Şimdi Ara

Yazılım mühendisi olmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben şuanda 8. sınıfım ve küçüklüğümden beri en büyük hayalim yazılım mühendisi olmak.

Sorularım şunlar.

Nasıl bir liseye gitmeliyim ?

Lisede bu konuda kendimi geliştirirsem daha mı iyi olur ?

Türkiyede bir üniversiteye gitmeliyim yoksa yurtdışında daha iyi bir üniversiteye mi ?

Diplomamın olması gerekiyormu ?

------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada ek olarakta söyleyeyim.

Daha önceden "Python" programlama dilini biliyordum ama şuan sınava hazırlandığım için çoğu kısmını unuttum

• Nasıl bir liseye gitmeliyim ?
    -Belki garip gelebilir ama gidebiliyorsan meslek lisesine git, Ben şuan yazılım mühendisliği okuyorum ve meslek lisesi mezunuyum, Ve lise 2 den beri kendi paramı kazanıyorum. Meslek lisesi ülkemizde önemsiz, arka planda gözükmekte, fakat bu işte ehli hocaların denk gelmesi, seni iyi yönlendirmeleri ve seninde azmin geleceğini belirleyecektir.

Lisede bu konuda kendimi geliştirirsem daha mı iyi olur ?
    Hatta kendi gelişimim hakkında örnek verecek olursam, lisede bu alana yönelmem ve ders içeriklerinin %80-%90 civarında hakim olmak bana her dönem takdir getirmesi, kendimi geliştirme ve öğrenme azmimi arttırdı.
    Şuan Anadolu lisesi okuyup yanı bölümü okuyan üst sınıflar proje ödevlerini yaptırmak için bana geliyor. Buradan da pay biçebilirsin.

Türkiye'de bir üniversiteye gitmeliyim yoksa yurt dışında daha iyi bir üniversiteye mi ?
    Bu tamamen hedeflerine bağlı, aslında Türkiye'deki üniversiteleri iyi kötü diye eleştirmeyeceğim, sadece kendi yağımda kavrulacağım diyorsan Türkiye'de oku dışa açılacaksan kesinlikle yurt dışı.

Diplomamın olması gerekiyormu ?
    Aslında yaptığın iş seni temsil eder, fakat şuanki koşullarda diploma şart.

• hocam bizim civarda adam gibi meslek lisesi kalmadı içindeki öğrencileride tanıyorum sürekli bu konuda engelleycek tipler var. Sizin mezun olduğunuz lise hangisi ya da hangi meslek lisesini önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wkrM -- 27 Mayıs 2020; 18:57:19 >
  • wkrM W kullanıcısına yanıt
    lise ve üniversite, genel bilgiler verir ve sonra da bir belge / diploma verir. o yüzden hangisi diye sormak gereksiz. şehrinize ve bütçenize, şartlarınıza en uygun herhangi biri işinizi görecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.