarın için en uygunu olur.
  • Öncelikle Sistemini küçümseme ben bundan daha kötülerini gördüm o nedenle sana aslında en uygun işletim sistemi budur diye bir cevap vermem yanlış olur. Örn: Şu anda en güvenli ve dünyanın en iyi işlemtim sistemi windows 2000 seçildi. Sana bunu yükle şunu sil demek yanlış. Ama bir tavsiye Xp home ed. yerine herzaman Xp Pro yu tavsiye ederim. Windows 98 ve Me Bir alternatif ! Servis Pach2 yi kurmassan daha iyi olur. Senin sisteminde sorun çıkarta bilir. Özellikle sisteminde bulunan bazı programların çalışmasına engel ola bilir. Xp yükliyceksen pro dan şaşma! Pcni yenileyeceğin zaman yardım ala bilirsin. Bence ramden çok Değiştireceğin ilk parça hdd onu değiştir. Büyük sorunun ortadan kalkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canimasyon

Öncelikle Sistemini küçümseme ben bundan daha kötülerini gördüm o nedenle sana aslında en uygun işletim sistemi budur diye bir cevap vermem yanlış olur. Örn: Şu anda en güvenli ve dünyanın en iyi işlemtim sistemi windows 2000 seçildi. Sana bunu yükle şunu sil demek yanlış. Ama bir tavsiye Xp home ed. yerine herzaman Xp Pro yu tavsiye ederim. Windows 98 ve Me Bir alternatif ! Servis Pach2 yi kurmassan daha iyi olur. Senin sisteminde sorun çıkarta bilir. Özellikle sisteminde bulunan bazı programların çalışmasına engel ola bilir. Xp yükliyceksen pro dan şaşma! Pcni yenileyeceğin zaman yardım ala bilirsin. Bence ramden çok Değiştireceğin ilk parça hdd onu değiştir. Büyük sorunun ortadan kalkacaktır.
    bence win me kur bilgisayarını upgrade etmeyeceksen...

• quote:

Orijinalden alıntı: cekenski

bence win me kur bilgisayarını upgrade etmeyeceksen...

Alıntıları Göster
    ben de p2400 192mb ram var xp kullanıyorum bi sıkıntı cekmiyorum simdilik ama
    farkettiğim kadarıyla xp sistemi baya bi yiyor. bu kasılmayı en baslarda farkediyorsun. eger ben ugrasırım her turlu deridyle 98in diyorsan win98 de kal derim. ama benim gibi kolunu kaldırmaya useniyorsan banane be yapsın kendi ne yapcaksa diyorsan da xp e gec derim. en baslarda degişikliki farkediyorsun ama sistem en hızlı için ayarla dediğinde bi sure sonra alısıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ngn

ben de p2400 192mb ram var xp kullanıyorum bi sıkıntı cekmiyorum simdilik ama
    farkettiğim kadarıyla xp sistemi baya bi yiyor. bu kasılmayı en baslarda farkediyorsun. eger ben ugrasırım her turlu deridyle 98in diyorsan win98 de kal derim. ama benim gibi kolunu kaldırmaya useniyorsan banane be yapsın kendi ne yapcaksa diyorsan da xp e gec derim. en baslarda degişikliki farkediyorsun ama sistem en hızlı için ayarla dediğinde bi sure sonra alısıyorsun

Alıntıları Göster
    o sisteme sakın xp kurma xp 256 ramde bile kasıyo seninkisi 128
    ama eer yakın gelecekte ramini 256 yapacaksan idare eder

• quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

Alıntıları Göster
    Linux veya Win2000
  • quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

Alıntıları Göster
    Ram az gelir gibime geliyor...RAM i biraz daha geliştirirsen xp pro yu kur derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldboi

Ram az gelir gibime geliyor...RAM i biraz daha geliştirirsen xp pro yu kur derim

Alıntıları Göster
    bu arada sp2 bazı oyunlarda kitleme yapıyormuş...Bu ay ki Level dergisinde bununla ilgili şikayetker vardı ama..sp2 için istersen biraz daha bekleyin derim
  • seninkine yakın (PIII 900) bir sistemim var . Ramim 256mb olmasına karşın windows 2000 sp4 kurmamla birlikte sistemim felaket yavaşladı . Arkadaşların söyledikleri gibi ram takviyesi yapmayı düşünüyorsan sanırım 256mb'dan fazlasına ihtiyacın olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: elderscrolls

seninkine yakın (PIII 900) bir sistemim var . Ramim 256mb olmasına karşın windows 2000 sp4 kurmamla birlikte sistemim felaket yavaşladı . Arkadaşların söyledikleri gibi ram takviyesi yapmayı düşünüyorsan sanırım 256mb'dan fazlasına ihtiyacın olacak

128ram daha ekleyip xp kur... dosya formatınıda ntfse çevirirsen.. sistemin hddi bayagi hizlandirir.. maksadın sadece word,excel internet ise dediklerim durumu kurtarır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abacus

128ram daha ekleyip xp kur... dosya formatınıda ntfse çevirirsen.. sistemin hddi bayagi hizlandirir.. maksadın sadece word,excel internet ise dediklerim durumu kurtarır...

Alıntıları Göster
    win 3.1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allochthonous

win 3.1

Alıntıları Göster
    win 98 kullan gül gibi geçen git nediyim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.