Şimdi Ara

Başımdan geçen SSD hikayesi. SSDNowV300 kazığından 840 Pro'ya.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz haftasonu bir kasa topladım ve yeni kasa ile beraber SSD'ye geçtim.

Kasayı f/p olarak topladık SSD'de de ucuza kaçtık ama SSD olayı pahalı patladı.

350 liraya240 GB Kingston SSDNow V300 aldık. (Vatanda 250 liraya düşmüş. Çünkü bu ürünün hatalı olduğunun farkına vardılar. )

Sonra bu SSD saniyede okum yazma ortalaması olarak 190'ı geçmedi.

Vatan PC'ye gittim sıkıntıyı anlattım verdim ve servise gönderdim.

Sonra inceldiği yerden kopsun dedim ve Samsung 840 Pro 256 GB aldım ve sistemimi kurdum.

Şu an Asus Z77 Intel Anakart ile Aşağıdaki performansı verdi. (Rapid mode açıkken bu rakamları verdi. Rapid mode kapalıyken günlük kullanımda fark edilecek akdar büyük bir fark olmuyor ve onun için rapid mode kapalı olarak kullanmayı düşünüyorum. Gerektiği zamanlarda açarız.)

Başımdan geçen SSD hikayesi. SSDNowV300 kazığından 840 Pro'ya.

(SSNow V300'ün net olarak 3 katı hızlı. Açılırken Windows bayrağı oluşamadan tak diye masaüstüne düşüyor.)

SSDNow'un sonu ne olur bilmiyorum. Servis değişimde ısrar ederse bende direticem ve iyi bir okuma hızı olmayan cihaz gelmesse teslim almayacam. Vatan'daki bir eleman değişim yapıp kapalı kutu gönderirseler değiştiririz, farkı ödeyip beğendiğin başkada alabilmen için uğraşırım falan dedi. Neyse onu düşünmek istemiyorum. Oradan gelecek cihazı Yerel Disk D olarak kullanıp Raid-0 muhabbetini araştırıcam.

Son söz; SSD'den yüksek performans bekleyen arkadaşlar Kingston V300'lere bulaşmasın. Benim uçanda kaçanda gözüm yok, pc ve oyunlar HDD'ye göre hızlı açısın yeter diyenler için ucuz bir seçenek. (240 GB 250 liraya vatandan alınabiliyor ve stok oldukça yüksek.) Gerçek SSD performansı görmek isteyenler arkadaşlar Samsung 840 Pro veya Evo sizi hıza doyuracaktır. Samsung'un iyi olmakla birlikte teknik desteği ve anlaşılır, kolay kullanılan bir kontrol paneli var. Başınıza bir şey geldiğinde karşınızda muhatap bulamayacağınız antin kuntin markalara bulaşmayın.

Ve Allah'tan ki Donanım Haber @Chris Brown ve SSDLABS kurucusu @Solid State Disk var ve bu konularda bizi aydınlattı. SSD'ye yolu düşen kişilerin bu 2 yere uğramaları lazım. Yoksa benim gibi sıkıntı yaşarlar.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafatarya -- 8 Mayıs 2014; 10:22:53 >

• Parasına göre mal. Kazık kelimesini kullanmanın manası ne?
    Ayrıca fiyat 322 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/240gb-v300-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-hizi-450mb-_-yazma-hizi-450mb.html?srt=UP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 9 Mayıs 2014; 11:13:01 >
  • Bunlar biraz da şans işi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Parasına göre mal. Kazık kelimesini kullanmanın manası ne?
    Ayrıca fiyat 322 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/240gb-v300-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-hizi-450mb-_-yazma-hizi-450mb.html?srt=UP

20 lira daha verip extreme alıp daha hızlı kullanılabiliyorsa bu bir kazıktır
  • Sonrasında gelen en ucuzu Sandisk ve fiyatı 389 TL. Matematiğin mi iyi değil yoksa başka bir sorun mu var?
    Adam fiyatını koymuş. Almadan önce internetten bakıp fiyata göre sıralama yaptırarak gayet güzel herşeyi görebilirdin.
    Her malın bir ederi vardır. Hoşuna gitmiyorsa almazsın bu kadar basit. Bana göre de Tofaş'ın ürettiği arabalar çok kazık....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Sonrasında gelen en ucuzu Sandisk ve fiyatı 389 TL. Matematiğin mi iyi değil yoksa başka bir sorun mu var?
    Adam fiyatını koymuş. Almadan önce internetten bakıp fiyata göre sıralama yaptırarak gayet güzel herşeyi görebilirdin.
    Her malın bir ederi vardır. Hoşuna gitmiyorsa almazsın bu kadar basit. Bana göre de Tofaş'ın ürettiği arabalar çok kazık....

Ben mağazadan aldım mağazada 367 lira kingston 389 lira extreme.

Sen hiç vatana gitmedin galiba. Mağaza fiyatlarıyla site fiyatları tutuşmuyor. Siteden alıp 5 gün bekleyeceksen o fiyata alıyorsun.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-v300-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-hizi-450mb-_-yazma-hizi-450mb.html
    bende bundan 2 tane var raid 0 yaptım hızlar 970 lere fırladı yani o kadar kötü olsa kullanıcılardan olumlu yorum gelmezdi ilk önce düşük hız almıştım sonra sata portlarını değiştirince iş düzeldi ve gayet memnunum
  • kafatarya kullanıcısına yanıt
    Kendimde 840 pro kullanıyorum hakikatten çok kaliteli alet windows boot ekranı gözükmeden masaüstüne geçiyor ve 1 saniyede asus gpu tweak , els wire gibi programları açıyor ; bu muhteşem birşey . Pc yi her açtığımda iyiki ssd almışım diyorum umarım . Güle güle kullan , hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Kendimde 840 pro kullanıyorum hakikatten çok kaliteli alet windows boot ekranı gözükmeden masaüstüne geçiyor ve 1 saniyede asus gpu tweak , els wire gibi programları açıyor ; bu muhteşem birşey . Pc yi her açtığımda iyiki ssd almışım diyorum umarım . Güle güle kullan , hayırlı olsun.

Sağolasın hocam. Bende hiç pişman değilim. 840 Pro'nun hurdası bile edemez V300'ler.
  • kafatarya kullanıcısına yanıt
    Aslında 240 gb v300 alıp raid 0 kullanma fikrim var mâlum sudan ucuz

• quote:

Ben 240 gb V300'ü servise gödnerdim o gelince raid sıfır olayına dalıcam. Faydasını zararını araştırıyorum şimdi hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafatarya

quote:

Ben 240 gb V300'ü servise gödnerdim o gelince raid sıfır olayına dalıcam. Faydasını zararını araştırıyorum şimdi hocam.

Çok çok düşük bir ihtimal ssd verilerinin tamamı silinebilir . Zaten önemli verilerimi HDD üzerinde tutuyorum , ancak şuan v300 bile alamam daha yeni kasa aldım (30 dk önce filan )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vinewood -- 9 Mayıs 2014; 11:46:58 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kafatarya

quote:

Çok çok düşük bir ihtimal ssd verilerinin tamamı silinebilir . Zaten önemli verilerimi HDD üzerinde tutuyorum , ancak şuan v300 bile alamam daha yeni kasa aldım (30 dk önce filan )

Hocam silinsede zaten herşeyi sakladığım harici bir diskim var. En fazla tekrar sistemi kurar oyunları programları yükleriz.

• Çok çeken var bu v300 serisinden anlaşılan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.