Şimdi Ara

Başıboş köpek olayında haklısınız beyler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün tatsız bir olaya şahit olduk kızım ile birlikte. bugün Kemerburgaz kent ormanında bir motosikletliye köpeklerin saldırması sonucu motorcu arkadaş gözümüzün önünde çok fena düştü, motor pahalı bir motordu, karter kırıldı yağlar yere aktı yani motor pert oldu, binici arkadaş sinir krizi geçirdi. köpekleri kovaladım, güvenlik geldi onları da fırçaladım, yanımda çocuğum vardı çok korktu. 80tl verip motorunuz ile girdiğiniz yerde köpekler kovalıyor, düşüyorsunuz motor pert oluyor. tamam hayvanları seviyoruz ama eğitimsiz başı boş köpek gerçekten bir problem unsuru. toplu halde bir araya gelen köpekler tek yaşayan veya iki tane köpekten çok farklı davranıyorlar, birbirlerini gaza getiriyorlar, bir gün yine yağmurlu geçen sene yine kemerburgaz kent orman arka yollarında yürüyüş yaparken sürü halinde ki köpekler tarafından pasif bir saldırıya uğradım, korkmadığım için üzerime gelemediler. geri dönmek zorunda kaldım, köpeklerden korkan birisi olsa o ıssızlıkta bir trawma yaşayabilir canından olabilirdi.

• Seven evinde beslemeli, vicdan masturbasyonu yapmak isine gelir bizimkilerin icraatta bisi yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece insanlar açısından değil ki köpekler açısından da büyük problem bu. Köpek dediğimiz hayvan beyni gelişmiş, bir insana bağlanmak isteyen, sevgi isteyen bir hayvan. Bu hayvanlar aç, hasta, sağlık hizmetlerine erişimi yok, kışın buz gibi taşa yatıyorlar, leş gibi kirliler, her gün insanlar tarafından zorbalığa maruz kalıyorlar, trafik kazasında ölüyorlar, yaralanıyorlar, sakat kalıyorlar, bunların yaşadığı hayat hayat falan değil yani. Köpekleri sevdiğini iddia edenler de birkaç tane köpeği besleyip sorunu çözdüklerini zannediyorlar.

Kedinin köpekten farkı sevgi ve insana bağlılık ihtiyacı hissetmemesi. Karnı doysun sağlık problemi olmasın yeter. Bir insan sokak köpeklerinin hayatını yaşarken ne kadar mutsuz olursa aslında köpekler de o kadar mutsuz. Köpeklerin sokakta bu şekilde yaşamasını savunmak demek mutsuzluklarını ve sefaletlerini çoğaltmak demek. Ha ben bir insan olarak bu şartlarda yaşarım mutlu olurum diyorsa birisi çıksın yaşasın samimiyetine inanalım ona da mama verelim. Ona kalırsa tavuklarda tesislerde berbat hayatlar yaşıyorlar ve sonunda kesime gidiyorlar ama kimse tavuklar için sesini çıkarmıyor. Demek ki bu iş köpeklerle ve bazı insanların köpeklere olan özel ilgisi ile alakalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kim hakli, neye hakli anlamadim ama akli basinda kimsenin kopekler sahipsiz olsun dedigi yok ki. Kopek insanla evrimlesmis bir canli, bir insana bagli, itaatkar olmasi gerekiyor. Eger bu durum harici bir durum varsa, bu kopeklerin sucu olmaz. Kopeklere duyarli, onlarin acilarini dindirmeye calisan insanlarin da sucu olmaz.

Bu tamamen zamaninda bu hayvanlari kisirlastirmayip, devlet harici her turlusuyle uretime engel olmayip, cok kisitli miktarlarda fahis meblaglar karsiligi uretim yapmayip, sahipsiz olanlari sahiplendirme calismalari yapmayan yetkililerin sucudur.

Bu konuda kendinden daha yuksek bir hassasiyete sahip insanlara mama verelim bilmem ne super ileri akliyla hakaret etmeye kalkmak veya bu sorunu bu canlilari acimasizca itlaf ederek cozmeye kalkmak kesinlikle zeka veya akil emaresi degildir. Kopek & kedi uretimi & satisi acilen durmali. Ne cozum aranacaksa bundan sonra aranmali. Sahipsiz kopek de kedi de olmaz, kimse aksini iddia etmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SUBJECT 101 kullanıcısına yanıt

Tabii ki doğru diyorsunuz. bir de kapalı korunaklı yer burası, yani hayvanlar büyükte olsa bir tel örgünün yarı doğal bir yaşamın içindeler ve yemleniyorlar. ona rağmen köpekler maalesef alan koruması hissi ile hareket ediyorlar, bu onların doğasında var.

• Sürü halindeyken kurt gibi davranıyorlar hocam. Insan açısından bu zaten bir problem belli de gözden kaçan nokta bunun köpekler açısından da aslında çok büyük bir sorun olduğu. Onlarınkisi yaşamak değil sürünmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.