Şimdi Ara

BARIŞA KÖPRÜ OL ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ctrl+alt+delete

@Haşin_ErKeK
    quote:

Bknz: yavuz sultan selimin yaptırdığı çeşme

Bu büyük insanın bugün nekadar haklı olduğunu görüyor ve önünde saygı ile eğiliyorum.

vallaha büyük çelişki, İslam'ın yüzde yüz karşı olduğu ırkçılık ve ırkçılık yapan bir İslam Halifesi ve onun bu görüşüne destek veren sen. neyse senin bahsettiğin ama ayrıntısına -artık hangi sebeple- girmediğin şiirden haberim yoktu. şiirin gerçek olup olmadığı hakkında hiçbir bilgim yok. kısa bir google tıklaması ve işte şiir:

Kürde fırsat verme Ya Rab

Dehre sultan olmasın

Ayağını çarık sıksın

Karnı bile doymasın

Vur sopayı al haracı

Asla iflah olmasın

Ol bu çeşmeden gavur içsin

Rum içsin

Kürde nasip olmasın

Vasiyetim oldur kim,

Kürd bin kere yalvarsın.

İnanma, kanma.

Yakana bit, kapına Kürd dadandırma

kaynak:http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=30972

Yani ben bu mısraları buraya yazmak istemedim açıkcası ama sen yazmışın neyse işin özü burda yapılan ırkçılık değil tamamen kürdlerin ozamanda bugünki gibi yaptığı isyanlara bir tepkidir ,doğal bir reflekstir bu şiir...velhasılı kürtlerin tarihten bu yana değişmeyen tek yönü geçmişten bugüne isyana eğilimli bir toplum oluşudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerlee_1907

yine bir tane kürt aşiret ağası yada zengin kürtlerden biri bile bağış yapmaz o köprünün yapımı için. benim saf öğrencimle, gariban vatandaşım gider yapar. yıllardır sormadıkki "kardeşim buradan kaçakçılıktan, uyuşturucudan kazandığınızla 10 yşaındaki bebeye cip alıyonuzda neden buraya bir fabrika açmıyonuz, okul, köprü yapmıyonuz?" diye. şırnakın tek üreticisinin bir Türk aşiretinin reisi olmasıda bu durumu özetleyebilir.

ayrıca güneydoğu ve doğunun hepsi kürt değildir. "Türkiye�nin Batısında yaşayan gençlerin Kürt insanına uzattığı ilk el" yani bu cümle tamamiylen saçmalıktır.

Ancak bu kadar iyi açıklanabilirdi...
  • adam 10 cocuk yapacak ve calismiycak ,devlet benim vergimle ona bakacak .
    devlet onlara ogretmen doktor gonderecek , orada sopa yiyecekler ,horlanacaklar
    ustune birde para verip , koprumu yaptiricaz ? pkk kullansin diye.

zaten vergi odemezler , elektirigi kacak kullanirlar .
    Ne kadar cok kurdler icin acitasyon yapiliyor bu aralar .

Turk devletinin bunlara yardim etmesi gerek !

kusurabakmayin , ama gecin bu "devrim" cumlesiyle agiz oyunlarini . "barisa" kopru nedir ? onu aciklayin zahmet olmazsa .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 22 Ekim 2009; 19:46:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerlee_1907

yine bir tane kürt aşiret ağası yada zengin kürtlerden biri bile bağış yapmaz o köprünün yapımı için. benim saf öğrencimle, gariban vatandaşım gider yapar. yıllardır sormadıkki "kardeşim buradan kaçakçılıktan, uyuşturucudan kazandığınızla 10 yşaındaki bebeye cip alıyonuzda neden buraya bir fabrika açmıyonuz, okul, köprü yapmıyonuz?" diye. şırnakın tek üreticisinin bir Türk aşiretinin reisi olmasıda bu durumu özetleyebilir.

ayrıca güneydoğu ve doğunun hepsi kürt değildir. "Türkiye�nin Batısında yaşayan gençlerin Kürt insanına uzattığı ilk el" yani bu cümle tamamiylen saçmalıktır.

• günahımı verirsem şerefsizim.
  • 1 Kuruş versem içim acır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

adam 10 cocuk yapacak ve calismiycak ,devlet benim vergimle ona bakacak .
    devlet onlara ogretmen doktor gonderecek , orada sopa yiyecekler ,horlanacaklar
    ustune birde para verip , koprumu yaptiricaz ? pkk kullansin diye.

zaten vergi odemezler , elektirigi kacak kullanirlar .
    Ne kadar cok kurdler icin acitasyon yapiliyor bu aralar .

kusurabakmayin , ama gecin bu "devrim" cumlesiyle agiz oyunlarini . "barisa" kopru nedir ? onu aciklayin zahmet olmazsa .

+1453

Hangi barış kiminle barış yapıyoruz savaşta olduğumuz bir ülke mi var anlıyamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2fast4u -- 22 Ekim 2009; 22:39:35 >
  • onu onlarca köyün sahibi olan ahmet Türk(!) e söyleyin de köprüyü o yaptırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckare

İSTANBUL�DAN HAKKÂRİ�YE KÖPRÜ OL�
    BARIŞ�A KÖPRÜ OL�

1969 yılında dönemin devrimci üniversite öğrencileri tarafından Birinci köprü yapımı sırasında köprüye ihtiyaç olmadığını Güneydoğunun yardıma ihtiyacını olduğunu söylerek , Hakkâride- azgın Zapsuyunun üzerine yaptığı ve geçtiğimiz yıllarda güvenlik gerekçesiyle yıkılan devrimci gençlik köprüsü yeniden inşa ediliyor. Halk arasında Deniz Gezmiş Köprüsü olarak da bilinen köprü, Türkiye�nin Batısında yaşayan gençlerin Kürt insanına uzattığı ilk el, bir anlamda ilk barış açılımı da sayılıyor. Aynı zamanda 3. Köprü yani rant köprüsü tartışmalarının yapıldığı bugünlerde ayrı bir önem taşımaktadır.

Köprünün inşasına destek 30 Ekim 2009 Cuma günü Bostancı Gösteri Merkezi�nde gerçekleşecek konserle sağlanacak. Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Onur Akın, İlkay Akaya, Vedat Sakman, Melike Demirağ, Diyar, Emin İgüs, Ferhat Tunç, Muzaffer Özdemir, Haluk Çetin, Çiçek Yeşilbaş, Edip Akbayram, Yasemin Göksu, Mazlum Çimen ve Rojda�nın sahne alacak konserden elde edilecek tüm gelir köprünün yapımına harcanacak. Girişim Sözcülüğü�nü Cezmi Ersöz�ün yapacağı geceden elde edilecek tüm gelir köprünün yapımında kullanılacak.

Biletleri köprünün yapımına da gidecek ve konserin düzenleyecilerinde olan Öğrenci Kolektiflerinin üniversitelerdeki masalarından alabilirsiniz .

30 Ekim 2009 Cuma / 18:30-23:30
    Bostancı Gösteri Merkezi

Bilgi İçin: 0532 567 47 42

Bilet Satış Noktaları:

Aksaray- Viran Cafe
    Bağcılar- Meksikal Kitabevi
    Beyoğlu- Mephisto Kitabevi
    Esenyurt- Öncü Kırtasiye
    Kadıköy- Seyhan Müzik
    Kartal- Dersim Kasetçilik
    Şirinevler- Anatolıa
    Şişli- Kelepir Kitabevi

NOT:
    Bilet ücretleri;
    Sivil bilet: 20 TL
    Öğrenci bileti: 10 TL

Konu başlığı zaten küfür ettirme konusu. Bugünlerde bu barış kelimesini kimlerin kullandığı ortada. Ztan çıkan sanatçılar arasında da bir-iki çıban başı da gördüm. Şimdi sövdürüp forumdan banlattıracaksınız beni.
    Hepsinin Allah belasını versin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kymelria -- 22 Ekim 2009; 20:28:34 >

• arkadaşlar yorumlarınıza dikkat edin de ergenekoncu diye içeri atmasınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: madanci

arkadaşlar yorumlarınıza dikkat edin de ergenekoncu diye içeri atmasınlar

Evet evet dikkat edinde hepimizi içeri almasınlar

Pkk'lıyız dersiniz aldıkalrında anında mahkemeye çıakr salı verilirsiniz icabında
  • Bu Sözde Barışa katkıda bulunanları Taksim Meydanında kopluca infaz edeceksin!...
  • Hımmm uzaktan bakıldığında yapıcı bir aktivite gibi duruyor ancak sormak istediğim bir sorum var

-'Ben kürdüm' diyen ve imaknı olan hangi tc vatandaşı bu ülke için hatta ülkeyide geçtim kendi yöresi için ne yapmış? Bir okul, bir cami, bir aş evi ne bilyim sosyal içerikli bir aktivite kim yapmış baba BİR TEK örnek göstrin yeter...
  • geçiniz efendim. yağmurlu havada su yok bunlara. bunlara iyilik yaramaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.