Elektrik elektronik mühendisliği okumak istiyorum ancak kafama takılanlar var. Bu konuda bilgili veya tecrübeli kişilere sorular sormak istiyorum. -Fizik ağırlığı ne kadar? Temel olarak mı görüyoruz yoksa işin içinde var mı? Fiziği ne severim ne de sevmem. Kafam basıyor ama 4 yılımı da fizikle iç içe geçirmek istemem. -Benim amacım seçmeli dersleri yazılım olarak alıp hem yazılıma hem de elektroniğe yoğunlaşmak. Ardından mezun olup yazılım alanında kariyeri ilerletmek. Böyle bir şey mantıklı mı yoksa daha mantıklı seçenekler var mı? Yazılımı genel olarak severim, o nedenle sormak istiyorum. -Hangi üniversiteyi tercih etmeliyim? Yani ilk 2k-5k gibi çok yüksek sıralamalar yapabileceğimi düşünmüyorum ama iyi sıralamalar yapabilirim. Kafam epey karışık. Direkt yazılım veya bilgisayar seçmek pek mantıklı gelmedi, daha çok iş olanağı ve daha dolu bir cv için bu bölüm daha mantıklı geliyor. Elektrik şeylerini de severim genel olarak. Burada bulunmayan ama söylemek istediğiniz ya da "bunu göz önünde bulundur" dediğiniz şeyler varsa lütfen söyleyin. Kafamdaki soru işaretlerini gidermek benim için çok önemli. Bilgili kişilere soru sormak isteyen arkadaşlar olursa onlar içinde yararlı olur belki. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler. |
Bildirim