Şimdi Ara

////::::BASCILAR BURAYA::::\\\\ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
2
Favori
31.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evveeett.. İşe yarayacağını biliodumm!!
  • bencede işe yarıo pratiklerde
  • Sana haksızlık yaptık be MEtAL_X burda herkeze yararımız dokunsun elinde daha bilgi varsa herkezle paylaş ben sewinirim sewinecek arkadaşlarda çıkar elbet

• ben sevinirim yaw benim bilgim yok öyle çalıyorum
  • burası faydalı bi topic arkadaşlar!!!!
    ilaç gibi
  • DERS 6

Gamlar

Gam belirli aralıklarla dizilmiş, bazı özel durumlar dışında, sekiz notadan oluşur. Sekizinci nota, birinci notanın bir oktav üstüdür (bir oktav tizde tekrarı). Bu sekiz nota iki dörtlü grup halinde düşünülür. Bunlardan birincisine alt dörtlü, ikincisine üst dörtlü denir. Birinci nota ("Kök ses" ya da "Tonik") gama ismini veren sestir.

Majör Gam (Ionian ya da İyon modu)

Majör gam, isminden de anlaşılacağı gibi, temel gamdır. Diğer tüm gamlar/modlar majör gam üzerinde yapılan değişiklikler sonucunda elde edilirler. İyon ya da daha sonra duyacağınız lidya, frigya (lydian, phrygian), vs gibi isimler, anlayacağınız gibi, tarihteki bazı geçmiş medeniyetlerle ilgilidir.

Majör gamdaki notalar arasındaki uzaklıklar şu şekildedir:

1.(kök ses) ve 2.sesler arası : Tam ses (iki perde)
    2. ve 3.sesler arası : Tam ses
    3. ve 4.sesler arası : Yarım ses (bir perde)
    Burada alt dörtlü bitiyor. Şimdi, bir tam ses atlayarak üst dörtlüye geçeceğiz. Yani:
    4. ve 5.sesler arası : TAM ses
    Ve, üst dörtlü başlıyor:
    5. ve 6.sesler arası : Tam ses
    6. ve 7.sesler arası : Tam ses
    7. ve 8.ses (kök sesin oktavı) arası : Yarım ses

Gördüğünüz gibi, her iki dörtlü de, içindeki notalar arasındaki uzaklıklar açısından, tamamen eş yapıdalar. Ve, bu iki dörtlü birbirine bir tam ses ile bağlandığında şu ses aralıkları ortaya çıkıyor:
    Tam - Tam - Yarım - TAM - Tam - Tam - Yarım (yani, bazılarının ezberlediği gibi: 2 Tam, 1 Yarım, 3 Tam, 1 Yarım. Ama, bu şekilde ezberlemek iki dörtlü yapısını tam olarak açıklayamıyor.) Şimdi, bu aralıkları notalar ile porte üstünde görelim (Gamın dereceleri üstte sayılarla belirtilmiştir).
    Do majör gamı:

Minör Gam

İki çeşit minör gam vardır:
    1) Melodik minör gam (Majör gamın 3. derecesi bemol alır),
    2) Armonik (doğal) minör gam (Majör gamın 3 ve 6.dereceleri bemol alır).

Majör ve minör gamlar arasındaki temel fark üçüncü sestedir. Majör gam - isminden de anlaşılacağı gibi - baskın bir karaktere, minör gam ise tam tersine çekinik ve daha yumuşak bir özelliğe sahiptir. Gitarınızda majör ve minör akorları peşpeşe çalarak bunu kolaylıkla algılayabilirsiniz. Melodik ve armonik minör gamlara örnek verelim:

(Dominant) Yedili Gam (Mixolydian)

Bu gama kısaca "yedili" gam denir. Majör gamın 7.sesi bemol yapılarak oluşturulur. Örneğin, C7 gamı:

Minör Yedili Gam

Yedili gamlarda 7.sesin bemol yapıldığını biliyoruz. Öyleyse minör yedili gamlarda da 7.ses bemol yapılacak. Bu durumda, iki çeşit minör gam oluyor:

1) Melodik minörün yedilisi (dorian = Xm7)
    2) Armonik minör yedili (aeolian = Xm7 b6) Örnek verelim:

• quote:

Orjinalden alıntı: CaMaRqUe

Arkadaşlar ilgilenenler için 1 haftaya kadar elime görüntülü eğitim cd leri geçiyor...
    isteyen olursa g mail adreslerini yazabilirler....

abi bende istiyorumda benim g mail adresim yok

yahoo ya göndersen olmazmı.olmazsada canın sağola

yalcinmuammer@yahoo.com

• bakalım
    quote:

Orjinalden alıntı: fieldy

quote:

Arkadaşlar ilgilenenler için 1 haftaya kadar elime görüntülü eğitim cd leri geçiyor...
    isteyen olursa g mail adreslerini yazabilirler....

abi bende istiyorumda benim g mail adresim yok

yahoo ya göndersen olmazmı.olmazsada canın sağola

yalcinmuammer@yahoo.com

• eğitim cd si isteyen arkadaşlar kusura bakmayın daha cd ler elime geçmedi ama aldığımda hepinize göndereceğim....bu arada MEtAL_X sende eğitim cd yok mu hiç eğer varsa bende nasiplenebilirim hani
  • quote:

eğitim cd si isteyen arkadaşlar kusura bakmayın daha cd ler elime geçmedi ama aldığımda hepinize göndereceğim....bu arada MEtAL_X sende eğitim cd yok mu hiç eğer varsa bende nasiplenebilirim hani

bende nasiplenecem.çöpçü gibiyim haaa

• beyler ne oldu ya nerlerdesiniz ses verin alooo

• metal - x sen bilgi wermeye devam et, ben bass çalmaı düşünüom ztn. hoşuma gidio da acaba bu bass giutar ı ne kadar zamanda öğrenebilirim acaba, hızlandırılmış kurslar mevcut mu?
  • daha önce bi alet caldın mı hiç???
    quote:

Orjinalden alıntı: Lacrimarum

metal - x sen bilgi wermeye devam et, ben bass çalmaı düşünüom ztn. hoşuma gidio da acaba bu bass giutar ı ne kadar zamanda öğrenebilirim acaba, hızlandırılmış kurslar mevcut mu?
  • ben de geldim babalar
  • HoŞgElDiN........
    quote:

Orjinalden alıntı: SNOW_LEOPARD

ben de geldim babalar
  • ben de geliyim barii.
  • burdayız beyler tabları bulabileceğimiz bi iyi site var mı?
  • var...
    www.ultimate-guitar.com

bu kıyağımı unutmayın...
  • eğlenceli bir metin

TAB içmek gibidir. Sosyalleşmek için arada sırada bir TAB indirmek kabul edilebilir, fakat her gün TAB indirmeye başlarsanız, sadece TAB alırsanız ve kendinizi TAB almaktan alıkoyamıyor ve başkaları sizin TAB'a sağlıklı olmayan bir şekilde yaslandığınızı hissediyorlarsa belkide Anonim Tabcılar derneğini ziyaret etmeniz ve denetleyemediğiniz bir probleminiz olduğunu kabul etmeniz gerekebilir. Aklı başında TAB'ın dostlarım ve her zaman yanınızda belirli bir standard notasyon okuyucu bulundurun.

• hep beraber basacanız mı? Akustik gitarcı olmaz mı?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.