Şimdi Ara

Banker.Cmb trojan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    antivirus : nod32
    spy : spyware doctor

Öncelikle konuyla ilgilenen ve görüş belirten herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Gelelim hikayeme...

Herşeyin yolunda olduğunuzu düşündüğüm bir anda kendine kendine açılıp kapanan güvenlik duvarı, bazı sitelerde "microsoft data access.... güveniyor iseniz yüklemek için buraya tıklayınız" + "activex denetimini çalıştırmak için tıklayınız" yazılıarı ve tıklama sonrasında sayfanın donması sonrasında birşeylerin ters gittiğini düşündüm. Spyware doctor kurdum. "banker.cmb" isimli trojan sisteme yerleşmişti. spyware doctor silemedi. reboot dedi, yaptım. sonra login ekranında kaldı pc. kullanıcıya tıkladığında tekrar aynı ekran geliyordu. Bastım formatı gitti. sonrasında tekrar kurdum programları ve aynı film tekrar karşımızda... BANKER.CMB

Neler denedim :
    Güvenli mod' ta nod32 + spyware doctor sonrasında Kaspersky 7 kurulup tarandı. Virüs programları bu trojanı bulamadı.
    Sdfix isimli program kullanıldı. Sistemi tertemiz yapan bu program sonrasında silinen trojan tekrar canlandı.

SONUÇ SIFIR...

Tekrar tekrar canlanan bu trojan karşısında çaresiz durumdayım. Tekrar format atacağım ama 4 partition lu sistemimde 3 partitondaki dosyalarımı silmek istemiyorum. Dvd veya taşınabilir hdd ye çekmek geçiyor aklımdan. Ama emin değilim. Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum....

Bastım 2.ye formatı şimdi herşey yolunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masal16 -- 18 Aralık 2007; 15:22:15 >

• Öncelikle bu trojanı C sürücüsündemi buluyor ? diğer partitonları tarayınca buluyormu ?

ve şu programı dene istersen...

http://www.pctools.com/mrc/infections/id/Trojan-Spy.Banker.CMB
  • Diğer partitonlarda bulmuyor. Sistem e de kurulu. e/windows/system32 içinde buluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.