Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
490.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şifayı veren Allah'tır ve hacıdan hocadan şifa beklemek şirktir. Kendin dua edebilirsin başkalarına ihtiyacın yok. Hocaların çoğu bu işi para için yapıyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoooooL

Şifayı veren Allah'tır ve hacıdan hocadan şifa beklemek şirktir. Kendin dua edebilirsin başkalarına ihtiyacın yok. Hocaların çoğu bu işi para için yapıyor zaten.
    Öyle değil ya bizim köyde bir teyze var çok nuryüzlü birisi zaten

Mesela elinde nasır çıkıp ona okuttuktan sonra nasırı düşenler oluyor ya da nazar duası falan okuyor teyze para falanda istemez kabul etmez(Gerçekten içinden gelerek dua okuyor)

Senin dediğin tarzda hocaları biliyorum onlar bildiğin işi ticarete dökmüş oluyolar

Benim stres seviyesi de yüksek belkide stresten oluyor bilemiyorum bir psikiyatrise gitsem mi diye de düşünüyorum gerçi antidepresan verir zatende belki faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 6 Kasım 2019; 22:36:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

Öyle değil ya bizim köyde bir teyze var çok nuryüzlü birisi zaten

Mesela elinde nasır çıkıp ona okuttuktan sonra nasırı düşenler oluyor ya da nazar duası falan okuyor teyze para falanda istemez kabul etmez(Gerçekten içinden gelerek dua okuyor)

Senin dediğin tarzda hocaları biliyorum onlar bildiğin işi ticarete dökmüş oluyolar

Benim stres seviyesi de yüksek belkide stresten oluyor bilemiyorum bir psikiyatrise gitsem mi diye de düşünüyorum gerçi antidepresan verir zatende belki faydası olur.

Alıntıları Göster
    Kolayımıza geldiği için, çözülemeyen her şeye stres diyoruz. 6 ay Cipram kullandım daha önce, etkisi olmadı. Ayrıca Akdenizde 10 gün tatil yaptığımda da etkisi olmadı. Karadenizliyim, 20 günden fazla doğayla iç içeydim, Teknolojinin olmadığı yerde bile çıkmaya devam ediyorlar. Sadece bilmenizi istedim.
    Prof. Dr. Cem Mat bana belli bir yaştan sonra geçecek demişti. Herhalde işimiz bittikten sonra geçecek. 82 doğumluyum. 20 yaşında askere gittim. Askerdeki berber "Bu başındakiler de ne?" dediğini hatırlıyorum. Kaç yıl olduğunu siz hesaplayın işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: deViant

Kolayımıza geldiği için, çözülemeyen her şeye stres diyoruz. 6 ay Cipram kullandım daha önce, etkisi olmadı. Ayrıca Akdenizde 10 gün tatil yaptığımda da etkisi olmadı. Karadenizliyim, 20 günden fazla doğayla iç içeydim, Teknolojinin olmadığı yerde bile çıkmaya devam ediyorlar. Sadece bilmenizi istedim.
    Prof. Dr. Cem Mat bana belli bir yaştan sonra geçecek demişti. Herhalde işimiz bittikten sonra geçecek. 82 doğumluyum. 20 yaşında askere gittim. Askerdeki berber "Bu başındakiler de ne?" dediğini hatırlıyorum. Kaç yıl olduğunu siz hesaplayın işte.

Alıntıları Göster
    Gördüğüm bir videoda antidepresan kullanınca geçti diyen birisi vardı.
    En iyisi bu lanet şeyi kafaya takmayıp krem vs sürerek hayata odaklanmak

Hocam mesela benim geçen kış 2 kere çok aşırı şiddetli çıktı bu kıl kökü iltihabı o zaman ne olduda böyle şiddetli oldu ?

Bu hastalık dirençli bakteriden kaynaklıysa o zaman bakteri direnç mi kaybetti ?

Geriye bi stres kalıyor oda çözüm mü muamma

Bir şekilde bişey oldu bunlar kafamızda çıkmaya başladı ama noldu işte

Birde şöyle bir şey var bende
    Mesela kafamda bir sıkıntı varsa tatilede gitsem düğünede gitsem kısacası nereye gidersem gideyim hep kafamı tırmalar aklımdan çıkmaz iş böyle olunca tatilin çokta bi anlamı kalmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 7 Kasım 2019; 11:29:45 >

• Yıllardır sabah kahvaltıda hıyar yerim henüz hiç faydası olmadı

Aranızda bağırsak tembelliği olan var mı?

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Valla doktora gitmedim ama bende oluyo . Bol bol lifli gıda yemem lazım. Bi sikinti var çözemedim.

• Selam arkadaşlar. Bende yaklaşık 10 senedir bu hastalıktan şikayetçiyim. Lisede başladı kafamda tek tük. Sonra çoğaldılar tabi. Sadece bir kere cildiyeciye gittim ve antibiyotik ve clinoxil jel diye krem verdi. Bunları kullandım geçti daha sonra geri tekrarladı. Bende daha antibiyotik içmedim. Bende en çok burun ve çene bölgesinde çıkıyor. Yerleri hep sabit. Kafamda da aynı şekilde yerleri hep sabit. Bence kesin olarak bu hastalığı berberlerden kaptık. Neden derseniz hiç bir berber malzemelerini uv fırınlara koymuyor ve bakteri mikrop yuvası gibi çoğu berber. Makas desen aynı şekil makine desen aynı. Ne bir antibakeriyel solüsyon var ne bir dezenfeksiyon sıvısı var. Her neyse benim dikkatimi çeken geçen sene askere gittiğimde bu beyaz uçlu sivilce çok çok az çıkmıştı bende. Hatta hatırlamıyorum bile. Acaba diyorum hergün traş olup balsam sürdüğümden mi azalmıştı. Ama şimdi tekrar azdılar bende çaresini arıyorum. İnşalllah buluruz çaresini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Juan - Juan

Selam arkadaşlar. Bende yaklaşık 10 senedir bu hastalıktan şikayetçiyim. Lisede başladı kafamda tek tük. Sonra çoğaldılar tabi. Sadece bir kere cildiyeciye gittim ve antibiyotik ve clinoxil jel diye krem verdi. Bunları kullandım geçti daha sonra geri tekrarladı. Bende daha antibiyotik içmedim. Bende en çok burun ve çene bölgesinde çıkıyor. Yerleri hep sabit. Kafamda da aynı şekilde yerleri hep sabit. Bence kesin olarak bu hastalığı berberlerden kaptık. Neden derseniz hiç bir berber malzemelerini uv fırınlara koymuyor ve bakteri mikrop yuvası gibi çoğu berber. Makas desen aynı şekil makine desen aynı. Ne bir antibakeriyel solüsyon var ne bir dezenfeksiyon sıvısı var. Her neyse benim dikkatimi çeken geçen sene askere gittiğimde bu beyaz uçlu sivilce çok çok az çıkmıştı bende. Hatta hatırlamıyorum bile. Acaba diyorum hergün traş olup balsam sürdüğümden mi azalmıştı. Ama şimdi tekrar azdılar bende çaresini arıyorum. İnşalllah buluruz çaresini.
    Berberden kapma olayı bence düşük bir ihtimal hocam ya öyle olsa daha fazla kişiye bulaşırdı bu hastalık.

Kesinlikle bulaşıcı değil bence
    3 kişi aynı evde kalıyoruz arkadaşlarım benim saç fırçamı kullanıyor mesela onlara bulaşmıyor
    Ya da aynı berberde sıra sıra traş olduğumuzda oldu bu vücuttan kaynaklı bir problemde sebebi belli değil

Askerde stres seviyeniz nasıldı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 8 Kasım 2019; 0:30:52 >

• quote:

Berberden kapma olayı bence düşük bir ihtimal hocam ya öyle olsa daha fazla kişiye bulaşırdı bu hastalık.

Kesinlikle bulaşıcı değil bence
    3 kişi aynı evde kalıyoruz arkadaşlarım benim saç fırçamı kullanıyor mesela onlara bulaşmıyor
    Ya da aynı berberde sıra sıra traş olduğumuzda oldu bu vücuttan kaynaklı bir problemde sebebi belli değil

Askerde stres seviyeniz nasıldı ?

Alıntıları Göster
    Rahattım hocam. Şırnakta yaptım kısa dönem olarak. Gececiydim ben. Stresli bir durumum yoktu yani. Arkadaş ortamı da iyiydi. Dediğiniz gibi belki de berberden kaynaklanmıyordur. Bizim evde de öyle. Bir bende var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Juan - Juan

Rahattım hocam. Şırnakta yaptım kısa dönem olarak. Gececiydim ben. Stresli bir durumum yoktu yani. Arkadaş ortamı da iyiydi. Dediğiniz gibi belki de berberden kaynaklanmıyordur. Bizim evde de öyle. Bir bende var :)

Alıntıları Göster
    Peki askerden geldikten sonra stres seviyeniz nasıl hocam ?

Bazı insanlar(buna ben dahil) çok stresli olduğunun farkında bile değil.
    Mesela yolda yürüyorum kafamı birşeyler kemiriyor -mutsuzum endişeliyim
    Tv izliyorum aynı
    Yemek yiyorum aynı
    Spora gidiyorum aynı
    Tatile gidiyorum aynı
    Arkadaşlarla 101 oynamaya gidiyoruz herkes oyuna odaklanır iyi oynamaya çalışır ya bende durum yine aynı arka planda saçma sapan şeyler kafamı kemirir.

Ama bunun farkında dahi değilim sanki çok sıradan bir olaymış gibi geliyor bana.Halbuki önceden öyle miydi değildi.
    Sığır gibi tv karşısına geçip 2 saat tv izlerdim.
    Üniversiteye başlamam ile stres seviyem çok arttı benim kıl kökü iltihabıda bu ara başladı.

Bu zamana kadar hep yiyecek içecek alakalı derdim kendi kendime.
    3 4 gündür abur cubur fırından simit poğaça alıp yiyorum aynı zamanda stresimi kontrol altında tutmaya çalışıyorum(Böyle yaptıkça çok daha huzurlu yaşamaya başladığımı farkettim resmen üstümde gerginlik endişe hali olmuyor) ve kıl kökü iltihaplarında artma yok ağrısı acısı azaldı bile hatta.

Hayatta her şey olacağı yere varıyor ne kadar kafana takarsan tak bir anlamı yok anca kendini yiyip bitiriyorsun.

Çok sevdiğin kız seni aldattı mı terk mi etti ? 3-5 gün geçtikten sonra da ağlayıp zırlayıp içip kafana takma abi
    Derslerin bu ara kötü mü hayatında ard arda başarısız mı oluyorsun --> Kendine çeki düzen verip kendine gel abi(Bazen insan dibe vurunca hırs gelir ve çok daha fazlasını başarabilir.)
    Üniversitede okulun 1 yıl uzayacak mı varsın uzasın kendini sinir stres yapıp hasta olduktan sonra 3 yılda bitirsen de bir anlamı yok.
    Kilon mu fazla zayıf mısın vs spora başla hayatı yaşa.

Bu hastalığı yaşayıp vurdumduymaz dünya yıkılsa umrunda olmaz biri var mı mesela bu forumda ?
    Benim tahminim yoktur büyük ihtimal herkesin stresi max seviyede.

Kıl kökü iltihabı geçer mi bilmiyorum ama en azından min stres ile yaşamak çok daha güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 8 Kasım 2019; 2:33:51 >

• quote:

Peki askerden geldikten sonra stres seviyeniz nasıl hocam ?

Bazı insanlar(buna ben dahil) çok stresli olduğunun farkında bile değil.
    Mesela yolda yürüyorum kafamı birşeyler kemiriyor -mutsuzum endişeliyim
    Tv izliyorum aynı
    Yemek yiyorum aynı
    Spora gidiyorum aynı
    Tatile gidiyorum aynı
    Arkadaşlarla 101 oynamaya gidiyoruz herkes oyuna odaklanır iyi oynamaya çalışır ya bende durum yine aynı arka planda saçma sapan şeyler kafamı kemirir.

Ama bunun farkında dahi değilim sanki çok sıradan bir olaymış gibi geliyor bana.Halbuki önceden öyle miydi değildi.
    Sığır gibi tv karşısına geçip 2 saat tv izlerdim.
    Üniversiteye başlamam ile stres seviyem çok arttı benim kıl kökü iltihabıda bu ara başladı.

Bu zamana kadar hep yiyecek içecek alakalı derdim kendi kendime.
    3 4 gündür abur cubur fırından simit poğaça alıp yiyorum aynı zamanda stresimi kontrol altında tutmaya çalışıyorum(Böyle yaptıkça çok daha huzurlu yaşamaya başladığımı farkettim resmen üstümde gerginlik endişe hali olmuyor) ve kıl kökü iltihaplarında artma yok ağrısı acısı azaldı bile hatta.

Hayatta her şey olacağı yere varıyor ne kadar kafana takarsan tak bir anlamı yok anca kendini yiyip bitiriyorsun.

Çok sevdiğin kız seni aldattı mı terk mi etti ? 3-5 gün geçtikten sonra da ağlayıp zırlayıp içip kafana takma abi
    Derslerin bu ara kötü mü hayatında ard arda başarısız mı oluyorsun --> Kendine çeki düzen verip kendine gel abi(Bazen insan dibe vurunca hırs gelir ve çok daha fazlasını başarabilir.)
    Üniversitede okulun 1 yıl uzayacak mı varsın uzasın kendini sinir stres yapıp hasta olduktan sonra 3 yılda bitirsen de bir anlamı yok.
    Kilon mu fazla zayıf mısın vs spora başla hayatı yaşa.

Bu hastalığı yaşayıp vurdumduymaz dünya yıkılsa umrunda olmaz biri var mı mesela bu forumda ?
    Benim tahminim yoktur büyük ihtimal herkesin stresi max seviyede.

Kıl kökü iltihabı geçer mi bilmiyorum ama en azından min stres ile yaşamak çok daha güzel

Alıntıları Göster
    Evet hocam su an bile stresliyim. Askerden önce işte çalışıyordum. Askerden geldikten sonra kriz geldi ve işe almadılar beni. Ondan dolayı stresliyim şuan bile. Kpss falan artıp gidiyor stres.

• Juan - Juan kullanıcısına yanıt
    Bendede askerdeyken yuzumdekiler azalmış gogsumdekiler artmıştı. Hergun jiletle tras oluyodum bence yuzdkilerin azalmasinin sebebi jiletti. Tek tük çıktı 6 aylık süreçte.

• Activex işe yarıyor mu yüzdekiler için. Dettol bulamadım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juan - Juan -- 8 Kasım 2019; 13:13:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Bendede askerdeyken yuzumdekiler azalmış gogsumdekiler artmıştı. Hergun jiletle tras oluyodum bence yuzdkilerin azalmasinin sebebi jiletti. Tek tük çıktı 6 aylık süreçte.
    Sizin nasıldı askerde stres durumunuz ?

Stresli olduğumuzun farkında bile değiliz gün içinde kendimizi yiyip bitiriyoruz haberimiz yok

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Benim günlük hayattada stres yok askerdede çok rahat askerlik yaptım diyebilirim. Ben hala mantar ve bağırsak flora bozukluğundan şüpheliyim birbiriyle ilişkili olabilir.

• quote:

Benim günlük hayattada stres yok askerdede çok rahat askerlik yaptım diyebilirim. Ben hala mantar ve bağırsak flora bozukluğundan şüpheliyim birbiriyle ilişkili olabilir.
    Günlük hayatta stres yok derken gün içinde kendinizi düşündüğünüzde genel olarak mutlu musunuz mutsuz mu depresif mi ?
    Gelecek kaygısı endişe var mı ?

Ayrıca beslenme uyku düzeni ve bunun gibi şeylerde stresle doğrudan etken.

Mesela dediğim gibi ben çok stresli biriyim ve bunu kendim farketmezsem stresli olduğumu anlamıyorum sanki normal gibi geliyor.

Mesela tv karşısına oturunca bir dizi filmi pür dikkat izleyebiliyor musunuz ?
    Yine aynı şekilde kitap okurken farklı bir aktivite yaparken ona odaklanabiliyor musunuz ?
    Yoksa benim gibi kafanızın bir köşesinde aklınıza takılanlar sürekli kafanızda dolaşıyor mu ?

Bağırsak florasını bende bir ara çok düşünmüştüm ama düşük ihtimal bence bakıyorum millet sürekli abur cubur yiyor gençlerde turşu kefir yiyen yok öyle olsa bu hastalık çok daha sık görülürdü.

Ayrıca doktorsitesinde bir doktora sormuşlar bunu doktorun cevabında

Nolmuşta bağırsak florası bozulmuş bu hastanın kemoterapi mi almış şeker hastalığı mı geçirmişte flora bozulmuş tarzı yazmıştı cevap olarak.

Gayet mutluyum aynen öyle pozitif birisiyim hicbisey kafama takmam. Kitap okurken degilde film dizi izlersen parmak uçlarını ve tırnaklarımı yiyorum veya ellerimle uğraşıyorum biseye aşırı konsantre olurken oluyo genelde. Stresle alakalı olduğunu sanmıyorum bunun. Bağırsak florası tam tersi kolay bozulabilen bişey. Eğer fazla şeker ve çikolata tüketiyorsanız fazla et ürünü ve süt ürünü tuketiyosaniz flora bozulabilir. Buna kontrolsüz antibiyotik kullanımıda dahil. Ben çünkü bigun folikulit için verilen bir antibiyotigi yarıda bıraktım mesela. Çok kotu etkilemisti beni bende bırakmak zorunda kaldım.

Bende hep takıntı kaygı üzüntü var. Ne yaparsam yapayım aklımı o işe veremiyorum. İstemediğim şeyler aklıma gelip duruyor. Her olayda ihtimallerin en kötüsünü düşünüyorum. Beni üzen bir olayı asla unutamıyorum her an aklımda oluyor ve sürekli üzülüyorum. Kalabalık bir ortama gitsem herkes gülerken ben içimden üzülüyorum. Bazen hiç sebebi yokken bile üzülüyorum hatta zorla bir neden bulup ona üzülüyorum. Uyku düzeni de zaten bozuk. Gece 3-4 gibi uyuyup öğle saatlerinde uyanıyorum. Sürekli uykum var halsizlik yorgunluk üşengeçlik var. Kan değerleri temiz çıktı doktor stresten oluyordur dedi. Skolyoz da yorgunluk yapıyormuş belki de ondan oluyordur. Yani uzun lafın kısası benim sorunun nedeni kesinlikle kafanın içinden kaynaklı.

• quote:

Gayet mutluyum aynen öyle pozitif birisiyim hicbisey kafama takmam. Kitap okurken degilde film dizi izlersen parmak uçlarını ve tırnaklarımı yiyorum veya ellerimle uğraşıyorum biseye aşırı konsantre olurken oluyo genelde. Stresle alakalı olduğunu sanmıyorum bunun. Bağırsak florası tam tersi kolay bozulabilen bişey. Eğer fazla şeker ve çikolata tüketiyorsanız fazla et ürünü ve süt ürünü tuketiyosaniz flora bozulabilir. Buna kontrolsüz antibiyotik kullanımıda dahil. Ben çünkü bigun folikulit için verilen bir antibiyotigi yarıda bıraktım mesela. Çok kotu etkilemisti beni bende bırakmak zorunda kaldım.
    Toplumun büyük çoğunluğu dediğiniz gibi besleniyor.

Çaya 4 küp şeker atanlar var günde 10 bardak çay kola ice tea. Vs abur cubur cips yiyip içenler var onlarda yok böyle problem

Belkide başka sebepten kaynaklı sizinki ama aşırı stresli bir hayat yaşayıp bunun farkında olmayabiliyor insan en azından benim öyleydi bunun yeni farkına vardım daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 9 Kasım 2019; 1:33:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LoooooL

Bende hep takıntı kaygı üzüntü var. Ne yaparsam yapayım aklımı o işe veremiyorum. İstemediğim şeyler aklıma gelip duruyor. Her olayda ihtimallerin en kötüsünü düşünüyorum. Beni üzen bir olayı asla unutamıyorum her an aklımda oluyor ve sürekli üzülüyorum. Kalabalık bir ortama gitsem herkes gülerken ben içimden üzülüyorum. Bazen hiç sebebi yokken bile üzülüyorum hatta zorla bir neden bulup ona üzülüyorum. Uyku düzeni de zaten bozuk. Gece 3-4 gibi uyuyup öğle saatlerinde uyanıyorum. Sürekli uykum var halsizlik yorgunluk üşengeçlik var. Kan değerleri temiz çıktı doktor stresten oluyordur dedi. Skolyoz da yorgunluk yapıyormuş belki de ondan oluyordur. Yani uzun lafın kısası benim sorunun nedeni kesinlikle kafanın içinden kaynaklı.
    Bende aynı senin gibiyim kanka işte eğer kendime müdahale etmezsem öyle oluyorum.

Artık kendime müdahale edip düşünmemeye pozitif mutlu olmsya takmamaya çalışıyorum

Çok iyi biliyorum toplum içinde yalandan gülmenin ne demek olduğunu aslında kafandaki dertlerin seni yiyip bitirdiğini.
    Son bir kaç gündür takmıyorum çokta huzurluyum açıkçası resmen kafam rahatladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 9 Kasım 2019; 1:35:8 >

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.