Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Lehime Karar Verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
5
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır lehe bir sonuç alamıyordum, yasa mı değişti ne...

• Ben tuverna yi özledim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Hepsiburada aradı:

Mart ayında değişik hesaplardan toplam 17 adet Sandisk Wireless Connect Stick 64GB usb flash belleği tanesi 14 liradan aldığım halde sadece 1 tane gönderip diğerlerini iptal etmişlerdi.

THH bu şikayetim kabul edince onlar da aynı fiyattan kalan 16 adeti göndermek için aradılar. Şimdi sipariş geçin biz artan tutarı karta iade edecehiz dediler.

Kabul ettim ancak 16 adet ihtiyacım olmadığından sadece 2 adet sipariş vereceğimi söyledim ve 2 adetine 28 TL ödeyerek sipariş geçtim.

İnşaallah şu an THH de değerlendirme sürecinde olan 45 liralık 16 GB ram için de HB' den benzer tahsilatı yapabilirim.

• Savunma on numara

• Başvurudan karar aşamasına kadar ne kadar sürdü hocam süreç?

• quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

Başvurudan karar aşamasına kadar ne kadar sürdü hocam süreç?

Neler oldu neleerr.
    e-devlet şifresiyle başvuru yapmıştım Mart ayında. İstanbul ve Ankara' da başvuru yaptığım bazı ilçe hakem heyetleri 1 ay içerisinde karar çıkarabilirken nedense HB ile ilgili başvurularım 3 ay geçmesine rağmen işleme bile alınmamıştı.

Bunun üzerine Ombudsman' a THH' leri çalışmıyorlar diye şikayet ettim.
    Ankaradan bir Ombudsman telefonla arayıp Hakem Heyetlerine gerekli ihtaratı yaptıklarını, onların verdiği bilgiye göre ben e-devlet şifresi ile başvuru yaptığım için fiziki evrak beklemişler o yüzden işlem yapmamışlar. Ben de madem öyle diğer hakem heyetleri nasıl karar verebildi dedim ama Ombudsman bana bir çözüm sundu ben de kabul ettim:

Başvurularımı yeniden yaptım ve bu defa saolsunlar 1 ayda lehime kararları art arda verdiler.
    Tüm bu süreç 8 ay sürdü.

• Bu süreçte şunu öğrendim:

Hatalı fiyattan iptal edilen siparişleri temin edebilmek için ekran görüntüsü vs hiçbir önemi yok.
    THH sadece mesafeli satış sözleşmesine bakar.
    Eğer elinizde bu sözleşme varsa stok yok veya hatalı fiyat denilerek iptal edilen ürünleri temin edebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tüketici Hakem Heyeti Kararı..
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tüketici Hakem Heyeti Lehime Karar Verdi

Başka bir olayda 100 liralık hedaye çekini kullanmak için 150 liralık akülü vidalamayı sipariş geçtim 50 TL' ye geldi.
    Ama 2 gün sonra temin edemiyoz diye iptal ettiler.
    Hemen THH' ne şikayet ettim.

Ardından baktım yine aynı fiyatla ve aynı hedaye çeki işe sipariş geçebiliyorum ve hemen sipariş verdim.
    Bu defa ürünü gönderdiler.

Ama THH de bu arada şikayetimi değerlendirip lehime karar verince HB bu ürünü de aldığınız fiyattan gönderelim dedi.
    Ben artık ihtiyacım olmadığını söyleyince her reyonda geçerli alt limitsiz bu hedaye çekini verdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekiRoRo -- 25 Kasım 2017; 17:42:44 >

• Bu karar da lehime sonuçlanmış bu sabah tebliğ edildi.

• Tüketici Hakem Heyeti Raportörüyüm, sormak istediğiniz birşeyler olursa cevaplarım. yönetmeliklerde yeni bir değişiklik yok ama her heyet aynı duruma farklı kararlar alabiliyor. Bu yüzden değişkenlik gösterebilir kararlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

Tüketici Hakem Heyeti Raportörüyüm, sormak istediğiniz birşeyler olursa cevaplarım. yönetmeliklerde yeni bir değişiklik yok ama her heyet aynı duruma farklı kararlar alabiliyor. Bu yüzden değişkenlik gösterebilir kararlar

Hocam anladığım kadarıyla mesafeli satış sözleşmesi varsa tüketici lehine karar veriliyor.
    Yanılıyor muyum?
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Mesafeli satış sözleşmesi, internet ve tv üzerinden aldığınız satışlarda kabul edilen sözleşmedir.Bazı standartları var ve tüketiciyi daha çok koruyor. örneğin bir hummel tshirti mağazadan alırsanız, ayıbı yok ise iade hakkınız yoktur değişim hakkınız vardır. ANcak internet üzerinden alırsanız mesafeli satış sözleşmesi gereği 14 günlük cayma hakkınız bulunmaktadır. lehine karar verme durumu değişiklik gösterir, bilgi ve belgeler incelendiğinde tükeketicinin haklı olup olmadığına bakılır kanun ve yönetmeliklede ilişkilendirilebiliyorsa lehine kadar verir. mesela biri 14.gün değilde 15.gün iade etmek istedi. ağzıyla kuşta tutsa, hastaydımda dese kargo kapalıda dese yinede talebi red edilir. hakem heyeti tüketiciyi koruduğu kadar satıcıyıda korumakla yükümlüdür
  • KendimiArıyorum kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Bazı iptal edilen siparişlerim yüklü miktarda olduğu halde lehe karar verilince firmada ilgilenip temin etmek istedi.
    Ancak ben ihtiyacım olan kadarını sipariş geçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Teşekkür ederim.
    Bazı iptal edilen siparişlerim yüklü miktarda olduğu halde lehe karar verilince firmada ilgilenip temin etmek istedi.
    Ancak ben ihtiyacım olan kadarını sipariş geçtim.

genelde uzlaşmayla sonuçlanıyor zaten firmalar artık tebligat masrafları ve bilirkişi ücretlerine maruz kalmamak için çaba gösterip ilgileniyorlar
  • quote:

Tüketici Hakem Heyeti Raportörüyüm, sormak istediğiniz birşeyler olursa cevaplarım. yönetmeliklerde yeni bir değişiklik yok ama her heyet aynı duruma farklı kararlar alabiliyor. Bu yüzden değişkenlik gösterebilir kararlar

hakeme heyetine başvurmak için evrakları direkt elden versek oluyor mu?

ille de e-devlet ile başvuru isteniyorsa herkesin evinde tarayıcı yok, fotosunu çekip atsak olur mu?

bir de e-devlet başvurusundan sonra bir de fiziki evraklar elden teslim edilecek deniyor, bu da doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

quote:

ille de e-devlet ile başvuru isteniyorsa herkesin evinde tarayıcı yok, fotosunu çekip atsak olur mu?

bir de e-devlet başvurusundan sonra bir de fiziki evraklar elden teslim edilecek deniyor, bu da doğru mu?

Online herşeyi standart bir PC' de kolayca PDF formatına çevirip e-devlete yükleyebilirsiniz.
    Ben bugüne kadar hiçbir şikayetimde tarayıcı kullandım.

• quote:

quote:

direkt elden verebilirsiniz daha hızlı sonuç alırsınız. İlçelerde kaymakamlık bünyesnde illede ticaret il müdülükerinde

• quote:

quote:

quote:

Online herşeyi standart bir PC' de kolayca PDF formatına çevirip e-devlete yükleyebilirsiniz.

Sanırım bunun için e imza lazım, yoksa ıslak imza için ayrıca hakem heyetine gitmek lazım diye biliyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sanırım bunun için e imza lazım, yoksa ıslak imza için ayrıca hakem heyetine gitmek lazım diye biliyorum

Bu senenin ortasında e-imza zorunluluğu kaldırıldı.
    e-devlet şifresi ile başvuru kabul ediliyor.

• KendimiArıyorum kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.. Bu konuda kargaşa ve bilgi kirliliği var; çok kimse yılbaşından beri e-devletten başvuru yapılacak şeklide değişiklik yapıldığı için o şekilde biliyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.