Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
488.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Enseçıbanı

Şu an çok zor bir durumda yazıyorum.3 gündür ensemle sırtımın birleştiği yerde çıkan çıban yüzünden çok acı çekiyorum.Sol omzumda da çıkan çıban çok acıyor.Çenemin altında da var.Yanaklarımda da var.Bırakın tıraş olmayı,banyo yapmayı uyuyamıyorum bile.Anam babam gece kalkıp niye uyumuyorsun diye bağırıp çağırıyorlar.
    17 aralık itibarıyla da 25 yaşıma girdim.Artık sigortadan da faydalanamam.Zaten doktorlar bir çare bulamadılar.
    Ben şimdi işe girsem de çalışamam.Yorgunum,bitkinim ve kelimenin tam manasıyla perişanım.
    Ayrıca üzerimde müthiş bir ağırlık var.Yoksa ben miskin hastası mıyım?
    Ölümden başka her hastalığın çaresi vardır.Çaresi varsa tedavisi de vardır.
    Buradan bütün cilt doktorlarına sesleniyorum.
    2017 miladi yılına girerken artık sesimizi duyun.Biz de doya doya vaktinde uyuyup kalkmak,doya doya saç-sakal tıraşı olmak,doya doya banyo yapmak istiyoruz.

Mesajlarımı geriye doğru okursan bir ihtimal işine yarar bir şeyler bulursun. İstersen bir göz gezdim. Umarım şifa olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: davudiskender

quote:

Orijinalden alıntı: Enseçıbanı

Şu an çok zor bir durumda yazıyorum.3 gündür ensemle sırtımın birleştiği yerde çıkan çıban yüzünden çok acı çekiyorum.Sol omzumda da çıkan çıban çok acıyor.Çenemin altında da var.Yanaklarımda da var.Bırakın tıraş olmayı,banyo yapmayı uyuyamıyorum bile.Anam babam gece kalkıp niye uyumuyorsun diye bağırıp çağırıyorlar.
    17 aralık itibarıyla da 25 yaşıma girdim.Artık sigortadan da faydalanamam.Zaten doktorlar bir çare bulamadılar.
    Ben şimdi işe girsem de çalışamam.Yorgunum,bitkinim ve kelimenin tam manasıyla perişanım.
    Ayrıca üzerimde müthiş bir ağırlık var.Yoksa ben miskin hastası mıyım?
    Ölümden başka her hastalığın çaresi vardır.Çaresi varsa tedavisi de vardır.
    Buradan bütün cilt doktorlarına sesleniyorum.
    2017 miladi yılına girerken artık sesimizi duyun.Biz de doya doya vaktinde uyuyup kalkmak,doya doya saç-sakal tıraşı olmak,doya doya banyo yapmak istiyoruz.

Mesajlarımı geriye doğru okursan bir ihtimal işine yarar bir şeyler bulursun. İstersen bir göz gezdim. Umarım şifa olur.

Ben 1 aydır kantaron yağı kullanıyorum. Akşamdan saç derisine iyice yedirip sabaha kadar tutuyorum. Şuanlık faydasını gördüm bütün şişlikler indi, iltihaplar kurudu ve kanama ortadan kalktı. Yalnız 2 gün ara verince eskiye dönüş başlıyor. Kullandığım müddetçe de sıkıntı yok.

• Arkadaşlarşu Kolloidal gümüş suyu olayı nedir ya? bir arkadaşım tavsiye etti. cildinde çıkan yaraları yok etmiş. ama zararlımı nası bişey bu?
  • Ben bir çok ingilizce yorumda kullanan kimi kişilerin faydasını gördüğünü okudum bilgim o kadar

• evet arkadaşlar. son tedavim işe yaramış gözüküyor. saç diplerimde sivilce kalmadı. ( maşallah diyelim. ) ayrıca saçlarım tekrar gürleşti. peki nasıl oldu?

öncelikle şöyle bir tedavi uyguluyordum 2 yıldır. haftada 1 gün 40 mg roacutane yutuyordum. bu tedavi 6 ay kadar iyi geldi. fakat sonraki 1,5 senede zaman zaman alevlenmeler oldu. ama genel olarak orta halli gittik. ama ben doktor aramaya devam ettim. yakın zamanda haseki de bir doktora gittim. doktora anlattım yukardaki tedaviyi. tamam bu baskılar ama çözmez dedi. 4 ay boyunca hergün 80 mg roacutane alıcaksın dedi tamamen bitirmek için. dedim hocam ama bırakınca tekrar nüks ediyormuş öyle diolar. hoca da dediki yüzde 10 vakada sadece nükseder. hastaların yüzde 80 i ilk 4 ayda geriye kalan yüzde 10 u da 2. 4 ayda tamamen kurtulur dedi. kendine eziyet çektirme roacutanne tedavisini adam gibi uygula dedi. ok hocam dedim başlayalım. fakat hoca yazın olmaz sakıncalı sonbaharda başlayalım dedi. dediki sen yine az az al baskılamaya devam et. ilaveten sana propecia diye bir ilaç yazıcam dedi. testesteronu azaltan bişimiş galiba bu. her gün 1 adet al dedi.

neyse velhasıl kelam artık haftada 80 mg rocautane ve her gün 1 adet propecia ile hastalığı durdurdum. şu an saçlarım gürleşti. sivilce yok. ilaçlara ne kadar devam etcemi bilmiyorum ama rahatsızlık vermiyorlar. ömür boyu devam edebilirim yani :) planım bu şekilde devam edip sonbahar gibi tam dozaj roacutane tedavisine başlamak.

umarım sonsuza dek biter bu illet.

• quote:

Orijinalden alıntı: refleksif24

evet arkadaşlar. son tedavim işe yaramış gözüküyor. saç diplerimde sivilce kalmadı. ( maşallah diyelim. ) ayrıca saçlarım tekrar gürleşti. peki nasıl oldu?

öncelikle şöyle bir tedavi uyguluyordum 2 yıldır. haftada 1 gün 40 mg roacutane yutuyordum. bu tedavi 6 ay kadar iyi geldi. fakat sonraki 1,5 senede zaman zaman alevlenmeler oldu. ama genel olarak orta halli gittik. ama ben doktor aramaya devam ettim. yakın zamanda haseki de bir doktora gittim. doktora anlattım yukardaki tedaviyi. tamam bu baskılar ama çözmez dedi. 4 ay boyunca hergün 80 mg roacutane alıcaksın dedi tamamen bitirmek için. dedim hocam ama bırakınca tekrar nüks ediyormuş öyle diolar. hoca da dediki yüzde 10 vakada sadece nükseder. hastaların yüzde 80 i ilk 4 ayda geriye kalan yüzde 10 u da 2. 4 ayda tamamen kurtulur dedi. kendine eziyet çektirme roacutanne tedavisini adam gibi uygula dedi. ok hocam dedim başlayalım. fakat hoca yazın olmaz sakıncalı sonbaharda başlayalım dedi. dediki sen yine az az al baskılamaya devam et. ilaveten sana propecia diye bir ilaç yazıcam dedi. testesteronu azaltan bişimiş galiba bu. her gün 1 adet al dedi.

neyse velhasıl kelam artık haftada 80 mg rocautane ve her gün 1 adet propecia ile hastalığı durdurdum. şu an saçlarım gürleşti. sivilce yok. ilaçlara ne kadar devam etcemi bilmiyorum ama rahatsızlık vermiyorlar. ömür boyu devam edebilirim yani :) planım bu şekilde devam edip sonbahar gibi tam dozaj roacutane tedavisine başlamak.

Geçmiş olsun hocam.

Ben de 6 aydır acnegen kullanıyordum. Bu son ayda karaciğer değerlerim artmaya başlayınca doktor ara verdi.
    Şuan sivilce çıkmıyor fakat saç diplerim içeriden acıyor hala. Saçları yıkayınca ağrı acı geçiyor fakat 1-2 gün sonra acı tekrar başlıyor. Yakın zamanda tekrardan kan degerlerimi ölçtürüp doktora gideceğim. Bir de kullanmam için dermovate saç losyonu vermişti pek bir işe yaramadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

quote:

evet arkadaşlar. son tedavim işe yaramış gözüküyor. saç diplerimde sivilce kalmadı. ( maşallah diyelim. ) ayrıca saçlarım tekrar gürleşti. peki nasıl oldu?

Geçmiş olsun hocam.

Ben de 6 aydır acnegen kullanıyordum. Bu son ayda karaciğer değerlerim artmaya başlayınca doktor ara verdi.
    Şuan sivilce çıkmıyor fakat saç diplerim içeriden acıyor hala. Saçları yıkayınca ağrı acı geçiyor fakat 1-2 gün sonra acı tekrar başlıyor. Yakın zamanda tekrardan kan degerlerimi ölçtürüp doktora gideceğim. Bir de kullanmam için dermovate saç losyonu vermişti pek bir işe yaramadı.

geçmiş olsun hocam. Benzer bir tedavi uyguluyorsun. acnegen ve roacutanne aynı etkenliğe sahip sanırım.

• Bende 2 yıldır bu lanet durumdan muzdaribim. Açıkçası çok farklı tedavi yöntemleri denemedim ancak Head and Shoulders Clinical Strength gayet iyi geldi diyebilirim. Son 6 aydır bu şampuanı kullanıyorum. Ertesi gün hemen etki gösteriyor. Deneyen varsa veya denemeyi düşünen var ise mutlaka bir göz atın bu şampuana.
  • Daha oncede post paylasmistim youtube ve redditte cogu kisi deneyimlerini paylasmis bende 3yildir bogusuyorum antalya ve alanyadaki butun devlet dermatologlarina gittim kozanol verdiler antibiyotik verdiler fucidin cleocitin t yazdilar her doktor farkli ilac yazdi hicbiri sonuc vermedi son doktorum tedavisi yok surekli uygulaman lazim dikkat etmen lazim dedi 2gun once internet deneyimlerinden yola cikarak kendi tedavimi uygulamaya basladim 1 ay devam edicem ve buraya guncel bilgilendirme yapicam. Suan uyguladigim kendimce tedavi

bol su icmek

sabah ve aksamlari zerdecal ve ilik sut karisimi yapip iciyorum

1gun beyaz sirke ertesi gun pamukla sicak su kompres yapiyorum ( sirke iltihabi temizliyo ayrica sivilceyi kanatiyo dustan once yapiyorum ve sampuanla yikiyorum sacimi daha yeni basladim o yuzden ilerleyen zamanlarda ne olucak bilmiyorum)

Ayrica antiseptik protex activex gibi sabunlar yuz iicin onerilmis benim sadece sacimda yok yuzumde sacimda ve gogus bolgemde var o yuzden sabuna almadim sadece yuzunde olan arkadaslar sabah ve aksamlari sabunla yüzlerini yikayabilirler.

Simdilik bu dediklerimi yapiyorum 1ay devam edicem eger eetkisi olur eger olmazsa yurtdisindayim suan ve burdaki bi dermatologa gidicem bakalim turk hekimlerinden farkli bi oneride buluncaklarmi merak ediyorum. Hepimize gecmis olsun.

• Son zamanlardaki deneyimlerime göre otacı kükürtlü sabun kaşıntı ve sivilceleri geçiriyor ama devamlı kullanmak lazım. Sivilceleri kurutup yok ediyor yalnız 3 gün bunla yıkanmadın mı yine aynı duruma dönmeye başlıyorsun.

Diğer bir sorunum bundan kaynaklı mı bilmiyorum ama son 1 aydır ne tarafa yatsam boynumun o tarafında bir ağrı oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde kafamda ön ve yan taraflar değilde arka enseye doğru sivilceler çıkmaya başladı, genelde bazen çıkar giderdi son 3 haftadan beri geçmedi, bu hastalığın adı nedir ve onerebileceginiz tedavi var mı ?

• Arkadaslar folikulit ile birlikte lenf bezleriniz sisiyor mu?

• Çözüm::: Buğday, Un, Gluten alerjisi/hassasiyeti. 7 gün boyunca Un,BUğday,gluten içeren tüm gıdaları kesin, sonra buraya gelip yazın. Gizli buğday içeriklerine dikkat ( çorbaya katılabilen un, köfteye katılabilen ekmek vb gibi) 7 gün tam kesin bakalım bizi bilgilendirin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu dönemlerde uyguladığım tedaviyi paylaşmak istiyorum.

Haftada 1 kez 40 mg roacutanne kullanıyorum - herhangi rahatsız edici bir etkisi yok.
    Haftada 2 kez saç diplerime Klindan ampul ile masaj yapıyorum - özellikle önceden sivilcelerin yoğun olarak çıktığı bölgelere
    Haftada 4 kez saçlarımı ketoral şampuanla masaj yaparak yıkıyorum.
    Hergün bağışıklık sistemini kuvvetlendirici takviyeler alıyorum.
    Ellerimi saçıma götürme ihtimaline karşılık antibakteriyel sabun kullanıyorum.
    Eğer çıkacak gibi olursa ki hepniz o duyguyu biliyorsunuzdur hissediyorsunuz saç diplerinde bir gariplik olduğunu. o zaman antibiyotik yutuyor ve baskılıyorum artışı.

ama en önemlisi sanırım saçları mümkün olduğunca kısa tutup saç diplerine hava aldırmak.
    saçlarım kısayken yukarıda yazdıklarım işe yarıyor. fakat saçlarımı uzattığımda tekrar çıkmaya başlıyor ve kısaltmak zorunda kalıyorum. sanırım uzadıkça yağlanma artıyor ve bu sebeple bakteriler diplerde artış gösteriyor.

geçmiş olsun hocam. Peki bu sivilceler tedavi edilmediğinde kıl köklerini de öldürüyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

quote:

Bu dönemlerde uyguladığım tedaviyi paylaşmak istiyorum.

Haftada 1 kez 40 mg roacutanne kullanıyorum - herhangi rahatsız edici bir etkisi yok.
    Haftada 2 kez saç diplerime Klindan ampul ile masaj yapıyorum - özellikle önceden sivilcelerin yoğun olarak çıktığı bölgelere
    Haftada 4 kez saçlarımı ketoral şampuanla masaj yaparak yıkıyorum.
    Hergün bağışıklık sistemini kuvvetlendirici takviyeler alıyorum.
    Ellerimi saçıma götürme ihtimaline karşılık antibakteriyel sabun kullanıyorum.
    Eğer çıkacak gibi olursa ki hepniz o duyguyu biliyorsunuzdur hissediyorsunuz saç diplerinde bir gariplik olduğunu. o zaman antibiyotik yutuyor ve baskılıyorum artışı.

ama en önemlisi sanırım saçları mümkün olduğunca kısa tutup saç diplerine hava aldırmak.
    saçlarım kısayken yukarıda yazdıklarım işe yarıyor. fakat saçlarımı uzattığımda tekrar çıkmaya başlıyor ve kısaltmak zorunda kalıyorum. sanırım uzadıkça yağlanma artıyor ve bu sebeple bakteriler diplerde artış gösteriyor.

geçmiş olsun hocam. Peki bu sivilceler tedavi edilmediğinde kıl köklerini de öldürüyor mu?

O kadarını bilemiyorum. ama sivilcelerin yoğunlaştığı bölgelerde saç kayıpları yaşanıyor. yer yer boşluklar oluyor saçlarında

• Peki hocam bosluklarda bidaha sac cikmiyor mu

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    bu uzmanlık gerektiren bir cevap olur. kendimden örnek vermek gerekirse hastalık dönemsel olarak iyileştiğinde saçlarda artış oluyor ama bakterilerin inatla yoğunlaştığı bölgelerde maalesef çıkmıyor.
  • Arkadaşlar kendinizi yormayin. Eğer hastalığınız folikulit ise ve siddetliyse bu işin çözüm izotreatinindir. Yani roaccutane ve muadilleri. Bitkisel yöntemler enfeksiyonu hafifletir ya da hafif vakalarda iyileşme sağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmantan007

Arkadaşlar kendinizi yormayin. Eğer hastalığınız folikulit ise ve siddetliyse bu işin çözüm izotreatinindir. Yani roaccutane ve muadilleri. Bitkisel yöntemler enfeksiyonu hafifletir ya da hafif vakalarda iyileşme sağlar.

Kullandım geçmedi. Ama yinede eskisinden iyi sayılır.
  • Exocoetidae kullanıcısına yanıt
    Rahatsız edecek seviyede mi hocam?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.