Şimdi Ara

Bas Gitar Çalışıyla İlgili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabar basa yeni başladım ve sorularım şöyle;

Slap tekniği çok hoşuma gidiyor,hiç temel finger hareketlerini öğrenmekle uğraşmayıp direk slap tekniğine başlasam onla devam etsem olur mu?

Bir de finger tekniğinde baş parmağımı perdelerin bittiği yerin köşesine koyarak çalmak rahat geliyor ama öyle oluncada biraz soldan çalıyor oluyorum,bunun bi önemi var mı?
    Umarım yardımcı olursunuz çok teşekkür ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kesinlikle öyle bir şey yapma bence. Finger tekniğini iyice geliştir. Baş parmağını manyetiklerin üzerine koy ve elini kullandığın iki parmağın eşit şekilde duracak halde yan tut. Demek istediğim şu. İşaret ve orta parmağını bir düzleme dik şekilde tut. Orta parmağın daha uzun olduğu için işaret parmağın düzleme değmez. İşaret parmağın değene kadar elini yan tut. Gitarı da o şekilde çalarsan her iki parmağınla da aynı tuşeyi alırsın. Ayrıca orta parmağının kanca halinde tele değmesini engellemiş olursun. Parmaklarının son eklemlerini kesinlikle kırma yani parmağını kanca yapma. Tele vurduktan sonra parmağın bir üst tele değsin. Bu tuşene çok fayda getirir. Mutlaka ama mutlaka tele vurduktan sonra üstteki tele daya elini. Slapi ayrı olarak öğren. Üçleme yapmayı iyi becer çok güzel etkileri oluyor. Slapte klavyeye vurma baş parmağını. Klavyenin bittiği yerde çal. Klavyeye vurursun parmağın perdeye değebilir ve tapping yapmış olursun bir nevi. Kolunu gitara yasla dirsek kısmından. Ve baş parmağını yerinden oynatma. Manyetik üstünde kalsın. Ama o dirseğini gitara yasladığın kısmı öyle bir ayarla ki baş parmağını yerinden oynatmadan hem en alt tele ulaşabilesin hem de en üst tele. Bu arada o dirseği de sakın oynatma. Böyle yaparsan üst telde çalmak biraz zor gelir başlarda ama alışırsın

• Muhteşem cevabın için can-ı gönülden teşekkür ediyorum,peki başparmağımı manyetikten hiç ayırmasam dediğin şekilde yapsam istemediğim notalara vurmayı engeller miyim yine?çünkü bazıları baş parmağını alt tellere indikçe indir ve öteki telleri mutele diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk1387

Muhteşem cevabın için can-ı gönülden teşekkür ediyorum,peki başparmağımı manyetikten hiç ayırmasam dediğin şekilde yapsam istemediğim notalara vurmayı engeller miyim yine?çünkü bazıları baş parmağını alt tellere indikçe indir ve öteki telleri mutele diyor

hayır alt tellere inerken indirmene gerek yok. Ben önceki mesajda şunu dedim. Parmağınla tele vurduktan sonra parmağını bir üst tele yasla. Yaslarsan üst telden ses çıkmaz. Ayrıca istemediğin notalara değmenin bir diğer sebebi de parmağının eklemlerini kırıp kanca yapmandır. Dediğim teknik için uygun bir video bulursam atarım. Üzerinde biraz çalışman gerekir ama alışırsın. Önce yavaş yavaş parmak egzersizleri yap ardından yavaş yavaş hızlan. Emin ol tuşeni geliştireceksin

• https://www.youtube.com/watch?v=x1wU4sirBY0

şu videonun ilerleyen kısımlarını izle. Parmağını tele vurduktan sonra üst tele yaslıyor böylece üst telden çıkacak istemediğimiz sesleri önlüyor
  • Anladım çok sağolun sor birşey isteyeceğim,
    Youtubeda ki dersleri pek beğenmedim,bildiğiniz ingilizce yada türkçe bas gitar dersleri veren kanal varsa atar mısınız ?

Yada bir bas gitaristin öğrenmesi gereken şeyleri (solfej,gam vs) sırayla yazarsanız ordan da takip edebilirim yapmam gerekenleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk1387

Anladım çok sağolun sor birşey isteyeceğim,
    Youtubeda ki dersleri pek beğenmedim,bildiğiniz ingilizce yada türkçe bas gitar dersleri veren kanal varsa atar mısınız ?

Yada bir bas gitaristin öğrenmesi gereken şeyleri (solfej,gam vs) sırayla yazarsanız ordan da takip edebilirim yapmam gerekenleri

solfeje gerek yok. Önce bir tekniğini oturt sonra gamlara bakarsın. Bildiğim pek kaynak yok ben özel ders alıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klasik gitar yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    tamam çok sağolun tekrar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.