Şimdi Ara

Bas, Oynat DVD (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
8.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    16:9 yaparsan görüntü yayılır, berbat bir hal alır.. eğer film 4:3 formatsa yapacak birşey yok, mecbur yanlarda siyah boşluklarla izlenecek

bazı televizyonlar 4:3'ü fazla bozmadan ekrana sığdırıyor.. benim toshiba regza'da bu var.. super live ekran modu.. üstlerden çok az kesip, yanları uzatıyor. görüntüyü gözü rahatsız etmeyecek derecede ekrana tam sığdırıyor.. ama bunu filmlerde yapmıyor malesef (hdmi dvd player kullanıyorum, hdmi girişlerde super live mod aktif olmuyor), ama ps2 gibi oyunlarda 4:3 formatlı oyunları neredeyse hiç bozmadan tam ekran oynayabiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: basis35

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

quote:

ekran formatlarını tuturamıyorlar sanırım.. bende aynı senin gibi 4:3 film almıştım, full screen çıkmıştı.. artık tüm filmleri full screen, 16:9 çıkarmaları lazım.. 4:3'mü kaldı

Full Screen ismini 4:3 filmlere veriyorlar zaten. 16:9 filmlerin ismi wide screen.

4:3 filmler sağlı sollu boşluklar bırakıyor hocam

Anladım. 4:3 filmleri geniş ekranlı TV'lerde sağlı sollu boşluklar eşliğinde seyretmek iyidir. Çünkü nesneler orijinal boyutlarında görüntülenir. Fakat sağlı sollu siyah boşluklar rahatsız edici olur. Siyah bantlardan kurtulmak kolaydır. Bunun için TV çözünürlüğünü 16:9 veya Geniş Ekran olarak değiştirin. 4:3 veya Orijinal seçili olduğu için sağlı sollu siyah bantlar görünüyor.

philips tv geniş ekran modunda ve 4:3 formatlı bas oynat dvdleri bile normal tam ekran gösteriyor. TV modelinden de kaynaklanır mı acaba. Yukarıda resim mevcut

Olabilir. Zaten oldum olası Philips'leri hiç anlamadım. Dayımda da Philips var. Bazen görüntü çözünürlüğü konusunda benden yardım ister. Bazen halledebiliyorum. Bazen yapamıyorum. Hallettiğim zaman da nasıl hallettiğimi unutuyorum.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    :) ben genelde film koyduğumda tv'de görüntü formatı sinema modunda, ekran formatı da sinema açılımı 16:9 da seyrediyorum. Bazı filmlerde üstten ve alttan siyahlık olduğunda ekran formatını geniş ekran yapıyorum siyahlıklarda yok oluyor. bu şekilde çok memnunum. Birde ambilight açık oluyor tabii ki
  • quote:

:) ben genelde film koyduğumda tv'de görüntü formatı sinema modunda, ekran formatı da sinema açılımı 16:9 da seyrediyorum. Bazı filmlerde üstten ve alttan siyahlık olduğunda ekran formatını geniş ekran yapıyorum siyahlıklarda yok oluyor. bu şekilde çok memnunum. Birde ambilight açık oluyor tabii ki

Bence alttan ve üstten siyah bantları yok etmeyin. Dursunlar. Çünkü o siyah bantlar arada oynayan filmi olduğundan daha net algılamamızı sağlıyor.
    16:9 tam yapınca adamlar şişman görünüyor
  • quote:

quote:

Bence alttan ve üstten siyah bantları yok etmeyin. Dursunlar. Çünkü o siyah bantlar arada oynayan filmi olduğundan daha net algılamamızı sağlıyor.

daha da büyüyor ya ekran o açıdan

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurcan22

yanlardaki siyahlığı kaldırmak içinse evet doğru diyorsunuz. Fakat alttaki ve üstteki boşluklar için yapınca şişman göstermiyor görüntüyü
  • quote:

16:9 TV'de 4:3 ölçekli film seyretmenin ceremesi bu maalesef. Ya şişman adamlara razı olacaksınız. Ya da sağdan ve soldan siyah bantlara razı olacaksınız. Ama bir seçenek daha var. Pan Scan özelliği var ise onu kullanın. Görüntü sağdan ve soldan ekranı tam doldururken adamlar da şişmanlamaz. Amaaaa görüntünün üstünden ve altından kaybedersiniz. Sağdan ve soldan doldurduğu oranda üstten va alttan ekranın dışına taşar. Adamlar büyür.
  • Sizce yeni çıkan bas oynat filmler 3d olarak çıkar mı
  • basis35 kullanıcısına yanıt
    Menü diye birşey yok çünkü, vcd nin görüntü kalitesi dvd ayarında olanı bir nevi.
  • Çarşamba günü D&R'dan Riddck-3 filmini aldım. Bas Oynat DVD olarak aldım. O kadar heyecanla almıştım ki. Çünkü film geniş ekran formatında basılmış diske. Fakat 15. dakikada film donuyor ve ilerlemiyor. 16. dakikadan itibaren sorunsuz oynuyor. Çeşitli oynatıcılarda denedim. Hepsinde takılıyor. Fakaaat 15. ile 16. dakika arasında bazı olaylar var ki iznelemiyor ve büyük kayıp. Riddick bazı kişilerin canına okuyor gibi geldi bana. Fakat göremiyorsunuz.

Diskin yüzeyine çok dikkatli baktım. En ufak bir çizik, leke yok. Görüntü transfer edilirken sanırım hata yapılmış. Eğer öyle ise şu anda ilk baskı satılan tüm Bas Oynat Riddick-3 DVD'lerinde bu takılma olacaktır gibime geliyor.
  • quote:

Çarşamba günü D&R'dan Riddck-3 filmini aldım. Bas Oynat DVD olarak aldım. O kadar heyecanla almıştım ki. Çünkü film geniş ekran formatında basılmış diske. Fakat 15. dakikada film donuyor ve ilerlemiyor. 16. dakikadan itibaren sorunsuz oynuyor. Çeşitli oynatıcılarda denedim. Hepsinde takılıyor. Fakaaat 15. ile 16. dakika arasında bazı olaylar var ki iznelemiyor ve büyük kayıp. Riddick bazı kişilerin canına okuyor gibi geldi bana. Fakat göremiyorsunuz.

Diskin yüzeyine çok dikkatli baktım. En ufak bir çizik, leke yok. Görüntü transfer edilirken sanırım hata yapılmış. Eğer öyle ise şu anda ilk baskı satılan tüm Bas Oynat Riddick-3 DVD'lerinde bu takılma olacaktır gibime geliyor.

Açıkçası ben bas oynat filmlerde yapılan video convert işlemini beğendim. Yani DVD stabdardı için görüntüsü iyi. Bununda nedeni muhtemelen iyi bir konvert sonrası filmin bas oynata basılması.

Arkadaşım senin mesajın ardından aklıma VHS kasetler geldi. Genellikle üzerlerinde şu yazardı: ÖMÜR BOYU GARANTİLİ (üretimden kaynaklı) bence şu bas oynat filmleri türkiye de hangi firma yapıyorsa telefonunu bul ve ara aldığın DVD nin arızalı oolduğunu söyle belki bir sonuç alabilirsin.

Hatta numarasını bulursdan burada baylaşabilirsin çok güzel olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

quote:

Çarşamba günü D&R'dan Riddck-3 filmini aldım. Bas Oynat DVD olarak aldım. O kadar heyecanla almıştım ki. Çünkü film geniş ekran formatında basılmış diske. Fakat 15. dakikada film donuyor ve ilerlemiyor. 16. dakikadan itibaren sorunsuz oynuyor. Çeşitli oynatıcılarda denedim. Hepsinde takılıyor. Fakaaat 15. ile 16. dakika arasında bazı olaylar var ki iznelemiyor ve büyük kayıp. Riddick bazı kişilerin canına okuyor gibi geldi bana. Fakat göremiyorsunuz.

Açıkçası ben bas oynat filmlerde yapılan video convert işlemini beğendim. Yani DVD stabdardı için görüntüsü iyi. Bununda nedeni muhtemelen iyi bir konvert sonrası filmin bas oynata basılması.

Arkadaşım senin mesajın ardından aklıma VHS kasetler geldi. Genellikle üzerlerinde şu yazardı: ÖMÜR BOYU GARANTİLİ (üretimden kaynaklı) bence şu bas oynat filmleri türkiye de hangi firma yapıyorsa telefonunu bul ve ara aldığın DVD nin arızalı oolduğunu söyle belki bir sonuç alabilirsin.

Hatta numarasını bulursdan burada baylaşabilirsin çok güzel olur.

Cevap için teşekkürler. Sorun halloldu. D&R'a aldığım fiş ile gittim. Sorunsuz değiştirdiler.

• Ben bu Bas Oynat terimine karşıyım. Tak Oynat dense daha doğru olmaz mıydı. Oynatmak için kumandada herhangi bir tuşa basmaya gerek kalmıyor. VCD gibi hemen oynamaya başlıyor. Oynatıcıya takıp oynattığımız için aslında Tak Oynat DVD denmesi daha doğru olurdu.
  • quote:

Ben bu Bas Oynat terimine karşıyım. Tak Oynat dense daha doğru olmaz mıydı. Oynatmak için kumandada herhangi bir tuşa basmaya gerek kalmıyor. VCD gibi hemen oynamaya başlıyor. Oynatıcıya takıp oynattığımız için aslında Tak Oynat DVD denmesi daha doğru olurdu.

Peki dvd'yi sürücüsüne koyduğun zaman kapanması için eject tuşuna basman gerekiyor mu? basmazsan sürücü kendi kendine içeri girmiyor.. o tuşa basınca dvd yerine geçip otomatik olarak oynamaya başlıyor.. Yani bir tuşa basıyorsun ve oynatıyorsun ;) eğer imac gibi sürücüye iterek dvd'yi sokup oynatıyorsan o başka ama dvd player'larda tuşa basarak bu eylemi gerçekleştirdiğin için adamlar bas oynat demişler haklı olarak

• quote:

quote:

Ben bu Bas Oynat terimine karşıyım. Tak Oynat dense daha doğru olmaz mıydı. Oynatmak için kumandada herhangi bir tuşa basmaya gerek kalmıyor. VCD gibi hemen oynamaya başlıyor. Oynatıcıya takıp oynattığımız için aslında Tak Oynat DVD denmesi daha doğru olurdu.

Peki dvd'yi sürücüsüne koyduğun zaman kapanması için eject tuşuna basman gerekiyor mu? basmazsan sürücü kendi kendine içeri girmiyor.. o tuşa basınca dvd yerine geçip otomatik olarak oynamaya başlıyor.. Yani bir tuşa basıyorsun ve oynatıyorsun ;) eğer imac gibi sürücüye iterek dvd'yi sokup oynatıyorsan o başka ama dvd player'larda tuşa basarak bu eylemi gerçekleştirdiğin için adamlar bas oynat demişler haklı olarak

Bende tam olarak bahsettiğin şekilde oynatan bir oynatıcı var. Samsung BD-ES5000. Arabalardaki CD çalar gibi. Slot tip diyorlar sanırım. Diski takıyorum. azcık dürtüyorum. İçine giriveriyor. :) Ben bas oynat derken onu kasdetmemiştim. Normal DVD'lerde menu çıkıyor. Menuden ses, altyazı filan seçiyorsun. Play seçiyorsun. Basıyorsun. Oynuyor filan. Bas Oynat DVD'lerde öyle bir durum olmadığı için Tak Oynat DVD olması lazım dedim.

Ayrıca arkadaşlarınız evinize geldiğinde tak bir DVD film. Seyredelim derler. Bas bir DVD film demezler ki.

• quote:

+1 çok doğru söylüyorsunuz, tak oynat daha doğru bir tabir. Ben bu bas oynat kavramını ilk internet alışveriş sitesinde görmüştüm, fiyatıda uygun olunca kafam karışmıştı. Acaba link filan vericekler dvd ye biz mi basıcaz diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Doğru, sende haklısın
  • quote:

Benimde dikkatimi çekti aynen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bas oynat dvdler ile ilgili kafama takılan bir sorun var. Görüntüleri dvdden çok daha kaliteli bu ortada. Ancak bende bir adet bas oynat dvd var ve onda da şöyle bir sorun var film 2 defa farklı yerlerde 1-2 saniye kadar duraksıyor. Bu tüm bas oynatlarda böyle mi yoksa bendeki filme özel bir sıkıntı mı var. Böyle bir şeyle karşılaşan var mı? Ona göre bundan sonra aldığım filmlerin tamamını bas oynat olarak alıcam veya almıycam.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.