Şimdi Ara

'BARDA' filmi ve düşündürdükleri..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, birçoğunuz izlemiştir bu filmi.
    Sosyal sınıfsal ayrılığın ne noktalara geldiğini ve ne gibi sonuçlar doğurabilme potansiyeline sahip olduğunu çok güzel bir şekilde anlatmış film. Üstelik 97 yılında Gaziosmanpaşa'da yaşanmış gerçek bir olaydan uyarlanmış.

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Sınıf ayrımcılığı ve insanların sokaktaki huzuru, birbirine saygısı ve şiddet eğilimi konularını tartışalım burada.

Fragmanı yayınlamak isterdim ancak 18+ öğeler içermesinden dolayı sadece linkini koyuyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=oqlylTmz25Q

• İğrenç bir film.
    Sadece üniversitelilerin başlardaki diyalogları ve filmin müziği güzel.
  • Şiddet ögeleri bolca bulunuyor galiba. Bilmiyorum, bu tür filmleri sevmiyorum.
  • vala çok agladım o filmde ben insanın arkadaşının gözüne bakarak tecavüze ugraması tecevüze ugramasından daha beter bişeydir herhalde Allah korusun.

sınıf ayrımcılıgına gelince ben şunları söylemek istiyorum.tvlerde zengin cocuklarını zenginleri görüyoruz lüks hayat herseyleri var çok güzel yaşıyorlar sonra fakir olan bizlerin içindeki gençler benim ondan ne eksiğim var diye onları hırpalamaya calıp cırpmaya başlıyor ya da bir şekilde parasını yemeye calısıyor.bu şekildeki sınıf ayrımcılıgı farklı ama çok büyük bir sorun eşitlik olmayınca şiddet artıyor.

bir de o barda filminde bara giden kızların namuslu olmadıklarını düşünüyodu o cocuklar ama öyle bişey yok tabiki.Sadece evde oturan,annesine yardım eden ne bilim işte dantel ören mi namuslu oluyo.Hem bu kişiler birde zengin olunca istedimi alım ölsün pislik diyorlar.

Allah korusun bizi bu tür insanlardan ve bir an önce herkes huzurlu mutlu yaşasın ülkemde

• Suçları işleyen insanlarda bu toplumun ürünü. Başka bir toplumdan gelmiyorlar. Aile içi şiddet, geçim sıkıntısı, cahillik toplamında bu insanlar oluşuyor. Bunun çözümü çok iyi bir eğitim sisteminden geçiyor.
  • Arkadaşlar, benim konuyu açmamdaki amaç filmin kalitesini yada oyuncularını, sanatsal boyutunu falan tartışmak değildi konuyu açarken. Konuşmak istediğim filmdeki KONU? Yani barda yaşananların hangi günümüz duruşunun yansıması olduğu...

Bir arkadaşımız "Suçlularda bu toplumdan çıkıyor" diyerek doğru bir anektod getirmiş. Peki toplum mu bu insanları suça itiyor?

"A" kişisinin zengin yada iyi eğitimli olmasımı bu insanların yaşam standartlarını düşürüyor ve beraberinde A'ya karşı şiddet eğilimi oluşuyor.

Sokakta kız yada erkek arkadaşınızla yürürken vahşi ve nefret dolu bakıp laf atanları, modifiye ettikleri şahin yada doğanlara binip müziği son ses açanları, aynı otomobilde bilumum uyuşturucularla kafayı bulduktan sonra naaralar ve kadınlara-kızlara laf atanları, yanında her daim kesici bir alet taşıyanları, konuşabildikleri tek dil ŞİDDET olanları, "onun neden marka gömleği var, benimde olsun" diyerek adam bıçaklayanları yada vatan-millet-sakarya edebiyatında boğulup herkesi vatanhaini ilan eden, ardından gırtlaklayan bu adamları... toplum mu itiyor böyle olmaya?..

Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

• Bence sen şunu duymak istiyorsun;

Piskopat heriflerin insanlardan aldığı mutluluk...

neden böyle oldu?

nedenine ...

delikanlı gibi dursunlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir Çizgi Film Vardı (Bulundu)
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 593922 ¤

Arkadaşlar, benim konuyu açmamdaki amaç filmin kalitesini yada oyuncularını, sanatsal boyutunu falan tartışmak değildi konuyu açarken. Konuşmak istediğim filmdeki KONU? Yani barda yaşananların hangi günümüz duruşunun yansıması olduğu...

Bir arkadaşımız "Suçlularda bu toplumdan çıkıyor" diyerek doğru bir anektod getirmiş. Peki toplum mu bu insanları suça itiyor?

"A" kişisinin zengin yada iyi eğitimli olmasımı bu insanların yaşam standartlarını düşürüyor ve beraberinde A'ya karşı şiddet eğilimi oluşuyor.

Sokakta kız yada erkek arkadaşınızla yürürken vahşi ve nefret dolu bakıp laf atanları, modifiye ettikleri şahin yada doğanlara binip müziği son ses açanları, aynı otomobilde bilumum uyuşturucularla kafayı bulduktan sonra naaralar ve kadınlara-kızlara laf atanları, yanında her daim kesici bir alet taşıyanları, konuşabildikleri tek dil ŞİDDET olanları, "onun neden marka gömleği var, benimde olsun" diyerek adam bıçaklayanları yada vatan-millet-sakarya edebiyatında boğulup herkesi vatanhaini ilan eden, ardından gırtlaklayan bu adamları... toplum mu itiyor böyle olmaya?..

Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

Hepimiz suçluyuz. Sistemin, devletin, kanunların, özellikle de toplumun suçu. İnsanları eğitmessen daha sonra da kenara itersen hatta ezersen olacağı budur.
    Ülkemizdeki sosyal adaletsizliğin boyutları gerçekten korkutucu. İnsanlarımızın vurdumduymaz beklentisiz, ideali olmayan koyun sürüleri haline getirilmesi de cabası. Evet toplum itiyor. Toplum itiliyor, itilen toplum daha da beterini yapıp onları suça itiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: BRKYPNR

Bence sen şunu duymak istiyorsun;

Piskopat heriflerin insanlardan aldığı mutluluk...

neden böyle oldu?

nedenine ...

delikanlı gibi dursunlar

Psikopat?

Neye göre? Kime göre? Bir insana bu sıfatı vasfedebilmenin sınırı nedir? Bir kadını jiletlemekmi psikopatlıktır yoksa sokakta bir kediyi tekmelemekte psikopatlakmıdır?..

Yaşadığım yer itibariyle (Balat) kastetmeye çalıştığınız şeyi anlarım ama hak vermemi bekleyemezsiniz. Çünkü konuyu açarken "birşey duymak" gibi bir beklenti içerisinde değilim. Zaten çevremde varolan bir kültürü burada yerden yere vurup egosal tatmin sağlamak amacında da değilim. Neyin ne olduğunun bilincini taşırken, merak ettiğim tek şey NEDEN böyle olduğu..

• cok psikopatca bir filmdi,
  • iç karartıcı bir filmdi.baştan sona izleyemedim ama insanın nekadar vahşi olabileceğini anlatıyor bana.

gerçek bir olaydan uyarlandığını bilmiyordum.şaşırdım...
  • Ayrıca nedense gençler "psikopat"lığa çok meraklı. Psikopatlık sempatik geliyor, ilginç geliyor, özeniyorlar.

Yahu neresine özeniyorlar. Adi üstünde psiko-pat yani "ruh sağlığı bozuk insan"
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Ayrıca nedense gençler "psikopat"lığa çok meraklı. Psikopatlık sempatik geliyor, ilginç geliyor, özeniyorlar.

Yahu neresine özeniyorlar. Adi üstünde psiko-pat yani "ruh sağlığı bozuk insan"

Olur mu @kaotika
    Gençlerimiz hangi dizilerle, hangi karakterlerin hangi davranışlarıyla büyüdüler.

Kesecen, biçecen, işkence yapıcan, gücünü göstericen.

işte daha yeni ABD'de olan olayı görüyoruz. Gerçel anlamda hiçbir anlamı ve açıklaması olmayan bir vahşet daha yaşandı bir okulda.
    Bir çocuk makinalı tüfekle taradı bir çok kişiyi.

Yakın gelecekte bizde de aynısı olmayacak mı?

Sanırım şiddeti daha da kanıksıyoruz.

• "Yoksulluğu azaltmadan zenginliği arttıran ve suç işleme bakımından, sayılardan daha hızlı artış gösteren bir toplumsal sistemin özünde çürümüş birşeylerin olması gerekir."

Karl MARX

Tek bir cümleyle açıklamış herşeyi üstad.
  • "Öfke eken fırtına biçer" diye bir atasözü vardır. Adı geçen filmde şiddet uygulayan varoş gençleri muhtemelen hayatlarının büyük bir bölümünde şiddete maruz kalmış, ezilmiş, itilmiş insanlar. Güçlü olduklarını hissettikleri anda da zayıflara yaptıkları aslında zamanında kendi yaşadıklarından ibaret. Bu onları tabiki yaptıklarında haklı veya suçsuz çıkarmaz. Ama en azından bizlerin problemi tam olarak anlaşılmamızı kolaylaştırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraq -- 27 Şubat 2008; 18:30:07 >
  • Konu nerden nereye gelmiş

Bu bölümü çok seviyorum çünkü Ülkemizin Aydınlarının(!) bir küçük modeli burası.Hani programa çıkıp düşünce alışverişi yerine lise münazarası yapanlar.

Güzel bir konu.Bak dikkatinizi Fransız İhtilaline çekmek istiyorum.Dünyayı değiştiren ve demokrasiyi yaygınlaştıran bu devrimin asıl nedeni kişisel haklar ya da düşünce özgürlüğümüydü? Kesinlikle değildi.Tek kelime ile açlık idi.Fransız tarihini bilenler bilir.Suç düzeyinin en yüksek olduğunu dönem devrim öncesine denk gelir."Biri yer,biri bakar,kıyamet bundan kopar" aslında her şeyi özetliyor.Kendinizden bilirsiniz bir çok şeye dayanabiliriz ama uzun süre açıklağa? Bazı insanlar bir iki gün aç değiller,sürekli açlar.Aç kalan insan artık insan değildir.Saldırgan ve hayvansı olur ki yanına bile yaklaşmadığını çöplüğü köpekler gibi yiyecek arar.

• Eski bi ligth psikopat olarak (valla ciddiyim) söyleyebileceğim, bence en önemli detay aldıkları haplar. O hapları (roche1 rohypnol, roche2 rivotril) aldıktan sonra (özellikle alkolle beraber) korku, heyecan ortadan kalkar ve yapılan işler, sonuçlarını düşünmeden yapılır. Artık o tarz uyuşturucular yok, yerlerini EX gibi uyuşturuculara bıraktılar. Ama yaygın oldukları dönemde (kabaca 70lerden 90ların sonuna kadar) alt ve karşıt bir kültür vardı. Varoş semtlerde, arabesk dinleyip, kahvede haplanıp daha sonra terör estiren sahışlar (genelde doğuluydular) her varoş semtte mevcuttu. Çok delikanlı gözükür, zengin karşıtlığı yapar, baba parasına sövüp sayarlardı ama onları normal zannedip yanlarına gelen kızlara hap verip tecavüz etmektende (hemde bikaç kişi) geri kalmazlardı. Yani bastırılmışlıkları mutlaka, özelliklede haplandıklarında ortaya çıkardı. Artık pek fazla kalmadılar, "roş arabesk kavga" yerini "ex clup dans" a bıraktı. Eskilerden çoğu ya öldü, yada uzun bir süreliğine hapise girdi. Benim gördüğüm ve görüp görebileceğiniz en extreme iki örnek vardı ve biriyle yakın arkadaştık. Fazla samimi olmadığım çatıdan düştü (atıldı) ve öldü, 30larındaydı, çalışmıyordu ve evde kavga ettiğinde evi yakmaya kalkıyor, annesini camdan atmaya çalışıyor, kız kardeşini dövüyor ve sokakta kime rastlarsa dövüp hatta bıçakla yara verip gidiyordu. 46. maddeden yararlandığı için içeri girmiyordu. Yakınen tanıdığım diğeri özünde aslında iyi biriydi ama haplar onu çok kötü yapmıştı. Faça atmak, sigara söndürmekten sıkılmış (iyiki biz sıkılmamıştık) satırla parmaklarını kopartıp atıyordu, bi süre hastanede kalıp tekrar çıkıyordu. Şuan bi elinde hiç parmak kalmadı. Şimdi; kendi parmaklarını koparabilen, hadi parmağı geçtim koluna jiletle 1 cm genişliğinde kesik yapabilen biri, kendine bunu yapabilen biri başkasına herşeyi yapabilir. Barda filminde ki tiplerde aynı bu tabakaya uyan, haplanıp terör estiren tipler. Bence tüm bunların olmasına neden olan, bunu düşünüpte yapamayacak birine yaptıran uyuşturuculardır. Bende 10 sene önce birçok uyuşturucu kullandım (hap, bali, esrar.) ve etkilerini az çok biliyorum, hatırlıyorum. Kullanan arkadaşlarımdan biri kendini astı, diğeri hapiste ve bırakmak için geç kalmış olanlarda bıraksalar bile bi daha eskisi gibi olamayacaklar. Ben sadece makarna süzgeçine dönmüş iki kolla yırttım. Hala o ortamlara girip çıkarım ama uyuşturucudan ve kavgadan tamamen uzağım, beni ilgilendirmez. Ama haksız durumda bana gider yapanında kafasına geçiririm şişeyi, ki bunuda her insan yapar zaten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.