Şimdi Ara

Bankacı olmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
3.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Stresli o ayrı, ama muhasebe mezunu oldugum için bana uygun olan iş...

Şuan iktisat okuyorum

Mezun olunca bu işi yapmak istiyorum.

Adı bile havalı bence bankacıyım

Çalıştığım bankada 1750 alıyordu bankodakiler diğerleri 2 idi... Anadoluda yasıyorum bana yeter o para....

Ya bankacı ya Polis olmak var kafamda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 yıllık mı okicaksın banka bölümünü 2mi

• Kısaca yasal tefeci olmak istiyorsun. Şu bankacılıktan nefret ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ellemon

4 yıllık mı okicaksın banka bölümünü 2mi

şuan 4 yıllık iktisat okuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BcevikB

quote:

Bende banka bölümünü kaç yıllık düşünüyorsun diyorum. 2 yıllık var 4 yıllık var

• Çok yetkili bi büyüğünden tavsiye:

Kendine başka bir iş seç, sen çok yanlış düşünüyorsun kardeş.
    Bir bankacıyla bu konuyu konuştuğunda sana söyleyeceği şey:

Keşke zamanında başka bir meslek seçseymişim olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmhungrydude

Çok yetkili bi büyüğünden tavsiye:

Kendine başka bir iş seç, sen çok yanlış düşünüyorsun kardeş.
    Bir bankacıyla bu konuyu konuştuğunda sana söyleyeceği şey:

Keşke zamanında başka bir meslek seçseymişim olur

hocam neden açıklar mısın? finansçı olmak istiyorum. yatırım bankasında çalışmak, şirketlerde CFO olmak istiyorum. senin önerin ne?

ne kadar maaş alıyorsun? çalışma saatleri nasıl? görevlerin ne? (varlıklı müşterileri kendi bankana çekmek gibi vb.) ?

açıklarsan sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Komando Olmak İstiyorum
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok detay vermeyeceğim kendi maaşım pozisyonum hakkında ama biraz çıtlatayım:

İyi kazanıyorum, ilk mesajda arkadaşın belirttiği rakamların çok daha fazlasını alıyorum, bankacıyım

Çalışma saatleri 08.30 - 18.30 fix azı çok nadir olur ama fazlası bol keseden olabilir
    Sürekli stres var, müdüründen baskı var, müşteriden fırça var, sürekli bi kaypaklık adam satma kayırma kayrılma var
    müdür olsan bölge müdüründen ve diğer üstlerden sürekli baskı var, müşteriden fırça var kavga var.

Geleceğin belirsiz, elinde bi altın bilezik yok, işten çıksan açıktasın (evet özel firmaların finans bölümlerine girenler var ama acaba % kaçlık oran bu şekilde)

riskli bir iş. Her şey güzel gider süper performanslar çıkartırsın bi yerlere gelmişsindir, çok güvendiğin büyük bir firman onla alakalı olmayan bi sebepten dolayı (iş yaptığı başka bir büyük firma) batar, senin de kredilerin batar. Arkandan el sallayanın olmaz. Özel bankadaysan sepetlerler devlet bankasındaysan sürerler.

Başta belirttiğim stres ve baskı kolay şeyler değildir, aman her meslekte zorluk var hallederiz, başa çıkarız denecek seviyede değildir bu baskı ve stres çok çok daha üstündedir. O yüzden bankacılar mutsuzdur, suratları asıktır (iş yerinde mecbur gülümsemek zorundalar şirket kuralları gereği, sen bi de onları mesai saatleri dışında gör)

• quote:

quote:

quote:

Bende banka bölümünü kaç yıllık düşünüyorsun diyorum. 2 yıllık var 4 yıllık var

Banka bölümü düşünmüyorum iktisati bitirip gitmeyi düşünüyorum direk

• İmhungrydude kullanıcısına yanıt
    Hangi bankadasınız özel diğeri?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lincoln Burrows.

Hangi bankadasınız özel diğeri?
    Banka ismi vermek istemiyorum. Ama birbirlerinden farklı olmadıklarını söyleyebilirim. Şartlar her yerde aynı yani. Özel-devlet, x bank - y bank fark etmiyor. Sektör böyle.
  • İmhungrydude kullanıcısına yanıt
    Şuan iktisat okuyorum bankaya girme şansım ne banka farketmez ilk iş için... Her banka sınav yapıyor mu Halkbank ziraat iş yapıyor galiba...

Tarih felsefe vs okuyup bankada çalışan var mi? Staj yaparken bir çalışan tarih mezunuydu

• Bankaların yaptığı sınavı kazanırsanız girme şansınız yüksek. Alt kademe için yani uzman yrd. veya müf yrd. olarak girmeyecekseniz çok fazla torpil/referans dönmüyor. Bu söylediğim kadrolarda dönüyor ama o da öyle hepsi için değil emin olun, anca yarı yarıyadır.

Ufak tefek bankalar sınav yapıyorlar mı bilmiyorum ama piyasa yapıcı bankalar yani aklınıza gelen ilk 10 büyük banka sınav yaparak personel alıyor.

Uzman ve müfettiş yrd. için iibf mezunu olmak şart ancak diğer görevler için (banko, bireysel, ticari vs) ne mezunu olduğunuzun önemi yok. Bankalar servis görevlisi alırken (yani ilk işe alırken bu pozisyonla alınır genelde, bi nevi her işin yaptırılabileceği eleman, içeri girdikten sonra performansınıza göre bölümünüz belli olur) 4 yıllık mezun olma şartı koyar bölüm şartı koymaz. Çoğu bankada böyle ama sektörde 50 küsür banka var dediğim gibi hepsi için olmayabilir büyükler için geçerli. Tarih öğretmeni de olabilir genetik mühendisi de.
    2 yıllık mezunu da alınabilir bankaya ama yükselmeleri çok uzun ve zor bir süreçtir. Pek de tercih edilmezler, arada bir alınırlar ve sadece banko için alınırlar.

• quote:

Şuan iktisat okuyorum bankaya girme şansım ne banka farketmez ilk iş için... Her banka sınav yapıyor mu Halkbank ziraat iş yapıyor galiba...

Tarih felsefe vs okuyup bankada çalışan var mi? Staj yaparken bir çalışan tarih mezunuydu

İktisat dediğin aöfse örgün değilse çoğu bankanın sınavına bile giremezsin.Örgün mezunu istiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

İktisat dediğin aöfse örgün değilse çoğu bankanın sınavına bile giremezsin.Örgün mezunu istiyorlar.

örgün iktisat okuyorum.
  • quote:

çok güvendiğin büyük bir firman onla alakalı olmayan bi sebepten dolayı (iş yaptığı başka bir büyük firma) batar, senin de kredilerin batar. Arkandan el sallayanın olmaz. Özel bankadaysan sepetlerler devlet bankasındaysan sürerler.

hocam geçen kuveytturk'ten bir arkadaşımla görüştüm. Projelerim için, kredi alma durumunu görüştüm.İnşaat sektöründe, Antalya'da villa projelerim için, bilişim sektöründe online turizm acentası kurmak için gibi çalışmalarım vardı.Dediler, bankacılar parayı kesin almak ister.Bundan dolayı inşaat çılara daha iyi kredi verirler.Sen yenisin, iş tecrüben fazla yok diye inşaat konusunda kredi de zorlanırsın.Bilişim firmasında da, kesin dönüş olmayabiliyor diye, yine zorlanırsın dedi.

buda böyle bir anım

--

ve hocam mesela popüler olmayan bankalar var. bunların genel müdürü ile aram iyi olsa, bu müdürler bana kredi de kolaylık sağlar mı? yoksa prosedürü mü işlerler?
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyWizard007 -- 26 Ocak 2015; 22:12:14 >

• Herkesi soyan ve bunu yasal kılıfına uyduran bir yerde çalışmak mı bence bir daha düşünmelisin kardeşim. Hepsini geçtim

“Allah faizi yiyene de, yedirene de, kâtibine de, yazana da, şahidine de lanet etti.” Hz. Muhammed sav

| Kaynak; Ahmed ibni Hanbel, el-Müsned, no:3809, 6/358

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: md3likan

Herkesi soyan ve bunu yasal kılıfına uyduran bir yerde çalışmak mı bence bir daha düşünmelisin kardeşim. Hepsini geçtim

“Allah faizi yiyene de, yedirene de, kâtibine de, yazana da, şahidine de lanet etti.” Hz. Muhammed sav

| Kaynak; Ahmed ibni Hanbel, el-Müsned, no:3809, 6/358
    İktisat mezunuyum ve birkaçına başvurdum tınlamadılar. Şube müdürü tanıdığım var ve referansa yazdım ama gene dönüş yok. Askerlik problem olabilir belki. İlk işim askerlik şuan ancak, ben bankacılıktan vazgeçtim. Açıkçası daha farklı alanlarda iş imkanları var.

Sana önerim eğer yapabilirim dersen ve bu yolda ilerlemek istersen kamu personeli a grubu sınavına gir. Şu an kpss nin son durumunu bilmiyorum kalkmış da olabilir. Her neyse iş bankasının müfettiş alımları var. Sadece bir hakkın var ama girersen rivayetlere göre 6bin maaşın var. 2 civarı net olduğu ve kalanının prim+yol gibi ekstralar olduğunu duydum.
    Bakmaya değer

• Bankaci ve polis olunmaz la

Hicbir sey olamazsan, bunlari olursun genelde.

• quote:

Bankaların yaptığı sınavı kazanırsanız girme şansınız yüksek. Alt kademe için yani uzman yrd. veya müf yrd. olarak girmeyecekseniz çok fazla torpil/referans dönmüyor. Bu söylediğim kadrolarda dönüyor ama o da öyle hepsi için değil emin olun, anca yarı yarıyadır.

Ufak tefek bankalar sınav yapıyorlar mı bilmiyorum ama piyasa yapıcı bankalar yani aklınıza gelen ilk 10 büyük banka sınav yaparak personel alıyor.

Uzman ve müfettiş yrd. için iibf mezunu olmak şart ancak diğer görevler için (banko, bireysel, ticari vs) ne mezunu olduğunuzun önemi yok. Bankalar servis görevlisi alırken (yani ilk işe alırken bu pozisyonla alınır genelde, bi nevi her işin yaptırılabileceği eleman, içeri girdikten sonra performansınıza göre bölümünüz belli olur) 4 yıllık mezun olma şartı koyar bölüm şartı koymaz. Çoğu bankada böyle ama sektörde 50 küsür banka var dediğim gibi hepsi için olmayabilir büyükler için geçerli. Tarih öğretmeni de olabilir genetik mühendisi de.
    2 yıllık mezunu da alınabilir bankaya ama yükselmeleri çok uzun ve zor bir süreçtir. Pek de tercih edilmezler, arada bir alınırlar ve sadece banko için alınırlar.

Ankara siyasal kamu yönetimi okusak girebilir miyiz ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.