Türknet sunucusu ve cloudflare sunucu ping sonuçları hemen hemen aynı. Dün ping 12 ms ye düşmüşken (olması gereken) yine her zamanki gibi 1 gün sonra tekrar yükselmeye başladı. |
Bandırma Çözülemeyen Routing Problemi (7. sayfa)
-
-
Bütün operatörlerde aynı anda artıyor ve azalıyor, genelde (%97) olması gerekenden yüksek ping var. Fiber FTTH olanlarda da 5-6 ms daha az çıkıyor ama yine aynı şekilde ping sıkıntısı var.
-
Şu an hız konusunda da sorun var, fiberde aynı mı acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Mart 2022; 21:17:48 > -
Merhaba, hız sorunu devam ediyor mu? Konuyla ilgili oim üzerinden destek kaydı oluşturduysanız kayıt numarasını iletir misiniz? -
Şu an hız sorunu düzelmiş görünüyor, akşam nasıl olur bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 15 Mart 2022; 12:59:45 > -
Sorunun tekrarlanması durumunda online işlem merkezinden performans kaydı oluşturur musunuz? -
Ping nasıl şu an? Altyapıda bir çalışma olmuş ama DSL de değişmedi ping 20 ms hala
-
Destek talebim üzerinde haftalarca uğraştılar fakat yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Pingim hala aynı 12-13ms civarında. Nadiren yoğun saatlerde 6-8ms'e düşüyor. Garip bir routing anlayışları var.
-
Hocam TT'de sorun yok. Bandırma'da en iyi pingi TT sunuyor. Türknet tüm bağlantıları İstanbul üzerinden geçirdiği için diğer illerdeki sunucularda çok büyük ping farkı oluyor.
-
Önceden TT dsl'de kullanmıştım o zamanlar TT'de de aynı sorun vardı. Sonrasında Vodafone > Gıbırnet > Türknet > Millenicom > Netgalaksi > En son olarak İnternet Kutusu Telekom ile 100 mbit vdsl kullanıyorum hala aynı sorun var. Olay şu ki sizin trace route testlerinizde ilk hopta sorun yok bizde modemden sonraki ilk hopta 19ms ping oluyor. Henüz kullandığım iss'nin ağına girmeden.
-
Türknet'te 12ms ile başlıyorum. Aramızdaki 6-8mslik fark fiber farkından kaynaklıdır. TT'de bile bağlantının İstanbul'a gitmesi 9-10 ms alıyor. Türknet 12ms ile İstanbul'a ulaşıyor. TT'de bağlantı İzmir'den İstanbul'a gidiyor sanırsam. Türknet'te bağlantı ilk hoptan itibaren İstanbul'a ulaştığı için izlediği yolu göremiyoruz.
-
İşte bu yazdıklarınızın sebebi TT nin İstanbul'a kadar trafiği teslim etmesinden kaynaklı Garip bir routing anlayışı.
-
Evet ben bunu kimseye anlatamiyorum... Asil sorun TT'un trafigi teslim etme noktalarinda cikiyor. Sorun hep yanlis yerde araniyor... Bunlarin hepsinin cozumu SAYE. Lakin ahir omrumuzde gorur muyuz? Buyuk soru isareti.
-
İnternet trafiğimizin yerleşik operatörde müthiş güzerahı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 3 Nisan 2022; 0:4:37 > -
Resim temsilidir.
-
Türknet'te bazen yoğun saatlerde İstanbul'a olan ping 6-8ms arasına düşüyor. Alternatif rota daha mı pahalı yoksa başka bir sebep mi var çözemedim. Sorunun sebebini ve neden çözülemediğini anlatan yok. Türknet'in İstanbul gecikmesi 8 ms olduğu durumlarda bile Türk Telekom'da aldığım kadar düşük ping alamıyorum. Türknet diğer şehirlerde Telekom'dan iyi pingler alabilirken, Bandırma'da Riot sunucularına 7 ms, Valve sunucularına 14 ms daha yüksek ping ile ulaşıyor. İstanbul'daki arkadaşım 9ms alırken ben 13ms alıyordum. Türknet'te 20 ms alıyorum. Kablonet'te bile 19-21 arasındaydı. Türk Telekom'da sorun yok dememin sebebi aslında buydu. İstanbul'daki birinin 9ms ile ulaştığı sunucuya Bandırma'dan 13ms ile ulaşmak normal fakat 20ms ile ulaşmak normal değil.
-
Belki bu durumu Yusuf Kıraç Bey e iletsek bir ümit bir aksiyon alınabilir. Bunun için modem arayüzün aldığım hız testini ve İzmir'e uğrayan tracert görüntülerini kullanabiliriz. Başka türlü kimsenin konuyla ilgileneceği yok gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 4 Nisan 2022; 0:5:56 >
-
Biraz geriye gidip nostalji yapmak istedim. Test sonuçlarım VDSL Bandırma. Tek farkı bu zamanlarda CGNat yoktu. Teknolojinin ilerlemesiyle beraber ülke içerisinde erişim süreleri de haliyle arttı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 4 Haziran 2022; 0:41:35 >
-
Son 1 gündür ping olması gereken şekilde görünüyor, daha önce bu kadar uzun sürmemişti.
Bu konu dışında
* Bufferbload sorunu bütün ülkede Nokia/Alcatel GPON kullananlarda var. GPON Fiber kullan başka altyapı sağlayıcılar A+ performans verirken TT FTTH kullananlarda D-F yani çok kötü performans veriyor. Bu kadar kötüsünü hak etmiyoruz, VDSL den daha kötü fiber nasıl olabiliyor, neredeyse 1 saniyeye kadar gelmiş. Bu standart bir kullanıcı için özellikle oyunlarda çok büyük sorunlara neden oluyor. Bunun çözümü için oyun oynarken başkaları interneti kullanıp ping arttırmasın diye wifi kapatan insanlar var, yazık.
* Download ile upload hızı aynı olması lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 18 Haziran 2022; 1:58:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X