Şimdi Ara

Bana neler oluyor böyle? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
2
Favori
2.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atatürk bizi düşmanlardan kurtardıysa ona ne kadar minnet borçluysan en az o kadarda minnet duymalısın Allah'a karşı. En başta bizi yarattı. Sorduğun bütün soruların ve inançsızlığa giden senin mantık dediğin kavram yokluğun kendisidir, Allah seni yarattı ama bu yaratılışın, bu varlığın hakkını verebilecek misin yoksa ölünce yok olup gideceğim diyen topluluğa mı katılacaksın işte tüm mesele bu. Allah bunun için bizi uyandıracağını ve bizlerde kimin uyandırdığını soracağımızı söylüyor. Var olmaktan kaçış yoktur diyor ve bunu anlamayanlara zorla anlatıyor. Tersine bir durum söz konusu olamaz yokluktan geldik ama tekrar oraya dönemeyiz. Mantık dediğin kavramla her şeyi inkar edebilirsin, inkar edebiliyor olma seçeneğin her zaman mevcut ve bundan dolayı mantığın kendisini dahi kolayca inkar edebilirsin işte delilerde bu yüzden varlar, var olmak için akıllı olmaya gerek yoktur. Peki sen nereye gidiyorsun? Kötüye gittiğini biliyorsan o halde bilmende ki gücü tanımlayıp bunu anlamalısın. Belki kötüye gidiyorsun yani yokluğa belkide kendini aştığın için yeni temeller arıyorsun. Ama yeni temel araman da diğerlerinin eskidiğini veya yetmediğini göstermez. Her gün aynı şeyi içiyor ve yiyorsun bir gün dedin mi bıktım yemeyeceğim artık aç kalacağım? İstersen aç kal bu sayede tokluğun kıymetini anlarsın ama açlıktan ölmekte var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illüminati -- 29 Ekim 2016; 12:18:10 >

• Demek ki hiçbir zaman dinini cok iyi yaşayan biri olamamışsın.

Dini temeli Kurandir onu bilmeyen İslami bilemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah benim için ne yaptı nedir. Allaha inanın bunu demesi inanmayanin bunu demesi konunu okurken ben

• Gel gel cartele gel

Welcome to real world neo

• Sorununu çözmen için ''Uydurulan din ve kuran'daki din'' kitabını oku. Geri kalanını beynin halleder.

Kuran'ın 74:30 suresi üzerine kafa yor ve araştır ama ilk dediğim kitabı oku.Okuduğunda kafandaki taşlar yerine oturacak ondan sonra araştır 19'u.

Bunlar zor şeyler. Radikal fikirler, gerçekler. Bunu kaldıramayabilirsin ona göre hazırlıklı ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 7 Kasım 2016; 15:43:56 >
  • Ya aslında ben dinimi Kuranımla yaşamak istiyorum. Ortadaki hocaları sevmiyorum mesela, Cübbeli vs. gibi ve şu anki müslümanlardan öğrenilecek bir şey değil İslam Dini, tövbemi edeceğim, beni bu yola sokanlara ah olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bearist -- 7 Kasım 2016; 19:49:37 >
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:44:58 >
  • Kemalist Türkiye K kullanıcısına yanıt
    Verdiğin kaynaklar abes kaçmış eğer trol değilsen dostum.
    Demek istediğim verdiğin kaynak insanlar arasında güvenilir olmayabilir demekti. Zaten harun yahyanın kendisinin ne olduğu az çok biliniyor. Bilgiler doğru olabilir olmayabilir. Bilgiler için yorum yapmadım zaten kaynak için abes değil mi yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 8 Kasım 2016; 0:34:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bearist

Ya aslında ben dinimi Kuranımla yaşamak istiyorum. Ortadaki hocaları sevmiyorum mesela, Cübbeli vs. gibi ve şu anki müslümanlardan öğrenilecek bir şey değil İslam Dini, tövbemi edeceğim, beni bu yola sokanlara ah olsun.

Ne kadar geri dönüş yapacağım desen de sonunda bu sorulardan hiç kurtulamayacaksın. Şunu unutma ki inanıyorum diyen insanların çoğu bunları düşünmez. Eğer gerçekten bir tanrı varsa bu düşüncelerinden dolayı onun gözünde daha değerli olacaksın. Çünkü senin arayışın tanrıyla ilgili parayla çıkarla ilgili değil. Tanrıyı bunun için kullananlar cennette gölgelenirken sen cehennemde bu şüphecilikten yanacaksan o tanrıyı nasıl sevebilirsin ki? Çoğu insan düşünmeyip araştırmadıkları için kendilerini inançlı sanarlar. İşte o yüzden namaz kılıp arkasından torpil arayabiliyorlar. Senin benim özelimizde kendimize yakıştıramadığımız bu durumu alnı secdeye giden adam yapıyor. Sence bir Tanrıya inanan bunu yapabilir mi?

Buradaki fark şudur; Tanrıyı sorgulamak asla kötü birşey olamaz. Senin eleştirdiğin şey önüne konulan bir tanrı teorisi hakkındadır. Bu teorilerden yeryüzünde binlerce var. Japonların ingilizlerin çinlilerin moğolların afrikalıların eski yunanın ve birçok dinin tanrısı var. Tanrı en başta gücenecekse bu kadar çok olmasına gücenirdi, senin bunların arasında hangisini seçeceğim diye araştırman yada gerçekten şunun tanrısı dahamı mantıklı deme çabandan tanrı bana göre asla gocunmayacaktır.

O yüzden önce kendi içindeki tanrıyı yarat ve ona uyan hangisiyse yani illa bir dine tabi olacaksan onu seç. Çünkü tüm dinlerin tanrıları farklıdır. Kimisi hiçbirşeye karışmazken kimisi birçok şeye karışır.

Ben şahsen; bir tanrı olabilir ve az bir ihtimal insanları yargılamayı düşünüyorsa bunun için önce kendisinden başlaması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta oluşan tüm etmenlerin sebebi kendisidir.

Bu küçük ihtimal içinde sadece yaratan bir tanrı daha inandırıcı geliyor. Kalan şeyler insana ait çünkü.

Öte yandan bir yaratıcının olmama ihtimali bende daha büyük. Sebebi teorilerin mantıksız gelmesinden değil, tanrının var olmasının gerekmemesinden kaynaklanıyor. Bu kanıya varmamdaki en büyük sebeplerden biri de bilim. Bilimsel ilerlemelere göre bu konuda yeni yorumlara açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drazy -- 8 Kasım 2016; 10:32:26 >

• Tarihde sorgulama ve özgürlüğün yok edilişinin simgesi kimdir? http://i.hizliresim.com/MkB702.jpg Bundan yaklaşık 1600 yıl önce Mısır’ın İskenderiye kentinde korkunç bir cinayet işlenir; ‘iffetsiz’ ve ‘günahkâr’ olmakla suçlanan bir kadın toplumun gözleri önünde, kendi dinlerini bile bilmeyen ama cennete gideceklerini sanan Allah ile kandırılmış bir güruh tarafından linç edilir. İşte bu nedenle Allah ile kandıranlar asla Türkiye olamaz tek nedeni budur arkadaşlar, başka hiç bir nedeni yoktur. Bunu görürsünüz görmesiniz, görmediğiniz taktirde karşınızdaki insanların sizi neden anlamadığını düşünmeye devam edersiniz Yazının tamamını okuyun.... Taşa tutulan, parçalara ayrılıp yakılan kadın, matematikçi, gökbilimci, filozof Hypatia’dır.
    Büyük İskender’in M.Ö. 332 yılında kurduğu İskenderiye, yüzyıllarca barış içinde yaşadı. M.Ö. 30’larda Roma’nın hâkimiyetine geçen kentte barış ortamı M.S. 300’lerde bitti. Limanları, bilginleri, kültür merkezi, dev kütüphanesi ve üniversitesiyle İskenderiye o dönem ticaretin ve aydınlanmanın merkeziydi. Başında ünlü matematikçi Theon’un bulunduğu okulda kızı Hypatia da matematik, felsefe ve astronomi dersleri veriyor, Platon, Aristo ve Oklid’in fikirlerini tartışmaya açtığı bu dersler dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle dolup taşıyordu…
    Kentin dokusu Hıristiyanlığın resmi din olarak kabul edilmesinin ardından hızla değişti. İktidara egemen olan Hıristiyanlar, Pagan ve Yahudiler başta olmak üzere farklı inançlara sahip kim varsa hedef aldı.
    Kentte ardı ardına cinayetler işlenirken Hypatia çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Her gün bir çember çizerek; dünyanın, güneşin, gezegenlerin hareketlerini yeniden hesap ediyor, öğrencilerine “Bizi birleştiren şeyler ayıranlardan daha fazla; tüm insanlar eşittir, kardeştir…” tavsiyesinde bulunuyordu.
    İskenderiye Üniversitesi’ni inançsızlığın merkezi olarak gören Hıristiyanlar, Serapis tapınağı, müze ve dev kütüphanenin yok edilmesi gerektiğini düşünüyordu. Kitapların parçalandığı, heykellerin yıkıldığı, insanların öldürüldüğü kanlı saldırıda yüzyılların bilimsel birikimi de yok edildi. En sevdiğini; babasını da kaybeden Hypatia, artık yapayalnızdı…
    Ancak babasına söz verdiği gibi gerçeği aramaktan asla vazgeçmedi. Hypatia “Dünya hareket ederken daire mi çiziyor, elips mi, yoksa güneş dönüyor dünya yerinde mi duruyor” diye düşünürken kötülük yerinde durmuyor, örgütleniyordu…
    İskenderiye Patrikhanesi’nin ise o bilimsel çalışmalarını sürdürürken Hypatia’ya duyduğu kin her geçen gün artıyordu. ( Bunun nedeni Özellikle Hristiyanların, tepsi gibi düz Dünya anlayışı tümüyle onların Tevrat'ta okudukları "Yaratılış Destanı (Genesis)" anlatısından kaynaklanıyordu.
    Batılı kaynaklarda yer alan Tevrat'taki Dünya ve Güneş sistemi anlayışı (Bkz. Hebrew Cosmology).

Buna göre Dünya düzdü, çevresi sularla kaplıydı, Dünya kıpırdamadan duruyor, Güneş doğudan batıya doğru gidip geliyordu. Aslında bu durum, yalnızca Hristiyanlığa özgü bir durum değildir; Tevrat'tan kaynaklanan bu durum önce Hristiyanlığa geçmiş ve oradan da Kuran-ı Kerim'e geçip tüm tek tanrılı dinlere nüfuz etmiştir. Fakat bu durum Tevrat ve İncil'de kolaylıkla görülebilirken, Kuran-ı Kerim'de ayetlere dağıtılarak gizlenmiştir. Sure 13-Ayet 3: Yeri yayan (düzleyen) odur.
    Sure 15-Ayet 19: Yeri yaydık, oraya sabit dağlar yerleştirdik.
    Sure 50-Ayet 7: Yeryüzünü de döşedik ve ona sabit dağlar koyduk.
    Sure 79-Ayet 30: Ardından yeri (Dünya'yı) yaydı, uzattı.
    Sure 88-Ayet 20: Ve yer (Dünya) nasıl yayılmış?

Burada "Yaymak" kelimesi ilk 3 ayette "Maddah" olarak kullanılmıştır. Bu kelime aynı zamanda, Sure 25-Ayet 45'te Allah'ın gölgeyi sabit kılmaktansa nasıl uzatıp gerdiğini anlatmak için de kullanılmıştır.

Bu ayetlerin hepsi eski tefsirlerin (İbn Abbas-7. yy, İbn Kathir-14. yy, Al Jalalayn-16. yy) hepsinde, Dünya'nın düz olduğu şeklinde çevrilmiştir. Fakat her nasılsa yeni çevirilerde (20. yy tefsirleri. Örneğin Mariful Quran), anlamı "Dünya'nın yuvarlak olduğu"na getirilmiştir. http://www.youtube.com/v/kjjYXOIHCaY&hl=en ve Suudi Arabistanın baş müftülerinden şeyh Abdül Aziz Bin Baz'ın fetvası şöyle:Tarih: 1975 Kim dünyanın yuvarlak olduğunu iddia ederse küfür ve delalete düşmüş olur. Çünkü bu iddia hem Allah’ın, hem Kuran’ın, hem Peygamber’in reddidir. Bunu iddia eden kişi tövbeye davet edilir. Ederse ne ala! Aksi takdirde kafir ve dinden dönmüş bir kişi olarak öldürülür ve malı da Müslümanlar’ın hazinesine katılır.
    Eğer ileri sürdükleri gibi Dünya dönüyor olsaydı ülkeler, dağlar, ağaçlar, nehirler, denizler bir kararda kalmazdı. İnsanlar batıdaki ülkelerin doğuya, doğudaki ülkelerin batıya kaydığını görürlerdi. Kıble’nin yeri değişir, insanlar kıbleyi tayin edemezlerdi. Velhasıl bu iddia sayması uzun sürecek birçok nedenden dolayı batıldır.”)
    Eski öğrencisi olan kent valisinin onun tesirinde olduğunu ve bu sayede farklı inançların korunduğunu düşünüyordu.
    Hypatia’nın öldürülmesi için tezgâh kuruldu. Başpiskopas Kril’in talimatıyla papaz pazar ayininde bir konuşma yaptı; kadının toplumda olması gerektiği yeri tanımladı önce, asla bir erkekle eşit olamayacağını, erkeğe akıl veremeyeceğini, kıyafetlerinden hareketlerine kadar dikkat edeceğini anlattı uzun uzun. Ardından Hypatia’yı hedef göstererek İskederiye’de haddini aşmış bir kadının yaşadığını, büyücü, günahkâr bir şeytan olduğunu söyledi.
    Kalabalık soluğu Hypatia’nın kapısında aldı.
    Önce saçından sürüklediler. Haypatia’yı çırılçıplak soyup en acı şekilde nasıl ölebileceğini tartıştılar; biri “Taşlayalım”, diğeri “Derisini yüzelim” dedi, öteki ateşe vermekten bahsetti. Karar veremediler, sırayla hepsini yaptılar…
    Tarihte bilinen ilk kadın matematikçi olan Hypatia’nın yazdığı kitaplar kütüphane saldırısında yok edildi. Feminist sanata da konu olan Hypatia hakkında çok sayıda roman, Oyun ve şiir yazıldı… Hypatia’yı “Bağnazlığın masum bir kurbanı” diye tarif eden Voltaire, öldürülmesini ise ‘SORGULAMA VE ÖZGÜRLÜĞÜN YOK EDİLİŞİNİN SİMGESİ’ olarak görmüştür.
    Derler ki Hypatia’nın katli sadece bir bilim insanın ölümü değil daha fazlasıdır; aydınlıkla karanlığın savaşında bir dönemeç kabul edilir.
    Hypatia’nın; insanlığa büyük bir dersi daha vardır; tüm karanlığa inat ‘Göğe bakalım…’
    Dini kullanan ama din ile alakası olmayan müşrik iktidarlara karşı olan ruh Hypatia'dır ve siz hypatia'nın dengi değilsiniz. Sizin kafanızda oluşturulan gerçeklik ve neye inandığınızın bir önemi yok, asıl gerçeği görmezseniz gerçek duvarına toslamaya ve dağılmaya devam edersiniz. Artık ders alın, akıl etmeye bakın, bilim ve tarih ile görün.
    Dip not: Hypatia'nın hikayesini anlatan müthiş bir film vardır.
    Seyretmek isteyenler için filmin adı: "Agora"
    Şiddetle tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemalist Türkiye

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:44:56 >
  • Bearist kullanıcısına yanıt
    Edip yüksel i Youtubeden araştır

İslama inanıyorum zaten ben sorguladım da.

Haklısınız. Bazı mucizeler karşısında cevap veremiyorlar.

• Çok basit.

Aklını kullanmaya başlıyorsun kardeşim.

Devam et...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 10 Kasım 2016; 3:1:45 >
  • kalplerin ilacı zikirdir, kalplerde ancak Allahı anmakla huzur bulur. sorunun cevabı budur.
  • Güzel algı konusu. İnanan var mı acaba..

• Allah'ın sana ihtiyacı yok senin Allaha'a ihtiyacın var. Allah hidayet versin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.