Şimdi Ara

Başbakanlık Bursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başbakanlık bursu (Geri ödemesiz) hakkında belgi verir misiniz ?

• başbakanlık bursu kyk bursu aynı şey diye biliyorum
    http://www.kyk.gov.tr/web/OSYM_Bsv_2012/basvuruGirisAnaSayfa.do burdan da yararlanabilirsin.sanırım aylık 260 liraymış.
  • kyk bursu ile başbakanlık bursu aynı şey.kyk internet sitesinden başvuracağız
  • başbakanlık bursunun ismi 2004 de değişti kyk bursu oldu onada kyk nın sitesinden bakabilirsin
  • "Başbakanlık Bursu" diye ayrı bir burs artık yok. Eskiden T.C. Başbakanlık tarafından ayrıca veriliyordu, sonradan KYK'ya bağlandı. Yani şu an "KYK'nın verdiği Burs" var sadece.

KYK'nın Burs için belirlediği önceliklerden (www.kyk.gov.tr/web/OSYM_Bsv_2012/basvuruGirisAnaSayfa.do adresinde listeli.) en az birine sahipsen, Burs doğrudan çıkar. Hiçbirine sahip değilsen, maddi ve ailevi durumun önemli. YGS-LYS'de herhangi bir puan türünde ham puan bazında ilk 100'e girmedikçe YGS-LYS başarının pek önemli olmadığı söylenebilir. Bu Bursun kime neden çıktığı da bazen belli olmuyor, yani şans işi aynı zamanda. Ama genel olarak şunlar söylenebilir: Bir vakıf üniversitesinin burssuz ya da kısmî burslu programında okumak, ev ve araba sahibi olmak (Üstüne veya aile bireylerinden en az birinin üstüne olacak.) Burs çıkma şansını düşürür; ailede okuyan kardeşlerin olması, ailenin kirada oturuyor olması, annenin ya da babanın vefat etmiş olması, annenin-babanın boşanmış olması, emekli çocuğu olmak, işsiz çocuğu olmak Burs çıkma şansını yükseltir. Kimlerin Burstan kesinlikle yararlanamadığı da şurada yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#burs

Burs bu yıl ayda 260 TL'ydi. Gelecek yıl 280 ya da 300 TL olacağını düşünüyorum.

www.kyk.gov.tr adresinde yayınlanan başvuru formunu doldurup göndererek başvurabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Ağustos 2012; 0:00:28 >

• Bende kykyla aynı diye biliyodum ama emin olamadım teşekkürler
  • Yani her halukarda bu krediyi tekrar ödüyoruz değil mi? Başbakanlık gibi değil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nayc -- 21 Ağustos 2012; 0:03:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEV BURS MÜLAKATI HAKKINDA
    8 yıl önce açıldı
    Kyk bursu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • burs geri ödenir mi arkadaşım :) kredi ile karıştırmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nayc

Yani her halukarda bu krediyi tekrar ödüyoruz değil mi? Başbakanlık gibi değil?

"Kredi" değil bu, "burs". Krediler geri ödenir, borç karşılığı verilen paradır; ama burs geri ödenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

"Kredi" değil bu, "burs". Krediler geri ödenir, borç karşılığı verilen paradır; ama burs geri ödenmez.

Bu krediler faizli geri ödeniyorlar . Fakat faizin ne kadar olduğunu bulamadım bi bilginiz var mı ? Geri ödeme nası oluyor ayrıca ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev araba arsa olmayacak. Eve giren toplam gelir düşükse başbakanlık bursu alırsınız. geri ödemessiniz.
    diğerleri geri ödenmek zorunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: CacA762

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Bu krediler faizli geri ödeniyorlar . Fakat faizin ne kadar olduğunu bulamadım bi bilginiz var mı ? Geri ödeme nası oluyor ayrıca ?

Beyaz eşya fiyatlarına endeksli olduğu belirtiliyor; ama gerçekte bunun ne kadar doğru uygulandığını bilmiyorum.

Borç ve geri ödeme ile ilgili açıklamalar şu sayfalarda mevcut:

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#taksit
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#odenme
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#borc

• "Burs isteğinde bulunduğu tarihte okula giriş yılı itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan ve başarısız olan öğrenciler ile öğrenim ve katkı kredisi isteğinde bulunduğu tarihte okula giriş yılı itibari ile bir yıldan fazla kaybı olan öğrenciler," bu ne demek bilen ya da anlayan varmı arkadaslar. Oglum gecen yıl sınava girdi ancak puanından memnun olmadıgı icin tercihte bulunmadı bu yılki puanıyla bir universiteye girecek. Bu beklenilen bir yıl bir ogrenim yılı kaybı olarak degerlendiriliyormu yoksa kayıp 12 yıllık egitim doneminimi kapsıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.