Şimdi Ara

başarılı olmanın teoride kolay olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
5
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gece gece hayatın anlamını sorgularken aklıma geldi de. Kısa veya uzun vadeli hayal ettiğimiz gelecek nasıl bir şey ? Benimkinden örnek vermem gerekirse alanında dünyaca veya ülkece bilinmiş mühendislerin olduğu bi etkinlikte onlarla tanışıp fikir alışverişi yapabileceğim imkanı sağlayabilen, gerçekten herkesin kolayca giremeyeceği düşünülen, adını söylediğimizde "Vay be başarılar!" tepkisi alacağım prestijli bir okulda en azından bu yönden içim rahat bir şekilde okumak. Herkesin ufak da olsa böyle hayalleri vardır ve işin garibi bunu elde etmenin teorik olarak kolay olması (Okula giriş kısmının). Dünyanın en zor sorularını sormuyorlar sadece zaten belli olan konuları hakkıyla bitirip öğrenip sınavda uygulamamızı istiyorlar ama 9-10 ayımızı alacak şeyi hakkını vererek yapmıyoruz. Sizce de garip değil mi lan ?

• Ankaratıplı nokta atışı yapmış ancak benim de eklemek istediğim bir seyler var:Sınav anındaki psikolojiniz,enerjiniz ve en en önemlisi de "şansınız" da çok önemli.Kısıtlı zamanı olan ve hızlı karar vermen gereken bir sınav bu sonuçta.Bir anlık dikkatsizlikten kaçan sorular,kontrol etmene rağmen gözünden kaçırdığın optikteki kaydirmalar,sınıfta yaşanan ve dikkat dağıtan absürt olaylar (malesef 3'ünü de yaşadım😁) vs. Bir suru parametre var. Ha şu var:Çok çalışmana ve potansiyelinin olmasına rağmen mükemmel bir sonuç alman garanti değil ancak iyi bir sonuç alman neredeyse garanti.
  • Başarılı olmak göreceli.
  • Doğru tabii ki hocam o yüzden herkesin hayalinin farklı olduğunu vurgulamak istedim
  • İşte bunu pratiğe dökmek zor. Herkes 1-2 ay güzel çalışır ama asıl iş ordan sonra kopar. Herkes bırakır o çalışmaları. Asıl kazanan ve başarılı olanlar, sınava kadar yoluna devam edenler içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Ağustos 2020; 2:7:41 >
  • Çalışmak, unutmak, tekrar öğrenmek, iradeli olmak. Döngü.
    Kağıt üstünde çok kolay, bir deney için 1 hafta boyunca çok iradeli çalışabilirsiniz. O 1 hafta bulgularında Türkiye 1.si olmanız gerektiği yatar.
    Ama asıl olay, onu 1 sene devam ettirmektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vezhack2 -- 25 Ağustos 2020; 2:8:17 >
  • üstteki arkadaş haklı başarılı olmak göreceli. şu an içinde olduğun an mutluysan başarılısındır bazıları için. hayal ettiğin üniversiteyi kazandığında bile o bölüm içinde başarılı olmak ve çabalamak zorundasın. girdiğin gibi çıkarsan sırf orayı okuduğun için kimse almaz seni. yani demek istediğim hayat boyu bir başarı arayacak hep daha fazlasını isteyeceksin. o yüzden başarıyı sadece kariyer odaklı düşünmemelisin tabi bu benim görüşüm
  • Teoride bile zor geliyor sonum hayir olsun
  • Aslında garip değil , olası bir durum .Lafla çalışcam demek kolay ama icraat pek yok kimsede .En önemli şey de icraat olduğu için çoğu yolda ilerlerken devriliyor .Bir de günümüzde vakit alan faktörler baya fazla .Ayrıca herkesde bilinç var eskisi gibi değil yani okumak zor .Rakip çok .Bir de kısa vadede olan sınavlar gibi sanılıyor bence biraz da .Sanki o kadar kolay okuyup akilda kalır sanıyorlar ama işte uzun vade olunca düzenli çalışma olmayınca ne kadar çalışırsan çalış unutma olayı oluyor.Zaten fazla deneme sınav kazandırır mantığı da tekrar ile ilgili bir şey.Sürekli bilgileri süzgeçten geçirip tazeliyoruz deneneme ile .Bu şekilde düşünüyorum .
  • Gayet güzel demişsin .Mesela bu sene 30 k ya girdim sayisalda .Ama bazıları için çöp bir siralama .Benim için hedeflerime ulaşmak doğrultusunda gayet yeterli bir sıralama .Görece tamamen .
  • Çok değil istikrarlı çalışmak zor olan. 2 sene çalışmış (biri mezun diğeri 12.sınıf) biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim
  • Ankaratıplı nokta atışı yapmış ancak benim de eklemek istediğim bir seyler var:Sınav anındaki psikolojiniz,enerjiniz ve en en önemlisi de "şansınız" da çok önemli.Kısıtlı zamanı olan ve hızlı karar vermen gereken bir sınav bu sonuçta.Bir anlık dikkatsizlikten kaçan sorular,kontrol etmene rağmen gözünden kaçırdığın optikteki kaydirmalar,sınıfta yaşanan ve dikkat dağıtan absürt olaylar (malesef 3'ünü de yaşadım😁) vs. Bir suru parametre var. Ha şu var:Çok çalışmana ve potansiyelinin olmasına rağmen mükemmel bir sonuç alman garanti değil ancak iyi bir sonuç alman neredeyse garanti.
  • Acikcasi ben size katılmıyorum mesela prestij benim iş anlamında beklentim değil saygın olmak benim için ilk ölçüt değil vs vs.Ki bence bu tarz teorik sınavlar bile zaman kaybı gibi onunla uğraşırken aslında fark etmediğin birçok anda kaçıp gidiyor.Hayatın anlamını sorgularken benim tavsiyem felsefe okumanizdır.Çünkü gerçekten bazı şeyleri bu yaşlarımızda sorguluyoruz hazır bu süreci atlatmışken iş dışında gerçekten neden varolduğumuzu bulmakta büyük bir mesele bence.
  • HER ŞEY ÇALIŞMAK DEĞİL ŞANS FAKTÖRÜ DE VAR İŞİN İÇİNDE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.