Şimdi Ara

BARIŞA KÖPRÜ OL !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İSTANBUL’DAN HAKKÂRİ’YE KÖPRÜ OL…
    BARIŞ’A KÖPRÜ OL…

1969 yılında dönemin devrimci üniversite öğrencileri tarafından Birinci köprü yapımı sırasında köprüye ihtiyaç olmadığını Güneydoğunun yardıma ihtiyacını olduğunu söylerek , Hakkâride- azgın Zapsuyunun üzerine yaptığı ve geçtiğimiz yıllarda güvenlik gerekçesiyle yıkılan devrimci gençlik köprüsü yeniden inşa ediliyor. Halk arasında Deniz Gezmiş Köprüsü olarak da bilinen köprü, Türkiye’nin Batısında yaşayan gençlerin Kürt insanına uzattığı ilk el, bir anlamda ilk barış açılımı da sayılıyor. Aynı zamanda 3. Köprü yani rant köprüsü tartışmalarının yapıldığı bugünlerde ayrı bir önem taşımaktadır.

Köprünün inşasına destek 30 Ekim 2009 Cuma günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek konserle sağlanacak. Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Onur Akın, İlkay Akaya, Vedat Sakman, Melike Demirağ, Diyar, Emin İgüs, Ferhat Tunç, Muzaffer Özdemir, Haluk Çetin, Çiçek Yeşilbaş, Edip Akbayram, Yasemin Göksu, Mazlum Çimen ve Rojda’nın sahne alacak konserden elde edilecek tüm gelir köprünün yapımına harcanacak. Girişim Sözcülüğü’nü Cezmi Ersöz’ün yapacağı geceden elde edilecek tüm gelir köprünün yapımında kullanılacak.

Biletleri köprünün yapımına da gidecek ve konserin düzenleyecilerinde olan Öğrenci Kolektiflerinin üniversitelerdeki masalarından alabilirsiniz .

30 Ekim 2009 Cuma / 18:30-23:30
    Bostancı Gösteri Merkezi

Bilgi İçin: 0532 567 47 42

Bilet Satış Noktaları:

Aksaray- Viran Cafe
    Bağcılar- Meksikal Kitabevi
    Beyoğlu- Mephisto Kitabevi
    Esenyurt- Öncü Kırtasiye
    Kadıköy- Seyhan Müzik
    Kartal- Dersim Kasetçilik
    Şirinevler- Anatolıa
    Şişli- Kelepir Kitabevi

NOT:
    Bilet ücretleri;
    Sivil bilet: 20 TL
    Öğrenci bileti: 10 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mckare -- 19 Ekim 2009; 21:53:15 >

• yine bir tane kürt aşiret ağası yada zengin kürtlerden biri bile bağış yapmaz o köprünün yapımı için. benim saf öğrencimle, gariban vatandaşım gider yapar. yıllardır sormadıkki "kardeşim buradan kaçakçılıktan, uyuşturucudan kazandığınızla 10 yşaındaki bebeye cip alıyonuzda neden buraya bir fabrika açmıyonuz, okul, köprü yapmıyonuz?" diye. şırnakın tek üreticisinin bir Türk aşiretinin reisi olmasıda bu durumu özetleyebilir.

ayrıca güneydoğu ve doğunun hepsi kürt değildir. "Türkiye�nin Batısında yaşayan gençlerin Kürt insanına uzattığı ilk el" yani bu cümle tamamiylen saçmalıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckare

İSTANBUL�DAN HAKKÂRİ�YE KÖPRÜ OL�
    BARIŞ�A KÖPRÜ OL�

1969 yılında dönemin devrimci üniversite öğrencileri tarafından Birinci köprü yapımı sırasında köprüye ihtiyaç olmadığını Güneydoğunun yardıma ihtiyacını olduğunu söylerek , Hakkâride- azgın Zapsuyunun üzerine yaptığı ve geçtiğimiz yıllarda güvenlik gerekçesiyle yıkılan devrimci gençlik köprüsü yeniden inşa ediliyor. Halk arasında Deniz Gezmiş Köprüsü olarak da bilinen köprü, Türkiye�nin Batısında yaşayan gençlerin Kürt insanına uzattığı ilk el, bir anlamda ilk barış açılımı da sayılıyor. Aynı zamanda 3. Köprü yani rant köprüsü tartışmalarının yapıldığı bugünlerde ayrı bir önem taşımaktadır.

Köprünün inşasına destek 30 Ekim 2009 Cuma günü Bostancı Gösteri Merkezi�nde gerçekleşecek konserle sağlanacak. Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Onur Akın, İlkay Akaya, Vedat Sakman, Melike Demirağ, Diyar, Emin İgüs, Ferhat Tunç, Muzaffer Özdemir, Haluk Çetin, Çiçek Yeşilbaş, Edip Akbayram, Yasemin Göksu, Mazlum Çimen ve Rojda�nın sahne alacak konserden elde edilecek tüm gelir köprünün yapımına harcanacak. Girişim Sözcülüğü�nü Cezmi Ersöz�ün yapacağı geceden elde edilecek tüm gelir köprünün yapımında kullanılacak.

Biletleri köprünün yapımına da gidecek ve konserin düzenleyecilerinde olan Öğrenci Kolektiflerinin üniversitelerdeki masalarından alabilirsiniz .

Bostancı Gösteri Merkezi

Bilet Satış Noktaları:

Aksaray- Viran Cafe
    Esenyurt- Öncü Kırtasiye
    Kadıköy- Seyhan Müzik
    Şirinevler- Anatolıa
    Şişli- Kelepir Kitabevi

NOT:
    Bilet ücretleri;

Helal olsun destekçilere ve sanatçılara.İzmirde olsa seve seve gelirdim.Üstteki yorumu yazanı adamdan saymıyorum zaten.

• @üstteki yorum yapan
    çokta.... umrumdaydın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerlee_1907 -- 19 Ekim 2009; 22:16:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerlee_1907

@üstteki yorum yapan
    çokta.... umrumdaydın

Üstteki toplumun sorunlarına dalga geçerek güleceksen burda hiç bulunmaman gerekir.Sen git kız konularına takıl.Orda daha iyi çözüm bulursun.Burda seni ezerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckare

İSTANBUL�DAN HAKKÂRİ�YE KÖPRÜ OL�
    BARIŞ�A KÖPRÜ OL�

1969 yılında dönemin devrimci üniversite öğrencileri tarafından Birinci köprü yapımı sırasında köprüye ihtiyaç olmadığını Güneydoğunun yardıma ihtiyacını olduğunu söylerek , Hakkâride- azgın Zapsuyunun üzerine yaptığı ve geçtiğimiz yıllarda güvenlik gerekçesiyle yıkılan devrimci gençlik köprüsü yeniden inşa ediliyor. Halk arasında Deniz Gezmiş Köprüsü olarak da bilinen köprü, Türkiye�nin Batısında yaşayan gençlerin Kürt insanına uzattığı ilk el, bir anlamda ilk barış açılımı da sayılıyor. Aynı zamanda 3. Köprü yani rant köprüsü tartışmalarının yapıldığı bugünlerde ayrı bir önem taşımaktadır.

Köprünün inşasına destek 30 Ekim 2009 Cuma günü Bostancı Gösteri Merkezi�nde gerçekleşecek konserle sağlanacak. Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Onur Akın, İlkay Akaya, Vedat Sakman, Melike Demirağ, Diyar, Emin İgüs, Ferhat Tunç, Muzaffer Özdemir, Haluk Çetin, Çiçek Yeşilbaş, Edip Akbayram, Yasemin Göksu, Mazlum Çimen ve Rojda�nın sahne alacak konserden elde edilecek tüm gelir köprünün yapımına harcanacak. Girişim Sözcülüğü�nü Cezmi Ersöz�ün yapacağı geceden elde edilecek tüm gelir köprünün yapımında kullanılacak.

Bostancı Gösteri Merkezi

Bilet Satış Noktaları:

Aksaray- Viran Cafe
    Esenyurt- Öncü Kırtasiye
    Kadıköy- Seyhan Müzik
    Şirinevler- Anatolıa
    Şişli- Kelepir Kitabevi

NOT:
    Bilet ücretleri;

İyi niyetli bir girişim. Sevdiğim bir iki grup var. Ama gidemem. Zaten bende para yok. Beş kuruş yok.

Ayrıca devrimci gençlik köprüsü yada halkın koyduğu adla Deniz Gezmiş köprüsünün batıda yaşayan gençlerin kürt insanına uzattığı ilk el lafı biraz fazla iddalı değil mi? Biraz ayıp olmuyor mu?

Bölge insanı o uzatılan eli tersiyle iteli çok oldu ve şimdi Barzani'nin kucağına koşuyorlar.

Köprü yapımı için batıdaki gençleri tırtıklamak yerine devrimci bir tutumla bölgedeki servet içinde yüzen şıhların şeyhlerin ağaların aşiret liderlerinden para istesinler veya zorla alsınlar bakalım alabiliyorlar mı? Biz ne yapsak kötüyüz.

• Batıda yaşayan gençlerin doğudaki kürt halkına uzattığı ilk el oluyor.

Gerçekten bukadar saçma birşey olamaz.Orda yaşayan Türklerde var.Yani Türklerde aynı koşullarda sıkıntı çekiyor.Daha batıda bile susuz köprüsüz elektriksiz yerler var.Yani tek ezilen kürt halkı değil.Ama gidipte kimse dağa çıkmıyor.
  • @altımdaki yorum yapan
    hayırdır kim kimi eziyor? cevap hoşuna gitmedi ya hemende nasıl cazgırlaştı ayrıca toplumun sorunlarıyla dalga geçen kim? sen benim mesajımı okuduğuna eminmisin? benim tepkim sadece çocuğuna cip alacak kadar parası olup, yaşadığı bölgenin sorunlarıyla zerre ilgilenmeyen ağalara. tabiiki yapılmalı bunlar. ama öğrenciler, gariban vatandaşlar tarafından desteklenmemeli sadece. o bölgeden çıkmış sanatçılar, zenginler bu desteği %90'ını sağlamalı. aksi takdirde benim için bunun hiçbir değeri yoktur. önemli olan zenginden alıp fakir için kullanmaktır. aksi takdirde fakir için fakiri sömürmektir bu.
  • quote:

@altımdaki yorum yapan
    hayırdır kim kimi eziyor? cevap hoşuna gitmedi ya hemende nasıl cazgırlaştı ayrıca toplumun sorunlarıyla dalga geçen kim? sen benim mesajımı okuduğuna eminmisin? benim tepkim sadece çocuğuna cip alacak kadar parası olup, yaşadığı bölgenin sorunlarıyla zerre ilgilenmeyen ağalara. tabiiki yapılmalı bunlar. ama öğrenciler, gariban vatandaşlar tarafından desteklenmemeli sadece. o bölgeden çıkmış sanatçılar, zenginler bu desteği %90'ını sağlamalı. aksi takdirde benim için bunun hiçbir değeri yoktur. önemli olan zenginden alıp fakir için kullanmaktır. aksi takdirde fakir için fakiri sömürmektir bu.

Bende zenginden alıp fakire verelim diyorum.Ama sen düşün mesela cahil birisin.Sen hakkariden istanbula eroin taşıyacaksın.Çocuğuna verecek , okula gönderecek , yemek yiyecek paran yok malum o işi yapmak zorundasın.Cahil insana para ver adam bile öldürür.Malesef Dünyamızda cahil insanın para için yapamayacağı şey yoktur.
    Ordaki Türkler önceden 1950 yıllarında yerleştirilmiş köklü insanlardır.Bu insanların geçim kaynakları , giderleri hepsi karşılanmıştır.Ama ordaki Kürtlere hiçbir eğitim , gelir verilmemiştir.Bu cahilliklerinden yararlanan insanlar onları dağa çıkartmıştır , adam öldürtmüştür.Bu yüzden orda eğitim kampanyaları yapılıyorki halk bilinçli olsun.Durumun farkına varsın.Ne yazıkki eski okumayan babalar çocuklarını göndermek istemiyor okula.İşte bunu engellersek belki olayların farkına varabilirler.

Ağa olayına sonuna kadar karşıyım.Eskiden gelen bu kültür başlı başına saçmadır.Yok kan davasıymışta bir sürü şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sTaTicOcO -- 19 Ekim 2009; 22:35:01 >

• Bu üstte yazmış olduğum sözleri keşke herkes bilsede ön yargılı olmasa.Genelleme yapmasa.
  • bu forumda daha özel olarak konu dışı bölümünde ne diye siyaset konuşulur, siyasi fikirler açıklanır harbiden anlamak zor. Ben de ilk başlarda dolaylı yada doğrudan siyasi içerikli konularda fikirlerimi bazen sinirlenerek yazdım ama anladım ki yüzde 90'nın maksadı antin kuntin şeyleri paylaşmak olan kişiler arasında -ki ben de artık antin kuntin şeyler için nadiren konu dışı bölümüne takılıyorum - böyle şeyleri paylaşmak çok yersiz ve SAÇMA. yani lafına kürt kardeşim diye başlayıp nerdeyse en iyi kürt ölü kürt tür diye biterme potansiyeline sahip insanların arasında bunları paylaşmak abes. bir de nerdeyse doğuya hiç gitmemiş olanların böyle bu tür konularda winston churchill havasında konuşmaları yok muu..... benim d.bakırdaki 5 yılım olacak, bazı şeyler harbiden görmeden anlaşılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl+alt+delete -- 19 Ekim 2009; 22:49:11 >
  • @Statico
    bu "Türkler 1950 yılında yerleştirilmiştir oraya" lafı bir internet yalanıdır. bu insanlar selçuklu ile oraya gelmiştir ve oranın 1000 yıllık yerlisidirler.. güneydoğudaki fakirlik herkes için geçerlidir. yalnız Türkler ve araplar durumun gerektirdiği gibi davranmasını bilmiştir fark bu. yani gelir yoksa 10 tane çocuk yapmamışlardır bu bir örnek duruma. ayrıca orada senin okulun benim okulum gibi bir durum yok. yani Türklere eğitim versen kürtlerde alacak. yok kürtlere eğitim vermem dersen bu sefer Türklerde alamayacak.

ayrıca eğer ankaradaysan çankaya köşküne 18 km olan köyler var. gidip bakabilirsin ne durumda oradaki insanlar. ben oradan geçerken insanlığımdan utandım. bu insanlar güneydoğuda değil, 70 milyonluk bir ülkenin yönetildiği yere 18 km uzaklıktalar. yıkık dökük evlerde yaşıyorlar. tek bir gelir kaynakları bile yok. çocuklar okula gitmek için km.lerce yürüyorlar. anlayacağın ona eğitim verip buna eğitim vermeme gibi bir durum yok. sıkıntılar ortaktır Türkiye'de.

neyse konu amacından sapmasın. umarım oraya köprü yapılır. ama gariban öğreciler tarafından değilde para basan kompradorlar tarafından.

• quote:

@Statico
    bu "Türkler 1950 yılında yerleştirilmiştir oraya" lafı bir internet yalanıdır. bu insanlar selçuklu ile oraya gelmiştir ve oranın 1000 yıllık yerlisidirler.. güneydoğudaki fakirlik herkes için geçerlidir. yalnız Türkler ve araplar durumun gerektirdiği gibi davranmasını bilmiştir fark bu. yani gelir yoksa 10 tane çocuk yapmamışlardır bu bir örnek duruma. ayrıca orada senin okulun benim okulum gibi bir durum yok. yani Türklere eğitim versen kürtlerde alacak. yok kürtlere eğitim vermem dersen bu sefer Türklerde alamayacak.

ayrıca eğer ankaradaysan çankaya köşküne 18 km olan köyler var. gidip bakabilirsin ne durumda oradaki insanlar. ben oradan geçerken insanlığımdan utandım. bu insanlar güneydoğuda değil, 70 milyonluk bir ülkenin yönetildiği yere 18 km uzaklıktalar. yıkık dökük evlerde yaşıyorlar. tek bir gelir kaynakları bile yok. çocuklar okula gitmek için km.lerce yürüyorlar. anlayacağın ona eğitim verip buna eğitim vermeme gibi bir durum yok. sıkıntılar ortaktır Türkiye'de.

neyse konu amacından sapmasın. umarım oraya köprü yapılır. ama gariban öğreciler tarafından değilde para basan kompradorlar tarafından.

Sen hiç doğuya gitmediğin için bilmezsin.İnternettende asla bilgi almam bu arada.Kitap okurum.

Her neyse konuyu amacından saptırmayalım bencede yoksa iyice ayrıntıya girecem.

• quote:

yine bir tane kürt aşiret ağası yada zengin kürtlerden biri bile bağış yapmaz o köprünün yapımı için. benim saf öğrencimle, gariban vatandaşım gider yapar. yıllardır sormadıkki "kardeşim buradan kaçakçılıktan, uyuşturucudan kazandığınızla 10 yşaındaki bebeye cip alıyonuzda neden buraya bir fabrika açmıyonuz, okul, köprü yapmıyonuz?" diye. şırnakın tek üreticisinin bir Türk aşiretinin reisi olmasıda bu durumu özetleyebilir.

ayrıca güneydoğu ve doğunun hepsi kürt değildir. "Türkiye�nin Batısında yaşayan gençlerin Kürt insanına uzattığı ilk el" yani bu cümle tamamiylen saçmalıktır.

• @sTaTicOcO
    quote:

yoksa iyice ayrıntıya girecem.

bak bu harbiden komiktii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl+alt+delete -- 19 Ekim 2009; 22:56:08 >
  • Bknz: yavuz sultan selimin yaptırdığı çeşme

Bu büyük insanın bugün nekadar haklı olduğunu görüyor ve önünde saygı ile eğiliyorum.
  • Urfa, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'a gittim. tarafsız tüm kitapları okudum. durum hakkında bilgim var. lakin olmaması gerekirdi. yani bir ülkenin bir bölgesinin neyi ünlüdür, neresi gezilirinden çok etnik yapısını araştırır hale geldiysem bu TV'lere çıkıp yalan yanlış konuşan, internette bilgi kirliliği yaratan insanlar yüzündendir. keşke böyle olmasaydı. ayrıca eski kız arkadaşımda diyarbakır/erganilidir. yani senin gibi bir hışımla bana "ırkçı" muamelesi yapacak arkadaşlar tekrar düşünsün.
  • quote:

yine bir tane kürt aşiret ağası yada zengin kürtlerden biri bile bağış yapmaz o köprünün yapımı için. benim saf öğrencimle, gariban vatandaşım gider yapar. yıllardır sormadıkki "kardeşim buradan kaçakçılıktan, uyuşturucudan kazandığınızla 10 yşaındaki bebeye cip alıyonuzda neden buraya bir fabrika açmıyonuz, okul, köprü yapmıyonuz?" diye. şırnakın tek üreticisinin bir Türk aşiretinin reisi olmasıda bu durumu özetleyebilir.

Haklı ama? Birilerine niçin battı ne battı?
  • @Haşin_ErKeK
    quote:

Bknz: yavuz sultan selimin yaptırdığı çeşme

Bu büyük insanın bugün nekadar haklı olduğunu görüyor ve önünde saygı ile eğiliyorum.

vallaha büyük çelişki, İslam'ın yüzde yüz karşı olduğu ırkçılık ve ırkçılık yapan bir İslam Halifesi ve onun bu görüşüne destek veren sen. neyse senin bahsettiğin ama ayrıntısına -artık hangi sebeple- girmediğin şiirden haberim yoktu. şiirin gerçek olup olmadığı hakkında hiçbir bilgim yok. kısa bir google tıklaması ve işte şiir:

Kürde fırsat verme Ya Rab

Dehre sultan olmasın

Ayağını çarık sıksın

Karnı bile doymasın

Vur sopayı al haracı

Asla iflah olmasın

Ol bu çeşmeden gavur içsin

Rum içsin

Kürde nasip olmasın

Vasiyetim oldur kim,

Kürd bin kere yalvarsın.

İnanma, kanma.

Yakana bit, kapına Kürd dadandırma

kaynak:http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=30972

• Birinci bu mesaj öncelikle Konserin tanıtımı için yazıldı. Milliyetçi fikirlerinizi yeşertmeniz için değil .

Evet,bu köprüyü yapmaya gitmek isteyen üniversiteliler en çok heyecanlandıran şey, batıdan o coğrafyaya sadece empati kurarak anlamak değil koşullarını bizzat yaşamaktır. 3. köprüye milyon dolarlar harcıyanların oraya köprü yapmamak iradesine karşı bölge halkının yanında olmaktır amaç .
    Birde evet güneydoğu da cipleri olani kaçakcılık yapanlar vardır bu da köylünün suçu olamaz , tıpkı İzmir 'de yaşayan yoksullardan her gün helikopteriyle gezer Zorlu Holding patronunun hesabını soramayacağınız gibi. Tıpkı İstanbul daki yoksullardan Hummerların hesabını soramadığınız gibi .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.