< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Askerde dövme/faça
-
-
Nasıl subay olarak gideceksin, 12 aylık astegmen mi? Öyleyse hiçbir şortlu un yaşamazsın.
Kısa dönem de olsan hiçbir sorun yaşamazsın
Ve dövmeli olman bir anormallik değil, sen görevini yap yeter
Hem orda çoğu asker dövmelidir ve böyle askerlere de silahın her türlüsü verilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet 12aylık . Cogu forumda sorub olacagina dair bilgiler okudum bizzat yasayanlarin yazdiklari
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben yaklaşık on yıl önce yaptım askerliği, bizim zamanımızda dövmelileri ayırıyorlardı biz hudut birliklerine dağıtım yapılırken dövmeliler batı illerine gönderiliyordu çoğu İstanbul'da yapıyordu askerliği.
-
Artık dövme sıradanlaştı. Askerde zaten faça izi de sıradan gibi bir şey. Normal gidip askerliğini yapıp gelirsin hiç farkın bile olmaz.
-
Misal dövmelilerin batiya gonderilme sebebi nedir ? Ne olabilir ? Silah altina aliyorlarmıydı yoksa direk Rdm kantin,boyacı,ayakcı,tuvaletci falanmi
O konuda bilgim yok malesef
-
Birşey olmaz. Bizde ulaştırma askerlerinde öyle şeylere dikkat ediyorlardı. Onları da komutan şöförü falan yapıyorlardı. Çok özenilecek bir iş değil. Askerde iş pek farketmiyor.
Dövme varmış faça varmış falan filan boşver ya. Varsayalım rdm yapsınlar ne farkeder? Ben rdm oldum ama spor salonu sorumlusu yaptılar. Dedim bu benim işim değil alın beni başka adam yokmuş. Normalde nöbet bile tutturmamaları lazım ama öyle işlemiyor.
-
Iste sorun şu ki ben direk silah altına alınıp denetlemelere , aramalara cıkmak istiyorum . Kapali alanda hareketsiz cok kalamıyotum
Ne dövme ne faça kimsenin umrunda değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dövme eğer görünen yerde ise yasak diye biliyorum subay ast subaylar da değişmişte olabilir emin değilim ama hiç birşey olmaz Rdm öyle kolay kolay ayırmazlar
Ben aatsubay olarak ayrıldım , fakat cogu gorunen kısımda ve buyuk olculerde . Engel olmasini istemiyorum umarımda olmaz
Konuyla alakalı kendim mevzuatı tarayarak net bir bilgiye erişemedim. ama çeşitli sitelerde şöyle bilgiler var:
"Uzman erbaş olacak kişilerin vücutlarında bulunan dövmeler, yazlık üniforma giyildiğinde 20 santimetre kareden daha küçük olmak zorundadır. Aynı şekilde yazlık üniformanın dışında vücudun herhangi bir yerinde olan dövme ise 50 santimetre kareden fazla büyük olmamalıdır. Bunlara ek olarak vücudun herhangi bir yerine uygulanmış olan dövmenin dini, siyasi, cinsellik ya da şiddet içeren ideolojik dayatmalardan uzak olması gerekmektedir. Bu şartlar sağlandığında kişiler uzman erbaş olabilir."
sözleşmeli erler de aynı şekilde imiş. düşman tarafından tanınmamak içinmiş. hakkınızda hayırlısı.
Anladım ozaman ben uygun olmuyorun cunku yazlik formada komple ortada hersey . Buna üzüldüm
Ekşi sözlükte falan da olur demişler, olanlar varmış. Kesin bir yönetmelik ben görmedim. Eskiden varmış da kalkmış da olabilir. Siz deneyin şansınızı.
%99 oranında sana doğru bilgiyi vereyim. Geri kalan %1 tamamen şans.
İstersen vücudun dövme kaplı olsun, kimse bir şey diyemez.
Subay olarak askerlik yapmanda da bir sakınca yok dövme açısından.
Kısacası dövmeden dolayı hiçbir ayrımcılık yaşamazsın.
O %1'lik kısım işe şöyle. Yobaz bir üstün olursa en kötü ihtimalle sen pek sevmez ya da angarya işleri sana yaptırabilir.
-
Milli savunma bakanliginin sitesinden bakmıstım , dövmeli olanlar rütbeli askerlik yapamaz tarzında birsey yazıyordu , hatta subay olma sartlarında vucutta dövme , faca , yuzde derin yara izi olmamali yaziyordu
Subay arkadaşlarımı görsen asker bile zannetmezdin, emin ol. Ha şöyle bir durum olabilir, yanlış aktarmış olmayayım. Ben NATO birliğinde yaptım askerliği. Gözümle gördüklerimi yazdım ben, kimseden duyduğum bir şey değil bu arada. Rütbeli ve rütbesiz birçok (bazıları abartı derecede) asker vardı.
-
Umarın dedigin gibidir , karakterim geregi cok fazla emir almayı itaat etmeyi sevmiyorum . Sırf o sebepli rütbeli istiyorum belki ileride uzatadabilirim zaten pek bir amacım yok hayatta .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- örnek aldığınız kişiler kimlerdir bu kişilerin hangi özelliklerini örnek alırsınız
- yiğit akü üretim tarihi sorgulama
- ticket geçen giyim mağazaları
- doğalgaz sayaç okuma işi zor mu
- e okul not değiştirme
- sodyum iyon batarya
- dünyanın en büyük vinci
- google çizim yap
- telegram indirim kanalları
- prompt mühendisliği nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X