Şimdi Ara

Bankacı olmak istiyorum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
3.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Özellikle devlet bankalarının inşaat sektörüne bakış açısı kötüdür, çok daha seçici davranırlar, çok daha düşük limitlerle çalışırlar ve yüksek faiz oranı isterler. Yani kamu bankaları (daha önce çok ağızları yandığı için) inşaat sektörüne pek girmek istemezler. Ancak çok büyük firmaları kredilendirirler. Onun dışında nadirdir. Keza yine kamu bankaları kendilerini güncellemekte sorun yaşadığı için (personel yapısı kaynaklı, genelde hala yöneticileri eski memurlar vs) bilişim sektöründen de aynı sebeplerle uzak dururlar. Henüz bilmedikleri onlara göre yeni gelişen bir sektördür ve risk almak istemezler.

Özel bankalarda ise durum çok daha farklı tabi. Piyasa yapıcı özel bankalar inşaat ve bilişim firmalarıyla çok ciddi kar marjlarıyla çalışıyorlar. Çünkü onlar da biliyor kamu bankalarının kredi vermediğini ve firmaların bu sebeple kendilerine muhtaç olduklarını. Dolayısıyla yüksek faiz oranları ve yüksek komisyonlarla çalışıyorlar ama yine de çalışıyorlar.

Sizin dediğiniz gibi ufak tefek yeni açılmış veya popüler olmayan bankalarsa ayrım yapmıyor, herkesle çalışabiliyor. Eğer çok ama çok kötü bir mali durumunuz yoksa (tanıdığa gerek bile yok) ve projelerinizin yapılabilirliği varsa ufak bankaların çoğunluğu sizle çalışmak ister ama oranları da yüksek olacaktır bunu belirteyim. Tanıdığınız varsa hayli hayli sizle çalışırlar.

@AltairIbnLaAhad

Genel olarakİktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olmak yeterli uzman yrd. ve müf yrd. için. Bunun dışında iibf fakültelerinde olmamasına rağmen aslen iibf bölümlerinin de başvuru-giriş hakkı var. sizin durumunuzda olduğu gibi diğer fakültelerde bulunan, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, iktisat vs gibi bölüm mezunları da başvurabiliyor.
    Detay şartlar da var tabi onlara değinmiyorum (ingilizce, sabıka kaydı vs)

• @İmhungrydude çok teşekkürler hocam.Arkadaş da öyle dedi.Direk kredi verenler, senin kazanacağın kâr'dan istiyor, masrafları arttırıyor. (Kuveyt-albaraka Türk-aktif bank vs) tekrar teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmhungrydude

Çok detay vermeyeceğim kendi maaşım pozisyonum hakkında ama biraz çıtlatayım:

İyi kazanıyorum, ilk mesajda arkadaşın belirttiği rakamların çok daha fazlasını alıyorum, bankacıyım

Çalışma saatleri 08.30 - 18.30 fix azı çok nadir olur ama fazlası bol keseden olabilir
    Sürekli stres var, müdüründen baskı var, müşteriden fırça var, sürekli bi kaypaklık adam satma kayırma kayrılma var
    müdür olsan bölge müdüründen ve diğer üstlerden sürekli baskı var, müşteriden fırça var kavga var.

Geleceğin belirsiz, elinde bi altın bilezik yok, işten çıksan açıktasın (evet özel firmaların finans bölümlerine girenler var ama acaba % kaçlık oran bu şekilde)

riskli bir iş. Her şey güzel gider süper performanslar çıkartırsın bi yerlere gelmişsindir, çok güvendiğin büyük bir firman onla alakalı olmayan bi sebepten dolayı (iş yaptığı başka bir büyük firma) batar, senin de kredilerin batar. Arkandan el sallayanın olmaz. Özel bankadaysan sepetlerler devlet bankasındaysan sürerler.

Başta belirttiğim stres ve baskı kolay şeyler değildir, aman her meslekte zorluk var hallederiz, başa çıkarız denecek seviyede değildir bu baskı ve stres çok çok daha üstündedir. O yüzden bankacılar mutsuzdur, suratları asıktır (iş yerinde mecbur gülümsemek zorundalar şirket kuralları gereği, sen bi de onları mesai saatleri dışında gör)

hangi okulun hangi bölümünden mezunsunuz sorabilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kental

İktisat mezunuyum ve birkaçına başvurdum tınlamadılar. Şube müdürü tanıdığım var ve referansa yazdım ama gene dönüş yok. Askerlik problem olabilir belki. İlk işim askerlik şuan ancak, ben bankacılıktan vazgeçtim. Açıkçası daha farklı alanlarda iş imkanları var.

Sana önerim eğer yapabilirim dersen ve bu yolda ilerlemek istersen kamu personeli a grubu sınavına gir. Şu an kpss nin son durumunu bilmiyorum kalkmış da olabilir. Her neyse iş bankasının müfettiş alımları var. Sadece bir hakkın var ama girersen rivayetlere göre 6bin maaşın var. 2 civarı net olduğu ve kalanının prim+yol gibi ekstralar olduğunu duydum.
    Bakmaya değer

Daha farklı iş imkanları derken hangilerini kastettiniz hocam örnek verebilir misiniz?

• Bir devlet üniversitesinin işletme bölümünden mezunum
  • WoodGuy kullanıcısına yanıt
    Sana pm atacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AltairIbnLaAhad

quote:

Bankaların yaptığı sınavı kazanırsanız girme şansınız yüksek. Alt kademe için yani uzman yrd. veya müf yrd. olarak girmeyecekseniz çok fazla torpil/referans dönmüyor. Bu söylediğim kadrolarda dönüyor ama o da öyle hepsi için değil emin olun, anca yarı yarıyadır.

Ufak tefek bankalar sınav yapıyorlar mı bilmiyorum ama piyasa yapıcı bankalar yani aklınıza gelen ilk 10 büyük banka sınav yaparak personel alıyor.

Uzman ve müfettiş yrd. için iibf mezunu olmak şart ancak diğer görevler için (banko, bireysel, ticari vs) ne mezunu olduğunuzun önemi yok. Bankalar servis görevlisi alırken (yani ilk işe alırken bu pozisyonla alınır genelde, bi nevi her işin yaptırılabileceği eleman, içeri girdikten sonra performansınıza göre bölümünüz belli olur) 4 yıllık mezun olma şartı koyar bölüm şartı koymaz. Çoğu bankada böyle ama sektörde 50 küsür banka var dediğim gibi hepsi için olmayabilir büyükler için geçerli. Tarih öğretmeni de olabilir genetik mühendisi de.
    2 yıllık mezunu da alınabilir bankaya ama yükselmeleri çok uzun ve zor bir süreçtir. Pek de tercih edilmezler, arada bir alınırlar ve sadece banko için alınırlar.

Ankara siyasal kamu yönetimi okusak girebilir miyiz ?

Bankaya girmek var girmek var.Dağbaşındaki üniversite de olur.Gişeden gireceksen 2 yıllık mezun bile alıyorlar.Önemli olan iyi bir mevkide olmak.Bunun için üniversite ve adı yetmez.Üniversitede öğretilenler belli bunlar yetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

Çok yetkili bi büyüğünden tavsiye:

Kendine başka bir iş seç, sen çok yanlış düşünüyorsun kardeş.
    Bir bankacıyla bu konuyu konuştuğunda sana söyleyeceği şey:

Keşke zamanında başka bir meslek seçseymişim olur

hocam neden açıklar mısın? finansçı olmak istiyorum. yatırım bankasında çalışmak, şirketlerde CFO olmak istiyorum. senin önerin ne?

ne kadar maaş alıyorsun? çalışma saatleri nasıl? görevlerin ne? (varlıklı müşterileri kendi bankana çekmek gibi vb.) ?

açıklarsan sevinirim

Biri hiyar resmi koysun

• quote:

Bir devlet üniversitesinin işletme bölümünden mezunum

Master yüksek lisans falan yaptınız mı peki. Bir de okulu kaç ortalama ile bitirmiştiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 27 Ocak 2015; 13:26:03 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.