Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
488.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Bugün aktardan gidip deneyeceğim. İnşallah faydasını görürüz. Dediğiniz gibi doktorların bu konuda pek bir bilgisi yok. En son gittiğim cildiyeci bu hastalığın tedavisinin olmadığını söyledi. Yine pahalı bir şampuan yazıp göndermişti ama oda işe yaramamıştı... Rabbim sifa versin inşallah. Gerçekten zor bir durum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar, hepinize geçmiş olsun, kolaylıklar dilerim. Çok illet bir hastalık bu. Kafamda folikülit dekalvans mevcut, sakal kısmında da 2 adet var, biri daha yeni çıktı. Çıktığı yerde saç/sakal kalmıyor.

Şimdi benim sizlere bir sorum olacak, çoğu arkadaş Roaccutane kullandıkları sırada hastalığın yok olduğunu belirtmişler. Yalnız ben 6 aydır Roaccutane kullanıyorum ve 7 aydır da kafamdan kortizon iğnesi oluyorum. Daha bir kere bile lezyonların geçtiği olmadı, aksine dediğim gibi sakalımda da bir tane daha çıktı. Sizde etki etmesi ne kadar sürdü? Acaba beklemem mi gerekiyor yoksa şimdiye etki göstermesi gerekir miydi? Lütfen birileri aydınlatsın zira kafam çok karışık. Geçmiş olsun tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kılkökü -- 1 Mart 2018; 20:15:20 >
  • Hocam çift taraflı makine link atabilir misiniz tam emin olamadım ,birde jiletin daha çok tahriş ettiğini biliyorum jilet daha kotu yapar diye korkmuyor değilim ,cevabınız için teşekkürler yeni gördüm :)

• Birde şunu da ekleyim tam ifade edemedim belki 21 yaşındayım öğrenciyim ve kirli sakal kullanıyorum zaten çok sık tras olmuyorum 2 haftada bir boynumu tras makinesi ile alıyorum(üç başlı olan ve jiletin yerini tuttuğu iddiasında olanlardan değil ) ancak 2 haftalık sürede bir iyileşme göremiyorum önerinizi dikkate alıp deneyecegim

• Kılkökü K kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Şimdi başınızda çıkan sivilcelerin yerlerinde ki saçlar hep dökülüyor mu, yerine başkası çıkıyormu?

Dediğiniz ilaç çok etkili bir ilaç. Bildiğim kadarıyla uzun süre kullanmamaniz gerekiyor. Geçen doktor bana yazdı ama ben kullanmaya cesaret edemedim. Onun yerine doğal yöntemlerle tedavi görmeye çalışıyorum. Size tavsiyem bu yönde. Madem 6 aylık bir süre zarfında etkisini görmediniz ilacın o halde kullanmayı bırakın..

Yok illa kullanacağım diyorsanız iki ayda bir kan tahlili yaptırın. Ona göre doktor kontrolünde kullanmaya devam edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heamvivna -- 2 Mart 2018; 8:47:0 >
  • Merhaba hocam, teşekkür ederim.

Bana bu hastalığın başka tedavisi olmadığı söylendi ve doğrudan bu tedaviye koydular. Ayda 1 kez de Kenacort adlı bir ilacı enjekte ediyorlar, şimdi oradan geliyorum hatta.

Çıkan yerlerde saç dökülüyor fakat bir kısmını iğne ile kurtarmayı başardım, bazı kısımlar ise gelmedi. Ne zaman doktora gitsem dişimi sıkmam gerektiği söyleniyor fakat bilemedim, tedavi esnasında sakalımda tekrar çıkınca şüpheye düştüm.

• mymaxmy M kullanıcısına yanıt
    öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar..sırf bu lanet hastalık için üye olum foruma.
    bilgisi olanlar lütfen cevap versin.?
    benim kafamdaki kıl kökü iltihabı bu arkadaşınkinden en az 5 kat daha fazla.
    kullanmadıgım ot hap krem losyon kalmadı.bir gram fayda göremedim.geceleri uyuyabilmek için ya uyku hapı alırım.yada zil zurna sarhoş olana kadar alkol alırım ki basımdaki ağrıyı hissetmeden bikaç saat uyuyabileyim.yani hastalık ciddi derecede.doktorların bı nane bıldıgı yok bu konuda.sizlere sorum şu:
    saçlarıma lazer epilasyon yaptırsam,saçlardan kurtulunca doğal olarak kılkökü iltihabından da kurtulmuş olurmuyum?
    ikinci soru:kafanın içinde beyin olduğu için saç bölgesine lazer tedavi yapılabilirmi?
    lütfen cevap verin gercekten zor durumdayım ve çaresiz kaldım
    buarada bu hastalık yaklasık 3 yıldır devam etmekte.
    şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhat sırakaya

öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar..sırf bu lanet hastalık için üye olum foruma.
    kullanmadıgım ot hap krem losyon kalmadı.bir gram fayda göremedim.geceleri uyuyabilmek için ya uyku hapı alırım.yada zil zurna sarhoş olana kadar alkol alırım ki basımdaki ağrıyı hissetmeden bikaç saat uyuyabileyim.yani hastalık ciddi derecede.doktorların bı nane bıldıgı yok bu konuda.sizlere sorum şu:
    saçlarıma lazer epilasyon yaptırsam,saçlardan kurtulunca doğal olarak kılkökü iltihabından da kurtulmuş olurmuyum?
    ikinci soru:kafanın içinde beyin olduğu için saç bölgesine lazer tedavi yapılabilirmi?
    şimdiden teşekkür ederim

Arkadaşım Merhaba,
    Yazını okuyunca eski günlerim aklımı geldi açıkçası, belki anlattığın kadar ağır bir halde değildim ama seni anlayabiliyorum.
    Alıntıdır.
    Kafa derisinde de vücudun geri kalanındaki gibi yağ (sebum) salgılayan gözenekler vardır. Kafa derisi üzerinde bulunan bakteriler ve ölü deri hücreleri bu sebum sıvı ile birleştiği zaman derideki gözenekleri kapatır ve sivilce salgısına yol açabilir.
    Kafa derisi çoğunlukla saç ile kaplıdır bu nedenle kafada çıkan sivilce belli olmayabilir fakat ağrı ve rahatsızlıklara neden olabilir. Hemde saç bakımı zorlaşır. Bu dönemde fırçalama veya saç tarama çok ağrılı bir hale gelebilir.
    Rahatsızlığın diğer belirtileri arasında iltihaplanma ve kaşıntı yer alıyor. Kafada sivilce tedavisi uygun bir şekilde yapılmadığı takdirde, özellikle bakterilerin neden olduğu saç köklerinin enfeksiyon kapmasına neden olabilir.
    Kafa derisi üzerinde oluşan sivilceler diğer yerde çıkanlara nazaran daha hassas ve ağrılıdırlar fakat genellikle bir hafta içinde tedavi edilebilirler. Ama sivilceler saç içinde olduğu için tedavi etmek zor bir hal alabilir.
    Bu can sıkıcı ve ağrılı sorundan kurtulmak için uygun bir saç bakımı ve hijyeni takip etmek gerekir
    Hindistan cevizi yağı ile çay ağacı yağını karıştırarak kullanman fayda sağlayabilir. Kafana masaj yaparak 10 dakika beklet ve durula.
    Hindistan cevizi yağı ağrı kesici gibidir, rahatlamanı sağlar acı çekmeni önler, çay ağacıda doğal bir antiseptik zaten, benim gibi sende doktor ilaç ot çöp vs. kullanmışsın işe yaramamış dediğimi bir dene, ama 1-2 haftada geçmiyor diye hemen kestirip attırma, deriden içeriye geçen oranlar %1 gibi diye okumuştum. şampuanına koy kullan kaybedeceğin birşey olmaz sonuçta.
    Geçmiş Olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: keremdemir

quote:

şimdiden teşekkür ederim

Arkadaşım Merhaba,
    Yazını okuyunca eski günlerim aklımı geldi açıkçası, belki anlattığın kadar ağır bir halde değildim ama seni anlayabiliyorum.
    Alıntıdır.
    Kafa derisinde de vücudun geri kalanındaki gibi yağ (sebum) salgılayan gözenekler vardır. Kafa derisi üzerinde bulunan bakteriler ve ölü deri hücreleri bu sebum sıvı ile birleştiği zaman derideki gözenekleri kapatır ve sivilce salgısına yol açabilir.
    Kafa derisi çoğunlukla saç ile kaplıdır bu nedenle kafada çıkan sivilce belli olmayabilir fakat ağrı ve rahatsızlıklara neden olabilir. Hemde saç bakımı zorlaşır. Bu dönemde fırçalama veya saç tarama çok ağrılı bir hale gelebilir.
    Rahatsızlığın diğer belirtileri arasında iltihaplanma ve kaşıntı yer alıyor. Kafada sivilce tedavisi uygun bir şekilde yapılmadığı takdirde, özellikle bakterilerin neden olduğu saç köklerinin enfeksiyon kapmasına neden olabilir.
    Kafa derisi üzerinde oluşan sivilceler diğer yerde çıkanlara nazaran daha hassas ve ağrılıdırlar fakat genellikle bir hafta içinde tedavi edilebilirler. Ama sivilceler saç içinde olduğu için tedavi etmek zor bir hal alabilir.
    Bu can sıkıcı ve ağrılı sorundan kurtulmak için uygun bir saç bakımı ve hijyeni takip etmek gerekir
    Hindistan cevizi yağı ile çay ağacı yağını karıştırarak kullanman fayda sağlayabilir. Kafana masaj yaparak 10 dakika beklet ve durula.
    Hindistan cevizi yağı ağrı kesici gibidir, rahatlamanı sağlar acı çekmeni önler, çay ağacıda doğal bir antiseptik zaten, benim gibi sende doktor ilaç ot çöp vs. kullanmışsın işe yaramamış dediğimi bir dene, ama 1-2 haftada geçmiyor diye hemen kestirip attırma, deriden içeriye geçen oranlar %1 gibi diye okumuştum. şampuanına koy kullan kaybedeceğin birşey olmaz sonuçta.
    Geçmiş Olsun.

verdiğiniz cevaptan dolayı teşekkür ederim.
    saç taramayı bırakın traş olmak yada yastığa yatmak bile işkence gibi geliyor.
    söylediğiniz karışımı denemek isterim.kaybedecek bişey yok kalmadı.)
    ancak bu karışımların ölçüsü ne olmalı?
    kaç gr yada kaç cl ?
    birde eklediğiniz alıntıda bu hastalık yağlanmadan kaynaklı diyor.
    yağlanmanın etki ettiği bi rahatsızlığa başka bi çeşit yağ ile müdahale etmek doğru olurmu?
    çay ağacı,hindistan cevizi yağını bilmediğimden ve daha önce kullanmadığımdan soruyorum yanlış anlamayın..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: keremdemir

quote:

şimdiden teşekkür ederim

Arkadaşım Merhaba,
    Alıntıdır.
    Geçmiş Olsun.

verdiğiniz cevaptan dolayı teşekkür ederim.
    saç taramayı bırakın traş olmak yada yastığa yatmak bile işkence gibi geliyor.
    söylediğiniz karışımı denemek isterim.kaybedecek bişey yok kalmadı.)
    ancak bu karışımların ölçüsü ne olmalı?
    kaç gr yada kaç cl ?
    birde eklediğiniz alıntıda bu hastalık yağlanmadan kaynaklı diyor.
    yağlanmanın etki ettiği bi rahatsızlığa başka bi çeşit yağ ile müdahale etmek doğru olurmu?
    çay ağacı,hindistan cevizi yağını bilmediğimden ve daha önce kullanmadığımdan soruyorum yanlış anlamayın..

Merhaba tekrar,
    Her zaman dediğim gibi mutlaka kullanmadan önce sizlerde araştırın, internette hemen herşey yazıyor. Ben sadece bana iyi geleni sizlerle paylaşıyorum,
    eklediğim alıntıda yağlanmadan kaynaklı diyor haklısınız ama benim saçımda yağlanma yoktu, akne oluşumuda vardı, hatta hergün yıkardım fakat geçmiyordu, tek düşüncem belirttiğim gibi sanırım çay ağacı yağı akne, sivilce oluşumunu önlüyor ve saç köklerinde bir koruyucu etki sağlıyor.
    hindistan cevizi yağına koyacağınız miktar ile ilgili bilgim yok fakat 30cl lik bir şişeye 2-3 damla çay ağacı yağı yeterli bence, şampuan ile kullanacaksanız küçük boy şampuana 7/1 çay ağacı kulanıyorum ben (20cc lik için 7/1)
    Selamlar...

• ŞİFAYI BULDUM İNŞALLAH

Yaklaşık 2 yıldır bu hastalığı yaşadığımı önceden belirtmiştim.

Komşumuzun sayesinde hacamata başladım ocak (2018)ayının ortalarında, sonra kafamdakilar gözle görülür bir şekilde azalmaya başladı . Dr.un talimatıyla birlikte 3 aydır devam ediyorum. şuan ayda 1 ' genel hacamat' oluyorum (ve artık ne kadar kirli kan biriktiyse çizik atmadan kupaya kan doluyordu. Antibiyotik kullanmaktan uyurgezer olmuştum. Hacamat olduğum gibi gözlerim aydinlandi)(vucudumuzdaki iltihabin disari atmasinin iyi oldugunu soyluyolar icerde birikmesi daha kotu , karaciger bölgesine hacamat yaptiginda bildigimiz iltihap geliyo yariya kadar )hacamatla beraber her hafta sülük le de tedaviye başladım ve yuzumdede azalma (yüzüm de kötü, özellikle o kremleri kullandıktan sonra) oldu .

Aslında bu yazıyı tamamen iyilesince yazmayı düşünüyodum ama yorumları okudukça daha önce yazmak istedim. kafamdakilar tamamen geçti diyebilirim. Artık aynaya bakınca inanasim gelmiyo . Yani hacamat la şifa bulduğum için yazmak ve sizinde faydalanmanizi istediğimden yazıyorum.

İnşallah yazdıklarımı okur şifayı bulursunuz...

(Sormak istediğiniz birşey olursa mesaj atabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifa12e -- 6 Mart 2018; 2:9:2 >

• Şifa12e kullanıcısına yanıt
    Hocam bende geçen ay hacamat olmuştum. Hacamat yaptırdığım kişide bana ciğerin yağlanmış o yüzden vücudunda bu iltihap çıkıyor demişti.

Yalnız ben hacamatı yaptıktan 2 hafta sonra başımda hiç iltihal kalmadı. Taki geçen haftaya kadar. Geçen hafta yine nüksetti ve eski haline döndü.

Ciğer tarafına hacamatı nasıl yaptırdınız ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben sadece ciğer tarafına yaptırmadım.

Hacamat da genel bölgeler var = ense kısmı , kafadan 3 ayrı yerden,ciğer bölgesi bunları 1. De oldum.

Diğer gittiğimde sırtımdan yine vücudumun ön tarafından belli yerlerden oldum, tabi kafadan da (kafamdan çizik atmadan 2 kupa doldu resmen)

Hacamat 1 defalık olunca değil yani bizim hastalık için öyle .(cunku o kullandigimiz ilaclar kani daha da koyulastiriyor cok daha pis kan geliyor)bana şuan toplamda sulukde hacamat da 5 defa olmam gerektiği söylendi.

• Bir de ayrıca benim başımdaki iltihaplar kuruyup kabuk olmuştu(katkat ve onlarda aşırı kasindiriyodu) onlar içinde 'gerçek zeytinyagi+kantaron yagi+sirke' kullandım hacamattan sonra hepsi kuruyor zaten ama kabuklarin daha çabuk dökülmesi için (yağ)ve deride mantar oluşumunu önlemek için sirke kullandım.

Bu işlemler sırasında hazır yiyeceklerin hepsinden uzak durmam gerekti çünkü hacamat tan sonra fazla kanım gitti yani yeni kan hücreleri uretiliyor bunun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifa12e -- 6 Mart 2018; 23:38:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kılkökü

Arkadaşlar öncelikle merhabalar, hepinize geçmiş olsun, kolaylıklar dilerim. Çok illet bir hastalık bu. Kafamda folikülit dekalvans mevcut, sakal kısmında da 2 adet var, biri daha yeni çıktı. Çıktığı yerde saç/sakal kalmıyor.

Şimdi benim sizlere bir sorum olacak, çoğu arkadaş Roaccutane kullandıkları sırada hastalığın yok olduğunu belirtmişler. Yalnız ben 6 aydır Roaccutane kullanıyorum ve 7 aydır da kafamdan kortizon iğnesi oluyorum. Daha bir kere bile lezyonların geçtiği olmadı, aksine dediğim gibi sakalımda da bir tane daha çıktı. Sizde etki etmesi ne kadar sürdü? Acaba beklemem mi gerekiyor yoksa şimdiye etki göstermesi gerekir miydi? Lütfen birileri aydınlatsın zira kafam çok karışık. Geçmiş olsun tekrardan.

Bende de folükülit decalvans var. Denemediğim alternatif tıp yöntemi kalmadı. geçmiş yazılarımı okursan neler yaptığımı görebilirsin. En sonunda roacutanne tedavisine başladım. bu ilacı daha önce de kullanıyordum fakat dozajını artırdım. 4 ay boyunca yoğun dozajda kullanıyorum. zaten ilacı yoğun dozaj kullansan da kullanmasan da almaya başladığından itibaren sivilceyi kesmesi lazım. çünkü ilaç direk deri altı yağını azaltıyor ve akne oluşumu engelleniyor.

Dozajın ne kadar bilgi verebilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: refleksif24

quote:

Arkadaşlar öncelikle merhabalar, hepinize geçmiş olsun, kolaylıklar dilerim. Çok illet bir hastalık bu. Kafamda folikülit dekalvans mevcut, sakal kısmında da 2 adet var, biri daha yeni çıktı. Çıktığı yerde saç/sakal kalmıyor.

Bende de folükülit decalvans var. Denemediğim alternatif tıp yöntemi kalmadı. geçmiş yazılarımı okursan neler yaptığımı görebilirsin. En sonunda roacutanne tedavisine başladım. bu ilacı daha önce de kullanıyordum fakat dozajını artırdım. 4 ay boyunca yoğun dozajda kullanıyorum. zaten ilacı yoğun dozaj kullansan da kullanmasan da almaya başladığından itibaren sivilceyi kesmesi lazım. çünkü ilaç direk deri altı yağını azaltıyor ve akne oluşumu engelleniyor.

Merhabalar, cevap için teşekkür ederim. Sizin yazılarınızı okuduğumu hatırlıyorum, sanırım 80 mg kullanıyordunuz. Ben ilk ay 20 mg ile başladım, 4 ay 30 mg kullandım, 1 ay da 40 mg kullandım. Yine hastaneden geliyorum bugün, doktor 40 mg ile devam etmemiz gerektiğini düşünüyor. 60'a çıkarma teklifimi ise "Dozu yüksek tutarsak tedaviden sonra daha agresif bir şekilde tekrarlama olasılığı yüksek" şeklinde cevapladı.

Sizde son durum nedir? Ne kadar zamandır kullanıyordunuz? Gelişme sağlamanız ne kadar sürdü/gelişme sağlandı mı?

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar, cevap için teşekkür ederim. Sizin yazılarınızı okuduğumu hatırlıyorum, sanırım 80 mg kullanıyordunuz. Ben ilk ay 20 mg ile başladım, 4 ay 30 mg kullandım, 1 ay da 40 mg kullandım. Yine hastaneden geliyorum bugün, doktor 40 mg ile devam etmemiz gerektiğini düşünüyor. 60'a çıkarma teklifimi ise "Dozu yüksek tutarsak tedaviden sonra daha agresif bir şekilde tekrarlama olasılığı yüksek" şeklinde cevapladı.

Sizde son durum nedir? Ne kadar zamandır kullanıyordunuz? Gelişme sağlamanız ne kadar sürdü/gelişme sağlandı mı?

Şöyle ki ben 4 aydır 40 mg kullanıyorum. Haftaya biticek nasipse. kullandığım süre boyunca herhangi bir sivilce yok. son 10 yılın en güzel 4 ayını geçirdim diyebilirim her anlamda. hem sivilceler söndü hem de saçlarımda belirgin bir artış oldu. ama bıraktıktan sonra ne olacak büyük bir soru işareti. doktorum roacutanne tedavisinde ilk 4 aylık periyotta başarı oranı yüzde 60 dedi. tekrar nüks etse bile bu tedavi seni 1,5 - 2 yıl götürür dedi. tekrar nüks ederse 80 mg ile 4 aylık bir deneme daha yapacağını ve bu tedaviden sonra büyük ihtimalle tamamen kurtulacaksın dedi.

zaten tedaviye başlamadan önce yaptırdığım kan tahlillerinde kandaki bakteri oranı spektin çok çok üzerindeyken roacutannedan sonra bakteri oranı normal seviyeye düştü. ki roacutanne bir antibiyotik değil. yani bu da gösteriyor ki kıl köklerindeki bakterilerin direnci kırılmış. umarım bir daha tekrarlamaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şöyle ki ben 4 aydır 40 mg kullanıyorum. Haftaya biticek nasipse. kullandığım süre boyunca herhangi bir sivilce yok. son 10 yılın en güzel 4 ayını geçirdim diyebilirim her anlamda. hem sivilceler söndü hem de saçlarımda belirgin bir artış oldu. ama bıraktıktan sonra ne olacak büyük bir soru işareti. doktorum roacutanne tedavisinde ilk 4 aylık periyotta başarı oranı yüzde 60 dedi. tekrar nüks etse bile bu tedavi seni 1,5 - 2 yıl götürür dedi. tekrar nüks ederse 80 mg ile 4 aylık bir deneme daha yapacağını ve bu tedaviden sonra büyük ihtimalle tamamen kurtulacaksın dedi.

zaten tedaviye başlamadan önce yaptırdığım kan tahlillerinde kandaki bakteri oranı spektin çok çok üzerindeyken roacutannedan sonra bakteri oranı normal seviyeye düştü. ki roacutanne bir antibiyotik değil. yani bu da gösteriyor ki kıl köklerindeki bakterilerin direnci kırılmış. umarım bir daha tekrarlamaz.

Şu anda tamamen geçmiş olmasına sevindim hocam. Yalnız bende neden geçmiyor, anlamış değilim. 3 ay daha kullanıp total dozu tamamladıktan sonra bırakmayı düşünüyorum, acaba total dozdan sonra anca mı etki edecek ki? Bir de şu kandaki bakteri oranı nasıl saptanıyor acaba? Birçok farklı doktora göründüm fakat hiçbiri bundan bahsetmedi.

En azından tedavi esnasında geçici rahatlama olsa ona bile razıydım fakat o da olmadı. Lezyonlar hala kafamda/sakalımda mevcut.

• Sac derimde çıkan kil koku iltihabı uyutamayacak dereceye getirdi beni. Tetradox a basladi doktor. Bir de cleoctin-t verdi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan selam herkese,

Çay ağacı yağını şampuana ekleme çözümünü deniyordum 1 aydır, ama dün itibariyle onun da başarısızlığa uğradığını söyleyebilirim. Tekrardan tetra içmeye başladım, tercihen tıbbi yollardan farklı bir çözüm bulan olursa paylaşabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.