Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
491.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende karaciğer temiz çıktı karaciğer için uğraşmıyorum. Kan testi yaptırıp kontrol edin temiz ise gereksiz ürünlere boşuna para vermeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Benim karaciğer değerleri kötü zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: LoooooL

Bende karaciğer temiz çıktı karaciğer için uğraşmıyorum. Kan testi yaptırıp kontrol edin temiz ise gereksiz ürünlere boşuna para vermeyin.
    Karaciğer benimde temiz ama kafamın sağ arkasında hala devam ediyor.

Nargile kesinlikle azdırıyor bir tek ondan eminim.

Bugünden itibaren süt ve süt ürünleri diyetine başladım bakalım bununla komple geçer mi ?

Eskisi gibi kafamı yastığa koyamayacak kadar kötü çıkmıyor ama benim boynumda ki lenf bezleride şişiyor bunlar çıktığında mesela şuan sağ taraftaki erik gibi şişti yine ağrı yapıyor(sizde lenf bezi şişmiyor sanırım şanslısınız).

Daha öncede 1.5 2 yıl kronik aft problemi vardı bende o zaman lenf bezlerim şişmiyordu(aft çıktığında da şişebiliyormuş)
    Ondan sonra b12 takviyeleri ile geçti
    Bununda var bi sebebi ama bulamıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 28 Ekim 2019; 23:16:47 >

• Bu sorunu şiddetli olarak yaklaşık 6 yıldır çekiyordum ve denemediğim hiçbir şey kalmadı diye düşünürken sonunda küçücük bir krem sayesinde bu illetten kurtulmayı başardım. O meşhur krem "Terramycin". Hepimizin evinde bulunan, oldukça ucuza (10-15 tl) eczanelerden temin edebileceğiniz bir merhem. Öncelikle bu hastalık geçmişimi ve uyguladığım yöntemleri anlatıcam ki herkese yol gösterici bir mesaj olsun. İlk sivilce serüvenim 14 yaşında yüz bölgemde başladı ve tüm lise hayatım boyunca artarak devam etti. Bu süreç zarfında roaccutane dışında her şeyi denememe rağmen çözüm bulamadım. Sivilcelerim ciddi kaşıntı yapmaya ve kist şeklinde belirmeye başlayınca direkt roaccutane kullanamaya karar verdim. Hayatımda verdiğim en iyi karar olduğunu düşünüyorum ki 8 ay içerisinde bambaşka birine dönüştüm. Yüzümdeki sivilceler bir daha geri gelmemek üzerine gitti. Ancak roaccutane tedavisininin bitiminde yaklaşık 5 ay sonra saç diplerimde sivilce oluşumlarını farkettim. İlerleyen zamanlarda sakal bölgemdeki çene kısmında ve daha sonra şiddetli bir biçimde ensedeki saçlı bölgemde oluştular. Ensem öyle bir duruma geldi ki belkide yüzlerce sivilce kökünün ensemde olduğunu ve azdığı dönemlerde başımı yastığa koyamadığım birçok gecem oldu. Bununla beraber zaten ense traşı olmam mümkün bile değildi. Yüzümde hiç çıkmamasına rağmen saçlı deride bu sorun şiddetlenerek devam edince tekrardan alternatif tedavi aramalarına koyuldum. İşte sırasıyla denediklerim:

1) İlk olarak ketoral tarzı antifugal şampuanları kullandım --> ETKİSİZ

2) Tüm cildi günde 2 defa temizleyip nemlendirici bakım yaptım --> ETKİSİZ

3) Doğal bir kür yapmaya karar vererek sirke + su karışımını sivilcelere uyguladım --> ÇOK AZ ETKİLİ

4) Anti-bakteriyel sabunla temizleyip kuruladıktan sonra T-Cleosin tarzı anti-baktriyel losyon sürmek --> AZ ETKİLİ

5) Kil, üzüm çekirdeği, yumurta akı vb. onlarca doğal maske veya kür uygulamaları --> ETKİSİZ

6) Proteini yüksek, sağlıklı beslenme --> ETKİSİZ

7) Tetradox vb. antibiyotikler --> kullanırken NET ÇÖZÜM, ilaçları bırakınca SİVİLCELERE DEVAM --> İLAÇ SÜRESİNE BAĞIMLI ETKİ

8) Süt ve süt ürünlerinde uzak durma --> ETKİSİZ

9) Glutensiz beslenme --> Kilo verdikçe sivilceler sabit kaldı ama azalmadıda, kilo aldığım an arttı --> ÇOK AZ ETKİLİ

10) Ketojenik diyet --> Burda da ciddi kilo kaybı söz konusu sonuç glutensiz beslenmeye aynı --> ÇOK AZ ETKİLİ

11) Roaccutane Tedavisi --> Kullanırken harika NET ÇÖZÜM ama tedaviden 4 ay sonra SİVİLCELERE DEVAM --> UZUN VADEDE ETKİSİZ

Bu yaptıklarım aklıma ilk gelenler daha gelmeyen birçok yöntemi denediğimden eminim. Bu üsttekilere baktığımda en çok rahatlatan süreç roaccutane idi. tedaviyle beraber yaklaşık bir yıl sıfır folikulitsiz bir dönem yaşadım ama tekrarladı malesef. Sonra bir videoda eczacı bir hanımefendi kıl dibi iltihapları için birçok krem öneriyodu. Ben de o kremlerin içeriklerine internetten bakarken "terramycin" adlı merhemin "tetradox" hapındaki etken maddenin krem versiyonu olduğunu farkettim. Tetradoks bu hastalıkta gördüğüm en hızlı ve net çözümü sunan ilaçtı ama ilacı bırakınca kısa sürede hastalık tekrarlıyodu. Ancak sürekli antibiyotik içip organlarıma zarar verecek değilim. Bu krem versiyonu sadece deriye temas ettiğinden yan etkileri olsa olsa sadece deri üzerinde görülmekte. Aklıma deri üzerinde artan ve bu hastalığa sebebiyet veren p.acnes bakterisini bu kremle kontrol altına alabilir miyim düşüncesi geldi. Aldığım ilk tüpü sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa sorunlu bölgelere sürdüm. Sürdüğümün ertesi günü tüm kaşıntılarım kayboldu. Sakal bölgemdeki sorunlar 4-5 gün içerisinde tamamen düzeldi. Ensemde ise sürekli azalan bir ivmeyle sivilceler azaldı ve ilk tüp sonunda kıl dibi iltihaplanması kontrol altına alındı. Ardından aldığım 2. tüp terramycini günde bir defa ya düşürdüm onu da gece yatmadan sürdüm. 2. tüpün sonunda hiç bir sivilcem kalmamış sadece hafif kırmızı izler kalmıştı. Acaba tekrarlayacak mı endişesiyle süreci izlemeye ve krem dozunu düşürmeye karar verdim. 3. tüpü gün aşırı, 4. tüpte ise kullanım sıklığını haftada 1'e düşürdüm. Sonuçlara resmen inanamadım. Çünkü yıllardır denemediğiniz birşey kalmamış ve hiçbir doktor buna çare bulamamışken, her evde bulunabilecek upucuz bir merhem ile bu illeti kontrol altına almayı başardım. Aylardır hiçbir şekilde krem kullanmamama rağmen en fazla 2 veya 3 tane sivilcem var. Kaldı ki sadece hafifçe beliren kıl dibi iltihanıza sürseniz bile ertesi gün yok oluyo. 7 aydır bu süreci gözlemliyorum ve net olarak sonuca ulaşmadan buraya yazmak istemedim. Hepinize bol sağlıklı ve güzel günler diliyorum, sağlıcakla kalın.

• loupshara L kullanıcısına yanıt
    Hocam elinize saglık çok güzel anlatmışsınız süreci.

Teramiycn merhemi geçmişte kısa bir süre denemiştim ancak bir çözüm olmamıştı. Saç diplerimin kaşıntısını arttırmıştı. İyi gelen şeyler sanırım kişiden kişiye değişiklik gösteriyor.

Peki teramicyn göz için olan mı yoksa farklı bir türünümü kullanmıştınız?

• Benim kulladığım 14.2 gr lık, içinde Oksitetrasiklin HCI ve Polimiksin B sülfat olan versiyonu. Oldukça küçük bir merhem. Bence cildinizin küçük bir bölümünde benim uyguladığımı kür şeklinde tekrardan deneyin. Rahatsızlığınız bakteriyel kaynaklıysa eminim fayda göreceksiniz. Umarım faydalı olabilmişimdir.
    Hocam baktım şimdi evdekine, dediğiniz maddeleri içeriyor. Sadece agırlığı düşük, küçük boy sanırım bendeki. Ama dediğim gibi göz merhemi yazıyor. O konuda hemfikiriz değil mi? Göz için olmayanı falan yoktur değil mi bu teramycn in?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

Hocam baktım şimdi evdekine, dediğiniz maddeleri içeriyor. Sadece agırlığı düşük, küçük boy sanırım bendeki. Ama dediğim gibi göz merhemi yazıyor. O konuda hemfikiriz değil mi? Göz için olmayanı falan yoktur değil mi bu teramycn in?
    Göz için olmayanı da mevcut

Ama terramycn ile geçeceğini ben zannetmiyorum daha önceki dönemlerde bende kullandım sadece baskılıyor yenisi çıkıyor yine.

Eğer bu hastalık psikolojik sebepten dolayı kaynaklanıyorsa o zaman placebo etkisiyle geçebilir diye düşünüyorum.

Mesela hacamat yaptırıp sivilceleri geçenler gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 11 Kasım 2020; 23:11:38 >
    Ben de aynı durumu yaşadım 14 yaşında sivilceler bir başladı o günden beri bitmiyor. Sonra da bu kök iltihabı çıktı o da yetmedi seboreik çıktı. Bakalım daha neler çıkacak bekliyorum. Cleocin t ve sabun bana bu hastalıkta çok iyi gelmişti sana da az etki etmiş demek ki aynı ürünler herkeste aynı sonuçları vermiyor.

Bahsettiğin kremi de iyi biliyorum ama ömür boyu sürecek halin yok bir gün elbet yine çıkacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoooooL -- 29 Ekim 2019; 16:47:17 >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Kefir bana iyi gelmişti bana süt zarar vermiyor sana veriyorsa demek ki senin hastalığın sebebi beslenme.

Bu arada diyet yapıp kilo vermek çözüm vermiyor geçen sene 84 kiloydum şu an 67-68 kiloyum çocuk gibi kaldım ama sakaldaki kök iltihabı ve dermatite çare olmadı. Zayıflamak değil de sağlıklı beslenme etki edebilir. Aslında benim sıkıntım beslenme ile ilgili olmadığı için yavaş yavaş karatay diyetini bozmaya başladım. Stresi zaten yenemiyorum bari yemek konusunda onu yeme bunu yeme stresi yapmadan devam edeyim. Çikolata falan yemeye başladım. Beyaz şekeri tatlılar hariç hiç tüketmiyorum ekmeği de arada bir az olacak şekilde tüketiyorum. Aylarca şeker tüketmedim 2 aydır da karatay diyeti yapıyorum ama yine etki etmedi ben de artık çikolata pasta poğaça vb şeyleri az da olsa yiyorum dediğim gibi benimki beslenme ile alakalı değil. Stresli zamanlarda ortaya çıktığını gözlemledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoooooL -- 29 Ekim 2019; 16:51:9 >
  • quote:

Kefir bana iyi gelmişti bana süt zarar vermiyor sana veriyorsa demek ki senin hastalığın sebebi beslenme.

Bu arada diyet yapıp kilo vermek çözüm vermiyor geçen sene 84 kiloydum şu an 67-68 kiloyum çocuk gibi kaldım ama sakaldaki kök iltihabı ve dermatite çare olmadı. Zayıflamak değil de sağlıklı beslenme etki edebilir. Aslında benim sıkıntım beslenme ile ilgili olmadığı için yavaş yavaş karatay diyetini bozmaya başladım. Stresi zaten yenemiyorum bari yemek konusunda onu yeme bunu yeme stresi yapmadan devam edeyim. Çikolata falan yemeye başladım. Beyaz şekeri tatlılar hariç hiç tüketmiyorum ekmeği de arada bir az olacak şekilde tüketiyorum. Aylarca şeker tüketmedim 2 aydır da karatay diyeti yapıyorum ama yine etki etmedi ben de artık çikolata pasta poğaça vb şeyleri az da olsa yiyorum dediğim gibi benimki beslenme ile alakalı değil. Stresli zamanlarda ortaya çıktığını gözlemledim.
    Valla yazın bende diyet yapmıştım ama abur cubur rafine şekerli gıdalar üzerine
    Ev yoğurdu kefir tükettim hep kafamda rahatlama olmuştu ama tamamen geçmedi şimdi süt ve süt ürünlerini tamamen kesicem bakalım nasıl olacak.

Milkshake,meyveli hazır yoğurt,meyveli süt falan içmek kesinlikle azdırıyor bende bakalım inşallah komple geçer kurtulurum süt ve süt ürünleri tüketmemeye razıyım

Mesela psikolojik stresden dolayı bu hastalığı yaşayanlarda
    çay ağacı yağı
    merhem krem
    hacamat
    Bu tarz şeyler placebo etkisi gösterip geçebiliyor.

Süt ile ilgili mesela bu tarz yazılar var.

" Sütler içerdiği fazlaca insülin like growth faktör (igf-1) nedeniyle yağ bezlerinden daha fazla sebum salgılanmasına ve epidermis hücrelerinin bölünmesini arttırarak hiperkeratinizasyon olmasına neden olur. böylece cildimiz bakteriler için güzel bir besiyeri haline gelir.
    Bazı çalışmalar mayalama esnasında igf-1 düzeyinin azaldığını gösterse de tamamiyle bitmediği için yukarda saydığım durumlar için hala risk faktörü oluşturmaktadır. süt ürünleri bu sebeple sivilce oluşumundaki en önemli faktörlerden biridir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 29 Ekim 2019; 17:15:54 >

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    kremi zaten yazıda bahsettiğim gibi son 2 aydır hiç sürmedim ona rağmen en fazla 3 tane filan çıkmıştır. Burda asıl önemli olan folikulitleri kontrol altına alabilmek. Bunun tek yolu da sivilceye neden olan bakterileri cilde zarar vermeyecek seviyelerde tutabilmek. Çünkü buna sebep olan p.acnes bakterisi ciltte her daim bulunan, sayısı belli oranda artmadıkça zararlı olmayan bir bakteri türü. Bende çok yoğun olarak ense bölgesinde bulunduğu için bu bölgeyi kontrol altına aldığımda sıkıntı çözüldü. Bundan sonra ki süreci istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. İster haftada 1 sürün ister 2 hafta 1 size kalmış. Ömür boyu sürmenize gerek yok. Ben deneme amaçlı 2 ay sürmedim yine de herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loupshara

kremi zaten yazıda bahsettiğim gibi son 2 aydır hiç sürmedim ona rağmen en fazla 3 tane filan çıkmıştır. Burda asıl önemli olan folikulitleri kontrol altına alabilmek. Bunun tek yolu da sivilceye neden olan bakterileri cilde zarar vermeyecek seviyelerde tutabilmek. Çünkü buna sebep olan p.acnes bakterisi ciltte her daim bulunan, sayısı belli oranda artmadıkça zararlı olmayan bir bakteri türü. Bende çok yoğun olarak ense bölgesinde bulunduğu için bu bölgeyi kontrol altına aldığımda sıkıntı çözüldü. Bundan sonra ki süreci istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. İster haftada 1 sürün ister 2 hafta 1 size kalmış. Ömür boyu sürmenize gerek yok. Ben deneme amaçlı 2 ay sürmedim yine de herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
    Hocam bu konuda eğitim almadım ama anlattığınız şekilde bu hastalığın geçeceğini zannetmiyorum.
    Sebep olarak bakteri genellikle staph bakterisi.
    Bu durum ya psikolojik ya alerjik ya da tedaviye direçli bakteri sebepli.

Tedaviye dirençli bakterilerde yoğun antibitorik kullanımına rağmen tekrarlıyor yani sadece bir merhem sürüp geçmesi bu şekilde zor.

Sizin başka bir etken mutlaka vardır diye düşünüyorum ya da placebo etkisiyle kurtulmuş olabilirsiniz.

Çünkü bunun örnekleri daha öncede vardı
    Mesela çay ağacı yağı sürdüm geçti
    Evlendim geçti
    Hacamat yaptırdım kurtuldum tarzı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 30 Ekim 2019; 13:35:38 >

• Kıl kökü iltihabı ile ilgili bir videoda bu yoruma denk geldim.

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 11 Kasım 2020; 23:12:24 >
    Yazmıştım zaten, cumartesiden beri yapıyorum enginar-deve dikeni kürünü. Henüz bir numarasını görmedik bakalım. Aktar zaten 30-40 gün demişti etkisini göstermesi için.

• Sudocrem ve munderm kullanan ve lavanta çayı içen var mı? Ben önermiştim ama geri dönüş yapan olmadı kimse kullanmadı galiba. Şu 2 krem hastalığın lekelerini bile geçiriyor özellikle sudocrem çok iyi. Bütün cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor sivilce yanık egzama vb birçok hastalık. Lavanta çayı da çok iyi gelmişti kafamdakini geçirmede etkisi olduğunu düşünüyorum. 2 hafta boyunca gece yatmadan önce içiliyor sonra 2 hafta ara verilip tekrar 2 hafta daha içiliyor. Karaciğer ve bağırsakları temizliyormuş. Stres ve aknelere de iyi geldiği söyleniyor. Ben sadece 1-2 hafta kullanıp devamını getirmemiştim ama faydası olmuştu.

• quote:

Sudocrem ve munderm kullanan ve lavanta çayı içen var mı? Ben önermiştim ama geri dönüş yapan olmadı kimse kullanmadı galiba. Şu 2 krem hastalığın lekelerini bile geçiriyor özellikle sudocrem çok iyi. Bütün cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor sivilce yanık egzama vb birçok hastalık. Lavanta çayı da çok iyi gelmişti kafamdakini geçirmede etkisi olduğunu düşünüyorum. 2 hafta boyunca gece yatmadan önce içiliyor sonra 2 hafta ara verilip tekrar 2 hafta daha içiliyor. Karaciğer ve bağırsakları temizliyormuş. Stres ve aknelere de iyi geldiği söyleniyor. Ben sadece 1-2 hafta kullanıp devamını getirmemiştim ama faydası olmuştu.
    Lavanta çayıda karaciğer temizleme konusunda çok iyiymiş bende en kısa zamanda aktardan alıp içeceğim

Birde kırmızı pancar suyuda iyi geliyor geçiriyor yazanlar vardı ondan da dün akşam 1 bardak içtim her gün 1 bardak içeceğim.

Şu sinir bozucu hastalıktan kurtuluruz inş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 31 Ekim 2019; 14:6:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

Lavanta çayıda karaciğer temizleme konusunda çok iyiymiş bende en kısa zamanda aktardan alıp içeceğim

Birde kırmızı pancar suyuda iyi geliyor geçiriyor yazanlar vardı ondan da dün akşam 1 bardak içtim her gün 1 bardak içeceğim.

Şu sinir bozucu hastalıktan kurtuluruz inş

Alıntıları Göster
    @LoooooL @reodentreomantik

lavanta çayı olayını ben iki hafta düzenli denemiştim geçen yıl. Bir faydasını görmemiştim. Ama iyi gelen besinler bitkiler kişiden kişiye değişebiliyor tabi. Denemenizde fayda var.

Yav kafadaki bitti sakaldaki duruyor aslında yok ama sakal uzatınca hemen çıkıyor

• Benim hastalık stresten kaynaklı o yüzden strese iyi geldiği için kök iltihabına da iyi geliyor zaten sivilceye de iyi gelen bir bitki.

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.