Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
488.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şuanda perhizde ikinci haftam. Ve yüzümde faydasını görmeye başladım ama başımda halen çıkmaya devam ediyor. Süt ürünleri tüketmemek zor ama eğer bu sıkıntımız godecekse değer...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay zoretanin kullandım. Bıraktıktan 6-7 ay sonra sac diplerinde sivilce sanıp doktoruma gittim bana mantar ya da bakteri kaynaklı folikülit olabileceğini söyledi konazol şampuan ve tetradox yazdı. Tetradox kullandığım zamanlar yok oluyor bıraktıktan sonra tekrar başlıyorlardı. Iyice bakteri kaynaklı diye düşünürken 3 posta tetradox kullanıp rahatladiktan sonra tekrar çıkması üzerine arkadaşların (üstüne açıdan kafayı yastiga koyamamaktan ve bunun stresinden muhtemelen yüzümde de tekrar çıkmaya başladı akneler) doktoruma roaccutane yazın uğraşamam bunlarla dedim.

Bu sefer maks dozu kullandım (kilo başı 150mg) her yer tertemiz oldu tekrar. Geçenlerde (ilacı bıraktıktan birkaç hafta sonra çenemin altında bir tane sivilce çıktı dedim ki bu belli ki bir seyden kaynaklı beslenmeyi mi değiştirsem diye araştırırken süt ve süt ürünlerinin çene altında sivilcelerde yaygın bir neden olabileceği ile ilgili bi makale okudum dedim tamam hemen kesiyoruz bunları.

Ama o kadar kolay olmadı yaş pasta geldi gömdüm masaya yoğurt konuldu gömdüm (bu sürede günde yarım litre süt içen ben hic süt içmiyor ve peynir yemiyordum). Ayrıca poğaça, beyaz ekmek de yemiyorum esmer ekmeği kırk yılın başında yiyorum.

Geçenlerde kan vermem gerekti. Monosit seviyem %60lara çıkmıştı (monosit parazit ve mantarlarda yükseliyormuş) dedim ki allah allah parazit olamaz mantar da ne alaka derken birkaç gün içinde folikülit tekrar başladı. Ense tarafından başlayan iltihaplar birkaç gün içinde yükseldi kafanın tepesine oturdu şimdi aşağı doğru kayıyor ve öndeki saç sınırının birkaç cm arkasında durmuş durumdalar. Kesinlikle kaşımamaya çalışıyorum ama birkaç kez uykumdan kasirken uyandım. Konazol şampuan kullanıyorum kaşıntı azaltsın diye. Bir de sirke uygulamaya başlayacağım haftada birkaç gün saç derisine ((Şampuan önerilerine açığım bu arada)). Her gün saçımı yıkamaya başladım (ondan önce 2 günde 1di). Yastık kılıflarımı 4 günde bir değiştiriyorum (sağa dönük uyuduğum için yastığın 4 kenarını birer gün kullanıp atıyorum kirliye). Süt ve süt ürünlerini tamamen kestim (yoğurt dahil). Süt tozu yazan hiçbir şey yemiyorum.

Bakalım bu sefer ne olacak acaba yıllardır uğraştığım sivilce ve folikülitlerin sebebi süt ve hamur olabilir mi öğreneceğim. Gelişmeleri buraya yazarım hatırlayabilirsem.

Dipnot: Beslenme kaynaklı ya da berberde bulaştı diye düşünüyorum. İki seferde de başlangıç tıraş olduktan sonra oldu. Beslenmeyle düzelmezse ya da beslenmenin kaynak olmadığını anlarsam ne yapacağım bilmiyorum. Artık saçları evde mi keseceğiz bakıp görelim.

• Arkadaşlar bir aydan fazla süt ve süt ürünleri pehrizi yaptım. Önce yüzümde hafifledi. Başımdada hafifledi. Ama son birkaç gündür tekrardan yüzümde ve başımda çıkmaya başladılar.

Bu bir aylık süre boyunca süt, yoğurt, ayran içmedim. Abur cubur almadım. Sadece ev yemeklerine ek olarak Doritos, Döner, kola meyve nektarı vs yedim.

Artık bu konudan gerçekten çok sıkıldım...

• doritostada var süt ürünü kolada yasak ayrıca bunlarıda kesmen lazım
  • mymaxmy M kullanıcısına yanıt
    Hayatimizin sonuna kadar bu haldemi yaşayacağız?

• Dönerdede süt var bir gün önceden eti süte yatirip terbiye ediyorlar et sütü emiyor daha yumusak ve lezzetli oluyor

• Arkadaşlar böyle olmuyor. Özelden bana telefon numaralarınızı yazın bir whatsapp grubu açalım. Soru soruyoruz 1 ay sonra cevap geliyor burda :)
  • Neden süt ve süt ürünleri tetikliyor, nedenini bilin... çünkü büyük baş hayvandaki büyüme hormonları sütüne ve etine geçer heleki hayvan hamile ise... size acilen karatay diyetini öneririm. Buğday ve şeker ve şekere dönüşen herşey yasak. (İnceleyin) süt ürünleri içinde kesinlikle küçük baş hayvan ürünleri, koyun peyniri vs gibi.. birde dünya da bu problem için roaccutane’ı farklı bir formda kullanılıyor şöyleki buna “ultra low dose, long term” diyorlar yani çok düşük doz ama uzun dönem kullanımı şöyleki formülünü de söyleyeyim 65 kilonun altındakiler haftada iki kere 10mg üstündekiler haftada 3 kere 10 mg kullanabilir. Karatay diyeti ve düşük doz roaccutane ile hemen kurtulursunuz. Roaccutane 3 ay sonunda git gide düşürebilirsiniz haftada 3 alıyorsanız haftada 2 ye sonrasında haftada bire düşürebilirsiniz... bu dozlarda her ay kontrole gerek de yok 2 ayda bir yada 3 ayda bir kan verin yeter, yan etkilerinide görmiceksiniz. Şeker, unlu mamüller ve büyük baş (inek) ürünleri yok unutmayın. Yumurtayıda doğal bulmaya çalışın👍🏼

• Bir de yazmayı unutmuşum, erkekler için enseyi ve yanları makina ile aldırın 15 günde bir. Hani amerikan traş vardırya onun gibi. O bölgeleri kısa tutmakta fayda var. Saçlar çok uzadığında kıllar sivrileşip dönüyor cilde batıyor siz farkında olmadan. Sakallar içinde çift taraflı jiletli makinalar vardır hani alta resmini atarım ondan başka şeylerle olmayın. Traş makinasıymış mach3 müş sakın kullanmayın.

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel

• Peki bu dediğiniz hormon neden sadece bize yan etki yapıyor ? Diğer insanlarda sıkıntı yok ?

Hayatımızın sonuna kadar bu haldemi yaşayacağız, süt ve süt ürünleri, yumurta, yağ bunlar günlük yaşamımızda karşımıza çıkan kaçınılmaz yemekler. Herşeyin içine koyuyorlar bu maddeleri..
  • Çünkü senin reseptörlerin bu hormanlara ve maddelere duyarlı ve düzensiz antibiyotikler kullanarak daha da duyarlı hale getirilmiş, ben tamamen uzak durun demiyorum. Doğal olanı bulabiliyorsanız yiyin için sıkıntı yok. Ama malesef pakede girmiş her şeyde bu maddeler var. Bana bu sorunda antibiyotikler çözüm değil işi daha kötüye götürüyor gibi geliyor, geçici çözüm sağlıyorlar.. buradaki herkes düzensiz şekilde bu antibiyotikleri kullanmış ve vücudunun dengesini bozmuş zaten. Bence yukarıda bahsettiğim beslenme tarzıyla ve düşük doz roacc. tedavisi ile bünyenizi bağırsak floranızı iyice düzene sokarsınız, çünkü bu süre zarfında antibiyotik kullanmayacaksınız sonrasında zaten herşey daha iyiye gidecektir... yani vücudunuza bir, iki yıl kadar antibiyotik sokmayacağınız bir işleyişden bahsediyorum.

• Aslında antibiyotik kullanımını ben kendim yapmadım. Doktor 2 yıl boyunca kullan dedi. 2 buçuk yıla kadar kullandım. Ama son 1 yıldır ağzıma sokmuyorum antibiyotiği. Bu şikayet için ne zaman doktora gitsek hemen antibiyotiği dayatıyorlar reçeteye ve dediğiniz gibi insanların bünyesini alt üst ediyorlar.

Peki sizde varmı bu hastalık?

Düzeltme : Bazen iltihaplar çok azınca doktorun vermiş olduğu merhemi kullanıyorum. Merhemin oral yollarla alınan antibiyotikler gibi zararı yoktur değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heamvivna -- 20 Ocak 2018; 15:21:31 >
  • Merhemin oral yolla alınan kadar zararı yok, sürme ilaçlarda emilim çok çok az tabi. Ama burada antibakteriyel sabunlar falan tavsiye edilmiş zamanında bunları in kullanımıda doğal florayı bozup bakterilerin daha güçlü daha patojen hale dönüşmesine yarar. Bende de vardı yukarıda bahsettiğim şekilde geçti, düşük doz, sık traş, beslenme stili. Bende ayrıca fıstık alerjisi de vardı, baklava falan coşturuyordu ama asıl çözüm diğer 3 madde

• Birde sadece folikülit değil sivilce egzama v.b tüm cilt problemi yaşayanlara en büyük tavsiyem haftada 2 -3 kez bolca terleyeceğiniz bir spor yapın, terlemek cildin altındaki o toksini öyle güzel temizliyorki, ama burada şöyle bir nüans var bu terleme sakın ama sakın sauna buhar odası ve benzeri yollarla olmayacak ters teper daha kötü yapar. Çünkü dış etken yoluyla( aşırı sıcak nemli ortamlar falan) cilt bütünlüğünü bozar cildi herşeye daha açık hale getirir. Doğru yol spor ile terlemekte sonrasında ılık bir duş bitti👍🏼

• Bugün doktora gittim. Gittiğim doktor baya ilgisizdi. Sana ağır bir ilaç yazacağım dedi ve aknetrent adında bir ilaç yazdı. Ivır zıvır imzalattı. 1 ay sonrada aç karna tekrar gel dedi.

Ama ben bu ilacı biraz araştırdım, kullanıcı yorumlarını okuyunca ürktüm doğrusu...

Aranızda kullanan varmı bu ilacı? Önerir misiniz? Yüzümün hali yukarıda belli...

• arkadaslar ben 2 yildir bu problemi yasiyorum.Azerbaycanliyim ilk once başımda oldu bir gec? büyük bir sıcaklık oldu.gec? durub başımı soğuk suya soktum yoksa dayanamıyordum sonra bu sivilceler çıktı. Şimdi üst dodak çenemde var. Antibiotik bu işin çözümü değil. Dermatoloqlar bu işi antibiotike bağlıyor insanın organisminden haberleri yok.

Ben programciyim gunum ancak pc karşısında oturmakla geçiyor hareket etmiyorum. Bizim problemimiz şu ki biz hareket etmiyoruz immun sistemimiz dengesiz hale gelmiş v? bu bakterileri
    öldüremiyor immun sistemimiz. Yeniden Kan Analizleri verdim + Dvitamini analizi. D vitaminim çok düşük havaya günşe çıkmatığımdan dolayı + 2 yıl denize gitmedim ve 2 yildir bu bende var hep bundan subhem var + TSH Hormonu analizi verdim o da dengesiz o hormon kara ciğeri + ve diğer organları dengede tutuyormuş şimdi tedavi ediyorum 1 ay sonra bana gel bakalım ne oluyor. Eğer bunlar dengeye geldiğinde yine böyle şeyler olursa söylediki senin cinsi hormonlarına bakarız. Yani uzun lafın kısası bu işler antibiotikle olmuyor içimizde bir şeyler doğru gitmiyor.

Endokrinolog yanına gidin!

Ben 1 ay tamamında burda yazacam neler oldu iyileştimmi yoksa devammı ediyor.

Birde arkadaşlar eöer iyileşmezsem cinsi hormonlarıma bakacaklar burda bu problemi yaşayanlar Evlimi yoksa Bekarmi? çünki doktor onu benden sordu ve hareket etmemi söğledi güneşe çıkmamı.

• Bak Azerbaycanlı kardeşimiz ne güzel söylemiş, “doktor hareket etmemi söyledi,, haftada 3 gün spor ve doğru beslenme ile geçip gidecek bir sorun. Antibiyotik çözüm değil.. Messevim arkadaşım doktorun sana verdiği ilaç roaccutanın aynısı sdece adı değişik, düşük dozda kullanabilirsin kontrol altına aldıktan sonrada spor ve doğru beslenme ile ilacı bırakır devam edersin...

• Ben 18 yaşındayım ve hemen hemen 2 senedir bende bu hastalığı yaşıyorum . Yöntemlerin hepsini denedim (bitkisel otlar da dahil) bir süre azaltıyor ama ondan sonra yeniden oluşuyor.son bi kac aydır kafamdakilarin baya azdığı dönem oldu alev alıyordu resmen.

3 hafta önce "hacamat" (iyice arastirin(ve gerçekten inanın))oldum ve kafamda tekrardan sivilce oluşmadı(mucize [:) ] ve suratimda benim baya sivilce dolu inşallah onlarda geçer (onda da değişiklik oldu suratimda çıkan iltihapli sivilceler hemen kendiliğinden kurudu)

Internette araştırmalarım sırasında bu sitedeki yorumlara da bakmistim ve hacamat etkili olduğu için hemen hesap açıp yazmak istedim çünkü bu hastalığın zorluklarını bende yaşadım .

Biraz zaman geçtikten sonra gelişmeleri aktarırım insAllah...
    Hacamat la ilgili bilgi almak isteyenler mesaj atabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifa12e -- 25 Ocak 2018; 11:56:44 >

• Ve eğer cildiniz hassassa ilaç tedavilerine falan baslamayin derim ben başlamıştım ve cildim daha da kötü oldu, uyuyamadigim günler oldu ,yüzümü suyla yıkarken dahi korkar oldum(alternatif tıb bı deneyin)

Ve en önemlisi antibiyotiği kullanmayın. artık buna kesin gözle bakiyorum

Süt ve süt urunleri+aburcuburlar bunları yememeye başlıyorum artık düzgün bir şekilde (gercekten de çikolata falan yediğinde daha çok kaşıntı hissediyorum ve cipsi söylemiyorum bile yediğim an cikiyo)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifa12e -- 25 Ocak 2018; 1:21:1 >
  • Şifa12e kullanıcısına yanıt
    Kardeşim son durum nedir? Perhiz nasıl gidiyor?

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.