Şimdi Ara

Banggood Rehber ★ Ürün Tavsiyeleri ★ (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
102
Favori
94.050
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O halde muhatabımız Alljoy. Büyük ihtimalle sorunun Alljoy firmasının gümrük vergilerini ön ödemeli olarak topladığı sistemden kaynaklandığını düşünüyorum. Gümrük ile bu konuda bir sıkıntı çıkmış olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Provezza. kullanıcısına yanıt
    Alljoy firması Çinden Türkiye'ye getiriyor. Türkiye'de ya Yurtiçi Kargo ya da Aras kargo teslim alıyor ve sizin telefonunuza SMS ile bildirim yapıyorlar. Kargo ücretleri ödenmiş oluyor kapınızda teslim almış oluyorsunuz.
  • Mitra kullanıcısına yanıt
    Bu süreci biliyorum hocam sıkıntının nereden kaynaklandığını öğrenebilmek adına sorumlu olanı bulmaya çalışıyorum. Malum muhatap yok karşımızda.

• Bakın olay şöyle;

Birincisi Turkey Direct Mail ile satılan ürünler: Bu ürünlerde siz Türkiye'de gümrük ücreti, kargo ücreti ödemiyorsunuz. Sadece ürün alırken Turkey Direct Mail yazan yerdeki ücreti ürün fiyatına ekleyip, ürünü satın alırken ödüyorsunuz başka ücret ödemiyorsunuz. Burada size kargoyu Yurtiçi ya da Aras kargo teslim ediyor.

İkinci olarak Air Parcel Register şekli ile satılan ürünler var. Bunda da aşağıda ki durumlar geçerli. Bu kargoyu Türkiye'de PTT teslim alıyor ve size getiriyor. Siz gümrük'de çıkan ücreti ödüyorsunuz. Sonra PTT takip sitesinde çıkan gümrük ücretini gösterir sayfanın screenshot'unu alıp Banggood'a mail atıyorsunuz. Banggood bu ücreti sizin alışveriş yaptığınız kredi kartına yatırıyor. Bu Tariff Insurance denilen olay.

Tariff Insurance: Bu gümrük vergisi sigortası demek. Normalde gümrük vergisi olarak size çıkarılan ücretin tamamını ödüyorlar. Burada şöyle bir olay var. Sizden bu ücretler için istediği ücret 200 TL diyelim. Gümrük'de 150 TL ücret çıktı. Yani 50 TL içerdesiniz. Ama 250 TL çıkarsa misal bu sefer 50 TL kar ediyorsunuz.

Shipping insurance: Bu kargo sigortası. Yolda kargo kaybolur veya zarar gelirse bunu işaretlemişseniz ürünün bedelinin tamamını alabiliyorsunuz.

Bana göre Shipping insurance yapılmalı ama Tariff Insurance yapılmamalı. Genelde çıkan gümrük ücreti Tariff Insurance fiyatının altında çıkıyor. Zarar etmiş oluyorsunuz.

Biliyorum diyorsunuz ama Kargoyu Türkiye içinde Alljoy mu dağıtıyor diye soruyorsunuz???? Anlamadım???
    Alljoy mu dağıtıyor diye sormuyorum hocam dağıtıcı olarak genel kargo sürecinden Alljoy mu sorumlu diyorum. Yerel kargo firmasına onlar mı devrediyor yoksa gümrük tarafından mı yönlendiriliyor. Kargolar gümrükte beklediği için muhatap bulabilmek açısından.

Ok anlaşıldı şimdi cümle yapısı itibarıyla bu şekilde anlaşıldığı için açıklama gereği duydum.
    Eyvallah teşekkürler yinede açıklama için süreci bilmeyenler öğrenmiş olur.

• Arkadaslar Selam öncelikle. 24 Nisan da T6 projeksiyon cihazı Siparişi verdim ve yaklaşık 20 gündür ürün hala Hong Kong havaalanında gözüküyor. Banggood müşteri hizmetleri ile konuştuğumda ürün çinden çıktı ama Aljoy daha güncelleme yapmamıştır sakin olun diyor ısrarla bu sorunu yaşayan yada aynı tarihlerde sipariş veripte ürünü eline ulaşan var mı acaba
    Banggood Rehber ★ Ürün Tavsiyeleri ★

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GuccukSamuray G kullanıcısına yanıt
    Bende de durum bu şekide virüs yüzünden aksaklıklar olacaktır acele etmeyelim
    Banggood Rehber ★ Ürün Tavsiyeleri ★

• Selamlar. Banggood alışverişi eline ulaşan var mı? Ya da konu hakkında herhangi bir gelişme duyan bilen?

Banggood la hergün yazışıyorum her gün aynı terane. Bekle gelir, çok üzgünüz, bir daha olmaz.

• bu siteden allwatch gt akıllı saati almak istiyorum ama mevcut şartlarda sorunsuz elime ulaşır mı acaba. Kutusunda imei yazmadığı söyleniyor.

• Egilmeza E kullanıcısına yanıt
    Kargosu ulaşan araştırdığım kadarıyla yok. Bugün benim de siparişten itibaren 28 gün oldu.

İade etmek istiyorum, iade şartları da çok zor. 70 Gün içinde ulaşma garantisi var diyorlar yazıştığımda. Şaka gibi. Yok ulaşmayınca posta şirketiyle yazışacaklarmış da, ondan sonra iade süreci başlayabilirmiş de bilmem ne...

Başta, forumun gazıyla, nasılsa bana da gelir diye aldım ama demek ki öyle yapmamak gerekiyormuş. Sözleşmeleri okuyunca gördüm ki tüketici lehine düzgün bir madde yok.
    Benim için bg pişmanlıktır. Uyduruktan bir site ve gel gör ki bütün parayı gömdük buraya.

Mutlaka gelecektir, gelmez demiyorum ama ne zaman belli değil. Karşımızda muhattap yok. Ürünler nerde belli değil. Saçma sapan işler.
    Paramızla rezil olduk yani.

Ekleme: bu arada bende "after-sale details" diye bir seçenek çıkmış sipariş detayları bölümünde. Burda refund seçeneği de çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EriadoR_ -- 15 Mayıs 2020; 23:45:3 >

• Aliexpressten aldıgım şey 1 haftada yanwen ile geldi.Banggoddaki alijoy ile gelen kargodan 16 gündür haber yok normalde 10 günde elimde olurdu.

• Hellcast kullanıcısına yanıt
    Aman hocam kepazeliği görmüyor musun? Gearbest ten alan vatandaşların kargoları geliyor mesela gördüğüm kadarıyla.

Banggood da ne varsa artık herkesin kargosu gümrükte bekliyor.

• Alljoy ile benim üçüncü fiyaskom açıkçası. Yaklaşık 2 yıl önce Gearbest üzerinden aldığım bir üründe Alljoy fiyaskosu yaşamıştım. 2 ay sonra falan gelmişti ürün. Sonra yaklaşık 9-10 ay önce Banggood üzerinden aldığım başka bir üründe yine Alljoy fiyaskosu yaşadım. Senaryo hep aynı, İstanbul'a gelmiş ve gümrükten sonrası ilerlememiş gözüküyordu. Hepsinin sebebi de Alljoy'un gümrük işlemlerini para mevzusundan dolayı yapmayışıydı.

Şimdi üçüncü kez yine Alljoy fiyaskosu denk geldi. Gümrük ödemesi vs uğraşmayayım diye Banggood'da aldım, her seferinde de denk gelmez diye ama geliyormuş :).

Yokuş yapacaklarını biliyorum ama Refund seçeneğini ilerlettim. En azından belki aksiyon almaya çalışırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 16 Mayıs 2020; 1:8:20 >
  • fundarella F kullanıcısına yanıt
    refund'u kabul ederlerse kargo gümrük bedeli vs keserler mi acaba diye ben yapmadım. ama baskı kurulabilecek bir yöntemse ben de refund yapayım.
  • EriadoR_ kullanıcısına yanıt
    60 günden önce kabul edeceklerini hiç sanmıyorum ki açıklama da o şekilde. Ben de insurance da var ve açıklamasında full refund yazıyor. Her durumda 60 günden önce zaten kabul etmezler, 60 gün olsa dahi bir miktar daha oyalarlar diye düşünüyorum. Aslında adam yerine koyup şu sebepten gecikti, şu tarihe kadar çözeceğiz deseler ona kabulüm. Ama hiç incelemeden otomatik cevap dönüyorlar, o kısmı çok rahatsız edici oluyor. 20 gün önce İstanbul'a gelmiş, daha yeni gelmiş bekleyin diyorlar :). Onlarca defa Çin'den alışveriş yaptım, takipli kargoların bu kadar uzun süre gümrükte beklemesi Alljoy hariç hiç karşılaştığım durum değil.

Bugün muhtemelen bekleyin diye dönüş yaparlar bana, yine de ne dediklerini burden haber veririm tekrardan.
  • fundarella F kullanıcısına yanıt
    Bende sigortalı almıştım ama fasa fiso sanki o da.
    Bana 60+10 gün diyorlar kargo süresi. Bugün de tekrar sıkıştırdım ama nafile.Biraz daha bekleyin diyor, 40 gün daha falan işte:)

Robot süpürge almıştım, bu kadar sürede gelmeyince ihtiyacım da kalmadı. Parayı banggooda bağlamış olduk:)
    Gelince açmadan satacağım artık.
  • Bu sorunlar gümrük önceden ödendiği için oluyor anladığım kadarıyla, banggood tarafından hesaplanan gümrük tutarı üzerinde bir tutar çıktıysa ondan uğraşıyorlardır, daha yeni bir gümrük düzenlemesi oldu bizim kargolar ondan takılmış olabilir gibi duruyor.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.