|
Bildirim
Enpara.com kullanıyorum yıllardır EFT ücreti ödemiyorum
|
Eft havaleye zam gelse iktidara giydirip dururdunuz. İndirim olunca zoton odomoyudukk kuu
|
alsın bakalım şimdi akbank 100? lik bir oyun için 25? eft ücreti görelim...
|
Boş yapma be şakşakcı
|
20 yıllık iş bankası müşterisiydim. havaleden 4tl, eft den 6,5 tl alıyordu hemde internetten. sürekli iş bankası kartı kullanırdım. mesela 1000tl ödeme 1 gün geciksin hemen atıyorum 5tl faizi basar. her gün +5tl +5tl katlanır ve +5tl faizin +1tl faizinide alır. faizin faizi yani. ve 1000tl ana borcu öde, ama 5tl faiz borcunu ödeme, o faiz borcunun faizini +1 +1 +1 işletmeye devam eder. öteki ay bir bakarım 1000tl ödemişim ama o 5tl sabit kalmamış artmış ha artmış ertesi ayın ekstresine yansımış. albaraka türk kartı kullanmaya başladım. kurtuldum gitti. eft den bile para almamaya başladı. albaraka 1 kere gecikme faizi almadı. iş bankasını kapattım rahatladım. her yaptığım işten sömürdü resmen. akbank garanti bunlar felaket kucakçı. oyacak adam arıyorlar. dolandırıcılığı yasal olarak yapıyorlar. ve bir kere zor duruma düş, müşteriyi doğramak için kılıç hazır bekliyorlar. döviz altın oranları berbat. vakıf katılımın oranları bu aralar en iyisi. ezbere gitmeyin. araştırın. kucakçı gördüğünüz bankalardan kaçın. beklediğiniz her dakika zarardasınız. 3-5 para puanı vererek tutmaya çalışıyorlar insana hoş geliyor ama dediğim gibi bir an geliyor o verdikleri puanların mislini sizden çıkarıyorlar. ve o an kesin gelir. gelmez demeyin. bunlar sizi sizden daha iyi tanıyor. bunların ekranında 1 gün geç ödediğiniz telefon faturanıza kadar görünüyor.
|
enpara sağ olsun böyle bir ücretin varlığını bile unuttuk.toplam 300 liraya yakın masraftan kurtulmuşum
|
Yıllardır eft'ye bile ücret almayan bankalar varken (banka, masraf almamayı kendi üstlenmişken) eft'ye düzenleme getirilmesi devletin vatandaşa indirimi veya kıyağı değildir. Eft'ye fahiş ücret alanları hizaya sokmaktır, devlet olmanın gerekliliği budur. (ha dokunmaya da bilirdi o ayrı)
Ama bugün eft ücreti almayan bankalar varken, devlet dese kieft işlemleri için harç ücreti alacağım, her işlem için banka ücret almasa bile ben 1-2 lira alacağım dese devlet olmayan bir ücretlendirmeyi hayatımıza sokmuş olur ki bu da eleştirilir. Eft'ye zam bankanın yapacağı iştir banka eleştirilir, ama eft'den sabit oranlı ücret/harç almak başka.. Misal döviz alımında devlet vergi getirdi, bu eleştirlir. Daveli döviz mevduatlarından vergi kesintisi arttırıldı bu eleştrilir. Devlet vatandaşın cüzdanını elini uzatmış görmüyorsanız körsünüz. Döviz alımına getirilen vergiyi konuş biraz da! Ya da vadeli döviz mevduatlarının faiz getirisinin neredeyse %20-25'ine vergi diyerek el koyan devlet uygulamasını eleştir. Devletin kendi payından vazgeçtiği, vatandaşa bıraktığı bir ekonomik katkı var mı? Asitli içecek, (kola, gazoz) vergisi diye bir şey yokken onu da vergilendirmişlerdi (şu an ne durumda bilgim yok) |
Devletten sonra milleti düdükleyen ikinci kurum bankalardir.
|
Daha yürürlüğe girmedi de ondan. Mart ayında yürürlüğe girecek.
Hala niye yüksek alıyorlar diyenlere duyurulur. |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|