Şimdi Ara

Bana neler oluyor böyle?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle ben çok iyi dinini yaşayan bir müslümandım fakat şöyle bir şey aklıma geldi, ''Dinimi neden araştırmıyorum?'' evet bunu tam olarak yaptım ve nedense bana masalsı bir anlatım gibi geldi, arkadaşlarıma karşı çıktım, bir hoca ile münazaraya girmiş bulundum. Öncelikle ilk fikirlerim şu şekilde oldu; Biz kendimize her zaman yeni dinler kurduk, yeni gelenek ve görenekler çıkardık. Tanrı,Melek,vb. gibi isimler(kavramlar) koyup onların özelliklerini ve karakteristik özelliklerini biz inşa ettik. Gibi bi düşünce sardı kafamı. Ve şu söze biraz detaylı bakmıştım. ''Tanrı insanları değil,insanlar tanrıyı yarattı.'' Her zaman araştırıyorum ve sorguluyorum. Nasıl bir yoldayım onu bile bilmiyorum. Hoca ile girdiğim münazara şu şekilde oldu bi anda cevapladım soruyu.

- Bugün Allah için ne yaptın?
    - Allah benim için ne yaptı? gibisinden ani bir çıkış yaptım. Ve birbirimize çok sinirli bir bakış attık. Böyle gelişti olay. 5 vakit namazımda bir insandım ama bir gün şöyle dedim, ben bu işi kalben yapıyorum az mantık olarak bakmam lazım ve araştırmaya başladım dinimi.Gerçekten yolumu kaybettim diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bearist -- 24 Ekim 2016; 17:21:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkish Destroyer

"Tanrıyı insanlar yarattı" derler. Bu çok saçma. Tanrı hissi her insanda vardır, bu Tanrının onu bulmamıza yardımcı olsun diye bize yerleştirdiği birşey, içgüdüseldir bu. Kendine şunu sor.

"Evren, canlılık ve sonradan ortaya çıkmış herşey kendi kendine olabilir mi? Kendi kendine yeterli mi? Yoksa madde dışı bir güce mi ihtiyacı var maddenin?"

Bunu sor. Vicdanının sesini dinle ve ondan sonra cevapla bunu

Zeus, Thor, Poseidon, Ra, Ahura Mazda ve daha nicesi insan beyninin eserleri değil mi? Var mı bu tanrılar? Asıl senin söylediğin saçma. Madem herkeste tanrı hissi var o zaman neden ateistler, agnostikler, ignostikler mevcut üstelik onca toplum baskısına, dikteye, beyin yıkamaya rağmen. Onu boşver senin kutsal kitabında bile onların gözüne perde inmiş, gözleri görmez, kalpleri mühürlenmiş gibi ifadeler kullanıyor. Demek ki herkes hissetmiyormuş. Mesela ben hissetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 24 Ekim 2016; 18:26:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum çok muğlak düşüncelerin var bence. "Dinin masalsı bir anlatımı var gibi geldi" "Tanrıyı biz bulup özelliklerini biz belirledik" dayanaksız düşünceler bence. Bu şekilde hisler ve zan ile hareket edersek vardığımız sonucun mantıklı olmasını bekleyemeyiz. İslamın yanlış olduğunu kanıtlamak için şunlardan en az birini yapman lazım:
    1) Sonsuz güçte ve her şeyi bilen mükemmel bir Tanrı konseptinin mümkün olmayacağını kanıtlamak
    2) Kurana inanmak için yeterli delil olmadığını kanıtlamak (Kuranın Allah kelamı olduğunu kanıtladığını iddia eden bütün argümanları çürütmek demek oluyor bu.)
    3) Kurandaki en az iki ayetin birbiriyle çeliştiğini kanıtlamak.
    3. Maddede şuna dikkat etmen gerek, mantıksal çelişki yasalarını baz alman gerekiyor. Ayrıca bir kelimenin Arapça anlamlarından çok absürd olmayan bir tanesi ile çelişki iddian yok sayılabiliyorsa, çelişki bulmuş olmazsın. Tabii ki o kelimenin 68. anlamı ile çelişkiyi engellemek olmaz, ama o metinden çıkabilecek bir anlamsa çelişki iddian geçersiz olur.
    Yani anlayacağın, "Allah benim için bugün ne yaptı?" "Allahın yolladığı kitabın üslubu böyle olmaz gibime geldi" tarzı iddialar biraz abes kaçıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sen yolunu kaybetmemişsin, yeni yeni bulmaya başlamişsin.
    Bu sorgulama sonunda ya daha iyi bir musluman olursun ya da neye inanmadiğini bilen bir insan.
    Tebrikler :)

• Kalbin Allah tarafından yavaş yavaş mühürleniyor. Geçmiş olsun, cehennemde görüşürüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orijinalden alıntı: Turkish Destroyer

"Tanrıyı insanlar yarattı" derler. Bu çok saçma. Tanrı hissi her insanda vardır, bu Tanrının onu bulmamıza yardımcı olsun diye bize yerleştirdiği birşey, içgüdüseldir bu. Kendine şunu sor.

"Evren, canlılık ve sonradan ortaya çıkmış herşey kendi kendine olabilir mi? Kendi kendine yeterli mi? Yoksa madde dışı bir güce mi ihtiyacı var maddenin?"

Bunu sor. Vicdanının sesini dinle ve ondan sonra cevapla bunu

Zeus, Thor, Poseidon, Ra, Ahura Mazda ve daha nicesi insan beyninin eserleri değil mi? Var mı bu tanrılar? Asıl senin söylediğin saçma. Madem herkeste tanrı hissi var o zaman neden ateistler, agnostikler, ignostikler mevcut üstelik onca toplum baskısına, dikteye, beyin yıkamaya rağmen. Onu boşver senin kutsal kitabında bile onların gözüne perde inmiş, gözleri görmez, kalpleri mühürlenmiş gibi ifadeler kullanıyor. Demek ki herkes hissetmiyormuş. Mesela ben hissetmiyorum.

Katılıyorum. Ne zaman her şeyin kendi kendine oluşamayacağını düşünsem, aklıma bu tanrılar geliyor ve onların haksız olmasındaki sebep ne diye düşünüyorum. Din dersinde hoca 40 dakika boyunca ''gençler, Allah bize kulak vermiş, göz vermiş, burun vermiş, kaş vermiş. Bütün sahip olduklarımızın bir amacı vardır. Sineğin yaratılışı bile amaçsız değildir vs vs.'' anlatıyor, ''bütün bu nimetleri bize verdiğini iddia eden binlerce tanrı var'' diyesim geliyor ama ağzımı hiç açmıyorum. Konuyu açan arkadaş cesurmuş, ''fişlenme'' tehlikesini göze almış.

Tanrı hissi her insanda vardır derken arkadaş herhalde tanrıya inanmayınca boşlukta kalındığını belirtmek istemiş. Çoğu insanın da amaçsızlık düşüncesini sindiremediği için tanrıya inanması gayet doğal aslında.

• Bak araştırmadan öyle şeyler yapma. Sana tavsiyem Dr. Zakir Naik izlemelisin. Başkasını izleme çünkü başkaları çok fazla hata yapıyor ve daha ergen olmayan çocukların kafalarını karıştırıyorlar. Bu adamın yanlış konuşmadığından ve hata yapmadığından emin olabilirsin. Böyle olursan kendini kötü hissettiğinde kime sığınacağını bilemezsin. Yalnız kaldığımda içimi bir korku sarar. Ardından bildiğim duaları okurum ve Allah'a sığınırım. Her zaman güvende olduğum için kendimi rahat hissediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dogu yolu buluyorsun. buyuk ihtimal seni seytan vesvese veriyor diyerek yolundan cevirmeye calisacaklardir. inanma onlara.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
  • Bearist kullanıcısına yanıt
    quote:

Allah için ne yaptın? - Allah benim için ne yaptı? gibisinden ani bir çıkış yaptım. Ve birbirimize çok sinirli bir bakış attık. Böyle gelişti olay. 5 vakit namazımda bir insandım ama bir gün şöyle dedim, ben bu işi kalben yapıyorum az mantık olarak bakmam lazım ve araştırmaya başladım dinimi.Gerçekten yolumu kaybettim diyebilirim.

senin Allah için bir şeyler yapman aslen kendin içindir..zira inancımıza göre yapılan ibadet vb iyi şeyler Allaha değil insana fayda verir..

şeytanın en sinsi kazıklarından biride akıl mantık maskesi ile seni "tarafsız "şekilde sorgulama adı altında hıfzı ilahiden sıyırıp inkara sürüklemektir..zira insan için sorgulama yapacağı iki alan mevcuttur inkar-şüphe ve iman

tarafsızlık adı altında objektifliğe çağırırken aslen var olmayan bir alana davet edişi tuzaktır ..zira "sıfır etkiye sahip nötr bi alan yoktur" kim var diyorsa yalan söylüyor veya kendisini kandırıyordur..

• Sorgulamaya başlaman Sünnilik dinindeki çelişkileri görmeye başlamanı sağlamış, tebrikler.

Kuran'daki 19 sistemini araştırırsan daha güçlü olacağını düşünüyorum.
  • 19
  • f1enginesound kullanıcısına yanıt
    Noluyor bu 19 ?
  • Günlük müslüman'dım araştırdım ateist oldum konusuna hoşgeldiniz ..

100xp mission completed

• bir beden düşünün aslında kadın olması gerekirken erkek olmuş bir kafa düşünün aslında kadın olması gerekirken yine erkek olmuş. şimdi bu vucudu diğerinden ayıran bir fark yokken aslında bu kişinin erkek bedenli kadına ait kafa taşıyan bir şey olması gerektiğini hissedin. sonra sizi kandırmak için kadın olan bedenini de erkek bedeni gibi gizlediğini düşünün. böyle bir varlık var mı? slobodan miloseviçin kendisi ve haşri böyleydi. o kafa bir patroniçeye aitti. ancak bu durum o kişiye ALLAHU teala tarafından eman verilerek dünyada dolaştığı gerçeğini gizlemiyordu.

bu kişi benim şahit olduğum en yakın insani ilahtı. bunun özelliği şuydu. insanın bedeni babasını kafası ise annesini intaç eder. insanın fiili babası düşüncesi ise annesi ile doludur.

teorik olarak bu kişinin kadına ait değeri annesi olarak bilmesi eman bakımından farzdı. bu kişi bir kadının kanını da dökemeyeceği gibi bu kişinin kadın denince aklına annesinden başka bir şey de gelmezdi.

fakat bir şey bu kişiye tecavüzü ve kan dökmeyi öğretti. işte bu ALLAHU tealanın had cezası dediği iklimi başlattı. bu şey neydi?

teorik olarak bu kişiye aslında zararsız olan kudret karşısında eğik duran bu varlığa tecavüzü ismi ratko adında olan bir şey öğretti. bu kişi onun rasulu gibiydi ve ona isyan etmişti. zira slobodanın ilahlığında anne ne kadar kötü olursa olsun(patroniçe) ona mütecaviz olmak kafaya kurşun sıkmaktan öte bir şey değildi. ancak ratko ilahına isyan etti ve tecavüz ve katliam iklimini başlattı.

peki ratkoyu yani slobodanın rasulunu yoldan kim çıkardı.

aynı mekanizma ile düşünülürse ratko bir çocuktu ve annesi olan bir kimse annesi gibi değil de miloseviçin aklı yani başı olan patroniçenin iş üstündeki hali gibi davrnamıştı. ve ratko bu durumu ilahı olan slobodana ihanet olarak gördü. zira onun ilahının anne kavramı sadece patroniçe idi ağır iş! yapamazdı.

teorik olarak miloseviç de ratkoda bir çocuktu bir anne ve babadan gelmişti. ancak ilah ve rasul mantığına böyle oturmalarına sebeb olan bir eman vardı.

düşünün bir kişi ameliyle sloboyu oluşturuyor o esasen oluşamayacağından oluşturduğunuz şey ratko olup sloboya isyan edip kan döküyor ve siz ALLAHU teala nerde diyorsunuz. olan buydu.

islamiyetin anlamdığı şey şu. bu kadar tecavüz kan dökme ilahi kata çıkamıyordu. unlar dünyada yapılmıştı ve bir tefekkürle elifu'nun esre yani i hali denen apaçık bir zulmel esir edilip insanların tepesine dağıtılıyordu ki buna reenkarnasyon deniyordu. bu açıdan dünya aynı zamanda haşir meydanına benzeyen bir yapıyıdı. cennet cehenenm ve ratkonun hesab görüşü vardı. başka bir ilah veyahut rasul de yoktu.

şimdi bir kişi ömrü boyunca yaptığı bütün sayin slobo için olduğunu anlasa ve ratko gibi bir rasulu oluşturup sloboya da ihanet ettiğini görse o kişi amellerinin tamamının boşa gittiğini anlar. sonuç kısmı bakımından dünyadaki bütün insanların oluşturduğu değer bakımından kendisi oluşamayan bir ilaha rasulluk yapan bir kavrama tecavüzü öğrettiğini düşünün.

diynin tamamı bu olsa siz namazı da orucu da şabatı da isanın eti ve kanı yortusunu da bunun için yaptığınızı düşünseniz elbetteki mevcut bütün diynlerden dönülecektir.

çok ileri tefekkürlerde kitabullahın yazarı kimdi ne için yazdı sorularına da adı farklı rasulu farklı da olsa slobo ve ratko ikilemiyle cevaplar üretilecektir.

şöyle diyebiliriz ALLAHU teala o kadar kadirdir ki bu tür adamlara isterse kuran-ı hakim bile yazdırabilir.
    kitapların anası müstesna. o levh-i mahfuzda mahremdir ve sahibi de aslında bellidir.

diynler arasındaki molalar tefrika dönemleri fetret devirlerindeki ibadet ve anlamı bu ilah ve rasullere verilen emanın kalkmasını istemekti. eskiden kılardım şimdi kılmam demek bu eman kalksın demektir.

saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 25 Ekim 2016; 20:26:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

quote:

Orijinalden alıntı: furandor

Günlük müslüman'dım araştırdım ateist oldum konusuna hoşgeldiniz ..

100xp mission completed

side quests
    -open a topic on donanimhaber (5XP reward) -completed-
    -act like you've been fooled since than (10XP reward) -completed-
    -express your atheist ideas on different topics irreverently (15XP reward) -in progress-

complete the quests above to achieve following ranks: "genius,philosopher,scientist,intellectual"

tips: be sarcastic and underestimate every religious person you encountered to make it smooth.

Hell yeah!!

• Dusunmeye, sorgamaya baslamissin. Dogru yoldasin. Kurani ve hadisleri okumaya devam et. Oku ve sorgula. Sorgulayinca allah denilen kusursuz varligin (yoklugun?) Gercekten bunu yazdirmis olabilecegine sen de bizim gibi inanmayacaksin

• Sana neler olduğunu yalnızca sen bilebilirsin biz bilemeyiz. Çevrenden de etkilenebilirsin, dinin emirleri sana zor geldiği için de inkar yolunu seçmeye meyillenebilirsin, aslında ateist olup burada ayak da yapıyor olabilirsin (yanlış anlama olasılık dahilinde olanları yazıyorum sadece), din içinde cevabı olup da senin bilmediğim konular yüzünden de dinden soğuyabilirsin...gibi etmenleri kendi vicdanında araştır.

• "Allah benim için ne yaptı"..
    Nankörlüğün bu kadarı..

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

quote:

Orijinalden alıntı: furandor

Günlük müslüman'dım araştırdım ateist oldum konusuna hoşgeldiniz ..

100xp mission completed

side quests
    -open a topic on donanimhaber (5XP reward) -completed-
    -act like you've been fooled since than (10XP reward) -completed-
    -express your atheist ideas on different topics irreverently (15XP reward) -in progress-

complete the quests above to achieve following ranks: "genius,philosopher,scientist,intellectual"

tips: be sarcastic and underestimate every religious person you encountered to make it smooth.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.