< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Fizik bölümü okuyup daha sonra yüksek lisans yapacaksınız hocam. Ondan sonra okulda çalısmaya baslayıp öğretim görevlisi olarak kademeli yükseleceksiniz. Üstüne doktora yaparsanız daha iyi olur.
|
Bence o kadar riskli değil ben de bu düşünceyle mühendislik seçtim temel bilim isterken ama şimdi pişmanım. Üniversitede bazı şeylerin farkına varıyorsun. Mesela ilk 30k'daki kimse işsiz kalmaz, zaten ülke ortalaması çok düşük her türlü iş bulursun, o yüzden işsiz kalırım diye düşünerek tercih yapmak çok mantıksız. Bir de fizikçiler ya akademisyen ya öğretmen olmuyor çok daha fazla seçenek var hayatta. Fiziğin sana katacağı şeyleri layıkıyla alırsan zaten hayatta çok başarılı olursun ama mesela bizim okulda fizik okuyup ASELSAN'a veya başka şirketlere falan giren de çok var. Bence işsiz kalırım diye düşünme, kalmazsın, istediğin şeyi yaz. Akademisyen olmak o kadar da zor değil Türkiye'de kalmak istiyorsan, derslerine çalış (ki isteyerek yazarsan çalışırsın) zaten olursun akademisyen. En önemli kriter not ortalaması doktora için.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrisEymen -- 23 Haziran 2019; 14:35:11 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksenophanes17 -- 23 Haziran 2019; 22:49:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksenophanes17 -- 23 Haziran 2019; 23:30:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|