Ilgili bankadan konut kredisi dosya masrafi ve ipotek fek ücreti iadesi icin hesap ekstre si istedim.1540 lira kredi kullandirim ucreti ve 105tl ipotek fek ucreti olmak uzere toplamda 1645tl ilçe tuketici hakem heyetine basvurdum.davayi kazandim.fakat banka 105tl ipotek fek ucretini ve 1105lira dosya masrafini tarafima iade etti.435tl ekspertis ucreti oldugu gerekcesiyle odeme yapmadi ve tuketici mahkemesine itiraz davası acti.bankayla ilgili evraklarımı kontrol ettigimde krediyi kullanmadan once tarafimdan 300tl ekspertis ucreti pesin aldigina dair dekont var.bankayı aradigimda bu para hesabiniza yatirilmis diyor.bildiginiz uzere bankalar bu ucreti pesin talep ediyorlar.fakat simdi tarafima aslinda bu ucretin 500 tl oldugunu fakat 435tlsinin faturalandirildigi soyleniyor.2009 yilinda boyle bir ucretle ekspertis ucretinin cok yuksek oldugunu dusunuyorum.ve tarafima sozlu olarak 300tl olduguna eminim.simfi siz hukukculara sorum su
1.bankadan hesap ekstresi aldigimda dosya masrafi ile ilgili tutari istememe ragmen neden bu eskpertis ucretinin de dahil tutara ait ekstre verildi? 2.hakem heyetine bankanin yaptigi savunmayi inceledigimde bununla ilgili hic bir itiraz neden olmadi? 3 daha sonra cektigim 2012 ve yapilandirma yaptigim 2013 yılında bile bu kada yuksek eskpertis ucretleri odememisim.
acikcasi bankanin kasitli olarak beni mahkeme ve avukat masraflariyla zor duruma dusurmek istedigini dusunuyorum.avukata danisma veya savunmam icin para odeyebilecek durumum su anda yok.
sizlerden ricam mahkemede yapabilecegim savunma hakkinda hangi noktalardan hangi kanunlardan yararlanabilecegim ve yapacagim savunma hakkinda yardimci olmaniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme