Merhaba Abiler ablalar; Bir evimiz var annemin adına kendime aldığım (bana kredi çıkmadığı için) kiraya vermiştim 2020.05 ayda kiraciya sözle bildirdim eve girerken 2-3 yıl sonra kendim taşınacam diye onu bilerek kabul etti ( şuan kabul etmiyor malum fiyatlar arttığı için) 1 yıllık kontrat yaptık yenilemedik kontrati 800 tl ile başlamıştı şuan 3500 tl ödüyor, Evden çıkması için noterden tebligat gönderdik aile bireyinin ihtiyaçı için diyerek avukatla geri dönüş yapıldı SAMİMİ DEĞİLSİNİZ diyerek Bizde elimizdeki tahliye taahhütü ile icraya verdik yasal süre içinde imzaya itiraz etti bizde mecburen ilk önce arabulucuya başvurup sonrasında sulh hukuk mahkemesinden itirazin iptali davasını açtık geçen süre içinde bizi savcılık aracılığı ile dolandırıcılık bürosundan ifadeye çağırdılar imza örnekleri vs emlakçıyı da çağırdılar elimizdeki taahhüt ve kontrat vs tapuyu vs mahkemeye verdik imza onun imzası bu cuma günü ilk mahkeme olacak uzarsa ne kadar uzar mahkeme veya ilk duruşmada itiraz iptal olur mu ? olursa ne yapmamız gerekiyor tahliye işlemleri için ne kadar süre geçer bilgi verirseniz çok mutlu olurum Şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 17 Nisan 2024; 17:41:19 > |
Sulh hukuk mahkemesi kiraci davasi imzaya itiraz
-
-
Var mı gelişme.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mahkeme bilir kişiye verdi kiracidan imza ornegi alindi 10 aya gun verildi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Burdan mevzuyu yeri geldikçe güncelle bakalım nolucak. Avukatın var mı. Yer neresi.
-
Avukat var yer ankara
Bilirkişi imzanın kiraciya ait olduğunu dogruladı. (14.6.2024)
dava 4/10/2024 tarihine ertelendi.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ: Ayrıntısı gerekçeli kararda açıklanacağı üzere,Açılan davanın kabulüne, itirazın iptali ile takibin devamına, davalının dava konusu taşınmazdan tahliye taahhütnamesine dayalı olarak tahliyesine,Dair; davacı vekili ve davalı vekilinin (e-duruşma) hazır olduğu oturumda 6100 sayılı HMK'nın 345.maddesi uyarınca tebliğden itibaren iki hafta içinde istinaf yasa yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup, usulen anlatıldı. 04/10/2024
Bundan sonra ne olacak bilen birisi açıklarsa sevinirim.
-
Avukatınıza sorun, gerekli bilgiyi size verir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gerekçeli karar taraflara teblig olduktan 10 gün sonra icra müdürlüğünden kiralananın tahliyesi talebi ile ilamlı takip yapacaksınız. 2 ihtimal mevcut 1. kiracı mehil vesikası alarak tehiri icra talebinde bulunur( 3 kira depo ederek) ve dosyayı istinafa götürür. 2.si istinafa gidip tehiri icra almaz konutu boşaltır.
-
Yanıtınız için teşekkür ederim 🙏
Avukatımız var ilgileniyor teşekkürler
İstinaf sınırının altında kalıyor heralde istinafa gidemiyor galiba
İstinaf yolu açık durumdadır.
-
3500 lira kira ödüyordu istinaf sınırı ne kadar bu yıl için ?
Bugün itibariyle kiracı evi boşaltmış aradığımda anahtari almak için kesin kararın gelmesini bekliyorum dedi bir kaç parça eşyayı kalmış evde onları da alacağını söyledi mecburen okey dedik
Anahtarı alırken yapmam gerekenler nelerdir ?
Tutanak
Anahtar teslim tutanağı mıdır !
Mahkeme sonucu gelince verecekmiş kiracı
Evet. Anahtarı teslim edene kadar kira ödemeye devam edecek.
Anahtarı teslim aldım
Yardımlarınız için teşekkür ederim
Tunç Şatıroğlu kiracıların 12 yıl boyunca evinizden çıkmama haklarından dolayı ev sahiplerinin ciddi şekilde mağdur olduğundan ve bundan dolayı yatırım amacı niyetiyle ev almaktan vazgeçildiğinden bahsetmiş. Millet Dubai'den almaya başladı demiş.
10 12 yıl boyunca size ait olan bir eve çökülebilmesi ne kadar saçma bir durum gerçekten. Aklın mantığın bittiği yer. Tunç Şatıroğlu ev sahiplerinin mağdur olduğu konusunda %100 haklı.
22:29 dk. da başlıyor
https://youtu.be/yi_5NaiDEDE?si=VLkPsNirx3cXxwVr&t=1349
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X