Şimdi Ara

Bas hk. Aklıma takılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün mediamrkt ta jbl box 1214 ü dinledim sonrada kenwood kfc3013 ü ama jbl düşük rms değerlerine ve tek bobinli olmasına rağmen kenwoodu ezip geçiyordu. (Kenwoodu almak isteyerek dinledim yani kenwood taraftarı olduğum halde fark bariz açıktı) sonra bir set gördüm
    8g kablo , edison ed600.4 ve jbl boxcs1214 370 küsürdü. Biraz araştırmak istedim,
    Yaklaşık 5-6 aydır bas alıcam alıcam ama alamıyorum. Bas ve amfi alacağım ama aklıma hep ayrı ayrı baslar geliyor, amacım arabadaki sistemin yanında ton tutacak, açtımmı dışarıda vuracak bir bas. Ama yani öyle bangır bangır gezmeyeceğim sadece artistin teki geldiğinde yüklendiğimde boğulup bozuk çalıp kalmayacak, şuanki amfisiz sistemim arabayı inletiyor bile ama bas isteği dinmiyor,

Sisteme gelirsek
    Kenwood kdc4051urm ana ünite
    Ts6985 ( pandizot)
    Jbl coax yuvarlak kapılarda
    2 adette bagajda ovalim var,

Bunlar teyibe bağlı, streo amfi alırsam basla beraber sadece 6985 leri bağlayacağım,
    Eğer bas yüksek olursa sadece mono amfi alacağım

Bütçem 500tl civarı ama nekadar ucuz okadar iyi, ama kaliteli ve garantili olucak, tutupta 150-200 tl yede set alınmaz.
    Neyse tercihim bu 2 sinden yana kicker alıp bam güm girmek istemiyorum, 309d4 alıp sahte olarak elimde patlamasınıda

http://www.kliksa.com/UrunDetay/ses-mp3-navigasyon/oto-muzik-sistemleri2/900187776
    Sabancı olduğundan sahte çıkma gibi bir durumu yok bu iyi diyorsanız birde streo amfi önisinde bulununuz,
    http://www.trtuningshop.com/U2195,674,cerwin-vega-v-max-122-30-cm-1200-watt-600-watt-rms-cerwin-vega-mobile-cerwin-vega.htm
    Cvin vegada türkiyede pek tanınmadIğı için sahtelik riski az olarak düşünüyorum, sizce hangisi yada dahabaşka ne alınabilir

Ayrıca kablo olarak ne almalıyım, teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar,

Jbl cs1214 rms değeri 4 ohm 250rms olmalı, Kenwood ise 400rms tek bobin diye biliyorum, edison anfiye bağlandılarsa eğer anfinin düşük besleme gücü kenwoodu randımanlı çaldırmaya yetmemiştir, jbl gücüne oranla tam olmasada nispeten daha iyi beslendiğinden frekansları şiddeti daha iyi hissetmiş olabilirsiniz, bence 350-400rms çıkışı olan bir anfi ile kenwoodu denemenizi tavsiye ederim, kendi aracımda jblim vardı, dengeli bir sistemde kenwoodu dinleyince ağzım açık kalmıştı :)

cerwin vega için oldukça olumlu yorumlar okuyorum deneme şansım olmadı ama belirttiğin sublar dışarıdan duyulacak tarzda ses üretmez, 38cm ve 700rms üzeri ürünlere bakmalısın , tabi bu durumda ses şiddeti çok artacak ve alt frekansları dengeleyebilmek için çok iyi component ve oval desteğine ihtiyacın olacak. Tonlama istiyorsan herkesin ortak fikri bu yönde gibi RE Audio ve JL Audio yu araştır derim.

kablo olarak kendim Cadence set kullanıyorum piyasada maalesef daha kaliteli ürünleri bulmak çok zor bu aralar, stinger , sound quest ürünlerinin ithalatını pek yapmıyorlar artık çin mallarının piyasayı ele geçirmesinden sonra.

• Tesekkurler yorumunuz icin , alpine amfiylede denedim ama kenwoodda aklimda hala takili kaldi,
    Fakat kicker cvr12 de aklimin bir kosesinde ilk sistem olacagi icin kicker sert calar diyorlar ama bassida hissediceksin yani

• Araban nedir bilmiyorum ama Sana önereceğim bas jbl gt5 12. ufak da bir kabin portsuz olarak. Sonrası ver yansın. kenwood a falan girme. kickerde sıkar r&b dinlemiyorsan eger. Onun için Hakkın yolu birdir. jbl gt5 12. başkalarının yorumlarına da bakma o ayarda (100- 200 tl ) sıfır oalrak en iyi bas bence.
  • araba sedan, yorumunuz için teşekkürler gt5 serisi yerine gt4 serisini öneriyorlar ama onlarıda bulmak sorun, orjinal olucak 0 olucak nide gun olucak, aklım gine kenwooda kaymaya başladı :( teşekkürler yorumunuz için

• Kardeşim bende daha 4 gün önce gittim media market kenwood'u denedim 179 TL idi full ses ile dinledim hiç hoşuma gitmedi aşırı yumuşak onun için anlaşılmıyor jblnin eski serisi vardı 199'du galiba oda pek güzel gelmedi Sierra SR-12 F vardı denedim full ses verdim yumuşak ve tonlu vuruyodu ve çok hoşuma gitti ve aldım ve çooook memnunum ve şuan anfisiz dinliyorum basit bir müzik çalar ile 35 watt çıkış veriyor ama titretiyor ortalığı nerdeyse hiç oynamıyor ama baya iyii yanii önerebilirim..

Kicker genelde aşırılar içindir yane sert ve aşırı tok vurur ortalığı yıkar bi zaman sonra baş ağrıtır.Ben genelde yumuşak sevdiğim için almadım..

Anfi olarak benim terchim Sunny'den yana mediamarketde var bulabilirsiniz ucuzda 149 TL aşırı pahalı değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi araba61010 -- 28 Ekim 2012; 18:46:26 >
  • kenwoodun tam beslenemediğini düşünmeye başladım, siz 3012 ydi galiba onumu 3013 ümü dinlediniz bilemiyorum ama 3013 ün yaptığı basınç edison amp. bide muazzamdı ama jbl nin sesi daha çok çıkıyordu. büyük ihtimal tam beslendiği için,
    sierra slim bas gibi, küçük bir kabindeydi bende gördüm bursada ama aklımın ucundan gidi bakmak gelmedi. çünkü slim gibi küçük birşeyde istemiyorum. ama oda aklımda bulunsun
    şuan ya kicker cvr12 yada kfc 3013 arasındayım jbl cs1214 pek telmaşa gibi geldi. gerek giriş ıçları falan çok yapmacık bide hep çift bobin baktık. çift bobin neymiş nasılmış onunla başlamak istiyorum bu deliliğe :)

• :D Yinede Sen bilirsin tabii :D

Bu benimki işte ben gayet memnunum..

Bas hk. Aklıma takılanlar

Aslında kfc 3013 da baya uygun ve iyi benim dinlediğim KFC-W1012 idi ve baya kötü..

Eğer Sağlam istiyorum diyosanız Kicker Her zaman ama aşırı hayvan gibi olmasın diyorsanız KFC 3013 Tam sizlik ;)
  • Amp. Edison 2400 watt mıydı ?
  • evet, hatta bas kanalı varmı diye sormuştum ben var dendi orda ama sonra araştırmada 4 kanal amfi olduğunu öğrendim ve kfc3013 ü besleyemediği kanısına vardım.

kickerle arasında kaldım gittim bakalım. sonuç ne göstericek teyip kenwood olunca başından beri kfc 3013 listemde ayrı biryerde oldu

sizin basınızda iyiymiş, benim gördüğüm yerde slim tiptekiler vardı hayırlı olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkller -- 28 Ekim 2012; 20:30:44 >
  • arkadaşlar anfisiz sub bağlanır mı yapmayın, en azından bir subwooferı tavsiye edebilmek için tam randımanlı çalıştırıp kapasitesini bilip görmek lazım diye düşünüyorum, kapılardaki teybe bağlı ufak component yada coax hoperlörler bile o subdan daha iyi bas vuruyordur şuanda.
    Konuyu açan arkadaş alt frekansları hissedebilmek istemiş portsuz kapalı kabin önermişsiniz, tamam önerilen jbl bas ton olarak iyidir güzeldir ama talebe göre yumuşak kaçacak, jbli portsuz kapalı kutuda dinlemek bence tamamen o basın potansiyelini ezmektir. alt frekansa inmeyen basları kapalı kutuda dinlemek daha keyifli, kicker v.s
  • abi peki kcikerin portsuz kutuda dnlenmesi, sert çalan bir bas olduğu için ne gibi bir farklılık yaratır, dahamı iyi yoksa gereksizmi uzatır bası. belirtmişsn ama sertliğii nasıl etkiler buda aklıma takılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkller -- 30 Ekim 2012; 21:05:05 >
  • her subwooferın karekteristiğine göre değişebilecek bir konudur bu, genel olarak şöyle özetleyebiliriz portlu kabinlerde daha fazla desibel hissedilir, porttan hava çıkışı olduğu için alt frekansları daha uzun hissettirir. Kapalı kabinde 50hz üzeri frekanslarda vuruşlar sertleştirir ama nispeten daha kısa sürelidir, daha alt frekanslar için diyaframın esnemesi (excursion) nekadar uzun olursa okadar verimli olmakta. youtubeda subwoofer excursion olarak aratabiliriz. SPL peşinde isen litresinde portlu kabin tek seçeneğindir. portsuz kapalı ise genelde SQ ve tonlama beklentisi ön planda tutanların tercihi. Tabiki böyle kesin sınıflandırmamak lazım, herkesin zevkine göre değişebilmekle birlikte ben sana tavsiyemi beklentilerine istinaden portludan yana sunuyorum.
  • abi pmlerle anlattıktan sonra son yorumda aklım artık şekillendi. kickerin üstüne gideceğim. olmassa kenwoodu alıp keyfime bakacağım artık. ama kicker başta.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.