Şimdi Ara

Memurlukta Dövme Serbest Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
41.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kısmetse 3 seneye memur olacağım.(2 senesi Adalet bölümü 1 senesi de KPSS'ye hazırlanma süreci.)
    Fakat aklıma takılan birşey var.Memurlukta dövme sorun olur mu?
    Örnek olarak bir resim atıyorum.

Yukarıda ki gibi dövmelere sahip biri memur olabilir mi?
    Memur olanlardan ve bu konuda bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Memurlukta dövme olup olmadığı, merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu konuda Devlet Personel Başkanlığı'nın (DPB) yayınlamış olduğu yönetmelik esas alınmaktadır.

DPB Yönetmeliği'ne Göre Memur Olmaya Engel Olan Dövmeler

DPB Yönetmeliği'ne göre, aşağıdaki niteliklere sahip dövmeler memur olmaya engeldir:

• Herhangi bir şekilde kamu düzenini, genel ahlakı bozacak şekilde yapılmış dövmeler
    • Irk, dil, din, mezhep ve cinsiyet ayrımcılığını körükleyen dövmeler
    • Milli birlik ve beraberliği bozacak şekilde yapılmış dövmeler

Görünmeyen veya Küçük Dövmeler

DPB Yönetmeliği'nde belirtilen niteliklere sahip olmayan dövmeler, görünseler bile memur olmaya engel teşkil etmemektedir. Ancak, dövmenin yüz, boyun ve el bileği gibi görünür bölgelerde olması halinde, amirin uygun görmesi durumunda memurdan dövmeyi sildirmesi istenebilir.

Memurluğa Giriş Sınavında Dövme Kontrolü

Memurluğa giriş sınavlarında adayların dövmeleri kontrol edilmektedir. DPB Yönetmeliği'ne aykırı dövmesi olan adayların memur olmaları engellenmektedir. Ancak, görünmeyen veya küçük dövmeleri olan adaylar, sınavı geçmeleri halinde memur olabilirler.

Mevcut Memurların Dövme Yaptırması

Memur olan kişiler, DPB Yönetmeliği'ne aykırı dövme yaptırmaları halinde disiplin cezası alabilirler. Bu nedenle, memurlar dövme yaptırmadan önce amirlerinden izin almaları gerekmektedir.

Sonuç

DPB Yönetmeliği'ne göre, kamu düzenini ve genel ahlakı bozan, ayrımcılığı körükleyen veya milli birliği bozan dövmeler memur olmaya engeldir. Görünmeyen veya küçük dövmeler ise genellikle memur olmaya engel oluşturmamaktadır. Memurların, mevcut yönetmelikleri göz önünde bulundurarak dövme yaptırıp yaptırmamaları konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu haldeki birini kabul eden kurum olur mu bilmiyorum ama asker polis olamayacagin kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

bu haldeki birini kabul eden kurum olur mu bilmiyorum ama asker polis olamayacagin kesin.
    kılık kıyafet yönetmenliğine aykırı.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

bu haldeki birini kabul eden kurum olur mu bilmiyorum ama asker polis olamayacagin kesin.
    @kuyuduzu
    şuan vücudum da dövme yok, fakat yaptırmayı düşünüyordum ki yorumlara bakacak olursak dövme yaptırmayacağım.

@kadircitak
    anladım, yapacak birşey yok.

bu arada yorum için ikinize de teşekkür ederim, iyi günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vasifsiz

@kuyuduzu
    şuan vücudum da dövme yok, fakat yaptırmayı düşünüyordum ki yorumlara bakacak olursak dövme yaptırmayacağım.

@kadircitak
    anladım, yapacak birşey yok.

bu arada yorum için ikinize de teşekkür ederim, iyi günler..

Alıntıları Göster
    ben şaka yaptımda ne olur bilmiyorumda hoş olmaz sonuçta sen devleti temsil ediyosun orada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

ben şaka yaptımda ne olur bilmiyorumda hoş olmaz sonuçta sen devleti temsil ediyosun orada.

haklısın, insanların karşısına dövmeli şekilde çıkmak ciddiyetsiz bir etki bırakır ve bunu da ben istemem.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

haklısın, insanların karşısına dövmeli şekilde çıkmak ciddiyetsiz bir etki bırakır ve bunu da ben istemem.

Alıntıları Göster
    asker,polis gibi mesleklerde yaptırmak yasak sanırım ama diğer memuriyetlerde yasal bir sorun olmaz. tabii vücudun görünen yerlerinde fazla miktarda olursa mesai arkadaşlarının ve vatandaşların garip bakışlarına maruz kalabilirsin,ya da amirlerin kıllanabilir.memuriyette eski kafalı adam çoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: stuka

asker,polis gibi mesleklerde yaptırmak yasak sanırım ama diğer memuriyetlerde yasal bir sorun olmaz. tabii vücudun görünen yerlerinde fazla miktarda olursa mesai arkadaşlarının ve vatandaşların garip bakışlarına maruz kalabilirsin,ya da amirlerin kıllanabilir.memuriyette eski kafalı adam çoktur.

@stuka
    doğru söylüyorsun en iyisi bu konuyu memuriyet yönetmeliğini bilen birisine danışmak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stuka

@stuka
    doğru söylüyorsun en iyisi bu konuyu memuriyet yönetmeliğini bilen birisine danışmak.

Alıntıları Göster
    Polis olamazsın diğer kamu kurumlarında sorun olacağını sanmıyorum.Bende bir kamu personeliyim (sağlık) bir sürü dövmeli kişi var çalışan.Zaten adliyede takım elbise giyeceksin o yüzden fazla sıkıntı olmaz;)

• quote:

Orijinalden alıntı: labfb34

Polis olamazsın diğer kamu kurumlarında sorun olacağını sanmıyorum.Bende bir kamu personeliyim (sağlık) bir sürü dövmeli kişi var çalışan.Zaten adliyede takım elbise giyeceksin o yüzden fazla sıkıntı olmaz;)

bir sürü dövmeli çalışan var demişsin, bu durumdan da anlaşılıyor ki kamu'da dövme yasak değil.bu da benim için güzel haber :)
    bu arada yorumun için teşekkür ederim, iyi akşamlar..
  • Alnının ortasına yaptırmayacaksan sorun yok. Ondaki sıkıntı da gizleyemeyecek olmak
  • memur olacağınız garantisi almış ne içtiysen banada istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

memur olacağınız garantisi almış ne içtiysen banada istiyorum
    @Ben Bilmem Beyin Bilir
    aynen :)

@labidu
    yazdıklarımı dikkatli okursan kısmetse dedim, kesin konuşmadım.
  • quote:

@Ben Bilmem Beyin Bilir
    aynen :)

@labidu
    yazdıklarımı dikkatli okursan kısmetse dedim, kesin konuşmadım.
    Bildiğim kadarıyla devletin Koruma kanatlarına giremiyorsunuz(tsk,emniyet,infaz koruma,özel güvenlik vs.) ama memur olduktan sonra yaptırabilirsiniz de birçok sivil polis arkadaşım yaptırdı ve adliyede katip olarak işlerine devam etmekte olan arkadaşlarım var. Dövmenin sıkıntı yaratacağını sanmıyorum sürekli takım elbisenin içinde oluyorsunuz. Yanlız mertebenizi yükselteceğiniz zaman bir üstünüzün onay vermesi bu adam yükselebilir demesi gerekiyor, dövmeli bir adamı kim müdür yapar bu toplumda zor görünüyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ünsal55

Bildiğim kadarıyla devletin Koruma kanatlarına giremiyorsunuz(tsk,emniyet,infaz koruma,özel güvenlik vs.) ama memur olduktan sonra yaptırabilirsiniz de birçok sivil polis arkadaşım yaptırdı ve adliyede katip olarak işlerine devam etmekte olan arkadaşlarım var. Dövmenin sıkıntı yaratacağını sanmıyorum sürekli takım elbisenin içinde oluyorsunuz. Yanlız mertebenizi yükselteceğiniz zaman bir üstünüzün onay vermesi bu adam yükselebilir demesi gerekiyor, dövmeli bir adamı kim müdür yapar bu toplumda zor görünüyor :)

@ünsal55
    ben zabıt katipliği ve infaz korumayı da düşünüyordum dövme olursa sıkıntı olacak diyorsun, o zaman mecburen vazgeçmeliyim dövme yaptırmaktan.bu arada yorum için çok teşekkür ederim.
    iyi günler..

• quote:

quote:

@ünsal55
    ben zabıt katipliği ve infaz korumayı da düşünüyordum dövme olursa sıkıntı olacak diyorsun, o zaman mecburen vazgeçmeliyim dövme yaptırmaktan.bu arada yorum için çok teşekkür ederim.
    iyi günler..

katip olurken bir sıkıntı olmaz yüzünde elinin üstünde boynunda vs biyerinde dövme yoksa sorun olmaz çünkü katip olabilmek için yüzyüze mülakattan geçiyorsun ve burda sana çok dikkat ediyorlar giyimin saçların sakalların vs. Kimse devletin en uç kurumlarından biri olan adalet sarayına dövmeli memur almaz dikkatli olun. İnfaz korumada ise bildiğim kadarıyla sağlıktan geçiyorsunuz ve orda dövmesi olanlar geçemiyor tıpkı tsk ve polıslıkte olduğu gibi. Bunun haricinde dediğim gibi sonradan dövme yaptıran memur arkadaşım çok var.

• quote:

quote:

quote:

@ünsal55
    iyi günler..

katip olurken bir sıkıntı olmaz yüzünde elinin üstünde boynunda vs biyerinde dövme yoksa sorun olmaz çünkü katip olabilmek için yüzyüze mülakattan geçiyorsun ve burda sana çok dikkat ediyorlar giyimin saçların sakalların vs. Kimse devletin en uç kurumlarından biri olan adalet sarayına dövmeli memur almaz dikkatli olun. İnfaz korumada ise bildiğim kadarıyla sağlıktan geçiyorsunuz ve orda dövmesi olanlar geçemiyor tıpkı tsk ve polıslıkte olduğu gibi. Bunun haricinde dediğim gibi sonradan dövme yaptıran memur arkadaşım çok var.

Alıntıları Göster
    @ünsal55
    bu konuda bilgili birisine rastlamak güzel birşey :)
    bu arada ben zabıt katipliğini düşünüyorum, ama bir ihtimal olmazsa diye infaz koruma memuru olmak için uğraşacağım o nedenden infaz koruma memurluğu yazdım.önce bir memur olayım da sonra yönetmeliğe göre yaptırabiliyorsak yaptırırım olmazsa yapacak birşey yok :(
    bu arada üşenmeden güzel yorumların için çok teşekkür ederim,
    iyi akşamlar..

@efekan candan
    heryerde karışmıyorlar, ünsal55'inde dediği gibi tanınmamak amacıyla tsk,polislik gibi makamlarda dövme yasak.

• quote:

Orijinalden alıntı: efekan candan

benim yapacağım dövmeye devlet ne karışıyor. Anam mı babam mı? Küfrederim.

Sanki yaptirirken anana babana sordunda
  • olmaz devlet kabul etmez.
  • Vücut dokunulmazlığı hakkınız var benim eniste de dövme var polis eşinde yani kuzenimde annesinin babasının eniştenin adı var oda polis.

Diğer mesleklerde zaten öyle bir saçmalık yok.

Polis olacaksanızda memuriyet başladıktan sonra yaptırın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.