Şimdi Ara

Basibos Güvercin Sorunu ve Güvercin lobisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
5.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konu troll sanırım. O değil de millet de birbirine karşılıklı troll mesajlar atmış, ironi yapan yapana.

Yalnız başıboş sokak köpeği sorunuyla güvercin sorununu kıyaslayamazsın. Birinde yaralanmalar ve ölümler oluyor ve ortada alabileceğin pek bir önlem olmuyor, önlem hükümete ve belediyelere bağlı. Diğerinde ölüm kalım yok ve birtakım önlemlerle bu maddi zararı azaltabilir ya da tamamen yok edebilirsin. Kuşların sabit durabildiği yerlerin altına park etmezsin (Ağaç gibi) mesela. Veya güvercin, guguk kuşu veya her neyse bunların beslendiği ve toplandığı yere araç park etmezsin. Dışkıyı gördüğün anda da müdahale edersin, temizlersin vs. Olmadı branda serersin. Başıboş güvercin sorununun çözümü de büyük oranda yine aynı diğer sokak hayvanlarında olduğu gibi başta beslememeyle başlar. Sen yem koyarsan hayvan da gelir, yer, sıçar, ürer vs. Ayrıca başıboş kuşların ve böceklerin hakkından yine o başıboş kedicikler geliyor. Gerçi bazıları da burada kediler çoğaldı birtakım kuşların böceklerin türleri yok oldu diye üzülüyordu.. Adam şehrin gürültüsü içinde kuş sesi duymamaktan böcek görmemekten şikayet ediyor. Bazı böceklerin türleri yok olmuşmuş. Aynen kardeşim şehir içindeki tek derdimiz kuş sesleriydi, börtü böcekti. Hatta aynen böcekleri çok seviyoruz keşke hepimizin evini böcek bassa. Ama ne hikmetse de böcek olduğunu gördüğümüz an basıyoruz ilacı, koyuyoruz böcek yemini, gördüğümüz yerde öldürüyoruz. Böyle de tutarlı böcek sevici insanlarız. Anlayacağınız şu ki herkesi memnun etmek mümkün değil. Kimi der kedi olsun fare böcek, avlıyor. (Buna katılıyorum, gerçekten avlıyorlar, spor/oyun niyetine) Kimi der olmasın kuş da avlıyor, bazı böcek türlerinin kökünü kurutuyor filan. Cidden bu milleti aynı anda memnun etmek mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Haziran 2024; 14:25:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kuşlar biterse hamam böcekleri çoğalır. Birini seççen. Bence kediler ve kuşlar dengeli olarak dursun. Aşırı çoğalmadan ama bitmeden.

• Ayrıca havaya bakıp ağzını açmadığın sürece kuşların parazit bulaştırma riski daha düşük.

• Güvercinlere 30 gün süre tanınmalı, teslim olanlar döner, teslğm olmayanlar ise av olarak makineli hava savunma silahları ile vurulmalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Lütfen gerçek olmasın, gerçek olduğuna inanmak istemiyorum. Gerçek değil bu değil mi?

• Basibos Güvercin Sorunu ve Güvercin lobisi

illa felaketler gerçekleşene kadar bekleyecek misiniz

kaç canımız gitmesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 31 Mayıs 2024; 14:28:40 >
  • kediler aç mı kalsın ?

Basibos Güvercin Sorunu ve Güvercin lobisi
  • Kuşların doğal yaşam alanını işgal etmeyin sizde.

Karayı, denizi işgal ettiğiniz yetmiyor birde havayı işgal ediyorsunuz.Basibos Güvercin Sorunu ve Güvercin lobisi 

• august landmesser kullanıcısına yanıt

Güvercin lobisi bunları görmemizi istemiyor.

• Basibos Güvercin Sorunu ve Güvercin lobisiVermin control Scotland 2youtube
    A great nighttime feral pigeon control session using the Airmaks krait L and the hikmirco alpex scope This is a legal pest activity to humanely dispatch feral pigeon from a farm's and waste management site. feral pigeons must be controlled due to laws to stop the spread of disease and damage to infrastructure due to fear of fire etc. KIT USED Airmaks Krait L .22 Hik micro alpex
    https://www.youtube.com/watch?v=GFF2EkCrv_M
  • durun oğlum dönercilerin ekmeğini elinden alacaksınız

• Sokak köpekleri konusunu sulandırma. Çok insan canı gitti ve hala ölüm ve yaralanma haberi geliyor.

Haddinizi bilin.

Güvercin için ise salarsın bölgeye eğitimli 2 şahin tertemiz eder 1 haftaya.

• Forumda 3-5 kendini bilmez üye köpek konularında birbirlerine gaz verip atıp tutuyorlar ama bu konulara gelmeye yürekleri yetmez.

Bugün az daha bu kuşlardan biri üzerime pisliyordu, kıl payı sıyırdı. O bana gelse, mikrop bulaştırsa ve ölsem bunun hesabını kim verecek? Sadece ihtimal olması yeterli değil mi? Diğer konularda başka hiçbir etkene bakılmadan, az çok demeden ihtimaller üzerinden neler neler deniyor. Bu mikrop yuvası kanatlılara ayrıcalık yapmayın.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

ben de bugün merdivenlerden yürürken ağaçlardan dökülen dutlar yüzünden kayabilirdim. hadi ben neyse de yaşlısı var çocuğu var. dut ağaçları derhal toplanmalı arabaların üstünü vs de kirletiyorlar.

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

O ağaçları yokuş ve merdiven kenarı dikenler zaten ağaç lobisi.

Ek olarak, neden kimse kargalardan bahsetmiyor? Kargalar insanlara bile saldırıyorlar yeri geldiğinde. Zaten siyah kuş mu olur, doğuştan saldırı için yaratılmış yani.

• Başıboş köpüşlere kıymalı besleme yapılır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Agac lobisini unuttum. Elbet onlara da sira gelir.

Bir de bende bloklu olanlarin isimlerini niye görüyorum yahu. Neyse herhalde gönderdigim kargo pakedi gelmiş onun haberini vermeye yaziyor sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 2 Haziran 2024; 17:43:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Basibos Güvercin Sorunu ve Güvercin lobisi
    Basibos Güvercin Sorunu ve Güvercin lobisix (formerly twitter)
    FALVARA / ФАЛВАРА (@TheGodOfAnimals) on X
    https://x.com/TheGodOfAnimals/status/1797278990404665511

Rize belediyemiz bu lobinin oyununu bozmuş.

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt
    dut ağacı lobisi de mi var yoksa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdan yaza geldiğim yazlık evimin içine kaka yapmış onlarca güvercin vardı. Hem yuva yapmışlar hem de üremişler. Ama o kakalar öyle böyle kokmuyor hacı.

Çatıya kurdukları yuvalardan düşen tüyler, yumurta kabukları, kakalar evin her tarafını sarmış. Nereden girdin lan sen diye düşünürken ceviz ağacının bir dalı bir kiremidi kaldırmış sonra yere düşürmüş. Eee altındaki muşamba da kalitesiz olunca ve biraz da gagalayınca güvercin kendine geçit yapmış. Mahallede ne kadar güvercin varsa toplayıp alem yapmışlar.

Önce cevizi budadım. Sonra muşamba ve kiremidi onardım. Güvercinleri kovdum. Ortalığı temizledim lakin her sabah guk guk guk guk sesleri geliyor. Evin her tarafını aradım taradım adamı bulamadım. Lan yok hiçbir yerde. En son baktığım yer ise ilk bakmam gereken yermiş. Onardığım yerin hemen sağındaki omurganın altında kalmış hayvan. Onu da kovunca rahatladım. Ama koku gitmiyor hacı.

O tüy görüntüsü gözümün önünden gitmiyor. Bu sebeple çatı katından nalet ettim.

Benim de güvercinlerle maceram bu şekildeydi.

Ok.by.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.