|
Bankaların havale, EFT ve FAST işlem ücretlerine zam! (5. sayfa)
-
-
Ya para yok işler kötü diye ağlayanlar genelde sadece aç gözlü, paraya doymayan, ülkenin büyük bir kesimini oluşturuyor. Genelde de çok sağlam paraları oluyor. Parası olmayan insan pek param yok demiyor kimseye. Misal ben de 36 yaşındayım, çok iyi zamanımızda oldu çok kötü de oldu, kimseye dönüp paramız yok kötüyüz demedik. Çıktım yağmurda şemsiye bile sattım çoğu akrabam bilmez. Yine bazen kimseye bir şey demeden, para istemeden çöpten yiyecek ya da satacak bir şey arayan yaşlı sessiz amca ya da teyze görüyorum. Dayanamayıp para uzatıyorum, bim de parası yetmediği için geri bırakayım diyen görüyorum, ben alayım size diyorum, kabul etmiyorlar. İnan kaçıyorlar, kabul ettiremiyorsun. Bunların işte gerçekten parası yok. Parası olmayan param yok diye ağlamıyor.
Altında 10 numara arabası olanlarında maalesef büyük çoğunluğu, yolsuzluktan, ahlaksızlıktan ediniliyor. Cumaya falan filan gittiklerine, baş örttüklerine falan hiç aldanmayın. Ülke müslüman kisvesi altına saklanan kalpazanlarla doldu. Eğer ben dürüst, doğru paramı kazanacağım diyorsanız, epey zor. Yani çok iyi yerlere gelmiş doktor, yazılımcı, tasarımcı falan filan olunsa ancak. Tabi yine öyle dilan polatların, pudra şekercilerinin falan 100 de biri etmez. Ama hani iyi araba falan alabilir.
Misal fatihte kıytırık bir yerde bir tandığımızın komşusunu mu ne geçen ay telefonla dolandırmışlar. Efenim 400 bin lira kaptırmış. Baksan ilk okul mezunudur, 4 işlemden bihaberdir ama lak diye çıkartacak 400 bini varmış dağıtacak kadar. Ha genelde de niye dolandırılıyor bu insanlar. Aç gözlülükten. Ya kolayca çok daha fazla kazanma hırsına kanıyor, ya da korkacağı çekineceği bir şeyi var ki, hakkınızda bilmemne suçu var denince parayı yatırıyor. Baksan ama yine dindar görünür.
Yani ekonomi tabi ki iyi değil, dünyanın en kötü ekonomisi sırasında başa oynuyoruz. Her şeye şükredilsin de demiyorum. Sadece paraya hırs yapılmasa, tapılmasa yetecek. Ya adım gibi eminim, şu an biri çıksa, biz bir cemiyet açtık, cuma yerine bize gelene her gelişine 5000 lira veriyoruz deseler, cumaya gidenlerin yarısından çoğu gitmez. E demek ki özünde bunlar paraya müslüman. Farklı bir din.
-
enpara ömür boyu eft-havale ücreti almama sözü veriyor
-
Garanti Bankası kadar kötü banka ömrümde görmedim. Piyasadaki en çakal bankalardan biri. Boşuna burda güzelleme yapmaya gerek yok. Şu an faiz işlerine girmeyenler için en ideali En para. Sağolsunlar biz kendilerinden razıyız :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X