Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
489.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cepAnkara

ilks tedavisi nedir hocam google da bişey çıkmadı
    Hocam dediğim ilacın lezyonlara uygulanmasına bu isim veriliyor, gideceğiniz hastanede Dermatoloji Anabilim Dalı vardır. Oraya gidip sekreterden randevu alın, o muhtemelen ILKS iğnesi deyince anlayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, özelden mesaj atıp tedavimin hangi aşamada olduğunu soran arkadaşlar oldu. İstedim ki herkes gelişmelerden haberdar olsun. Belki işinize yarar bir şeyler çıkar. Geçmişteki mesajlardan ve iki adet resimden hastalığa dair gelişmeyi görebilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=98505315 bu da linki.

Çoğunuz gibi inanılmaz şeyler denedim. Kendimce tespitlerim ve çözümlerim şöyle oldu.

Bu hastalık gıda alerjisi tetikli olabilir. Mikrobik olabilir. Her halükarda buna uygun diyet yapacaksınız. Bir de hergün sarımsak - yutmanızı tavsiye ederim - ve zencefil - meyve suyunun içine bir çay kaşığı atın, güzel olur - içerseniz ister gıda alerjisi ister mikrobik olsun vücuttaki olumsuz dengeyi olumluya çeviriyor. Ayrıca sarımsak saçları da kuvvetlendirir. İnternetten faydalarına bakınız. Tarafımdan bu iki gıda test edildi onaylandı ve bunlarsız bir hayatı yaşayamıyorum.

Harici olarak da hakiki ardıç katranı sabunu veya organik şampuanı - nereden bulunacağını sormayın, burası size kalmış - kullanıyorum. Ve hakiki, kaliteli lavanta yağını 1 sprey şişesi suyun içerisinde seyreltip her gün saçlarıma sıkıyorum, tarıyorum. Hem mikroplar kırılıyor hem de saçlarım ahenkle dans ediyor. Lavanta yağının faydalarına internetten bakınız, test ettim, onaylıyorum.

Gelgelelim herkesin bünyesinde hastalık sebebi veya tedavi yöntemi farklılık arz edebilir. Ancak benim deneyip başarıya ulaştığım reçete ortalama olarak böyle. Yazmayacaktım ama baktım ki dertli arkadaşlar, çare arıyor. Geçmiş sayfalarda yazdıklarımı daha sade bir şekilde tekrar etmek ihtiyacını hissettim. Son olarak aşağıdaki maddeleri de göz ardı etmeyin derim.

Düzenli uyku
    Ara sıra olması hariç abur cubur yok
    Rafine şeker ve beyaz unlu ürünler yok
    Hayvansal ürünleri çok tüketmek yok
    Meyve, sebze, balık içeren bir beslenme alışkanlığı
    Alkol yok

Bunlara rağmen arada ben burdayım diyebiliyor. Şartlar elverdiği ölçüde kendimi aktif dinlenmeye alıyorum.

Ve son olarak arkadaşlar, geçmiş sayfalarda tecrübelerini olur olmaz en detayıyla paylaşanlardan biriyim bu başlıkta. Mesajlarıma dikkatle bakarsanız sorularınızın cevabını bulacaksınız. Herkeslere şifalar dilerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• davudiskender D kullanıcısına yanıt
    Açıklama için teşekkür ederim. Ben sarımsağı yaklaşık 1 buçuk aydır dediğiniz şekilde hergün aç karna akşamda yatmadan tok karna yutuyorum. Kendime alışkanlık edindim. Ama sanki iltihaplarda bir artış oldu. Beni gören hayırdır yüzüne ne olmuş böyle diye soruyor.

Yaklaşık bir aydırda iltihapların üstüne sabah akşam çay ağacı serumu nu sürüyorum. Sivilceleri kurutuyor bunu hissediyorum ama yenilerinin çıkmasını engellemiyor.

Sarımsak antibiyotik görevi gördüğü için mi bu süreçte sivilceler azdı diye düşünmüyorda değilim. Çünkü doktorların yazdığı antibiyotiklerdede tedaviye başladığınızda ilk 2 ay önce sivilceler çoğalıyor ardından kurumaya geçiyor.

Diğer taraftan dediğiniz gibi abur cubur çok tüketmemeye çalışıyorum. Hayatımdan her türlü kola ve nescafeyi çıkardım.

• Tamamen iyileştiniz mi hocam? Son halinizin fotoğrafını atarsanız çoğu arkadaşın işine yarar bence.

Arkadaşlar bu arada benim sakalımda olan 2 lezyon iğne yaptırdıktan yaklaşık 10 gün sonra kurudu, tek iğneyle. 15 gün sonra kafamdan 9. iğneyi olacağım, geçen seneye göre çok iyiyim fakat illet hastalık yok olmuyor.
  • Fotoğraf atamam ancak eski fotoğraflardaki halinden çok şükür kalan izler hariç eser yok. Saçlarım çıktı. Hastalık bende de tam anlamıyla yok olmadı. Ancak bahsettiğim yöntemle baskı altına aldım diyebilirim. Biraz komplo teorisi gibi düşünülebilir ancak gdolar veya farklı yöntemlerle bilerek veya bilmeyerek bu hastalık veya daha nice hastalık toplumlara bulaştırılıyor olabilir. Bugün laboratuvar ortamlarında gen bilimi sayesinde yeni canlılar dahi üretilebiliyor. Dolayısıyla bu hastalığın hem çaresi olabilir hem de olmayabilir. Belki de ben biraz abartılı düşünüyorumdur. Maalesef son 10 yılda hükümet gdolu ürünlere uygun zeminleri hazırladı, malum ülkede tarım bitti, saman ithal ediliyor, niye söylüyorum bunu, şu gerçeğe bir göz atın, hala inanmak istemiyorum.https://youtu.be/qvAiCiowmyQ

Son yıllarda çılgın bir artış gösteren diyaliz merkezleri, hep strese!!! - stres kelimesi artık joker kelime, yağdır gitsin - bağlı sebebi tam anlamıyla çözülemeyen farklı hastalıklar...

Bir biz ve bizim hastalığımız yok, nicesine denk geldim. Özetle hippocrates’ın tercüme edilmiş bir kitabında tam olarak ifadeyi hatırlamıyorum ama insanın şifası ve hastalığı yediğidir civarında bir tespit vardı. Benzer bir tespit kutadgu bilig kitabında da var yusuf has hacibin. Yani bence temel sebep gıdalar a dostlar.

Buna rağmen tıbbi açıdan bu hastalığın çaresini keşfedenler, baskı altına alabilen bilinmedik ilaç, yöntem yakalayanlar olursa herkeslere faydalı olur. Bir doktar arkadaş vardı, geçmiş sayfalarda bulursunuz, bir antibiyotik kombinasyonunu tavsiye ediyordu, güncel araştırmalar ve sonuçlarını da paylaşmıştı, kendisi de aynı hastalıktan muzdarip olmuş sonra şifa bulmuştu sanırım. Onu da bir inceleyin derim.

Sarımsak farklı bünyelerde belki de kimi dönemlerde alerji yapar mı bilemem. Ancak bizzat şunu söylüyüm sarımsak hayatımı kurtardı, bir de en acı soğan suyu çok iyi geldi ama yakar, kokar, sürdükten sonra yapış yapış 2 saat beklersiniz. Falan filan. Yolunuz açık olsun arkadaşlar. Benden bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davudiskender -- 15 Nisan 2018; 13:06:56 >

• Ben 1-2 ay çok sıkı diyete girmiştim fakat hiçbir faydası olmamıştı, şu an her istediğimi yiyorum ve o döneme göre hastalık çok daha iyi durumda. Bünyeden bünyeye değişiyor kesinlikle. Sizin iyileşmenize sevindim, önceki mesajınızı geçen sene okumuştum, tanıyorum sizi zaten. Konudaki tüm mesajları tek tek okudum, doktor arkadaşın önerisi Klindamisin + Rifampisin adlı antibiyotiklerin kombinasyonuydu. Ben kime sorarsam sorayım bu antibiyotiklerden sonra hastalığın tam gaz tekrar edeceğini söyledikleri için Roaccutane kullanıyorum. O da çare olmadı.
  • Lütfen yardım edin kafamda büyük bir kellik oluştu yaklaşok 3 aydır var nasıl geri saç çıkartabilirim ?

• Lütfen yardım edin kafamda büyük bir kellik oluştu yaklaşok 3 aydır var nasıl geri saç çıkartabilirim ?

• KURTULDUM :) herkese denemesini tavsiye ederim ...
    15 yasimdam beri sac diplerimde foliculis cikiyor yani kil koku ihtihabi. benim de denemedigim antibiyotik ve sampuan vs kalmadi. her biraktigimda intikamla geri donuyorlardi. Acibadem hastanesinde son gittigim doktor bunun tedavisi yok dedi ve pese ettim.

5 ay once ABD ye yerlestim ve bir de burda arastirayim dedim. sonunda bunu buldum ve denemeye karer verdim.

Turuncu etiketli : CLn Shampoo for Scalp Prone to Folliculitis, Dermatitis, Dandruff, Itchy and Flaky Scalp

https://www.amazon.com/dp/B00HZ381GU/ref=cm_wl_huc_continue

4 gunde etkisini gosterdi. var olanlari kuruttu ve yeni cikmiyor. kullanici yorumlarina baktim yuzde 50 sinde muthis sonuclar cikarmis. belli ki her tip bakteri de ise yaramiyor ama cogunlugunda ise yaramis/ yuzde 50 iyi bir rakam.

Turkiye satiliyor mu bilmiyorum ama amazondan siparis edebilirsiniz. hafta da 2-3 kez kullaniyorsunuz boylece 2 ay filan dayanir. fiyati 30 dolar civari.

herkesle paylasmak istedim umarim kurtulursunuz bu meretten. cok mutluyum 21 yillik cile bitti :)

• Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel
    hatta kullanici yorumu ekleyim ; ingilizce ama anlamazsaniz ceviririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usadude

KURTULDUM :) herkese denemesini tavsiye ederim ...
    15 yasimdam beri sac diplerimde foliculis cikiyor yani kil koku ihtihabi. benim de denemedigim antibiyotik ve sampuan vs kalmadi. her biraktigimda intikamla geri donuyorlardi. Acibadem hastanesinde son gittigim doktor bunun tedavisi yok dedi ve pese ettim.

5 ay once ABD ye yerlestim ve bir de burda arastirayim dedim. sonunda bunu buldum ve denemeye karer verdim.

Turuncu etiketli : CLn Shampoo for Scalp Prone to Folliculitis, Dermatitis, Dandruff, Itchy and Flaky Scalp

4 gunde etkisini gosterdi. var olanlari kuruttu ve yeni cikmiyor. kullanici yorumlarina baktim yuzde 50 sinde muthis sonuclar cikarmis. belli ki her tip bakteri de ise yaramiyor ama cogunlugunda ise yaramis/ yuzde 50 iyi bir rakam.

Turkiye satiliyor mu bilmiyorum ama amazondan siparis edebilirsiniz. hafta da 2-3 kez kullaniyorsunuz boylece 2 ay filan dayanir. fiyati 30 dolar civari.

herkesle paylasmak istedim umarim kurtulursunuz bu meretten. cok mutluyum 21 yillik cile bitti :)
    Merhaba Amazon US uzerinden bu urun icin Turkiye’ye gonderim bulunmuyor. Ancak Amazon.de uzerinde urun ve Turkiye’ye gonderim mevcut. 2 sampuan yaklasik 400 TL’ye geliyor. Daha gumruk vergisi de eklemecektir bu rakama. Fiyat iyice yukselecek gibi. Kisa zamanda arkadasim yardimi ile getirmeyi dusunuyorum. Ayrica sampuan direk olarak bizim hastalik uzerine tasarlanmis. Olumlu sonuc almamak zor gorunuyor. Ben suan Head and Shoulders’in Clinical Strength sampuanini kullaniyorum. En azindan hastaligin ilerlemesini engelliyor.

Cok tesekkurler mesajiniz icin. Umarim tum arkadaslara yardimci olacaktir. En kisa zamanda elde etmeye calisacagim urunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Japonolog -- 17 Nisan 2018; 21:42:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• slm lar
    ben bi kutuyu 30 dolara aldim. pahali degil aslinda ama tabiki 4.2 olunca cep yakiyor haklisiniz.
    oncelikle 1 kutu alin denemek icin; 2 sampuan almaya gerek yok. etki gosterirse ki umarim ise yarar sizde de , sonrasinda amazonda recurring yani devamli alma yaparsiniz daha ucuza gelir.
  • Arkadaşlar saç/sakal tıraşını nasıl oluyorsunuz? Özellikle saç. En son geçen sene berber koltuğunda kıvrana kıvrana kestirdim saçımı, o günden beri berbere adım bile at(a)madım. Büyük büyük şişlikler insanın emdiği sütü burnundan getiriyor. Bölgeye herhangi bir cisim değsin istemiyorum zaten, acısa da acımasa da. El bile sürmemeye çalışıyorum.

• Kılkökü K kullanıcısına yanıt
    Ben iltihapların etkisini yitirdiği zamanlara ayarlıyorum traşımı. Ama çoğu zaman deyiminizle biraz izdirapli oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: heamvivna

Ben iltihapların etkisini yitirdiği zamanlara ayarlıyorum traşımı. Ama çoğu zaman deyiminizle biraz izdirapli oluyor...
    Teşekkür ederim. Sizde de dekalvans vardı değil mi? Şişlik şeklinde olduğu için berbere gidemiyorum, 1 sene öncesine göre daha iyi durumdayım fakat kafamda makine gezdirecek durumda değilim hala.

• Kılkökü K kullanıcısına yanıt
    dekalvans derken? Şöyle söyleyeyim son 1 yılın en hafif baş iltihabini geçiyorum. Geçen yıl başımı yastığa koyamaz, saçlarımı tariyamazdim. Birisiyle bile tokalaşırken acı duyardım. Geçtiğimiz kış kekikli sabun kullandım ağrıları dindirdi. Ama tamamen yok etmedi. Şuanda çay ağacı yağı şampuanı kullanıyorum. Kullandığım süre boyunca başımda iltihap yok denecek kadar azalıyor. Ama kullanmayı bırakınca tekrardan filizleniyorlar. Bende traş olmadan bir hafta önce çay ağacı yağını kullanıyorum. Traş olduğumda başımda sadece 1 - 2 tane iltihap oluyor.

• Folikülit Dekalvans işte hocam, kist şeklinde iltihaplar çıkarsa o ad veriliyor.

Ben de geçen yaz eczaneden TTO adlı bir çay ağacı yağı şampuanı almıştım, kullandıktan sonra sanki ağrı biraz azalıyordu fakat iltihapları azaltma gibi bir etki kesinlikle olmadı, aksine şu anda kafamın arkasında mevcut olan şişlik kafamı her gün TTO ile yıkadığım dönemde çıktı.

Bende şu an şöyle bir şey var, yeni yeni şişliklerle uyanmıyorum fakat var olanlar da geçmiyor, sadece hafifletebildim. Ağrı konusunda ben de epey rahatladım, rüzgarda bile canım acırdı, hiç abartmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: usadude

KURTULDUM :) herkese denemesini tavsiye ederim ...

değerli paylaşımınız için teşekkürler, bir de güya bunun için hepsi bir arada gibisinden bir estrat hazırlamışlar, 1 sene evvel kadar görmüştüm belki de geçmiş sayfalarda paylaşmıştım, hafızam beni yanıltıyor olabilir ama sanırım birleşik devletlerde satışı vardı. sizin ulaşma imkanınız daha basit, isterseniz onu da araştırın veya aklınızda bulunsun. ola ki erişme şansınız olur vereceğiniz bilgiler buraları takip edenlere büyük fayda sağlayabilir.

• Ilacin adini yazarsaniz detayli arastiririm

. Kolay gelsin

• davudiskender D kullanıcısına yanıt
    Ilacin adini yazarsaniz detayli arastiririm

Kolay gelsim

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.