Şimdi Ara

Başıboş köpek terörü can almaya devam ediyor... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
5
Favori
4.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yas sorulsa yeter aslinda. Burayi anaokulu sananlar giremez ve kalite epey yukselir.

Insanlara saygi gostermeyen, agir hakaret edip duranlarin, hatta kendisi gibi olmayan insanlarin olmelerini isteyenlerin insan hayatini onemsedigine kimse inanmiyor. Kendinize gaz vermeyi birakin artik.

• Amerika bu sorunu sahipsiz köpekleri toplayıp kısırlaştırmak, belli bir müddet barınakta tutmak, sahiplenen olmazsa itlaf etmekle çözmüş. Barınaktan sahiplenilmiş bir köpeği sokakta görürlerse de sahibine okkalı ceza veriliyormuş.

Bu sorun ancak itlaf ile çözülür. Hayvanseverler sevdikleri hayvanları sahiplenip itlaftan kurtarabilirler. Sahiplenip tekrar sokağa bırakırlarsa da okkalı cezayı öderler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 5 Şubat 2023; 3:3:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pottteee kullanıcısına yanıt

Bu ban konusu biraz karısık bir konu beni köpek konusundan banlamadılar farklı bir mesajdan banlandım orada siparis üzerine atılmıs bir ban vardı mutlaka, farklı bir kısımda, firma sorumlusu, o banı siparis üzerine verdirmis olabilir.. Hangi moderator bu cezayı istemis hangi admin onaylamıs bilemiyorum.. Fakat hic hakaret icermeyen, hatta fake hesap kullanımını ihbar eden bir mesajdı.. Fake hesap kullanan ve forumda kendi ciftligi gibi yazan sponsorlu firma hesaplarını fake kullanımından banlayacaklarına bunları isim bile vermeden ihbar ettim diye beni banlamıslar.. Sebep olarak üyeye asagılayıcı mesaj yazmıslar.. Ben üye isminden bile bahsetmemisken hangi üyeye asagılayıcı mesaj atmısım onun bile karsılıgı yok yani..

Foruma direkt para kazandırmıyoruz fakat sponsorlu hesaplar kazandırıyor.. Bundan olmalı.. Diğer arkadasların ban sebebini bilemem köpek olabilir farklı konu olabilir bilemiyorum..

Bunun dısında, sana güzel bir haberim var.. Kimi devreye sokarlarsa soksunlar basarılı olamazlar. Cünkü sorun cok büyük.. Sosyal mecralarda, eskiden sadece köpek taparlar konusurken, simdi aklı selim insanlar da konusmaya basladı. Sorun büyüdükce, vatandaslarımız zarar gördükce aklı selimler daha da artacak ve eninde sonunda tüm köpekler itlaf edilecekler..

Buradaki itlaf, köpek itlafından zevk almakla ilgili değil fakat ödediğimiz vergilerle milyonlarca sokak itini barınaklarda besleyecek değiliz. Bu köpek tapar oylarına oynamak icin sokağa mama atmaya benzemez.. Burada duygular değil mantık devreye girecek.. Elbette günü ve zamanı gelince halkın sesi köpek taparlardan cok cıkacak ve sokakta bir tane köpek kalmayana kadar bizzat devlet eliyle itlaf baslayacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7EB28631 -- 5 Şubat 2023; 9:58:37 >

• Dandik dediğiniz ülkenin ABD ile serbest ticaret anlaşması var. Yine de dandk olabilir, doğru bazı ülkeler dandik. Acaba Türkiye ülkeler topluluğu içinde nasıl bir ülke.

Gördüğüm bütün doğru düzgün ülkelerde hayvanlar besleniyor, özellikle kış zamanlarında. Sokak hayvanalrı aşılanıyor. Orman yangınlarında hayvanlar rehabilite ediliyor, Avusturalya bu konuya bayağı para harcadı.

İtalya'nın batı tarafında pek sokak köpeği yok (hiç yok değil) orası doğru, ama hamster ve fareler cirit atıyor, Almanya'da sokaklarda karşıdan karşıya geçitkleri görülebilir ve şehirler kuşlarla daha çok uğraşıyorlar.

• Daha 35 insanı öldüren başıboş köpek bile diyemiyorlar dikkat edin sokak canı, sokak hayvanları diyorlar görselde de kedi resmi var. Korkak çakal bunların alayı. 1 tane yüreklisine rastlamadım. Çıkıp 35 insanı öldüren köpekleri savunuyorum diyeni tebrik edeceğim. Önce hayvan severleri kullandılar bunların çoğu uyandı şimdi de kedilerin arkasına saklanmışlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helal82 -- 5 Şubat 2023; 18:23:28 >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Kuzey avrupa ve Amerika dısında kalan ülkelerden bahsediyorsak, uzakdogu falan farklı konu tüm ülkeler cöptür cöplüktür.. Güzide ülkemiz cöplük değil tabii ki cöp diyeni döverim.. Başıboş köpek terörü can almaya devam ediyor... 

Bir ülkenin medeniyetsiz ve cöp ülke oldugunu da, sokakta sahipsiz it dolasıyor mu oradan anlayabiliriz..

Siz hala benim söyledigim seyi görmezden ya da anlamazdan geliyorsunuz.. Bu tarz cöp ülkelerde bile sokaktaki itleri belediye vatandasın parasıyla beslemez..

Karadağ denen baska bir cöp balkan ülkesinde, sokak itlerine emekli maasından mama dağıtıp, sefil kalan psikolojik sorunlu bir kadının, kalan son maasını da ceza olarak aldılar..

Kadının sucu = sokak köpeklerine mama vermek..

Yani o tarz cöp ülkelerde bırakın sahipsiz köpegi belediye besleyecek, kendi cebinizden bile beslerseniz ceza alabiliyorsunuz.. Yani bu ülkesine göre de degisebilir sadece bir örnekti.. Yani sokaklarda it var fakat bu itlere dokunulmasa bile devlet bunların sokakta olmasını falan tasvip etmiyor..

Fakat bu ülkede bırakın it besleyene ceza vermek beslemek tesvik ediliyor yetmiyor bazı belediyeler vatandasın belediye hizmetleri icin ödedigi vergilerden mama ihalesine falan girip sokakta sahipsiz itlere mama dağıtıyor.. Herhalde milleti daha iyi ısırıp kuduz yapsınlar diye...

https://www.gazeteduvar.com.tr/ibb-sokaktaki-minik-dostlarimiza-gunluk-iki-ton-mama-haber-1550369

Hamster ve fare olayı beni ilgilendiren bir olay değil fare ısırığından kuduz olmak bile cok düsük bir ihtimal genellikle sahipsiz it olan ülkelerde köpekten bulasır.. Hindistan da yılda 20000 kisi kuduzdan gidiyor oturdugunuz yerden sokak köpegi severlik yapmak kolay sizi ailenizi cocuklarınızı ısırsa kuduz vaccine bulmak icin hastane hastane dolasırsınız.. Ne gerek var?

Simdi belki diyeceksiniz Türkiye'de yılda 50 vaka var olsun 50 vaka bile tüm itleri toplamaya yeter.. Ayrıca vakaların ilerde artmayacagının garantisi yok itler sürekli ürüyor sözde kısırlastırma yasası var fakat görevini yapan belediye yok ki sayıları artıyor..

Önlenebilir bir sorunu önlemek medeniyettir ya da alsınlar itlafa karsılarsa götürüp dağın basına atsınlar hani diyorlar bunlar doğanın parcası falan böyle değil fakat doğaya gitsinler uyum sağlayan yasasın o zaman da sokakta mamalayacak köpek = rant kalmayınca hayırsız bilmem ne katliamı diyorlar.. Böyle sacmalıklara prim vermeyiniz rant ve cıkar icin calısan insanlara itibar etmeyiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7EB28631 -- 5 Şubat 2023; 19:1:53 >

• İBB günde 2 ton mama dağıtırken parayı nereden buluyor? İETT bilet ücretlerine zam üstüne zam yaparken para yok mecburen zam yapıyoruz diyorlardı. Günlük 2 ton mama alıp sokak hayvanlarına vererek parayı çarçur edeceğine toplu taşımayı biraz daha ucuzlatsa ve dar gelirli vatandaşları rahatlatsa daha iyi bir hizmet olmaz mıydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 5 Şubat 2023; 18:56:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

Bunların derdi hizmet falan değil oy avcılığı.. Ver mamayı al oyu gibi düsünüyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7EB28631 -- 5 Şubat 2023; 19:10:4 >
  • bence iş bilmemekten. 2 ton mama dağıtarak kazandıkları oydan çok daha fazlasını toplu taşımaya zam üstüne zam yaparak kaybettiklerinin farkında değiller.

• İnsan refahı, hayvan hakkı sözünü de kullandılar sonunda :) Konuşturanlara yazıklar olsun

Başıboş köpek terörü can almaya devam ediyor...
    Başıboş köpek terörü can almaya devam ediyor...Güvenli Sokaklar Derneğitwitter
    “Tüm dünyada ve ülkemizde kabul gören uygulama: Hayvan hakkı (animal right):❌ DEĞİL Hayvan refahı (animal welfare):✅ ANLAYIŞIDIR! Kavramları çarpıtarak getirdikleri nokta👇👇 “insan refahı; hayvan hakkı” @adalet_bakanlik @bybekirbozdag @VahitKirisci @TCTarim”
    https://twitter.com/GuvenliSokaklar/status/1622263818029043712

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helal82 -- 5 Şubat 2023; 19:59:3 >
  • Hamster ve fareler sizi ilgilendirmiyor olabilir, beni ilgilendiriyorlar. Neyse ki büyükleri Türkiye'de pek yok. Bunlar böcek değil, büyük canlılar, mücadele için sarf edilen yüksek miktarda ilaçlar bir şekilde gıdaya veya direktman insana geçiyor. Çoğaldıklarnda arabaları da mahvediyorlar, elektrik hatlarına dadanırlarsa bazen tamir edilmez hale getirebiliyorlar, sigortalara epey masraf çıkarıyorlar.

Gördüğüm yerlerden Berlin yine en düzgünüydü. Paris'in, New York'un arka taraflarındaki saprofitleri görseniz... varoş olacaksa İstanbul'un varoşunu tercih ederim. Yani onların da yaptıkları doğru değil. Tabiat sıfır toleransla iyi çalışmıyor, zorlanınca tabiat kazanıyor. Biraz denge olacak. İstanbul'da zaten kaldırımı kullanamıyorum, iki kişi yanyana yürüyerek sohbet etmek gibi zevkler yok. Burası da böyle, madem akıştayız biraz hayvanat bahçesi gibi de olsun bence, temaya uygun. Sanki köpekler toplansa kaldırımda yürüyebileceğiz, ertesi gün boylu boyunca üç araba daha park edecek. Madem it diyorsunuz, it ölünce meydan kalır demişler. Olacağı bu. Sanki parayla iyi şeyler yapılıyor... Bostancı'nın güzelim semtlerinde ara sokaklara tüneller kazdılar, sokak kavşakları için, kuyuya çevirdiler güzelim mekanları, gürültüleri ayrı mesele. Sokak köpeklerine mama verilince belki böyle şeylere para kalmaz. Bence eşekler de gelsin, hipopotamlar da... arabalarımızın üzerinde yürüsünler, iyi olur, desteklerim. Benden bir oy garanti.

Ben de köpekleri çok sevmiyorum, kokuyorlar, çoğaldıklarında beni de korkutuyorlar falan, ama bu sevmemek onlara zarar verilmesine razıyım anlamına gelmiyor. Farkımız burada. Aralarından biri bana iyi yaklaşırsa, ki neredeyse %100 iyi yaklaşıyolar, onlara kötülük yapamam.

• Aboooo, köpeklerin fare yakaladığınımı ima etmeye çalışıyor birisi 😲

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vugron 35000 gün ceza almış. Ne yaptı ki 100 yıl ceza verdiler? :)

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

😳😳😳😳😳

yakında bizi de banlarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal82 H kullanıcısına yanıt

Ben her zaman söyledim öyle bir dönemde yaşıyoruz ki çok sıkıntılı cidden artık bu saatten sonra her şey daha da beter olacak gibi duruyor dünya geneli

bu gezegenin top yekün dümdüz edilmesi lazım çünkü ayaklar baş olmuş vaziyette bunun bir kaç adım ötesi bu olur bundan beter olur aha;

herşey her yerde adım adım daha karmaşık ve içinden çıkılmaz hale geliyor

• hayvanseverler bu işe ne diyor acaba?

• Herkes dikkatli olsun....

Başıboş köpek terörü can almaya devam ediyor...Başıboş Köpek Sorunu - Stray Dog Problemtwitter
    “2023 yılında sokağın ortasında başıboş köpeklerce parçalanmaya ramak kala #KöpekTerörü”
    https://twitter.com/KopekSorunu/status/1622308871896276997
  • miko_miko kullanıcısına yanıt
    ban yememek için gerekenleri anlatayım:

buradaki hayvansever geçinen tiplerle hiç diyaloğa girmemek lazım. diyaloğa girip ikna etmeye çalışırsan demogoji yapıp seni tartışmaya çekmeye çalışıyorlar. tartışma sırasında sana hakaret ediyorlar. sen de karşılık verince seni yönetime şikayet ediyorlar. yönetimde moderatör kankaları olduğu için seni ban'lıyorlar. sen de bana hakaret etti diye şikayet etsen de hasıraltı ediyorlar. sana hakaret eden ceza almıyor. bu şekilde al gülüm ver gülüm istediklerini ban'lıyorlar. onun için ben tartışmaya girmek istemediğim herkesi bloklayıp geçtim. kimseyle tartışmıyorum. fikirlerimi yazıp geçiyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.