Şimdi Ara

BANKALARIN YAPTIĞI Kesintileri Geri Almak İsteyenler Bu Konu Sizin İçin....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
4
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Sevgili Değerli Arkadaşlarım,
    Bankaların yapmış olduğu kesintileri herkes benim ve arkadaşım gibi kolaylıkla geri alsın diye BİMER'den başvuru yöntemini anlattım. Ne yazık ki aşırı başvuru nedeniyle Bimer, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kitlendi. TBMM toplanmak zorunda kaldı....Haberimiz yalanlandı...Oysa haberimiz tamamen doğru ve belgeliydi buyrun
    http://xa.yimg.com/kq/groups/16071574/1874494591/name/bimerbanka.pdf

Bende bu konuyu yeniden hazırlamaya karar verdim. Hazırlayacağım bu konunun içinde aklınıza gelebilecek her sorunun cevabı yer alacaktır.

• Yemedi tabi, böyle kitlenip yalanlayacaklarına bir yasayla zorunlu hale getirseler her şey bitecek ama nerde...
  • bu konu hakkında yeterince başlık var zaten, neden durup durup yeni konu açıyorsunuz.
    Tek bir yerden takip edilse daha kolay olmaz mı?
  • şimdi o basvurular gecersiz mi oldu yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tebrikler..

• quote:

Orijinalden alıntı: müdür-42

şimdi o basvurular gecersiz mi oldu yani

Ne yazık ki evet Bende herkesin kolaylıkla doldurabileceği şekilde yazılı belge hazırladım. Bu belgenin yanında farklı ekler olacak. Bu ekleri eklediğiniz de hesap özetine vs. gerek olmayacak. Ayrıca banka kesintileri için 1,2 hafta içinde başvurmak gerekebilir çünkü bakanlık bu sorunu mart ayı sonuna kadar halletmek istiyor. Yani başvuruda geç kalınırsa kesintiler bir daha alınamayabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekaydirma

Yemedi tabi, böyle kitlenip yalanlayacaklarına bir yasayla zorunlu hale getirseler her şey bitecek ama nerde...

Bankalar ne yazık ki şuanda çok güçlü...Bankalar kredi kart aidatını iptal ederseniz bizde faizleri yükseltiriz diyorlar. Basındaki haberlere göre...Faizlerin yükselmesi ne demek acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiy724

quote:

Ne yazık ki evet Bende herkesin kolaylıkla doldurabileceği şekilde yazılı belge hazırladım. Bu belgenin yanında farklı ekler olacak. Bu ekleri eklediğiniz de hesap özetine vs. gerek olmayacak. Ayrıca banka kesintileri için 1,2 hafta içinde başvurmak gerekebilir çünkü bakanlık bu sorunu mart ayı sonuna kadar halletmek istiyor. Yani başvuruda geç kalınırsa kesintiler bir daha alınamayabilir...

beklemediyiz üstad

bu seferde olmazsa kaymakamlığın yolunu tutacaz gene

• quote:

quote:

quote:

beklemediyiz üstad

bu seferde olmazsa kaymakamlığın yolunu tutacaz gene

Sevgili kardeşim tuketici.gov.tr sitesinden başvuru yapılabiliyor ama mobil imza istiyorlar. Yazılı başvuru yapacağız bizde :)

• Sevgili Değerli Kardeşlerim aşağıdaki yazının tamamını hazırladığımda ekleriyle birlikte paylaşacam. Şuanda taslak bu tekrar düzenleme yapılacak...

AKLA GELEBİLECEK SORULAR VE CEVAPLARI

1. Örnek başvuru dilekçe örneği var mı?
    “Tüketici Şikayeti Dilekçe Örneği.Doc” uzantılı dosyamızı kullanabilirsiniz. Bankanın kesinti yaptığına dair evraklarınız mevcutsa EKLER bölümündeki 1 nolu evrakları eklemenize gerek yoktur.Başvurunuz Kredi Kart Aidatı içinse olayın özeti kısmının 2. paragrafındaki “hesap işlem ücreti” yazısını silebilirsiniz. Yazı içerisindeki gerekli yerleri kendinize göre düzenleyebilirsiniz. EKLER kısmındaki 2 Nolu evrakları mutlaka ekleyiniz.

2. Tüketici Hakem Heyetine, Tüketici Mahkemelerine başvuru yapılırken kesinti yapıldığına dair evrak zorunlu mu?

Başvuru yapılırken hesaptan kesinti yapıldığına dair evrak zorunlu değildir. Bankanın müşteri hizmetlerini arayarak ya da web sitesi aracılığı ile kesilen tutarı iade etmelerini talep edebilirsiniz.İade talebinize olumsuz yanıt verirseler hesabınızı kullanmaya başladığınız tarihten itibaren yapılan kesintileri gösteren 1,2 sayfalık belgeyi talep ediniz. Başvurunuza olumsuz cevap verirseler ya da hiç cevap vermezseler yaşadığınız süreci anlatarak Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz. “1hesapozetinegerekyok.pdf” ilgili dosyamızı incelediğinizde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hesaptan kesinti yapıldığına dair belgeleri zorunlu tutmadığını bulabilirsiniz.

3. Tüketici Hakem Heyeti , lehime karar vermesine rağmen banka gerekli tutarı iade etmezse ne yapmam gerekiyor ?

Bankaya ilgili karar tebliğ edildikten sonra verilen süre de itiraz etmezse bankaya icra yolu ile başvurabilirsiniz. Bu durumda bir avukat ile ya da Tüketici Dernekleri ile görüşebilirsiniz (internette iletişim e-postaları, telefon numaraları mevcuttur.) Avukatlık bedeli de icra yolu ile bankadan alınabilir.

4. Tüketici Hakem Heyeti lehime karar verse bile banka karara itiraz edebilir mi?
    Tüketici Hakem Heyeti lehinize karar verse bile bankalar her zaman olmasa bile arada bu kararlara itiraz ederek tüketiciyi korkutmak isterler. Tüketicinin kendisini yeteri derecede anlatamadığı, savunamadığı için banka lehine karar çıkması nedeniyle tüketici bankanın avukatlık bedelini ve masrafları ödeyebilir. Banka tarafınıza dava açtığında, dava evraklarını taratıp en kısa sürede Tüketici Derneklerine göndererek yardım isteyebilirsiniz. “2AYRINTILIKARAR.PDF” uzantılı belgemiz incelendiğinde bankaların, bu kesintileri haklı göstermesi için müşterinin ben yıllık kredi kart aidatı ödemeyi kabul ediyorum demesi şarttır. “2AYRINTILIKARAR.PDF” uzantılı dosyamız incelendiğinde bankaların bazı kanun maddelerini ya da yasaları göstererek kredi kart aidatı almanın yasal olduğunu söyleseler bile karar incelediğinde yasalara aykırı olduğu ve gerekçeleri anlatılmıştır. Banka hangi kanun maddesine dayanarak dava açarsa mantıklı güzel bir savunma yapmanız gerekiyor. Unutmayınız ki sözleşmede her şey anlaşılabilir, açık olmalıdır.

5. Tüketici Mahkemesine başvuru ücretli mi?
    Tüketici Mahkemesine yapılan başvurular ücretsizdir.

• iş bankası bu kesintiyi geri almayı başaranların kredi kartını iptal ediyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

iş bankası bu kesintiyi geri almayı başaranların kredi kartını iptal ediyor mu?

Kredi kartını iptal edemez. Aşağıdaki linkteki evrakları incelerseniz. Kredi kartını iptal ederse tazminat kazanırsınız en az 1.000 TL....

http://sade1sevgi.blogspot.com/2013/03/banka-kesintilerini-almak-icin-gec.html
  • kONUYLA İLGİLİ GEREKLİ BİLGİLER AŞAĞIDAKİ ADRESTE TOPLANMIŞTIR. Merak ettiğiniz soruların cevapları kararlar mevcuttur.

• Devlet bankalarla baş edemiyor beyler az önce tüik derneğin haberini izledim en çok tüketiciyi mağdur eden kurum bankalarmış.

Adamlar kanun manun dinlemiyor istediği gibi masraf aidat kafalarına göre çıkarıyor.

Başbakan bile başedemiyor bankalarla.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

iş bankası bu kesintiyi geri almayı başaranların kredi kartını iptal ediyor mu?

Kredi kartını iptal edemez. Aşağıdaki linkteki evrakları incelerseniz. Kredi kartını iptal ederse tazminat kazanırsınız en az 1.000 TL....

bundan dört sene kadar önce tüketici hakem heyetine başvurmuştum ve aleyhime karar çıkmıştı. gerekçe ise, sözleşmede üyelik aidatına dair bir madde olması ve altına imza atmış olmam. bu durumda yeniden tüketici hakem heyetine başvursam, yine aleyhime sonuçlanır sanırım di mi?

• Arkadaşlar,
    Finansbank nisan ekstresine 65 TL yansıtmış kredi kartını kullanıma kapattırdım. Şikayetvar.com'a şikayet girişi yaptım olumsuz sonuçlandı. Bu konudaki prosedürleri uyguladığımızda kart aidatını alabilme şansımız var mı? yoksa geç mi kaldım.

Şansımı denemeye karar verdim. Arkadaşlar dilekçe örneğinde finansbank adresi olarak kayserideki şube adresini mi vermeliyiz yoksa istanbuldaki genel müdürlük adresini mi vermeliyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupervisor -- 7 Mayıs 2013; 15:33:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.