Haziran ayında Bedelli Askerlik yapacağım. Fazla kilolarım var. Bedelli Askerlik yaparken 5-6 kilo verebilir miyim acaba ? Bedelli yapan arkadaşlar varsa kaç kilo verebildiler en fazla ? Tam aksine kilo aldım diyenleri de duydum fakat istediğim zaman yemekten uzak durabilme iradem var, saatlerce aç kalabilirim yani. 45 günde 14 kilo verdim. Bedelliye gittiğimde de 5-6 kilo vermek istiyorum en azından. 1 aylık askerlik süresinde kilo verilir mi, bedelli yapanlar bilgi verebilir mi ? |
Bedelli Askerlikte Kilo Verilir mi ?
-
-
Bedellinin son gününde, ilk geldiği günkü pantolonuna 1.5 tane kendisinden sokabilecek kadar kilo vermişti arkadaşım. Kilolu sayılırdı kendisi. Sanırım kilolu olanlar kilo veriyor. Kilosu düşük olanlar kilo alıyor.
-
Yemeklerin kalorileri çok yüksek oluyor, günde 3-4k kalori alıyorsun her şeyi yersen. Onun dışında yürüyüş vs çok olacak, boğazını tutarsan verirsin kanka ama yoruluyor insan sonra da yiyorsun öküz gibi
-
Ben Kütahya'da yaptım 19 gün olarak 110 kilo civarıydım askere giderken geldiğim de 95 kilo olarak geldim. Ödem attım, yalandan spor yaptık ama sürekli yürüdüğümüz için kilo vermiş olarak geldim. Ama şuanda daha fazla kilom var o ayrı.
-
Yemek seçen biriyim zaten. Yemekhaneden yiyeceğimi sanmıyorum. Kantinden tost tarzı şeyler yerim muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monte cristo montu -- 11 Mayıs 2023; 20:25:5 > -
..
-
Veren varmış çok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yıllardır kilo almayan ben 6 ay kıbrısta her gün spor yapa yapa nasıl oluyorsa kilo aldım göbek çıktı
-
ben yeni geldim bedelliden.
her öğünü yedim kilom yerinde kalmış. bizde yemekler çoğunlukla güzeldi dibini sıyırdık hep.
tatlı falan çıkardı onların kaloriside yüksektir diye tahmin ediyorum full yedik onları :D
yemek porsiyonları çok büyük değil. ekmek yemesem aç kalırdım öyle bir yemekti.
benim bir arkadaş 7 kilo vermişti, o akşam yemeğini yememiş.
sende öyle bir şey yapabilirsin ama tavsiye etmem, orda yapacak zaten pek bir şey yok en eğlenceli şey yemek yemekti benim için.
bende yemek seçen biriyim ama yemekler iyiydi ya aynı üniversite yemekhanesi gibiydi.
kantinde sıra çok oluyor ve sıra zor ilerliyor. yemeklerin çoğu vasat. bizde lahmacun vardı mesela iyi. tavuk döner yemiştim berbattı. yemekhane daha iyiydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 14 Mayıs 2023; 23:47:0 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayatımda yemekhaneden yemek yemiş değilim hocam o derece yemek seçerim. Kantinden tost alıp güne onunla idare ederim diye düşünüyorum. Niyetim kilo vermek, tüm gün aç durayım diyorum ama sürekli koşturacaklar. Bakalım aç kalmaya dayanabilecek miyiz ?
-
Genellikle hep yemin töreni için prova yürüyüşü yapıyorduk, hele bir de askerlik yapacağın yer sıcak bir yer ise geçmiş olsun, dayamazsın o kadar saat sıcağın altında hocam, bir şeyler yemen lazım, zaten komutanlar sizi yemeye bile zorluyorlar bayılmamanız ve de enerji toplamanız için, en azından bizim 6 aylık askerliğin 21 günlük acemilik süreci böyle geçmişti, bedelli de nasıl olur bilmem, muhtemelen yine aynıdır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dayanırsın herhalde ya, eti tutku bisküvi falan satan otomatlar var oradanda atıştırmalık yersin.
sabah kahvaltısında hazır reçel bal falan veriyorlar, bazen poğaça çıkıyor, onları yiyebilirsin diye düşünüyorum.
ha birde hocam mesela ısparta'da börekçi geliyor arabaya doldurmuş börekleri börek satıyor bildiğin fırın böreği baya güzel.
gideceğin yerde öyle bir şey varsa ordan yersin oradan yiyen çoktu, bende çok yedim güzeldi börekler.
bedellide ceza almadığın sürece koşmak diye bir şey yok ama çok ayakta dikilirsin ve yürürsün. gideceğin yere de bağlı ama biz ne koştuk ne spor yaptık sadece yürüdük.
bir kez 5 tane şınav çektik ceza olarak o kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 15 Mayıs 2023; 21:33:34 > -
Bisküvi mi ? Hayatta yemem ahaha :) Tam bir kalori deposu. Seyyarlar geliyor ondan da uzak durmam lazım. Börek karnımı tok tutmuyor. Sabah tost, akşam tost yemeyi düşünüyorum. Dediğim gibi yemekhaneyi görmem bile.
Vallahi hocam ailemle yaşıyorum. Vermem gereken bi 8-9 kilo var. Annem sağ olsun her gün önüme yemek koyduğundan kilo veremiyorum. Askerlik benim için bu konuda bulunmaz nimet. Veremediğim kiloları 1 ayda verdirir diye düşünüyorum.
Kendi iradem var aslında evde tek yaşasam düzenli diyet yapar, kiloları veririm. Ama annem sürekli "şu yemekten dökeyim mi" "şu bisküviden yer misin" diye sorunca hayır diyemiyorum. İrademe bu konuda yeniliyorum.
-
Günde 4k kalori ne mesela
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ben geçen sene 1 sene boyunca diyet yaptım 20 kilo kadar verdim evde spor falan yapmadan. bisküvi falan şuan yesem hemen kilo alırım askerde her şeyden yedim kilo almadım.
tahminim günde 3500-4000 kalori falan harcıyor insan askerde.
ben evde hareketsizken günde 1500 kalori alıyordum. günlük vücudum 2300 kalori falan yakıyordu günde 800 kalori kaybediyordum yani.
askerde 1500 kalori alıp 3500 kalori harcarsan baya sıkıntı olur sağlığın açısından. zaten hasta da olacaksın. fazla vücudunu zorlama bence.
benim arkadaş dediğim gibi sabah ve öğlen yiyordu sadece akşam yemedi ve 7 kilo verdi. askerden geldi tekrar geri aldı o kiloyu. 1 ayda 7 kilo vermek sağlıksız bir olay.
bu arada şimdi yemem diyorsun ama orada o rezilliği ve survivor ortamını görünce yersin muhtemelen :D fazla kafaya takma bence birde kendini şartlama yemeyeceğim diye.
bizim koğuştada yemek seçen vardı kahvaltıya gelmiyordu o mesela. kahvaltı baya vasattı. öğle akşam gözüne iyi geleni yiyordu.
-
Ya hocam çok fazla kendimi sıkıntıya sokmam. Sabah-Akşam 2 öğün yerim. Tatlıdan uzak dururum. Olay bitti :) Yani örneğin 4000 kalori harcıyorsam 2500 alırım. Aradaki farkla istediğim kiloyu veririm.
Ben sadece 1.5 ayda 12 kilo verdim. Hiç spor yapmadan üstelik. Şu an ise fazladan 8-9 kilom var. Aile evine geldiğim için de bunu veremiyorum, Annem önüme sürekli yemek koyuyor. Sürekli yemek koymayı teklif ediyor. Hayır diyemiyor insan çok ısrarlı sorunca
Ben de önümüzdeki ay askere gidiyorum, fırsat bu fırsat diye askerde kendimi abartmadan zorlamak istiyorum. Kilo vermek için tek şansım bu şu an. Zaten dediğim gibi günlük hayatta kilo vermeye çalışan biri gibi diyet yapamayacağımı biliyorum. Tek zeytin, kibrit kutusunca peynir ve kepek ekmeğiyle günü geçirecek hâlim yok. Fakat en azından harcadığım, aldığımdan fazla olursa biraç kilo da olsa kurtulabileceğim kilolardan.
-
anladım hocam garanti verirsin kilo.
Haziranda askere gideceksen kesinlikle güneş kremi ve hametan yanık kremi götürmeyi unutma hocam yanmak çok kötü oluyor.
-
Yer Ankara bir de hocam düşün :)
Götüreceğim şeylerin listesinde var söylediklerin. Çok teşekkür ederim.
-
Yemekler ve kalorileri girişte yer alan bir tabloda yazıyordu. Sabah genelde haslanmış yumurta, milföy, sucuk vs oluyordu. Öğlen ve akşam yemeklerinde de mutlaka pilav ya da makarna, ana yemek ise tavuk ya da kırmızı et oluyordu. Nadiren ton balığı verdikleri de oldu.
Benzer içerikler
- doğalgaz kırmızı alev
- hızlı giden atın boku seyrek düşer anlamı
- ezan tersten okunursa ne olur
- parfüm baş ağrısı yapar mı
- eci ne demek
- kasım indirimleri ne zaman
- elektrikli bebek arabası
- telegram indirim kanalları
- yeşil nasim
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X