Bu routing problemini nasıl anlıyoruz yardımcı olur musunuz. |
Bandırma Çözülemeyen Routing Problemi (9. sayfa)
-
-
En basit şekliyle İstanbul'a olan ping sürelerinin olması gerekenden fazla olmasından anlayabilirsiniz, İstanbul'da yaşayanları etkilemez. ADSL/VDSL hat kullananlarda yaklaşık 5 ms, GPON kullananlarda yaklaşık 2 ms hat gecikmesi hesaplanmaz, bunun dışında olan gecikmeleri hesaplıyoruz. Örneğin Balıkesir merkezin İstanbul'a erişim süresi 10 ms oluyorsa bu süre kabul edilemeyecek düzeyde çok yüksek bir süre.
-
Ankara ankara içi ping 20
Ankara istanbul 11
Hesaplamak gerekiyor mu
-
Ankara'da olanlara sormanız gerekiyor.
-
Arkadaşlar Uşakta yaşıyorum bende de yaklaşık 1 senedir en yakın sunucu olan İzmir 5 msden 14'e çıktı. İstanbul en iyi 11 genelde 14 ms'di yaklaşık 1 senedir 24 ms alıyorum. Cloudflareye 11 msle bağlandığımı bilirim 23 le bağlanabiliyorum. Geçen gün maç günleri internet çöküyor diye destek açtım tt ekibi yolladılar gelen arkadaş türknetle alakalı trafiği onlar yönetiyor dedi anlattı uzun uzun. Neyse yine aradılar tekrar ekip gönderim dediler, bende gerek yok gelen arkadaş yapacak bir şeyi olmadığını sizden kaynaklı olduğunu söylüyor dedim, uzaktan iyileştirme yapalım dedi modem fabrika ayarına alınmış neyse bu seferde ipv6 interneti gitmiş desteğe yine yazdım ipv6 interneti gitmiş diye herkeste kapattık sorun var falan dedi klasik müşteri hizmetleri sorun varsa üstüne bir tane daha eklemeseler şaşardım zaten. Fiberde bu ping açıkçası normal değil adsl, vdslde bile değil açıkcası. Zira vdsldeykende İzmir 7 ms İstanbul 16 alıyordum.
-
daha çektiler fiber sınırda
-
Fast konnektör yaptıysalar orada sorun olmasın. Bölünme olmadan zayıflaması pek mümkün değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
direk'de -14 çıkıyor. kutuya hasar verdiler montaj da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 24 Ocak 2024; 14:34:6 > -
8 e bölünüyordu değil mi, evde -25 çıkması lazım.
-
8'e bölüyor'da 7 tane boş hizmet alan yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 25 Ocak 2024; 0:36:17 >
-
Boş olup olmamasının sinyale etkisi yok, bölünen uçlardan birini kullanıyorsun. 8 de 8 dolu olsa da senin hattına seviyesel bir etkisi yok.
Fiber kabloyu dar açıyla katlamak ışığın kırılma şeklini etikilyor, sinyal seviyesini azaltır. Çok dar yapmamışın ama sinyal seviyen düşük olduğu için ben olsam o şekilde rulo yapmazdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ekipler öyle yaptılar
-
Merhaba. Bende de baya bir süredir bandırma routing sorunu var. Aboneliğim Türk Telekom üzerine ve Türk Telekom FTTH fiber altyapı üzerinden altyapı kullanıyorum. Eskiden 4 ila 5ms ping alırken şimdilerde ise 8 ila 9 arası ping alıyorum. Bandırma routing neden hala düzeltilemedi? Detaylı açıklama yapabilecek olan var mı?
-
Didim ile İzmir arasında Bandırma? 8 ms iyi o zaman
-
Bandırma routing esprisi mi bu? Kastettiğim şey önceden 4-5ms iken şimdi 8-9ms alıyorum aynı İzmir sunucusuna.
-
Bizdeki İstanbul durumu
TTNET İstanbul: 8 ms
Balıkesir'den İstanbul'a giden ISS: 20 ms
İzmir'den dolaşıp İstanbul'a giden ISS: 15 ms
-
Bir hata yaptıkları kesin, ama nedir? 4-5ms idi çünkü daha önce bende ping.
-
Balıkesir Bandırma arası gecikme 10 ms (olması gerekenin kat kat üstünde, aşırı yüksek bir değer)
Balıkesir İstanbul arası gecikme 10 ms (olması gerekenin kat kat üstünde, aşırı yüksek bir değer)
Nokia OLT 100 Mbps hızda bufferbloat ve download yönünde performans sorunu devam etmekte. Bu sorun bütün ülkeyi ilgilendirmekte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Ağustos 2024; 20:52:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X